Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition

More
17 Οκτ 2014 21:28 #44753 by maladroid
Όχι.

No good deed goes unpunished

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Οκτ 2014 21:42 #44754 by Castledoque
Καλό θα ήταν να του ρίξεις μια ματιά πριν βγάλεις τόσα αρνητικά συμπεράσματα.

More
17 Οκτ 2014 21:55 #44755 by maladroid
Νομίζω απέφυγα να σχολιάσω την ποιότητα του GK20 και επικεντρώθηκα στα posts του Bittar και την λογική που προτάσσουν. Όσα πράγματα γράφω και αφορούν το νέο τους παιχνίδι σχετίζονται περισσότερο με δικά του quotes (όπως η παραδοχή ότι το GK20 είναι low-budget παραγωγή).

Τώρα, η άρνησή μου να το παίξω (προς το παρόν, τουλάχιστον) βασίζεται στην εικόνα που βλέπω σε screenshots και trailers και σε όσα διαβάζω. Προσωπικά δεν συνηθίζω να πειρατεύω παιχνίδια για να "πάρω μία γεύση", οπότε αναγκαστικά πρέπει να αποφασίσω βασισμένος σε ό,τι είναι διαθέσιμο δωρεάν (αν βγάλουν demo, π.χ., θα το κατεβάσω).

More
17 Οκτ 2014 22:59 #44756 by alkis21
Αντώνη, η βασική διαφωνία μου με τα γραφόμενά σου είναι ότι εγώ το παιχνίδι δεν το βρίσκω ούτε φτωχομπινεδιάρικο ούτε half-assed job. Αντιθέτως, μου δείχνει τρομερά προσεγμένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια, απλά λίγο αδύναμο στο οπτικό αποτέλεσμα (αλλά σίγουρα ΠΟΛΥ καλύτερο από το Moebius σε αυτό τον τομέα). Επίσης, εγώ προσωπικά στο δίλημμα "low budget adventures από indies που αγαπούν αυτό που κάνουν Vs λιγότερα adventures" πάντα θα ψηφίζω το πρώτο. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα, δεν μας κυνηγούν τα ΑΑΑ studios δυστυχώς. Καταλαβαίνω ότι αυτά που λέει σου ακούγονται ως κλαψούρισμα, αλλά cut him some slack, είναι ΠΟΛΥ ζόρι να προσβάλλουν σωρηδόν το δημιούργημά σου, όχι οι πελάτες που το αγόρασαν, αλλά άτομα που δεν το έχουν παίξει καν και κρίνουν από τα screenshots. Από αυτό τον διάλογο βέβαια μόνο χαμένος μπορεί να βγει...

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
17 Οκτ 2014 23:09 #44757 by Elessar
Διάβασα αρκετές σελίδες από το θρεντ του adventurehaters...ε...gamers και μπορώ να πω ότι τον δικαιολογώ, πολλά από αυτά που γράφτηκαν είναι από γελοία έως συκοφαντικά.

Αναθαρρώ μόνο με την ελπίδα ότι τόση βλακεία και κακομοιριά δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι των ατόμων που ασχολούνται με το είδος.

Και εγώ το παιχνίδι το βρίσκω μια χαρά, ούτε φτηνιάρικο ούτε πρόχειρο.
Αυτά, πάω να παίξω :)

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
17 Οκτ 2014 23:12 #44758 by mkllds
Ως άνθρωπο του Bittar του δίνω χίλια δίκια. Αγανάκτησε, μπούχτισε βρε αδερφέ. Είπε "Eδώ παλεύω με θεούς και δαίμονες και μ' ένα budget πάρα πολύ μικρό και εσείς βγάζεται όλη σας την χολή; Ε, όχι.". Μαζί του είμαι. Όχι εκατό, χίλια δίκια του δίνω.

Αλλά ως developer σχεδόν θα συμφωνήσω με τον Mal. Δεν ήταν απάντηση αυτή. Θα προτιμούσα να έγραφε ότι δεν βγαίνει οικονομικά και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει παρά αυτό που έγραψε. Ή ας έβγαινε και να έλεγε "Παιδιά μ' αυτά τα λεφτά που είχαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αυτό είναι το καλύτερο.". Και πάλι θα άκουγε διάφορα αλλά κανονικά θα έπρεπε να τα περιμένει όλα αυτά. Ασχολείται με κάτι που λόγο του internet εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να γράψουν κάτι. Ε, δεν μπορεί να περιμένει ότι όλοι θα γράφουν θετικά πράγματα. Κάποιοι μπορεί και να είναι πειραγμένοι και να γράφουν αρλούμπες. Ε και; Τι πάει να πει αυτό; Δεν μπορεί να φιλτράρει τις γνώμες που ακούστηκαν και να κοιτάξει τι μπορεί να εφαρμόσει και τι να απορρίψει; Επίσης δεν κατάλαβα την συναισθηματική απειλή με την αναφορά του GK4, ενός μελλοντικού project, του στυλ ότι κοιτάχτε τι κάνατε και μάλλον δεν θα βγει τώρα.

Κανονικά θα έπρεπε να ηρεμήσει και να γράψει μια πιο διπλωματική απάντηση.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
17 Οκτ 2014 23:34 #44759 by Castledoque

mkllds wrote: Αλλά ως developer σχεδόν θα συμφωνήσω με τον Mal. Δεν ήταν απάντηση αυτή. Θα προτιμούσα να έγραφε ότι δεν βγαίνει οικονομικά και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει παρά αυτό που έγραψε. Ή ας έβγαινε και να έλεγε "Παιδιά μ' αυτά τα λεφτά που είχαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αυτό είναι το καλύτερο.".

Ναι το σωστό PR αυτό θα ήταν. Αν όμως διαβάσεις τα σχόλια, μόνο που δεν τον λυντσάρανε τον άνθρωπο. Γιατί έμπλεξε με αυτούς η Jane Jensen, την καταστρέψανε (λες και της βάλανε το πιστόλι στον κρόταφο για να φτιάξουν τα παιχνίδια της), όχι άλλο GK από την POS και άλλα τέτοια όμορφα. Παραπονιούνταν πριν (δικαίως) για το animation, τώρα παραπονιούνται που τα 3D μοντέλα θυμίζουν SIMS. Σορρυ αλλά χοντράδες του τύπου Sims of the fathers είναι απλώς για μπάτσες. Και λίγα τους είπε. Και οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει καν το παιχνίδι. Έκριναν screenshots!

Δες πόσο εκνευρίστηκα εγώ και ο Σταύρος που στο κάτω κάτω δεν είναι και δικό μας δημιούργημα το παιχνίδι. Ευτυχώς που για μια φορά ο φασισμός του Jackal βγήκε κάπως σε καλό, αφιού τους τα έχωσε καταλλήλως και τους έκοψε λίγο τη φόρα. Όχι πως συμφωνώ με τις τακτικές του, αλλά κάπου έδωσε το θάρρος και σε άλλα μέλη του φόρουμ να εκφράσουν άλλες πιο μετριοπαθείς απόψεις.

More
17 Οκτ 2014 23:46 #44760 by maladroid
Βασικά το "φτωχοχομπινεδιάρικο" δεν το λέω τόσο από τις εικόνες/trailers που βλέπω (οι οποίες, βέβαια, προδίδουν σαφείς ελλείψεις σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο - τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρ) αλλά από τα λεγόμενα του ίδιου που επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Εφόσον αυτό είναι κάτι που το ξέρανε εξαρχής και γνωρίζανε τις απαιτήσεις του project, για μένα προτιμότερο ήταν να μην το αναλάβουν καν παρά να κάνουν απλά ό,τι μπορούν, τη στιγμή που αυτό που μπορούν δεν είναι αρκετά καλό (σύμφωνα με τους επικριτές τουλάχιστον, πολλοί από τους οποίους δεν είναι haters, απλά έχουν απαιτήσεις). Και αυτό δεν πάει μόνο στο GK20 αλλά και στο Moebius, που μαγκιά τους αν το ολοκλήρωσαν για την ψυχή της Jane αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει. Δηλαδή στο δίλημμα που τόσο εκβιαστικά θέτει θα απαντούσα "no game" και προτού ακόμα δω τις εικόνες του τελικού προϊόντος, όπως αντίστοιχα έτσι θα απαντούσα κι αν έβγαινε ο Schafer αύριο κι έλεγε "ή θα κάνω το Grim Fandango 2 με budget μισό μύριο ή δεν θα το δείτε ποτέ".

Προσωπικά δεν με πείραξε τόσο το γεγονός ότι είναι developer και άρα έπρεπε να επιδείξει ψυχραιμία αλλά ότι χρησιμοποιεί αυτή τη στρεβλή λογική του "φάτε ό,τι σας δίνουμε γιατί αλλιώς θα πέσει πάλι πείνα" με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου, Άλκη.

More
18 Οκτ 2014 00:17 #44761 by alkis21

mkllds wrote: Κανονικά θα έπρεπε να ηρεμήσει και να γράψει μια πιο διπλωματική απάντηση.

Μιλώντας από προσωπική πείρα, ήταν χαμένος από χέρι από τη στιγμή που ακούμπησε το πληκτρολόγιο. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο developer είναι να μην εμπλακεί καν σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί τον οδηγούν στη λούμπα να υπερασπιστεί το δημιούργημά του και να αρχίσει τις δικαιολογίες. Στη συνέχεια, ο ανώνυμος του internet επειδή φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι έχει άδικο, θα μιλήσει ακόμα χειρότερα για το παιχνίδι, θα πέσουν κι από δίπλα οι υπόλοιποι κολλητοί του να σιγοντάρουν και γρήγορα η συζήτηση θα εκτροχιαστεί.

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
18 Οκτ 2014 01:04 #44762 by Castledoque
Πλάκα μου κάνουν; Είμαι τώρα στη μέρα 2 και γραφικά και τεχνικά πρόκειται μακράν για το πιο ώριμο παιχνίδι της POS. Έλεος με τις ανοησίες του καθενός. Θα προτιμούσα ίσως μια πιο graphic novel αισθητική, αλλά κι όπως είναι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ειδικά το μουσείο Voodoo και το μαγαζί με τα είδη Voodoo είναι πανέμορφα. Αν δεν ξεχώριζαν προκλητικά τα interactive objects (μάλλον επειδή είναι 3d) τα γραφικά στα backgrounds θα ήταν άριστα. Και το animation έχει κάνει κάτι παραπάνω από αλματώδη πρόοδο σε σχέση με το Moebius. Παραμένουν κάποιες μικροατέλειες, αλλά η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Αν πιάσει peak η ατμόσφαιρα στις μέρες 5-7 (που είναι οι πιο δυνατές στο πρωτότυπο) θα μιλάμε για καταπληκτικό παιχνίδι.

Επίσης έχω να κάνω μια παρατήρηση. Κάποιους γρίφους που τους έλυσα με χαρακτηριστική άνεση στο πιξελιασμένο πρωτότυπο, δεν ξέρω αν θα πήγαινε ο νους μου στο γυαλισμένο καινούργιο, γιατί ενστικτωδώς δεν περιμένω τέτοιους old-school γρίφους σε παιχνίδι με τόσο μοντέρνο look. Αναρωτιέμαι αν και που θα κολλούσα στην περίπτωση που δεν είχα παίξει πρόσφατα τη αρχική version.

More
18 Οκτ 2014 10:25 #44763 by Constantine_R

Castledoque wrote: Επίσης έχω να κάνω μια παρατήρηση. Κάποιους γρίφους που τους έλυσα με χαρακτηριστική άνεση στο πιξελιασμένο πρωτότυπο, δεν ξέρω αν θα πήγαινε ο νους μου στο γυαλισμένο καινούργιο, γιατί ενστικτωδώς δεν περιμένω τέτοιους old-school γρίφους σε παιχνίδι με τόσο μοντέρνο look. Αναρωτιέμαι αν και που θα κολλούσα στην περίπτωση που δεν είχα παίξει πρόσφατα τη αρχική version.

Για μένα νομίζω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Για παράδειγμα οι δυο γρίφοι στο αστυνομικό τμήμα μου ήταν προφανείς. Τον έναν τον θυμόμουν τον άλλον όμως
Warning: Spoiler!

καθόλου. Θες η εμπειρία; θες ό,τι θυμάμαι κάποια πράγματα; όπως και να έχει τώρα μου φαίνεται πιο "καθαρό". Κάτσε να περάσω την αναθεματισμένη 2η μέρα, που ποτέ δεν τα κατάφερα στο original, και θα σου πω... :mrgreen:

Castledoque wrote: Θα προτιμούσα ίσως μια πιο graphic novel αισθητική,

Και εγώ αλλά ήταν αναμενόμενο τα γραφικά να έχουν αυτή τη "γυαλάδα", όχι ότι με πειράζει και εμένα.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
18 Οκτ 2014 13:31 #44764 by GameLinguist
Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά, καθότι ο χρόνος ενασχόλησης είναι λίγος (ούτε καν μισή ώρα...). Πάντως οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες και ένα έντονο dejavu συναίσθημα ξύπνησε πάλι μέσα μου... Τόσο έντονο που περιμένω τα επόμενα κενά απογεύματα για να πέσω με τα μούτρα...

ΥΓ. Η κουβέντα για τους "θεματοφύλακες" του είδους είναι μεγάλη και σηκώνει μεγάλη κουβέντα... Ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτούς τους ανθρώπους...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
18 Οκτ 2014 15:22 #44765 by Castledoque

akarasimos wrote: Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά, καθότι ο χρόνος ενασχόλησης είναι λίγος (ούτε καν μισή ώρα...). Πάντως οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες κα

Και που να ξεκινήσεις τη μέρα 2. Εκεί παίρνει μπρος καλά το remake!

Constantine_R wrote: Κάτσε να περάσω την αναθεματισμένη 2η μέρα, που ποτέ δεν τα κατάφερα στο original, και θα σου πω...

Α τυχεράκια, το είχα ξεχάσει αυτό. Δηλαδή το υπόλοιπο παιχνίδι θα το παίξεις για πρώτη φορά. Ζηλεύω!

• AstronautDown
  • AstronautDown's Avatar
  • Elite Member
  • Elite Member
  • I'm selling these fine leather jackets™
More
18 Οκτ 2014 15:40 #44766 by AstronautDown
Γίνεται μια κουβέντα αυτή τη στιγμή στο twitter μεταξύ των Richard Cobbett κ Agustín Cordes για το συγκεκριμένο θέμα που ίσως ενδιαφέρει τους εδώ συνομιλητές. Δυστυχώς λόγω της φύσης του twitter είναι λίγο δύσκολο να συμπεριλάβω thread που περιέχει σίγουρα ολόλκηρη τη συνομιλία (ίσως έχουν χαθέι κάποια παρακλάδια...) αλλά πιστεύω ότι το ζουμί βρίσκεται εδώ . Όσοι θέλουν ας το ψάξουν κ λίγο παραπάνω.

Τα σέβη μου.

Music is a product of the mind, not the heart.

More
18 Οκτ 2014 18:24 #44767 by Tasos
Χαιρετώ την ωραία παρέα!
Διάβασα αποσπασματικά το συγκεκριμένο thread, οπότε δεν μπορώ να καταθέσω άποψη σχετικά με την τοποθέτηση του C.Bittar. Δεν μπορώ πάντως να αντιληφθώ το πως μια εταιρεία θα σταματήσει να βγάζει adventures εξαιτίας κάποιων αρνητικών κριτικών σε ένα forum.

Ξεκίνησα με μεγάλο ενθουσιασμό το GK20 και μου άρεσε πολύ η δουλειά της POS στα γραφικά, τη μουσική και τις φωνές. Ειδικά με τη φωνή του Gabriel δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. Μου αρέσει -από άποψη χροιάς- εξίσου με του Tim Curry και ίσως είναι και ελαφρώς πιο ισορροπημένη. Δυστυχώς στο τέλος της Day 2 έπεσα σε...dead end καθώς εξαιτίας ενός bug δεν σου επιτρέπει το παιχνίδι να τελειώσεις τη μέρα. Ειδικότερα, αν μετά την πρώτη επίσκεψή σου στο Drugstore δεν επιστρέψεις αμέσως στο βιβλιοπωλείο για να αναθέσεις μια έρευνα στη Grace, η συγκεκριμένη επιλογή διαλόγου δεν εμφανίζεται και έτσι δεν μπορείς να προχωρήσεις στη Day 3.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές φαίνεται άρτιο (αν εξαιρέσει κανείς περιπτώσεις σαν την παραπάνω)