- Forum
- Adventure Games
- Συζήτηση για Adventures
- Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th anniversary edition
- Elessar
- Team
Πιστότατο το remake τελικά
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Μπούμερανγκ θα γυρίσει αν στην πορεία αποκαλυφθούν και άλλα ζουζούνια. Αυτή τη στιγμή έχω ένα μούδιασμα αποκλειστικά και μόνο των bugs.alkis21 wrote: Από κει και πέρα, εγώ δεν είδα να τους γυρνάει κανένα μπούμερανγκ, όσο περισσότερο παίζω τόσο θεωρώ ότι τα κατάφεραν μια χαρά κι έφτιαξαν παιχνιδάρα.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει "φάρα", απλά πάντα αυτός που γκρινιάζει/φωνάζει κάνει περισσότερο ντόρο. Μήπως όμως πρέπει και οι δημιουργοί κάποια στιγμή να αναλογιστούν και αυτοί τις ευθύνες τους;alkis21 wrote: Απλά αντιμετωπίζουν τη μόνιμη μουρμούρα της αντιπαθητικής αυτής φάρας στην οποία ανήκουμε και ονομάζεται adventure gamers (οι παίκτες, όχι το site), η ίδια φάρα που 15 χρόνια πριν έβριζε σωρηδόν το Grim Fandango.
Ο Gilbert έγραψε στην ίδια κουβέντα:
Έχω βαρεθεί.... όχι.... έχω σιχαθεί να ακούω στα προμοταρίσματα adventures "γρίφοι που τιμούν, θυμίζουν, είναι το ίδιο φοβεροί με αυτούς του ΜΙ... GF... Lucas Arts... Sierra... μπάρμπα Στάθης"... αυτά δεν ενισχύουν τους γκρινιάρηδες; Έχουμε ΟΛΟΙ ανάγει το παρελθόν σε Ιερό άβατο... απλά γιατί είναι παρελθόν...Honestly, the idea that we still need to "bring the genre back" baffles me. The genre IS back. It's been back for years. None of us would be making these games in the first place (and succeeding!) if they weren't popular enough to justify it. I've been earning my living making and selling these games for almost a decade. The genre doesn't look dead from where I stand.
We've been hearing the phrase "THIS will be the game that brings back adventure games!" since The Longest Journey in 1999. The fate of a genre isn't dependent on one game (or studio's) shoulders. That's wayyyyy too much pressure!
Μεγάλη αλήθεια...Elessar wrote: Πάντως τέτοια προβλήματα (δλδ να μην τελειώνουν οι μέρες λόγω bug) είχαμε και στο original Gabriel Knight 1.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- skoros
- Banned
Χαίρομαι που όλοι μιλάνε με επιχειρήματα, είτε συμφωνώ με αυτά είτε όχι.
Παρακαλώ μη μετακινήσετε τίποτα. Όλες οι υπο-συζητήσεις αφορούν το GK20 και καλό είναι να παραμείνουν ως έχουν.
Θέλω να βρω και γω κάποια στιγμή λίγο χρόνο για να πω την άποψή μου και να σχολιάσω αυτά που διάβασα από τους υπόλοιπους.
- alkis21
- Banned
skoros wrote: Από τις καλύτερες συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ μέσα.
Χαίρομαι που όλοι μιλάνε με επιχειρήματα, είτε συμφωνώ με αυτά είτε όχι.
Παρακαλώ μη μετακινήσετε τίποτα. Όλες οι υπο-συζητήσεις αφορούν το GK20 και καλό είναι να παραμείνουν ως έχουν.
Συμφωνώ απολύτως!
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Elessar
- Team
Συγχωρείστε με, η όποια "γκρίνια" είναι για να μην ξεφύγει το νήμα.
Πάσο και συνεχίζουμε.
- mkllds
- Futuristic Fedora
Σοβαρά; Εγώ έχω την CD έκδοση και το έχω παίξει γύρω στις 10 φορές, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ή μήπως αυτό το πρόβλημα ήταν μόνο στην έκδοση με τις δισκέτες;Elessar wrote: Πάντως τέτοια προβλήματα (δλδ να μην τελειώνουν οι μέρες λόγω bug) είχαμε και στο original Gabriel Knight 1.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- alkis21
- Banned
Και κάτι που ξέχασα να σχολιάσω νωρίτερα:
Constantine_R wrote: Έχω βαρεθεί.... όχι.... έχω σιχαθεί να ακούω στα προμοταρίσματα adventures "γρίφοι που τιμούν, θυμίζουν, είναι το ίδιο φοβεροί με αυτούς του ΜΙ... GF... Lucas Arts... Sierra... μπάρμπα Στάθης"... αυτά δεν ενισχύουν τους γκρινιάρηδες; Έχουμε ΟΛΟΙ ανάγει το παρελθόν σε Ιερό άβατο... απλά γιατί είναι παρελθόν...
Δεν μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ προσωπικά αυτές τις ατάκες τις λέω όχι επειδή είναι παλιά παιχνίδια, αλλά απλά επειδή είναι τα αγαπημένα μου. Άλλωστε, όταν βγήκε το πρώτο Monkey Island διένυα ήδη τον 6ο μου χρόνο ως adventure gamer. Δεν με έχετε ακούσει ποτέ να λέω ότι τα καλύτερα ήταν το Zork ή το Leisure Suit Larry 1, με έχετε;
Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Όταν όμως φτιάχνεις ένα adventure (όχι εσύ ) και στο κείμενο που στέλνεις στα διάφορα sites για να διαφημιστείς λες αναφέρεις (μερικές φορές, χωρίς να το αξίζεις ή ακόμα χειρότερα να το πιστεύεις) τη "χρυσή" εποχή 100 φορές λες και από τότε δεν ξαναείδαμε adventure, δεν διαιωνίζεις και εσύ μια κατάσταση που έχει φέρει αυτή τη φάρα σε αυτό το σημείο; Ρωτάω.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
(Ευτυχώς το έχω στο STEAM...)
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Επισήμως τίποτα. Θα το βγάλουν σίγουρα, αλλά οι ταχύτητά τους είναι σίγουρα προβληματική. Και παραδόξως ας πούμε το patch του Samaritan paradox δεν βγήκε ποτέ στο GOG, χρειάζεται δηλαδή να το κατεβάσεις από το site του δημιουργού.tsampikos wrote: Γράφουν τίποτα σχετικό στο φόρουμ τους?
Για το GK1 σήμερα δεν έχω κάτι καινούργιο. Still at day 4. Έχει πάει κανείς παρακάτω;
- crocark
- Adventure's Advocate
Το AGs το έχω γραμμένο στα κατάστιχα εδώ και χρόνια. Το steam δεν το ξέρω καν γιατί δε θέλω να το μάθω. Την εμπειρία του ανθρώπου του χώρου, που ασχολείται μάλιστα επαγγελματικά με το χώρο και ενδεχομένως χρησιμοποιεί τα φόρουμς και τις διάφορες κοινότητες ως εργαλεία δουλειάς δεν πρόκειται να την αποκτήσω. Κατα συνέπεια εκφέρω την ταπεινή μου άποψη. Σύμφωνα με την οποία, όποια κοινότητα και να πάρεις, μπορεί σήμερα να συμφωνείς, αύριο είναι όμως σίγουρο (για μένα είπαμε) ότι θα βρεθείς στα μαχαίρια μαζί της. Οι κοινότητες έχουν την ψυχολογία και τη συμπεριφορά "ανθρώπων υποκόσμου". Από προδοσίες και πισώπλατα, άλλο τίποτα. Μόλις "καβαλήσεις λιγάκι το καλάμι", αρχίζεις και μιλάς με θέσφατα. Μια κοινότητα, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, είναι κι αυτή των ΚΣς. Εκεί εμπλέκονται και τα προκαταβολικά χρήματα - ταξίματα - επένδυση, οπότε λειτουργούν ως καταλύτης στο να βγουν οι όποιες συμπεριφορές ταχύτερα στην επιφάνεια. Γενικότερα πιστεύω, σε αντίθεση προφανώς με αρκετούς παραπάνω, ότι αυτό το αλισβερίσι μεταξύ δημιουργών - παικτών ήταν κακό. Οι ρόλοι έπρεπε να παραμείνουν διακριτοί. Καθένας στη δουλειά του. Όσο αποκτάς οικειότητα σα δημιουργός (όχι εσύ) με τους παίκτες, τόσο θα πρέπει να περιμένεις συμπεριφορές απατημένης ή ζηλιάρας συζύγου (και για θηλυκές πιθανόν δημιουργούς το αντίστοιχο για να μην παρεξηγηθώ). Βέβαια το ήθελες, θα μου πεις, το κονέ, γιατί άνοιξε νέους δρόμους, ας πούμε γενικά επιχειρηματικούς. Ναι, αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις και με τις παρενέργειες μιας σχέσης. Το θέμα είναι ότι εγώ στη ζωή μου, τη δουλειά μου κλπ. επιλέγω συνειδητά τη μονογαμία, γιατί ξέρω ότι με μια μόνο ... και θα τα βγάλω δύσκολα πέρα. Εσύ κύριος, πως επιλέγεις την πολυγαμία με τόσες χιλιάδες, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο; Με τι προσόντα, ας μου επιτραπεί, ψυχικών αποθεμάτων; Και επανέρχομαι σε κάτι χιλιοειπωμένο από μένα, από όταν μιλούσα σοβαρά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, Π.Χ. αν είσαι δικηγόρος και βγάζεις διαζύγιο για κάποιον που θέλει να γλιτώσει τη διατροφή, θα το παλέψεις. Άμα είσαι όμως ο μουσικός που επενδύει μια ταινία, το διαπραγματεύεσαι με ένα σκηνοθέτη, άντε και 2-3 παραγωγούς. Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ. Γι' αυτό εκεί που έχουν πολυγαμία δεν έχουν νόμους για διαζύγια.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Τι άσχετο ρε μάστορα;!! έγραψες ον τόπικ!crocark wrote: άσχετο με το παιχνίδι
Και αυτό δείχνει πόσο μεγαλύτερο λάθος ήταν για τον Bittar να απαντήσει στους επικριτές του. Αυτός δεν ζήτησε τίποτα και χάλασε τη σχέση δημιουργού-παίχτη μόνος του.crocark wrote: Οι ρόλοι έπρεπε να παραμείνουν διακριτοί. Καθένας στη δουλειά του. Όσο αποκτάς οικειότητα σα δημιουργός (όχι εσύ) με τους παίκτες, τόσο θα πρέπει να περιμένεις συμπεριφορές απατημένης ή ζηλιάρας συζύγου (και για θηλυκές πιθανόν δημιουργούς το αντίστοιχο για να μην παρεξηγηθώ). Βέβαια το ήθελες, θα μου πεις, το κονέ, γιατί άνοιξε νέους δρόμους, ας πούμε γενικά επιχειρηματικούς. Ναι, αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις και με τις παρενέργειες μιας σχέσης.
- maladroid
- Templar Hunter
No good deed goes unpunished
- Elessar
- Team