Τηλεοπτικές σειρές

More
21 Ιαν 2014 11:19 #41734 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Ξέρεις τι με χαλάει με όλα αυτά; Έχουν ένα καλό εργαλείο, ουσιαστικά παίζουν με την ιδέα της ανθρώπινης αναβάθμισης που ήδη έχει αρχίσει να παίζει ως ιδέα [Ο Kurtzveil (Spell?) ήδη έχει μιλήσει για άνθρωπο V2.0 σε ιδεολογικό/φιλοσοφικό πλαίσιο] και αναλώνονται σε μικροπολιτικά, χαζά παιχνίδια του 'όλοι θέλουν να μας καταστρέψουν εμας τους υπερτέλειους αμερικάνους'. Αν το έπαιρναν λίγο πιο σοβαρά και μιλούσαν για ρεαλιστική ενσωμάτωση software/hardware στον εγκέφαλο με προώθηση αλλαγών στην κοινωνία και στην ανθρώπινη αντίληψη γενικά θα πήγαιναν ψηλότερα, έστω κι αν κρατούσαν την 60s αντίληψη της κατασκοπίας.

Όπως λες είναι fun, έχει καλή χημεία πρωταγωνιστών κ.λπ, αλλά αυτά τα έχουμε συνηθίσει (ελπίζω) και τα θεωρούμε αυτονόητα όταν τα επεισόδια κυμαίνονται από 2 έως 4-5 εκατομμύρια δολλάρια. Ουσιαστικά θέλει εκτέλεση ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης που δεν το επιτυγχάνουν γιατί απλά είναι ανεπίδεκτοι τηλεόρασης.

Γενικά αυτό το light (extra) scifi με πήγε μέχρι αυτή, αλλά ουσιαστικά πέρα από το "chip" τα υπόλοιπα μόνο με Επιστημονική φαντασία δεν έχουν να κάνουν. Το Babylon 5 ήταν επιστημονική φαντασία (πέρα από Space Opera), το Continuum με την δράση του για τα δεδομένα της τηλεόρασης είναι Επιστημονική φαντασία με κεφαλαίο το Ε. To Intelligence προσπαθεί να χωθεί εκεί και κατ' εμέ αποτυγχάνει πέφτοντας στο επίπεδο σειράς που δεν περιμένεις το επόμενο επειδόσιο φανατικά αλλά αν κάτσει θα το δεις. ;)

Απλά κάνουν ένα scifi-jacking για να πουλήσουν περισσότερο [στους απλούς πολίτες της Αμερικής που πίστεψαν πως στο Ιρακ υπήρχαν βιολογικά όπλα] το θέμα καλή αμερική κακοί όλοι οι άλλοι. Κάποιος θα έλπιζε πως το ξεπέρασαν αυτό το παιδικό ψυχολογικό αν έβλεπε το StarTrek - TNG του 80. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
21 Ιαν 2014 15:52 #41737 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Καλά, η ιδέα της "ανθρώπινης αναβάθμισης" αυτή καθαυτή υπάρχει εδώ και χρόνια (βλέπε System Shock), απλά δεν έχει αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στην τηλεόραση. Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν διαφορετικά, να την ενσωματώσουν σε "σοβαρή" σειρά και να μας δώσουν κάτι πιθανώς αξέχαστο, αλλά είναι φανερό ότι δεν ήταν στα πλάνα τους κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάς ότι δε μιλάμε για κανένα σούπερ ντούπερ καλωδιακό, αλλά για το good (?) old CBS, οπότε ήθελαν να δώσουν στο μέσο Αμερικάνο αυτό που είναι πιο πιθανό να θέλει να δει, δηλαδή δράση, ξύλο, πυροβολισμούς, ωραίους πρωταγωνιστές με πιασάρικους διαλόγους πασπαλισμένα με ολίγον από sci-fi για γεύση. Μην ψάχνεις για περισσότερο βάθος από αυτό, δεν υπάρχει και δε νομίζω να υπάρξει στη συγκεκριμένη σειρά. It is what it is. :rolleyes:

Still, me likes. :mrgreen:

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
22 Ιαν 2014 15:56 #41746 by Mortal
Το Sleepy Hollow S01 μας τελείωσε σήμερα, και τελικά όντως παρέμεινε στα επίπεδα πίτσας και μπύρας και cliff-hanger περιμένοντας την επόμενη παραγγελία [αν θα είναι Garden Classic ή τίποτα άλλο, δεν ξέρω]. Όποιος έχει διάθεση να διαθέσει μερικές ωρούλες για να δει ένα αμερικάνο gentleman του 1700+ παρέα με μια αστυνομικίνα του σήμερα, με μια πνευματίστρια/survivalist/ψυχωτική αδελφή, να προσπαθούν να σταματήσουν μια Αποκάλυψη των τετριμμένων 4ων καβαλλάρηδων, ας το δοκιμάσει (Στο βωμό της σειράς πέφτει και ο Ουόσινγκτον σαν γνώστης της μαγείας και ντεμί-ζωντανός, ντεμι-νεκρός για να προσφέρει hints and tips. Ωστόσο πριν το βάλετε απαιτείται παραγγελία πίτσας και εξάπακου, τετράπακου, δωδεκάπακου ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι σε μπυροκατάσταση. ;)

More
22 Ιαν 2014 18:59 #41747 by WickedMan
Ξέχασες τη συμμετοχή του John Noble (Walter Bishop από το "Fringe"), στον οποίον λογικά θα δώσουν μεγαλύτερο ρόλο στη 2η σεζόν αν, δηλαδή, δε θένε να πάει άκλαυτη η σειρά. Πάντως, λίγα πράγματα, ακόμα και για fun to watch σειρά. Χώρια που από ένα σημείο και μετά μπερδεύεσαι και το σενάριο δε βγάζει κανένα νόημα.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
22 Ιαν 2014 20:18 #41749 by Mortal
E, ναι, αν και εντάξει σε αυτη τη σειρα [δίχως τα spoilers] ήταν υποστηρικτικός ο ρόλος του. Ωστόσο εντάξει μετά το Fringe νομίζω πως καθιερώθηκε για ντεμί scifi-fantasy-ό,τι κάτσει σειρές. ;) Φυσικά θα παραξενευτώ πολύ αν δεν τον δω σε genre σειρά.

Για το ακατανόητο στοιχείο της σειράς λογικό είναι όταν έχεις μάγισα γυναίκα στο καθαρτήριο, ζωντανεμένα "παιχνίδια" από ψυχικές δυνάμεις, ελευθεροτέκτονες, sin-eaters (αμαρτιοφαγάδες!? ;) ), δαιμονισμούς (SiC!) και ένα μπάχαλο από δύσκολα προσαρμόσιμες ιδέες οπότε μαθαίνεις να μην ζητάς πολλά και να τρως ό,τι σου βάζουν μπροστά σου. ;)

Βασικά θα την δω και την 2η season αν δεν το σφάξουν μόνο και μόνο για τα πιθανά closure που θα δώσουν.

Ααα, και τώρα που το θυμήθηκα για το Intelligence, δεν θα ήταν καλύτερο αν το 'χαν αντιμετωπίσει με την τεχνική του Ghost in the shell, που ουσιαστικά έπαιξε με τι αλλαγές που θα επέρθουν στα άτομα κατόπιν της ενσωμάτωσης τεχνολογίας στο ανθρώπινο σώμα αλλά και τις δεδομένες αλλαγές της κοινωνίας γενιικότερα; Τουλάχιστον και πάλι δεν θα ήταν πρωτότυπο αλλά θα ήταν ωστόσο πιο σοβαρό από τις κατασκοπίες της κακιάς ώρας. Εντάξει αν θέλω documentary έχουμε αρκετά από τo BBC σε αυτά τα ζητήματα αλλά και από το αμερικάνικο PBS [Michiο Kaku κατηγορίας περισσότερο, μιας και είναι ο περισσότερος μελλοντολόγος εκλαϊκευτής φυσικός] αλλά εδώ μιλάμε για κάτι φανταστικό και δουλεμένο. Θα ήταν τάξεις ανώτερο. Ίσως ένας συνδιασμός του Almost Human, με το Intelligence και με το Helix θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον και πιο σύνθετο/δύσκολο ως αφηγηματικό αποτέλεσμα.

Βέβαια δεν ξέρω αν θα τους ενδιέφερε να γυρίσουν μια σειρά που θα ενδιέφερε κάτω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού και ίσως να λέω και πολλούς. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο έγινε με το Babylon 5 που απόκτησε fan σε κάθε χώρα του πλανήτη ενώ γενικά στο αμερικανιστάν είχε μικρότερη τηλεθέαση.

More
10 Φεβ 2014 15:55 #42085 by Mortal
Μια ιδέα από τα μελλούμενα του GoT. Δεν ξέρω αν θα ξεπεράσουν σκηνές όπως ο ματωμενος γάμος αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα.

Edit: Και ξεκίνησαν λογικά χθές τα:
α) Babylon, BBC1, μια αρκετά κυνική προσέγγιση της καθημερινότητας της Scotland Yard με πολλά παρασκήνια και μια public relations/face promoter του αστυνομικού σώματος σε διάφορες καθημερινές ιστορίες. Περίεργη αλλά όχι κακή θά έλεγα.

β) The Walkind Dead S04E09, όσοι θέλετε την πίτσα σας με ανθρώπινα εντόσθια και μέλη και βλέποντας τηλεοπτικά φρικτά μακιγιάζ ή digital zombies επίθεση. Θα έχουμε και πάλι την zombie σαπουνόπερα για άλλα N επεισόδια ώς το τέλος της τηλεοπτικής season. ;)

More
11 Φεβ 2014 16:28 #42112 by WickedMan
Το μέλλον για το GoT φαίνεται ευοίωνο.

Για τη συνέχεια του TWD το μόνο που έχω να πω είναι: Ύπνος, ύπνος, ύπνος.

Κάποια στιγμή πρέπει να γράψω κάτι για εκείνο το σκοτεινό έπος που προβάλλει αυτόν τον καιρό το HBO (σοβαρά τώρα, ποιο GoT?), αλλά δε θα το κάνω τώρα. Θα κρατηθώ μέχρι να τελειώσει, γιατί όπως και να το κάνουμε, ποτέ δεν ξέρεις.

More
11 Φεβ 2014 19:27 #42116 by Mortal
Για την αναφορά στο έπος δεν μου 'ρχεται κάτι στο μυαλό, άρα ούτε fantasy, ούτε scifi, ούτε και Horror [τουλάχιστον κάτι φρέσκο που να μην το 'χουν κάνει (gay)light και τίγκα στο συντηρητικό με άγνωστη ημερομηνία λήξης] πρέπει να είναι. ;)

More
11 Φεβ 2014 20:03 #42118 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Προς το παρόν είδα μόνο το πρώτο επεισόδιο (σήμερα το δεύτερο) αλλά η αποπνικτική ατμόσφαιρα και οι επιβλητικές ερμηνείες δίνουν στο εν λόγω έπος μεγάλο boost (για την πλοκή δεν μπορώ να μιλήσω ακόμη). Τα opening credits μου θύμισαν αρκετά True Blood (μοιάζει κι ο τίτλος *wink wink, nudge nudge*), πράγμα θετικό μια και ήταν η μεγαλύτερη αρετή εκείνου του σήριαλ.

Mortal, connect the dots και δες άφοβα, νομίζω ότι μιλάμε για μία από τις λιγότερο νερωμένες και "καθωσπρέπει" σειρές της φετινής σεζόν.

No good deed goes unpunished

More
11 Φεβ 2014 21:24 #42122 by Mortal
Κάτι έχω δει πως κυκλοφορεί με βρυκολακοκαταστάσεις αλλά δεν είναι ούτε αυτού του είδους:

Kindred - The Embraced (Yeap βρωμάει ninetίλα)

Αλλά ούτε κι αυτού:

Και πλέον όταν αναφέρομαι σε τρόμο έχω ανεβει σε λίγο περίεργα μονοπάτια του είδους:

Ringu

ή

Carved - The Slit Mouthed Woman

ή

Audition

Άρα είναι λίγο δύσκολο να με πιάσουν δυτικές σειρές, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά.

Η μόνη δυτική που έκατσα και είδα full ήταν αυτή:

Hemlock Grove

Και για μια μιξή ικανοποιητικού και cheesy τρόμου πάμε εδώ:

More
11 Φεβ 2014 23:14 #42124 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Επειδή ίσως σε μπέρδεψα με την αναφορά μου στο TRUE Blood, να διευκρινίσω ότι η σειρά για την οποία μίλησε ο Wicked δεν έχει να κάνει με βαμπίρ, είναι πνιγηρό αστυνομικό θρίλερ στα πρότυπα των Se7en, Silence of The Lambs κτλ.

Οι ομοιότητες με το προαναφερθέν βαμπιροδράμα περιορίζονται στους τίτλους αρχής και το όνομα (επίσης είναι αμφότερα παραγωγές του HBO και εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Λουιζιάνα).

No good deed goes unpunished

More
11 Φεβ 2014 23:45 #42126 by Mortal
Α, Οκ, thanks αλλά ως γνωστό (αν δεν είναι SciFi-Fantasy-Horror) εγκώ ντεν. ;)

Se7en παρότι το θεωρώ καλή ταινία τώρα τελευταια πήγα να το δω και απλά έπεσε το χασμουρητό της αρκούδας οπότε δοκίμασα λίγο την obscure τεχνική fastforward, που κι αυτή δεν βοήθησε ιδιαίτερα οπότε απλά το παράτησα. ;) Όσο για την Σιωπή σιώπησε για τα καλά από τα ενδιαφέροντα μου, όσο καλοσκηνοθετημένη κι αν ήταν. ;) Η Κανιβαλιστική ιδέα είναι πιθανόν τρε μπανάλ όταν βρίσκεις μουρλαμένους στο αμερικανιστάν με ανθρώπινα γεύματα (κυριολεκτικά) στα ψυγεία και τους φούρνους τους. Και όταν προσκαλούν ένα φίλο για γεύμα το εννοούν ... πως εκείνος θα αποτελέσει το γεύμα. ;)

More
12 Φεβ 2014 10:01 #42131 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Ώπα! Τώρα κατάλαβα για ποιό μιλάτε! Το έχω πάντως στα υπόψη για να το δω κάποια στιγμή. Οπότε αναμένω κριτική.

Ερώτηση. Έχει δει κάποιος τα Vikings και Black Sails για να μου πει καμιά γνώμη. Και τα δύο λόγο θεματολογίας με τραβάνε αλλά πάντα μια άποψη κάποιου που τα έχει δει βοηθάει.

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
12 Φεβ 2014 16:32 #42153 by Mortal
Χμ βασικά για το Vikings μπορώ να εκφέρω θετική γνώμη αν και καθόσο το έβλεπα θεώρησα πως το είχαν "εκπολιτίσει" αρκετά για να παιχτεί σε κανάλι όπως το History. Έχει light βίαια στοιχεία, αρκετό οικογενειακό στοιχείο επίσης, και γενικά απαιτεί μια συνέχεια. Νομίζω πως ήταν 9 επεισόδια η πρώτη σαιζόν.

Για τα Μαύρα Πανιά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά γενικά όταν ακους prequel κλασσικού βιβλίου ποτέ δεν παίρνεις κάποια ιστορία όπως αυτή που ενδεχομένως θα έγραφε ο αρχικός συγγραφέας αλλά κάτι που κάποιος σεναριογράφος γράφει για να βγάλει τον επιούσιο αλλά και για να δουλέψουν και 2-3 ηθοποιοί και να γεμίσει ένα τηλεοπτικό slot με ό,τι κάποιος καρεκλοκένταυρος θεωρεί περιπέτεια, συνεπώς, θα έλεγα no no no.

More
12 Φεβ 2014 16:42 #42154 by WickedMan
@mal
Το είπες και μόνος σου βασικά, οι ομοιότητες των 2 opening themes (και τα 2 εξαιρετικά) οφείλεται σε 2 πράγματα, πρώτον HBO και δεύτερον (και κυριότερο) αμερικανικός Νότος.

Μια παρατήρηση μόνο, όσοι βλέπουν "αστυνομική σειρά" και σκέφτονται "δράση" ας μην κάνουν καν τον κόπο. Η πρώτη φορά που βλέπουμε έστω ίχνος δράσης στη συγκεκριμένη σειρά είναι στο τέλος του 4ου επεισοδίου, δηλαδή στη μέση της σεζόν. Δεν είναι εκεί η ομορφιά της σειράς.