- Forum
- Adventure Games
- Συζήτηση για Adventures
- Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
3η μέρα.
The plot thickens αλλά ακόμα μοιάζω να περιπλανιέμαι χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Μαζεύω πληροφορίες για το βιβλίο μου και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τους φόνους. Το τι έχω μάθει για το Voodoo δεν λέγεται... και έχω και τα τυχερά μου. Η Grace το φυσά και δεν κρυώνει... το νιώθω.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- becoming_i
- Elite Member
Τρομερό remake και άνετα πλέον κάνει το GK1 ισάξιο στις προτιμήσεις μου με το 2(οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται). Τα γραφικά πραγματικά υπέροχα και τα 3D μοντέλα των χαρακτήρων αν και ήθελαν περισσότερη δουλειά δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα (ειδικά μετά τα 3D μοντέλα του Moebius οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο) .
Η συνολική εμπειρία του παιχνιδιού είναι πιο αρμονικά εξελισσόμενη και σε αυτό βοήθησε ο μερικός ανασχεδιασμός της δράσης (κάποια αντικείμενα είναι προσβάσιμα μετά από κάποιες μέρες την στιγμή που στο αυθεντικό μπορούσες να τα πάρεις από την 1η μέρα) και τα επιπρόσθετα clues ειδικά στον γρίφο
Τα minigames αν και ευχάριστα δεν θα τα έλεγα puzzles λόγω έλλειψης adventurίστικης δυσκολίας αλλά προσθέτουν μια νότα λογικής συνέχειας στην δράση και δεν είναι ξεκάρφωτα μόνο και μόνο για να υπάρχουν .
Η μουσική είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει και το γεγονός ότι είναι πιστό remake των midi του original με κέρδισε και δείχνει πόσο σεβασμός και μεράκι υπήρξε κατά τον σχεδιασμό του παιχνιδιού.
Οι φωνές των χαρακτήρων αρκετά καλές αλλά και πάλι η φωνή του Gabriel δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό (ούτε ο Tim Curry δεν μου άρεσε αλλά αυτός πραγματικά στα πρώτα δευτερόλεπτα με ξενέρωσε). O Dean Erickson για ακόμη μια φορά είναι ο αδιαφιλονίκητος Gabriel κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Συνολικά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα remakes που έχω παίξει και φέρνει στο προσκήνιο (με την έλευση του και στις mobile πλατφόρμες) ένα από τα δυνατά και ξεχασμένα franchise των όχι και τόσο μακρινών 90s. Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για το GK4.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Πλέον δεν θέλω να το αφήσω! Ξεκίνησε η 5η μέρα και έχω τόσα να κάνω... τα λέμε μετά.
@becoming_i
Φίλε λίιιιγο προσοχή να βάζουμε σε spoilers κάποια πραγματάκια, στο τσακ το γλίτωσα. Είμαστε και εμείς οι πληβείοι που παίζουμε (από ένα σημείο και μετά) πρώτη φορά.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Sibyl
- Moderator
becoming_i wrote: Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για το GK4.
Ξέρω ότι δεν είναι το κατάλληλο θέμα (thread) να το αναφέρω αυτό, αλλά πρέπει να το πω.
Μόνο εγώ καίγομαι για το Gray Matter 2;
Δηλαδή, αν ήταν δυνατόν, να μπορούσαν να ανακοινώσουν και το Gray Matter 2 και το GK4!
Πολλά ζητάω;;;
- becoming_i
- Elite Member
@Sibyl έμαθα ότι πήρες την Special boxed edition του Gray Matter , ξαναπαίξτο για πολλοστή φορά και παρακάλα να είναι διπλό το καλό (και για GM2 και GK4) .
- Sibyl
- Moderator
becoming_i wrote: @Sibyl έμαθα ότι πήρες την Special boxed edition του Gray Matter , ξαναπαίξτο για πολλοστή φορά και παρακάλα να είναι διπλό το καλό (και για GM2 και GK4) .
Απο το στόμα σου, και στης Jane Jensen το αυτί!!
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Μιλάμε γουστάρω τρελά τα σύντομα σχόλια σου. Κρίμα που δε σκέφτηκα να σου το προτείνω νωρίτερα για να άρχιζες από την πρώτη μέρα.Constantine_R wrote: 4η μέρα.
Πλέον δεν θέλω να το αφήσω! Ξεκίνησε η 5η μέρα και έχω τόσα να κάνω... τα λέμε μετά.
- alkis21
- Banned
Θυμήθηκα για άλλη μια φορά γιατί δεν χωνεύω τα πολλαπλά φινάλε. Αν το παιχνίδι τελείωνε έτσι:
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Nothing happens unless first a dream...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Πάει και αυτό. Κλασικά κόλλησα άσχημα, το άφησα για 4-5 μέρες και όταν το έπιασα ξανά με το πρώτο πράγμα που έκανα ξεκόλλησα... αν στουμπώσει το μυαλό πάει... και όσο σκέφτομαι τι δεν είχα κάνει.
Δίκιο Castledoque. Είχα φτιάξει την ιστορία στο κεφάλι μου και κόλλησα εκεί.
Η 6η μέρα ξεκινά με αίματα στο πάτωμα...
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Ε ναι. Είμαι πιο ξύπνιος από ότι φαίνομαι!!!Constantine_R wrote:
Warning: Spoiler!Δίκιο Castledoque. Είχα φτιάξει την ιστορία στο κεφάλι μου και κόλλησα εκεί.
Αχ, 6η και 7η μέρα για πρώτη φορά... Η πρώτη εμπειρία του high point του παιχνιδιού. Ζηλεύω...Constantine_R wrote: Η 6η μέρα ξεκινά με αίματα στο πάτωμα...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Εδώ φαίνεται πως ένα remake μπορεί να κάνει το παιχνίδι αρτιότερο χωρίς να το καταστρέψει. Η προσθήκη του journal αποδεικνύεται απαραίτητη (ευχαριστώ ). Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και καλοστημένους γρίφους που έχω λύσει ποτέ γίνεται πιο "δίκαιος" καθώς δεν ξέρω πως θα τον είχα λύσει στο πρωτότυπο (μάλλον δεν θα είχα)... και η μοίρα μου συνεχίζεται...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Constantine_R wrote: 7η και 8η μέρα.
7η και 8η;;;!!!!
Γκάζωσες για τα καλά φίλε...