Τηλεοπτικές σειρές

More
30 Οκτ 2013 15:48 #40811 by Elessar
Ωραίο είναι το Black Mirror, είχα δει δύο-τρία επεισόδια και όντως αξίζει.

In other news, βλέπω πια τόσες σειρές που δεν προλαβαίνω να βλέπω ταινίες - αν και μάλλον TV Series are the new movies.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
30 Οκτ 2013 18:37 #40814 by Constantine_R
@Wicked...

Ιιιιιιιιιι!!!!!
το θυμάμαι το επεισόδιο αλλά τότε που το είχα δει δεν ήξερα το Galactica.... κανονικά την Tricia Helfer θα έπρεπε να φαντασιώνετε... :lol:

WickedMan wrote: Έλα, πες την αλήθεια. Έχεις κι εσύ φαντασιώσεις με τη Starbuck στη μπανιέρα :lol: :D

Λίγο δύσκολο πλέον και να ήθελα... :lol: :lol:
Αν σου πω ότι αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου ο ρόλος της... δεν ξέρω... ήταν... too much. Με το καιρό πάντως τη βλέπω με άλλο μάτι, ίσως και να τη συνήθισα.
Το Firefly είναι ήδη στα υπ' 'οψιν.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
30 Οκτ 2013 20:29 #40819 by WickedMan

Elessar wrote: In other news, βλέπω πια τόσες σειρές που δεν προλαβαίνω να βλέπω ταινίες - αν και μάλλον TV Series are the new movies.

Αυτό.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
31 Οκτ 2013 04:06 #40831 by WickedMan
Άιντε να ψηφίσετε λοιπόν.

www.oneman.gr/keimena/special-days/serie...-epoxwn.2478313.html

Μπορείτε να ψηφίσετε όσες θέλετε νομίζω από τις 100.

(αλλά αν δεν επιλέξετε μέσα σε αυτές και το X-Files θα έχετε να κάνετε μαζί μου. :evil: )

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
31 Οκτ 2013 11:30 #40838 by Elessar
Αλλάζω τον τίτλο του thread χάριν ευκολίας σε "Τηλεοπτικές σειρές".

More
31 Οκτ 2013 11:34 #40839 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Δεν θα μπορούσαμε να μην επιλέξουμε το The X Files αγαπητέ WickedMan. Μιλάμε πλέον για την απόλυτη cult σειρά.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
31 Οκτ 2013 11:51 #40842 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Προτείνω να δείτε και το The Lost Room.
Mini Series, 6 επεισόδια, από τις καλές του SyFy.

More
01 Νοε 2013 00:48 #40860 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Το "It's Always Sunny in Philadelphia" διανύει την 9η του season, σε νέο κανάλι FXX (που προέκυψε ως παρακλάδι του FX και πρέπει να είναι συνδρομητικό or something). Έχει κάποια πάρα πολύ καλά επεισόδια η season, που σε γενικές γραμμές την βρίσκω εξαιρετική και πολύ δυνατή. Για 9η season, έχουν ακόμα έμπνευση και καλό χιούμορ. Νομίζω ότι η μεταφορά στο νέο κανάλι δεν ευνόησε καθόλου τα ποσοστά τηλεθέασης της σειράς, αλλά ποιοτικά είναι στα καλύτερά της. (Btw για μη "μυημένους" το χιούμορ της σειράς είναι πιο κοντά σε Seinfeld, Curb και λιιγο από Arrested Development και πολύ μακριά από How I Met Your Mother ή Big Bang Theory*).

*. που δεν μπορώ να εξηγήσω την επιτυχία της ή έστω να γελάσω με το χιούμορ της. Απλά αδυνατώ.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
01 Νοε 2013 15:54 #40879 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές

Praetorian wrote: Big Bang Theory*). *. που δεν μπορώ να εξηγήσω την επιτυχία της ή έστω να γελάσω με το χιούμορ της. Απλά αδυνατώ.

Εξαιρετικό (αμερικάνικο) χιούμορ και ένας από τους κορυφαίους χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. There you go. 8)

More
01 Νοε 2013 18:24 #40883 by Praetorian
Δε θέλω να μπω σε κάποια άσκοπη συζήτηση, μια και το χιούμορ και το γούστο του καθενός μπορεί να διαφέρει, αλλά διαφωνώ πάρα πολύ και στα δύο (παρά τα Emmy που μαζεύουν κάθε τόσο). Tο BBT είναι από τις λίγες* σειρές που βρήκα πρόχειρες και με κακό χιούμορ (και χαρακτήρες καρτούν), από την αρχή και αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά από αρκετά επεισόδια που κατάφερα να δω. (* μια άλλη είναι το Two and a Half Men). Καταλαβαίνω γιατί υποτίθεται ότι είναι μια αστεία κατάσταση να έχεις μαζεμένα geeks σε διάφορες διαβαθμίσεις στην κλίμακα πιάνοντας πολλές πλευρές των άκρων, αλλά zero laughs are still zero.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
02 Νοε 2013 03:24 #40892 by WickedMan
@Dream, Praetorian
Ειλικρινά δε συμφωνώ ούτε σε λέξη από αυτά που λέτε. :D Τόσο που νιώθω ότι είναι άσκοπο να μπω σε σχετική συζήτηση.

Μια ερώτηση, όμως, και προς τους δύο σας, έτσι από περιέργεια. Τα "Φιλαράκια" τα θεωρείτε καλό sitcom;

More
02 Νοε 2013 09:23 #40893 by shodan
Replied by shodan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Guys n' gals.. περί ορέξεως κολοκυθοκορφάδες. Αν δεν σας αρέσει το ΒΒΤ λογικά δεν σας άρεσε και το IT crowd, το καταλαβαίνω γιατί προσωπικά από τη σκοπιά του απλού καθημερινού techno freak/geek/gamer/τεχνικού μπορώ ίσως να πιάσω περισσότερες ατάκες ή να μπω στην ψυχολογία των ηθοποιών. Δε νομίζω δηλαδή ότι οι παραπάνω σειρές απευθύνονται έτσι και αλλιώς σε όλους.
Από την άλλη για παράδειγμα αν και έκανα υπομονή 3 σαιζόν μήπως και αλλάξει κάτι σε κάποια φάση αδυνατούσα να παρακολουθήσω έστω και μισό επεισόδιο από τη σειρά Community, το ίδιο πρόβλημα είχα και με το The office (US). Ανιαρές και εντελώς ρηχές χαζοαμερικανιές.
Τέλος μιας και αναφέρθηκε το 2 1/2 ΜΕΝ παρότι δεν το έχω παρακολουθήσει από την αρχή κάθε επεισόδιο βλέπεται ευχάριστα.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
02 Νοε 2013 10:30 #40895 by Praetorian
Μου άρεσε πολύ το IT Crowd. Πάρα πολύ. (έχω κάνει κάποια φεγγάρια (και χρόνια) IT). Η απόπειρα μεταφοράς του σε US (ο πάνω κάτω ο ίδιος πιλότος) ήταν συγκριτικά λίγο χάλια (κακοί ρυθμοί, κακό cast (o McHale δεν το έχει ως Roy, ο Moss μένει ο ίδιος ωστόσο στον πιλοτο τουλάχιστον so there's that ), χειρότερες ερμηνείες, αλλαγές διαλόγων προς το χειρότερο -χιουμοριστικά).

To The Office US (όπως και το UK) θέλει να τους δώσεις καιρό, αλλά χρειάζεται να σου αρέσει και αυτό το χιούμορ "αμηχανίας" στο οποίο στηρίζεται. Ειδικά το US αν έχεις δει το UK, θέλει να του αφήσεις λίγο περιθώριο, γιατί αλλιώς στην αρχή μοιάζει κακέκτυπο (ο πιλότος είναι σκηνή προς σκηνή σχεδόν αντιγραφή). Προς τις τελευταίες season χάνει λίγο την ταυτότητά του (έχει μερικά/λίγα καλά επεισόδια).

Το Community θέλει επίσης χρόνο, γιατί στην αρχή ψιλοψάχνεται. Οι ερμηνείες για μένα σπάνια είναι κάτι που θα με ενθουσιάσει στο Community - υπάρχουν (λίγες) φορές που οι ηθοποιοί δείχνουν να παίζουν σαν να κάνουν κάτι διαδικαστικό. Μου αρέσει, ειδικά όταν κάνουν τα εντελώς φευγάτα επεισόδια (πριν την 4η season, εποχές Harmon). Πχ το Advanced Dungeons and Dragons είναι από τα all time favorites μου.

Μου αρέσει το Friends. Όχι ως η καλύτερη sitcom που έχω δει. Σχεδόν μεγάλωσα με αυτή (θέλοντας και μη), και μας πέθαναν στις επαναλήψεις οπότε ίσως υπάρχει και λίγο conditioning εκεί :)

More
09 Νοε 2013 03:08 #41079 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Παραμένω πολύ λιγότερο στον δυτικό χώρο και μπορώ πως δυστυχώς στους χώρους με τους οποίους ασχολούμαι αποκλειστικά τα αποτελέσματα με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι τραγικά.

Έχουμε δλδ και λέμε:

Agents of Shield - πολύ πολύ πολύ πολύ light ακόμη και το Philadelfia έχει περισσότερα λιπαρά και έστω ουσιώδη συστατικά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Atlantis - Βρετανικό και ατυχώς οικτρό, έχουν τον Ιάσωνα, τον μπουλούκο και σε γενικές γραμμές άστα να πάνε Ηρακλή και τον Πυθαγόρα σε μια Atlantis η οποία θυμίζει μια Αφρικανική αρχαία Ελλάδα με τον Ιάσωνα να έχει βρεθεί εκεί "ταξιδεύοντας" από το μέλλον. Για την ποιότητα των σεναρίων δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά το ό,τι δείχνουν να γράφτηκαν από ανεπίδεκτο μυθολογικά πεντάχρονο παιδί.

Dracula - Ούτε κρύο ούτε ζέστη, πίτσα, μπύρα και όταν τελειώσουν επανάληψη μέχρι να τελειώσει η σειρά, άρα βρείτε φτηνή πιτσαρία με καλές προσφορές και αρχίστε την. Ίσως καλό θα ήταν να αρχίσετε και κανά γυμναστήριο γιατί οι πολλές πίτσες δεν κάνουν καλό.

Ravenswood - teen; Να πω κάτι άλλο; Σαν να βλέπεις ταινίες τύπου [πως την λεν αυτή με τους ελαφρώς gay/lesbian βρυκόλακες; Χαραυγή ή κάτι τέτοιο]...

Reign - από ότι έχω διαβάσει παίζει με τα νεανικά χρόνια με από τις παλιές και σημαντικές βασίλλισες της Σκωτίας. Ακόμη έχω δει στα πεταχτά μόνο το 1ο επεισόδιο.

Sleepy Hollow - Τρομερό δεν το λες, μα δεν είναι κακό, όχι εντελώς τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα συνεχίσει αλλά το υπομένεις σχετικά άνετα.

The Tommorow People - Remake αρχαίας βρετανικής σειράς [70s] με τηλεπαθητικούς, τηλεκινητικούς και κάτι άλλο που διαρκώς το ξεχνάω όλα σε ένα πακέτο. Καλούλης ήρωας που μέχρι και γάτες κατεβάζει από τα κλαδιά των δέντρων. Το υπομένεις.

The Walking Dead - Πλέον σας προσφέρουμε και ζόμπι σε συσκευασία δωδεκάδας για τον κήπο με ρεαλιστικά μακιγιάζ! Πλέον τα χουμε δείξει τόσο μα τόσο πολύ που ούτε καν ιδρώνεις και απλά συνεχίζεις να τρως ανενόχλητος. Ειλικρινά το τράβηξαν one or two seasons too many.

Περιμένουμε, ελπίζω καλές σε λίγο καιρό:

Sherlock S03
Doctor Who S? - δεν ξέρω αν θα έχει αρίθμηση άλλη ο νέος [αλλά πενηντάρης πλεόν] Doctor Who.
Game Of Thrones S04
Orphan Black S02
Continuum S03

A! Και:

Black Mirrors και πιθανόν την άλλη με τα ζόμπι που έχουν ξαναγίνει άνθρωποι που πάσχουν ένα σύνδρομο [μου αρέσει η διαφορετική βρετανική προσέγγιση].

αυτές τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν μας έχουν προδώσει εντελώς σαν θεατές.

Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες genre σειρές αλλά δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
10 Νοε 2013 04:08 #41087 by WickedMan
@Mortal

Για το Sleepy Hollow είμαι μαζί σου. Όποιος περιμένει κάτι σχετικό με το σκοτεινό έπος του Burton, ας μην κάνει καν τον κόπο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος μεταφοράς/συνέχειας της νουβέλας του Irving στη σημερινή εποχή. Τρόμος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, υπάρχει δράση, καλή χημεία μεταξύ των δύο βασικών πρωταγωνιστών και ένα κατά τη γνώμη μου μπουρδουκλωμένο σενάριο που μπερδεύει fantasy, μαγεία, μυθολογία και θρησκεία. Η δομή της σειράς μου θυμίζει Fringe, έχεις κάποια μεμονωμένα περιστατικά που συνδέονται χαλαρά ή ισχυρότερα με το πιο γενικό story arc που βρίσκεται από πίσω. Γενικά μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα μπερδευτούν και οι ίδιοι από το σενάριο και θα τινάξουν τη σειρά στον αέρα. Μέχρι στιγμής, όμως, πρόκειται για μια fun-to-watch σειρά δράσης καλή για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν.

Για το "The Walking Dead" διαφωνώ τελείως. Η 2η σεζόν είχε ελάχιστους λόγους ύπαρξης, αλλά η 3η σεζόν μπορεί να περιγραφεί μόνο με τις λέξεις "εξαιρετική καταιγιστική τηλεόραση". Απολύτως δικαιολογημένα η πρεμιέρα της 4ης σεζόν έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης για τα Αμερικανικά καλωδιακά, πράγμα που βεβαίωσε ότι η σειρά θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα (ήδη έχει ανανεωθεί για 5η σεζόν). Η 4η έχει ξεκινήσει πολύ καλά και χαίρομαι που βλέπω και λίγο character building επιτέλους που για μένα έχει λείψει από τη σειρά.

Από τα άλλα που αναφέρεις το Orphan Black μου φαίνεται ενδιαφέρον και έχω ακούσει σχετικά καλά λόγια...