- Forum
- Adventure Games
- Συζήτηση για Adventures
- Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
- maladroid
- Templar Hunter
No good deed goes unpunished
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
- maladroid
- Templar Hunter
Τώρα, η άρνησή μου να το παίξω (προς το παρόν, τουλάχιστον) βασίζεται στην εικόνα που βλέπω σε screenshots και trailers και σε όσα διαβάζω. Προσωπικά δεν συνηθίζω να πειρατεύω παιχνίδια για να "πάρω μία γεύση", οπότε αναγκαστικά πρέπει να αποφασίσω βασισμένος σε ό,τι είναι διαθέσιμο δωρεάν (αν βγάλουν demo, π.χ., θα το κατεβάσω).
- alkis21
- Banned
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Elessar
- Team
Αναθαρρώ μόνο με την ελπίδα ότι τόση βλακεία και κακομοιριά δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι των ατόμων που ασχολούνται με το είδος.
Και εγώ το παιχνίδι το βρίσκω μια χαρά, ούτε φτηνιάρικο ούτε πρόχειρο.
Αυτά, πάω να παίξω
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- mkllds
- Futuristic Fedora
Αλλά ως developer σχεδόν θα συμφωνήσω με τον Mal. Δεν ήταν απάντηση αυτή. Θα προτιμούσα να έγραφε ότι δεν βγαίνει οικονομικά και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει παρά αυτό που έγραψε. Ή ας έβγαινε και να έλεγε "Παιδιά μ' αυτά τα λεφτά που είχαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αυτό είναι το καλύτερο.". Και πάλι θα άκουγε διάφορα αλλά κανονικά θα έπρεπε να τα περιμένει όλα αυτά. Ασχολείται με κάτι που λόγο του internet εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να γράψουν κάτι. Ε, δεν μπορεί να περιμένει ότι όλοι θα γράφουν θετικά πράγματα. Κάποιοι μπορεί και να είναι πειραγμένοι και να γράφουν αρλούμπες. Ε και; Τι πάει να πει αυτό; Δεν μπορεί να φιλτράρει τις γνώμες που ακούστηκαν και να κοιτάξει τι μπορεί να εφαρμόσει και τι να απορρίψει; Επίσης δεν κατάλαβα την συναισθηματική απειλή με την αναφορά του GK4, ενός μελλοντικού project, του στυλ ότι κοιτάχτε τι κάνατε και μάλλον δεν θα βγει τώρα.
Κανονικά θα έπρεπε να ηρεμήσει και να γράψει μια πιο διπλωματική απάντηση.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Ναι το σωστό PR αυτό θα ήταν. Αν όμως διαβάσεις τα σχόλια, μόνο που δεν τον λυντσάρανε τον άνθρωπο. Γιατί έμπλεξε με αυτούς η Jane Jensen, την καταστρέψανε (λες και της βάλανε το πιστόλι στον κρόταφο για να φτιάξουν τα παιχνίδια της), όχι άλλο GK από την POS και άλλα τέτοια όμορφα. Παραπονιούνταν πριν (δικαίως) για το animation, τώρα παραπονιούνται που τα 3D μοντέλα θυμίζουν SIMS. Σορρυ αλλά χοντράδες του τύπου Sims of the fathers είναι απλώς για μπάτσες. Και λίγα τους είπε. Και οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει καν το παιχνίδι. Έκριναν screenshots!mkllds wrote: Αλλά ως developer σχεδόν θα συμφωνήσω με τον Mal. Δεν ήταν απάντηση αυτή. Θα προτιμούσα να έγραφε ότι δεν βγαίνει οικονομικά και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει παρά αυτό που έγραψε. Ή ας έβγαινε και να έλεγε "Παιδιά μ' αυτά τα λεφτά που είχαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αυτό είναι το καλύτερο.".
Δες πόσο εκνευρίστηκα εγώ και ο Σταύρος που στο κάτω κάτω δεν είναι και δικό μας δημιούργημα το παιχνίδι. Ευτυχώς που για μια φορά ο φασισμός του Jackal βγήκε κάπως σε καλό, αφιού τους τα έχωσε καταλλήλως και τους έκοψε λίγο τη φόρα. Όχι πως συμφωνώ με τις τακτικές του, αλλά κάπου έδωσε το θάρρος και σε άλλα μέλη του φόρουμ να εκφράσουν άλλες πιο μετριοπαθείς απόψεις.
- maladroid
- Templar Hunter
Προσωπικά δεν με πείραξε τόσο το γεγονός ότι είναι developer και άρα έπρεπε να επιδείξει ψυχραιμία αλλά ότι χρησιμοποιεί αυτή τη στρεβλή λογική του "φάτε ό,τι σας δίνουμε γιατί αλλιώς θα πέσει πάλι πείνα" με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου, Άλκη.
- alkis21
- Banned
mkllds wrote: Κανονικά θα έπρεπε να ηρεμήσει και να γράψει μια πιο διπλωματική απάντηση.
Μιλώντας από προσωπική πείρα, ήταν χαμένος από χέρι από τη στιγμή που ακούμπησε το πληκτρολόγιο. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο developer είναι να μην εμπλακεί καν σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί τον οδηγούν στη λούμπα να υπερασπιστεί το δημιούργημά του και να αρχίσει τις δικαιολογίες. Στη συνέχεια, ο ανώνυμος του internet επειδή φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι έχει άδικο, θα μιλήσει ακόμα χειρότερα για το παιχνίδι, θα πέσουν κι από δίπλα οι υπόλοιποι κολλητοί του να σιγοντάρουν και γρήγορα η συζήτηση θα εκτροχιαστεί.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Επίσης έχω να κάνω μια παρατήρηση. Κάποιους γρίφους που τους έλυσα με χαρακτηριστική άνεση στο πιξελιασμένο πρωτότυπο, δεν ξέρω αν θα πήγαινε ο νους μου στο γυαλισμένο καινούργιο, γιατί ενστικτωδώς δεν περιμένω τέτοιους old-school γρίφους σε παιχνίδι με τόσο μοντέρνο look. Αναρωτιέμαι αν και που θα κολλούσα στην περίπτωση που δεν είχα παίξει πρόσφατα τη αρχική version.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Castledoque wrote: Επίσης έχω να κάνω μια παρατήρηση. Κάποιους γρίφους που τους έλυσα με χαρακτηριστική άνεση στο πιξελιασμένο πρωτότυπο, δεν ξέρω αν θα πήγαινε ο νους μου στο γυαλισμένο καινούργιο, γιατί ενστικτωδώς δεν περιμένω τέτοιους old-school γρίφους σε παιχνίδι με τόσο μοντέρνο look. Αναρωτιέμαι αν και που θα κολλούσα στην περίπτωση που δεν είχα παίξει πρόσφατα τη αρχική version.
Για μένα νομίζω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Για παράδειγμα οι δυο γρίφοι στο αστυνομικό τμήμα μου ήταν προφανείς. Τον έναν τον θυμόμουν τον άλλον όμως
καθόλου. Θες η εμπειρία; θες ό,τι θυμάμαι κάποια πράγματα; όπως και να έχει τώρα μου φαίνεται πιο "καθαρό". Κάτσε να περάσω την αναθεματισμένη 2η μέρα, που ποτέ δεν τα κατάφερα στο original, και θα σου πω...
Και εγώ αλλά ήταν αναμενόμενο τα γραφικά να έχουν αυτή τη "γυαλάδα", όχι ότι με πειράζει και εμένα.Castledoque wrote: Θα προτιμούσα ίσως μια πιο graphic novel αισθητική,
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- GameLinguist
- Adventurous Titan
ΥΓ. Η κουβέντα για τους "θεματοφύλακες" του είδους είναι μεγάλη και σηκώνει μεγάλη κουβέντα... Ποτέ δεν έχω καταλάβει αυτούς τους ανθρώπους...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Και που να ξεκινήσεις τη μέρα 2. Εκεί παίρνει μπρος καλά το remake!akarasimos wrote: Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά, καθότι ο χρόνος ενασχόλησης είναι λίγος (ούτε καν μισή ώρα...). Πάντως οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες κα
Α τυχεράκια, το είχα ξεχάσει αυτό. Δηλαδή το υπόλοιπο παιχνίδι θα το παίξεις για πρώτη φορά. Ζηλεύω!Constantine_R wrote: Κάτσε να περάσω την αναθεματισμένη 2η μέρα, που ποτέ δεν τα κατάφερα στο original, και θα σου πω...
- AstronautDown
- Elite Member
- I'm selling these fine leather jackets™
Τα σέβη μου.
Music is a product of the mind, not the heart.
- Tasos
- Templar Hunter
Διάβασα αποσπασματικά το συγκεκριμένο thread, οπότε δεν μπορώ να καταθέσω άποψη σχετικά με την τοποθέτηση του C.Bittar. Δεν μπορώ πάντως να αντιληφθώ το πως μια εταιρεία θα σταματήσει να βγάζει adventures εξαιτίας κάποιων αρνητικών κριτικών σε ένα forum.
Ξεκίνησα με μεγάλο ενθουσιασμό το GK20 και μου άρεσε πολύ η δουλειά της POS στα γραφικά, τη μουσική και τις φωνές. Ειδικά με τη φωνή του Gabriel δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. Μου αρέσει -από άποψη χροιάς- εξίσου με του Tim Curry και ίσως είναι και ελαφρώς πιο ισορροπημένη. Δυστυχώς στο τέλος της Day 2 έπεσα σε...dead end καθώς εξαιτίας ενός bug δεν σου επιτρέπει το παιχνίδι να τελειώσεις τη μέρα. Ειδικότερα, αν μετά την πρώτη επίσκεψή σου στο Drugstore δεν επιστρέψεις αμέσως στο βιβλιοπωλείο για να αναθέσεις μια έρευνα στη Grace, η συγκεκριμένη επιλογή διαλόγου δεν εμφανίζεται και έτσι δεν μπορείς να προχωρήσεις στη Day 3.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές φαίνεται άρτιο (αν εξαιρέσει κανείς περιπτώσεις σαν την παραπάνω)