Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
12 Νοε 2014 19:37 #45167 by Castledoque
Καταθέτω αίτημα προς τον Constantine_R, μια και είναι από τους ελάχιστους πάλιουρες που δεν έχει παίξει ποτέ ολόκληρο το Gabriel Knight 1, στο τέλος κάθε μέρας του παιχνιδιού να γράφει ένα σύντομο σχόλιο με εντυπώσεις. :mrgreen:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
12 Νοε 2014 19:48 #45168 by Constantine_R
οκ αλλά θα ξεκινήσω από την 3η μέρα. :D

3η μέρα.
The plot thickens αλλά ακόμα μοιάζω να περιπλανιέμαι χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Μαζεύω πληροφορίες για το βιβλίο μου και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τους φόνους. Το τι έχω μάθει για το Voodoo δεν λέγεται... και έχω και τα τυχερά μου. Η Grace το φυσά και δεν κρυώνει... το νιώθω.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
12 Νοε 2014 20:11 #45171 by becoming_i
Καταθέτω και εγώ την άποψη μου ύστερα από την ολοκλήρωση του remake και του original για να έχω μια συνολική εικόνα.

Τρομερό remake και άνετα πλέον κάνει το GK1 ισάξιο στις προτιμήσεις μου με το 2(οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται). Τα γραφικά πραγματικά υπέροχα και τα 3D μοντέλα των χαρακτήρων αν και ήθελαν περισσότερη δουλειά δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα (ειδικά μετά τα 3D μοντέλα του Moebius οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο) .

Η συνολική εμπειρία του παιχνιδιού είναι πιο αρμονικά εξελισσόμενη και σε αυτό βοήθησε ο μερικός ανασχεδιασμός της δράσης (κάποια αντικείμενα είναι προσβάσιμα μετά από κάποιες μέρες την στιγμή που στο αυθεντικό μπορούσες να τα πάρεις από την 1η μέρα) και τα επιπρόσθετα clues ειδικά στον γρίφο
Warning: Spoiler!

Τα minigames αν και ευχάριστα δεν θα τα έλεγα puzzles λόγω έλλειψης adventurίστικης δυσκολίας αλλά προσθέτουν μια νότα λογικής συνέχειας στην δράση και δεν είναι ξεκάρφωτα μόνο και μόνο για να υπάρχουν .

Η μουσική είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει και το γεγονός ότι είναι πιστό remake των midi του original με κέρδισε και δείχνει πόσο σεβασμός και μεράκι υπήρξε κατά τον σχεδιασμό του παιχνιδιού.

Οι φωνές των χαρακτήρων αρκετά καλές αλλά και πάλι η φωνή του Gabriel δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό (ούτε ο Tim Curry δεν μου άρεσε αλλά αυτός πραγματικά στα πρώτα δευτερόλεπτα με ξενέρωσε). O Dean Erickson για ακόμη μια φορά είναι ο αδιαφιλονίκητος Gabriel κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Συνολικά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα remakes που έχω παίξει και φέρνει στο προσκήνιο (με την έλευση του και στις mobile πλατφόρμες) ένα από τα δυνατά και ξεχασμένα franchise των όχι και τόσο μακρινών 90s. Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για το GK4.

linux-user.gr
To forum των Ελλήνων χρηστών Linux

More
13 Νοε 2014 09:04 #45174 by Constantine_R
4η μέρα.
Πλέον δεν θέλω να το αφήσω! Ξεκίνησε η 5η μέρα και έχω τόσα να κάνω... τα λέμε μετά.

@becoming_i
Φίλε λίιιιγο προσοχή να βάζουμε σε spoilers κάποια πραγματάκια, στο τσακ το γλίτωσα. Είμαστε και εμείς οι πληβείοι που παίζουμε (από ένα σημείο και μετά) πρώτη φορά. :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
13 Νοε 2014 11:40 #45175 by Sibyl

becoming_i wrote: Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για το GK4.

Ξέρω ότι δεν είναι το κατάλληλο θέμα (thread) να το αναφέρω αυτό, αλλά πρέπει να το πω.
Μόνο εγώ καίγομαι για το Gray Matter 2; :rolleyes:
Δηλαδή, αν ήταν δυνατόν, να μπορούσαν να ανακοινώσουν και το Gray Matter 2 και το GK4!
Πολλά ζητάω;;; :(

More
13 Νοε 2014 12:28 #45176 by becoming_i
@Constantine_R συγγνώμη δεν το κατάλαβα , fixed

@Sibyl έμαθα ότι πήρες την Special boxed edition του Gray Matter , ξαναπαίξτο για πολλοστή φορά και παρακάλα να είναι διπλό το καλό (και για GM2 και GK4) .

linux-user.gr
To forum των Ελλήνων χρηστών Linux

More
13 Νοε 2014 13:42 #45177 by Sibyl

becoming_i wrote: @Sibyl έμαθα ότι πήρες την Special boxed edition του Gray Matter , ξαναπαίξτο για πολλοστή φορά και παρακάλα να είναι διπλό το καλό (και για GM2 και GK4) .

Απο το στόμα σου, και στης Jane Jensen το αυτί!! :lol:

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
13 Νοε 2014 15:45 #45178 by Castledoque

Constantine_R wrote: 4η μέρα.
Πλέον δεν θέλω να το αφήσω! Ξεκίνησε η 5η μέρα και έχω τόσα να κάνω... τα λέμε μετά.

Μιλάμε γουστάρω τρελά τα σύντομα σχόλια σου. :D Κρίμα που δε σκέφτηκα να σου το προτείνω νωρίτερα για να άρχιζες από την πρώτη μέρα.

More
15 Νοε 2014 13:20 #45182 by alkis21
Άργησα λόγω πολλών υποχρεώσεων, αλλά το τελείωσα κι εγώ. Θα ενώσω τη φωνή μου με όσους είπαν ότι είναι υπέροχο, πανάξιο remake ενός αριστουργήματος από κάθε άποψη. Κάποιες λεπτομέρειες που ήθελαν περισσότερη προσοχή (2-3 τοποθεσίες με λάθος χρωματισμούς/φωτισμό ή και χοντροκομμένα γραφικά, μερικά glitches) δεν μου μείωσαν την απόλαυση ούτε στο ελάχιστο.

Θυμήθηκα για άλλη μια φορά γιατί δεν χωνεύω τα πολλαπλά φινάλε. Αν το παιχνίδι τελείωνε έτσι:

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
24 Νοε 2014 22:09 #45279 by Fallen Angel
Έως ότου το ξαναπαίξω σαν παιδί κι εγώ, αρνούμαι πλέον να διαβάσω όσα λέτε (σκανάρω επιλεκτικά :lol:) μην τυχόν και με επηρεάσετε (one way or the other). Εξακολουθώ, όμως, να ακούω τη JJ να μιλάει για το GK και να χαζοχαίρομαι. Αυτή τη φορά μας λέει για τις τοποθεσίες του παιχνιδιού και τα κίνητρα του ήρωα. :)

Nothing happens unless first a dream...

More
25 Νοε 2014 08:28 #45284 by Constantine_R
5η μέρα.

Πάει και αυτό. Κλασικά κόλλησα άσχημα, το άφησα για 4-5 μέρες και όταν το έπιασα ξανά με το πρώτο πράγμα που έκανα ξεκόλλησα... αν στουμπώσει το μυαλό πάει... και όσο σκέφτομαι τι δεν είχα κάνει.

Η 6η μέρα ξεκινά με αίματα στο πάτωμα... :twisted:

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
25 Νοε 2014 15:03 #45289 by Castledoque

Constantine_R wrote:

Ε ναι. Είμαι πιο ξύπνιος από ότι φαίνομαι!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Constantine_R wrote: Η 6η μέρα ξεκινά με αίματα στο πάτωμα...

Αχ, 6η και 7η μέρα για πρώτη φορά... Η πρώτη εμπειρία του high point του παιχνιδιού. Ζηλεύω...

More
27 Νοε 2014 11:12 #45303 by Constantine_R
6η μέρα.

Εδώ φαίνεται πως ένα remake μπορεί να κάνει το παιχνίδι αρτιότερο χωρίς να το καταστρέψει. Η προσθήκη του journal αποδεικνύεται απαραίτητη (ευχαριστώ :wink: ). Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και καλοστημένους γρίφους που έχω λύσει ποτέ γίνεται πιο "δίκαιος" καθώς δεν ξέρω πως θα τον είχα λύσει στο πρωτότυπο (μάλλον δεν θα είχα)... και η μοίρα μου συνεχίζεται...

More
29 Νοε 2014 19:44 #45307 by Constantine_R
7η και 8η μέρα.

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
29 Νοε 2014 21:34 #45308 by Castledoque

Constantine_R wrote: 7η και 8η μέρα.

7η και 8η;;;!!!!

Γκάζωσες για τα καλά φίλε...