- Forum
- Adventure Games
- Συζήτηση για Adventures
- Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Εντάξει αυτό μάλλον είναι περισσότερο bug παρά dead end και σίγουρα θα βγάλουν patch. (Μάλιστα αν δεν το ξέρουν, καλό είναι να τους ενημερώσεις.) Εξάλλου η POS είναι αρκετά γρήγορη με τα patch και έχουν ήδη πει πως επίκειται patch γιατί το κουμπί continue δε λειτουργεί σωστά και αν χρησιμοποιεί κανείς το continue αντί για το load μπορεί να κολλήσει.Tasos wrote: Δυστυχώς στο τέλος της Day 2 έπεσα σε...dead end καθώς εξαιτίας ενός bug δεν σου επιτρέπει το παιχνίδι να τελειώσεις τη μέρα. Ειδικότερα, αν μετά την πρώτη επίσκεψή σου στο Drugstore δεν επιστρέψεις αμέσως στο βιβλιοπωλείο για να αναθέσεις μια έρευνα στη Grace, η συγκεκριμένη επιλογή διαλόγου δεν εμφανίζεται και έτσι δεν μπορείς να προχωρήσεις στη Day 3.
Μέρα 3 και going! (Πλησιάζει το αγαπημένο μου κομμάτι που είναι μέρες 5 με 7...)
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ώπα, ώπα!!!! τώρα εγώ τι κάνω;;; έχει κολλήσει άλλος; Ε όχι να κολλήσω ΠΑΛΙ στη δεύτερη μέρα!!... κάτσε ψυχραμία στο drugstore δεν έχω πάει ακόμα... κάνουμε ότι λέει ο φίλος Τάσος και προχωράμε...Tasos wrote: Δυστυχώς στο τέλος της Day 2 έπεσα σε...dead end καθώς εξαιτίας ενός bug δεν σου επιτρέπει το παιχνίδι να τελειώσεις τη μέρα.
Ρε μπας και το original είχε αυτό το bug;;;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- maladroid
- Templar Hunter
No good deed goes unpunished
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Constantine_R wrote:
Ώπα, ώπα!!!! τώρα εγώ τι κάνω;;; έχει κολλήσει άλλος; Ε όχι να κολλήσω ΠΑΛΙ στη δεύτερη μέρα!!... κάτσε ψυχραμία στο drugstore δεν έχω πάει ακόμα... κάνουμε ότι λέει ο φίλος Τάσος και προχωράμε...Tasos wrote: Δυστυχώς στο τέλος της Day 2 έπεσα σε...dead end καθώς εξαιτίας ενός bug δεν σου επιτρέπει το παιχνίδι να τελειώσεις τη μέρα.
Ρε μπας και το original είχε αυτό το bug;;;
Τι έγινε παίδες;;; Spoilάρουμε ή είναι η ιδέα μου;
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- AstronautDown
- Elite Member
- I'm selling these fine leather jackets™
Παρομοίως. Γενικώς ο Cobbett κάνει αρκετά εύστοχες παρατηρήσεις για τα τρέχοντα στο χώρο των adventures (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, ακόμα κ όταν δεν ταυτίζονται οι απόψεις μας). Ο έχων twitter ακολουθείτω.maladroid wrote: Πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις Cobbett-Cordes [...]. [Σ]υμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λέγονται, τουλάχιστον από την πλευρά του Cobbett[.]
Αυτό κρατάω και προσυπογράφω από αυτή την κουβέντα. Συμφωνώ μεν με τον Άλκη ότι ο τεχνικός τομέας κ το budget είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αλλά την αισθητική δεν την αγοράζεις.maladroid wrote: [Οι] εικόνες/trailers που βλέπω [...] προδίδουν σαφείς ελλείψεις σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο [...]
Music is a product of the mind, not the heart.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Προσπαθώ να μην εμπλακώ στη συζήτηση, μιας και δεν έχω παίξει το παιχνίδι για να έχω ιδία άποψη για την ποιότητά του (ή την έλλειψη αυτής), αλλά υπάρχει ένα σημείο που πραγματικά δεν καταλαβαίνω καθόλου. Νομίζω πως συμφωνούμε ότι όσο υπέροχο κι αν είναι ένα παιχνίδι, σε κάποιους δε θα αρέσει και θα το σχολιάσουν αρνητικά. Part of the game, move forward. Κακώς έγινε τόσος ντόρος στο Gamers κατά την άποψή μου, κακώς απάντησε ο δημιουργός (που όσο κι αν καταλαβαίνω την οργή/απογοήτευσή του, το ενοχικό στοιχείο που επικαλείται το μήνυμά του δεν ήταν καλό χαρτί), κακώς στιγματίζεται από εκείνη την κουβέντα τόσο ένα παιχνίδι-σταθμός όσο και μια εταιρεία με αγάπη για το genre.[...]ο τεχνικός τομέας κ το budget είναι άρρηκτα συνδεδεμένα
Από 'κεί και πέρα, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Όταν κάνεις ένα remake ενός ήδη γνωστού κι αγαπημένου παιχνιδιού (άρα βελτιώνεις τεχνικά ένα υπάρχον έργο!!), οφείλεις να κάνεις καλή δουλειά... στον τεχνικό τομέα! Τουλάχιστον, αυτό καταλαβαίνω εγώ εφόσον δεν έχει αλλάξει ούτε η ιστορία ούτε το gameplay. Προσπαθείς να φτιάξεις το ΙΔΙΟ παιχνίδι με καλύτερο τεχνικό τομέα για να προσελκύσεις νέους gamers που δεν αρέσκονται σε πεπαλαιωμένα γραφικά/μουσική/ήχο. Ξαναλέω πως δεν ξέρω εάν στην προκειμένη έγινε όντως καλή δουλειά στον τεχνικό τομέα ή όχι, δεν εξετάζω αυτό.
Εξετάζω την πρόθεση και την αιτιολογία που ισχυρίζεται η εταιρεία. Εάν δεν είχε τα μέσα (λεφτάκια) να κάνει ένα πολύ καλό remake, γιατί το έκανε to begin with; Θέλεις να το κάνεις, μπράβο, κράτα την όρεξή σου για όταν θα έχεις και τη δυνατότητα να το κάνεις. Αν προς το παρόν έχεις περιορισμένο budget που δε σου επιτρέπει το σχεδιασμό καλού τεχνικού τομέα, ΓΙΑΤΙ να κάνεις remake ενός παλιότερου παιχνιδιού; Για εμένα θα ήταν πολύ πιο legit μια απάντηση τύπου "μας αρέσει το αποτέλεσμα, θεωρούμε πως έγινε καλή δουλειά και το αποτέλεσμα είναι immersive και ατμοσφαιρικό" και να δεχθείς (ή όχι) έπειτα την όποια κριτική (τεκμηριωμένη ή μη), παρά αυτό που ειπώθηκε. Πραγματικά, μου είναι ακατανόητη ως απάντηση / θέση εταιρείας.
Nothing happens unless first a dream...
- AstronautDown
- Elite Member
- I'm selling these fine leather jackets™
Music is a product of the mind, not the heart.
- alkis21
- Banned
maladroid wrote: [Οι] εικόνες/trailers που βλέπω [...] προδίδουν σαφείς ελλείψεις σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο [...]
AstronautDown wrote: Συμφωνώ μεν με τον Άλκη ότι ο τεχνικός τομέας κ το budget είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αλλά την αισθητική δεν την αγοράζεις.
Fallen_Angel wrote: Αν προς το παρόν έχεις περιορισμένο budget που δε σου επιτρέπει το σχεδιασμό καλού τεχνικού τομέα, ΓΙΑΤΙ να κάνεις remake ενός παλιότερου παιχνιδιού;
Συμφωνώ ότι ένα remake με κακό τεχνικό τομέα δεν έχει νόημα, πριν λίγους μήνες άλλωστε έκραξα άγρια το remake του Larry ακριβώς γιατί κατάφερε με budget 650,000 δολαρίων να παρουσιάσει γραφικά 90s. Το θέμα είναι ότι εμένα ο τεχνικός τομέας του Gabriel Knight μου φαίνεται μια χαρά, όσο έχω παίξει προς το παρόν, όχι πολύ ομολογουμένως. Τα γραφικά, αν και φανερά όχι "ακριβά" (meaning, δεν δούλευαν 30 άνθρωποι στο λοβό του αυτιού κάθε χαρακτήρα) μου δείχνουν και καλοσχεδιασμένα και καλαίσθητα. Η μουσική είναι υπέροχη. Η χροιά της φωνής του GK δεν μου πολυαρέσει, αλλά οι ηθοποιοί αποδίδουν πολύ καλά. Θέμα γούστου, φαντάζομαι.
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Μα η αισθητική δεν είναι;...AstronautDown wrote: αλλά την αισθητική δεν την αγοράζεις.
όπως λέει και ο Άλκης; ή εγώ έχασα κάπου το νόημα αυτών που γράφεις;alkis21 wrote: Θέμα γούστου, φαντάζομαι.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Τώρα η αισθητική είναι όντως υποκειμενική. Έχω αντιρρήσεις για την αισθητική που επέλεξε η Jensen, αλλά αφού αυτό της αρέσει το δέχομαι και θεωρώ πως την αισθητική που έχει επιλέξει το παιχνίδι την υπηρετεί με αξιοπρέπεια.
- Elessar
- Team
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Πάλι καλά που δεν το ξεκίνησα ακόμη. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.Elessar wrote: [...]τα dead ends που αρκετοι ειχαμε λογω των προβληματικων autosaves.
Nothing happens unless first a dream...
- Elessar
- Team
Fallen_Angel wrote:
Πάλι καλά που δεν το ξεκίνησα ακόμη. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.Elessar wrote: [...]τα dead ends που αρκετοι ειχαμε λογω των προβληματικων autosaves.
Άσε Χριστίνα, δράμα - γυρνούσα αρκετές ώρες γύρω-γύρω και δεν τελείωνε η 2η μέρα, ευτυχώς που είδα εδώ μέσα ότι είναι bug και το άφησα λίγο μέχρι να βγει το patch.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Α δεν ήταν δηλαδή φάρσα σε βάρος όσων χρησιμοποιούν autosaves (autosave=μπλιαχ);Elessar wrote: ...τα dead ends που αρκετοι ειχαμε λογω των προβληματικων autosaves.
Πέρα από πλάκα, μπράβο τους για το ταχύτατο patch.
Έχω φτάσει μέρα 4. Για να μη λέω μόνο τα καλά είδα το πρώτο σημείο στο οποίο το remake δε με ικανοποιήσε. Στην τρίτη μέρα υπάρχουν κάποιες σκηνές που εξελίσσουν την ιστορία και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το υποτυπώδες animation της παλιάς εκδοχής στις συγκεκριμένες σκηνές δεν βοηθούσε καθόλου (και για κάποιο λόγο δε θέλησαν να χρησιμοποιήσουν cut-scenes) κι όλο το βάρος έπεσε στους ηθοποιούς και την εκφορά του λόγου τους. Τα καταφέρανε να ξεπεράσουν τον σκόπελο, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και εντυπωσιακό. Περίμενα πως στο remake θα διορθώνανε αυτό το σημείο είτε με cut-scene είτε με πολύ πιο δουλεμένα animations. Δυστυχώς αρκέστηκαν σε μια απλή αναβάθμιση γραφικών, δηλαδή οι εν λόγω σκηνές είναι στημένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (εννοείται σε HD), χωρίς να προσπαθήσουν να δώσουν στις σκηνές αυτές το βάθος που έλειπε από το πρωτότυπο.
Σϊγουρα δεν είναι χειρότερες σε σχέση με την πρωτότυπη εκδοχή, αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι καλύτερες, κοινώς πιστεύω θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιήσει graphic-novel cut-scenes. Μάλλον δε θέλησαν να απομακρυνθούν από την αρχική εκδοχή, αλλά είναι κρίμα. Μιλάμε για σκηνές που χρειάζονται σοβαρό body-language και σίγουρα δεν καλύπτονται από ένα απλώς αξιοπρεπές animation και τίποτα παραπάνω.
Για όσους έχουν φτάσει στην μέρα 4, μιλάω για
(Μην τυχόν και κοιτάξει κανείς που δεν έχει φτάσει στο σημείο αυτό το spoiler, την έχει πατήσει.)
Κατά τα άλλα οι εντυπώσεις συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά θετικές.
EDIT: Καλά βρε δήμαρχε χρησιμοποίησες εσύ autosave; Με απογοητεύεις...
- Elessar
- Team