Τηλεοπτικές σειρές
- Mortal
- Adventure's Advocate
Ο πρώην αστυνομικός είναι ο default καλούλης [typical κατεβάζει γάτες από δέντρα] από την πρώτη μέρα που πλέον έγινε απλά λίγο πιο αδίστακτα καλούλης, η μαυρούλα μπήκε απλά για να δώσει δράση και να φέρει και την katana στη σειρά, ο τοξότης δεν άλλαξε καθόλου [ίσως να έγινε πιο εύστοχος] ο παππούς ήρθε ήδη ώριμος [τύπος μέντορα] οπότε δεν αλλάζει πλέον πέρα της απώλειας άκρων. Αν αναφέρεσαι στον Governor για την 3η season απλά ήταν ο default, του κιλού, κακός που θα βρεις στα φθηνότερα των anime. Κοινός έχει ένα backstory που τον "έχτισε" και απλά κάνει ό,τι κάνει μηχανικά βάσει if-then-else πάνω στο bstory αυτό.
Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις πετάξει/αφιερώσει [ο καθένας το εκλαμβάνει διαφορετικά, εγώ ανήκω στο "αφιερώσει"] στο θέμα σειρών/τανιών αλλά πλέον δεν βρίσκω σειρές με πραγματικά στοιχεία χτισίματος χαρακτήρων πλην Ιαπωνίας και μερικές στιγμές Βρετανίας. Από το Αμερικανιστάν περιμένω, σχεδόν πάντα πλέον, εύπεπτα προιόντα κατανάλωσης και διαφήμισης που παίρνουν καλά ratings. Ή ίσως πλέον να έγινε πολύ απαισιόδοξος.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Mortal wrote: Ο πρώην αστυνομικός είναι ο default καλούλης [typical κατεβάζει γάτες από δέντρα] από την πρώτη μέρα που πλέον έγινε απλά λίγο πιο αδίστακτα καλούλης, η μαυρούλα μπήκε απλά για να δώσει δράση και να φέρει και την katana στη σειρά, ο τοξότης δεν άλλαξε καθόλου [ίσως να έγινε πιο εύστοχος] ο παππούς ήρθε ήδη ώριμος [τύπος μέντορα] οπότε δεν αλλάζει πλέον πέρα της απώλειας άκρων. Αν αναφέρεσαι στον Governor για την 3η season απλά ήταν ο default, του κιλού, κακός που θα βρεις στα φθηνότερα των anime. Κοινός έχει ένα backstory που τον "έχτισε" και απλά κάνει ό,τι κάνει μηχανικά βάσει if-then-else πάνω στο bstory αυτό.
Ο "τοξότης" (lol) δεν έχει αλλάξει; Seriously; Μιλάμε για την ίδια σειρά;
Ο "αστυνομικός" είναι σε πολύ γενικές γραμμές αυτό που λες, αλλά και αυτός ξεφεύγει που και που από τη νόρμα. Όλες οι σειρές χρειάζονται έναν τέτοιο χαρακτήρα άσχετα αν γω δεν τους απολαμβάνω.
Για τη "μαυρούλα" δε διαφωνώ και αυτό ίσως είναι το μόνο μου παράπονο από την 3η σεζόν (αν και υπάρχει και περιορισμός χρόνου, κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν εκτός). Ήδη το διορθώνουν αυτό στην 4η.
Δουλειά έχει γίνει και σε σχεδόν όλους τους άλλους χαρακτήρες, αλλά κάποιες φορές λιγότερη από όση θα ήθελα. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία, βέβαια. Στη 2η σεζόν αυτή χάθηκε και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.
Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Governor, αλλά στην 3η σεζόν ως σύνολο, όπου συνέβαιναν και πολλά άλλα πράγματα. Φυσικά ο Governor (αναμενόμενα τρομερός ο Morrissey στο ρόλο) είναι σημαντικό κομμάτι της.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Παντως για τον "τοξότη" ειλικρινά θυμάμαι: σχετικά απόμακρος, απότομος αρχικά, μετά ήρθε ξανθιά Α, Γερόντι support με βαν Β, μετά κατέφθασε στο τραπέζι του η Μανα που έχασε κόρη και τελικά ούτε καν παρακολουθώ με ποιούς σχετίζεται και με το ποιούς μιλάει. Μόνο πως είχε μια ελαφριά σχέση με την προαναφερθείσα πριν γίνουν τα όσα έγιναν στο προηγούμενο επεισόδιο. [A! Ναι είχαμε και το brother not happy story]. Τι θα δείξει το μέλλον δεν ξέρω, μα δεν νομίζω πως θα περάσει το επίπεδο του The Dome σαν σειρά για μένα. Οικογενειακή δλδ κατά βάση, με extra light horror makeup σαν κερασάκι.
A, και όσο για ηθοποιούς παρότι ονόματα και χώρα προέλευσης δεν παρακαλουθώ καν είναι ικανοποιητικοί για τους ρόλους τους.
Α2: Στο πρώτο μηνυμα αναφερόμουν στο In The Flesh, που είναι η σκεπτόμενη Βρετανική απάντηση στα Αμερικάνικα ζόμπι.
Και ο δυτικός ανατολίτης άτολμος και συνεσταλμένος "φονιάς" με την σκληραγωγημένη "γυναίκα" του, αλλά γενικά δείχνουν πολύ υποτονικοί σαν χαρακτήρες σε σημεία να τους θυμάσαι στο άσχετο. Για το γιο και το μωρό να μην μιλήσουμε νομίζω καλύτερα.
- tsampikos
- Master of Dimensions
Πολλά επεισόδια του Πουαρό έχουν κυκλοφορίσει με Ελληνικούς υπότιτλους. Το 1989 που ξεκίνησε η σειρά την έδειχνε η ΕΡΤ και την έβλεπα από τότε. 'Οταν σταμάτησε ποτέ δεν έπαψα να ψάχνω να βρω τα επεισόδια, και ευτυχώς που ο Κόσμος του Επενδυτή, η αδιάφορη αυτή φυλλάδα, είχε την φαεινή ιδέα να βάλει όλα τα επεισόδια που έχουν Ελληνικούς υπότιτλους. Τα μάζεψα όλα με θρησκευτική ευλάβεια και μια στο τόσο τα ξαναβλέπω. Φυσικά, επειδή στην Ελλάδα τίποτα καλό δεν έχει αρχή και τέλος, έτσι και η συγκεκριμένη σειρά δεν τελείωσε ποτέ την προβολή της στην Ελλάδα.Υπάρχουν πάνω από 10 2ωρες ταινίες που δεν έφτασαν ποτέ στη χώρα μας...
Προσωπικά θεωρώ τον David Suchet τον καλύτερο Πουαρό που έχει υπάρξει. Έχει ταυτιστεί με τον ρόλο τόσο πολύ όσο λίγοι ηθοποιοί με κάποιον ρόλο. Ξεπερνάει ακόμα και τον Πήτερ Ουστίνοφ. Παρακάτω βλέπουμε πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός καταφέρνει να κάνει αυτή την εκπληκτική φωνή του Πουαρό με τη γαλλική προφορά.
[youtube][/youtube]
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Και για να γκρινιάξω και λίγο, έτσι είναι, βλέπουμε πολλές φορές ποιοτικές ταινίες και σειρές να παίζουν στα ελληνικά κανάλια σε αστείες ώρες, τη στιγμή που τα Τούρκικα, τα φτηνά talent shows και τα reality μαγειρικής παίζουν σε primetime. Είναι στιγμές που πραγματικά σιχαίνομαι αυτή τη χώρα.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Mortal
- Adventure's Advocate
- Praetorian
- Walker Survivor
Το τελευταίο που είχα δει ήταν το Murder on the Orient Express που είχε διάρκεια ταινίας, και ακόμα και τότε δεν είχα καταλάβει ότι ήταν μέρος κάποιας "season" της σειράς. Ήταν πάντως πολύ καλογυρισμένο. Ίσως επιχειρήσω να βρω τα υπόλοιπα, αν και το "13 seasons" είναι λίγο... αποθαρρυντικό.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα πρόταση η συγκεκριμένη σειρά.
Nothing happens unless first a dream...
- tsampikos
- Master of Dimensions
Mortal wrote: Πιθανόν όμως να μην έχετε διαβάσει τα βιβλία όπως τα έγραψε η γιαγια σαν ιστορίες, και παρότι δεν ξέρω αλλά ούτε και πρόκειται να ψάξω για τη γιαγιά επειδή την έβρισκα ανέκαθεν μπλαμπλατζού, στον Sherlock που έχω μεταφράσει προσωπικά όλα τα βιβλία είδα πως στη σειρά [μόνο τη βρετανική βέβαια της Granada και καμία άλλη πλην της σύγχρονης του BBC (και σχεδόν εξαιρετικής)] μετά από τη 3η season κάναν κι αυτοί βολτούλες μακριά από τις ιστορίες του Conan Doyle. Αυτό πάντα αν ψάχνετε για μεγαλύτερο βαθμό πιστότητας ιστορίας προς το αντίστοιχο κείμενο ενός συγγραφέα.
Mortal, η σειρά της Granada είναι αυτή με τον Jeremy Brett, σωστά? Αν εννοείς αυτήν είναι καταπληκτική. Και ίδιου στυλ με το Πουαρό...Ο Jeremy Brett με διαφορά ο καλύτερος Sherlock Holmes πιστεύω.Κρίμα που πεθανε νωρίς τέτοιος ηθοποιός. Έχω και από αυτήν τη σειρά κάποια επεισόδια που τα είχε δώσει η Ελευθεροτυπία. Δυστυχώς όχι πολλά (καμιά 10αριά) τα οποία και έχω....βαρεθεί να βλέπω.
Fallen....Ρίξε μια ματιά στο Amazon Αγγλίας να δεις καταπλητικές συλλογές με τον Πουαρό....Που να πάρουν μυρωδιά όμως στην Ελλάδα, οι πρωτόγονοι, να φέρουν κάποια από αυτές.... Έχω γύρω στα 50 επεισόδια ωριαία και δίωρα....Αλλά μου λείπουν όλα των τελευταίων ετών. Αυτά που έχω εγώ κυμαίνονται στα έτη 1989-2003. Οι τελευταίες σαιζόν δεν ήταν μεγάλες. Ζήτημα αν γυρνούσαν το πολύ 4, αλλά ήταν όλα δίωρα και όλα μεταφορές των καραμπινάτων βιβλίων της Κρίστι. Και φυσικά εκπληκτικών ερμηνιών.
Κάποια από αυτά έχω δει βέβαια, αλλά χωρίς Ελληνικά. Το Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές με τον Suchet στο ρόλο του Πουαρό ήταν καλό μεν, αλλά έχω την αίσθηση ότι το παλίο με τον Albert Finney ήταν καλύτερο. Παρουσιάσαν έναν Πουαρό ανεξήγητα αρνητικό, μέσα στην κατήφεια, στην ακεφιά, στα νεύρα....Πράγμα πολύ ασυνήθιστο γιατί ο Πουαρό δεν είναι τέτοιος.
Ένα από τα παλιά επεισόδια, της πρώτης σαιζόν του 1989 έχει γυριστεί στη Ρόδο. Το "Triangle at Rhodes", που υποτίθεται ότι διαδραματίζεται την εποχή της Ιταλοκρατίας. Του συγκεκριμένου, θυμάμαι, ότι είχα πετύχει και τα γυρίσματά του στον βασιλικό κήπο, καθώς ήταν δίπλα στο σπίτι μου και περνούσα συχνά από μέσα για να πάω σε διάφορα μαθήματα. Τόσο αυτό όσο και όλα τα ωριαία επισόδια (αν όχι όλα τότε τα περισσότερα) είναι από ιστορίες της Κρίστι. Αν υπάρχουν κάποια που βασίζονται σε αυτόνομο σενάριο τότε αυτά είναι μειοψηφία. Γενικά ο David Suchet έχει γυρίσει τα πάντα όλα από Πουαρό. Δεν μου έρχεται στο μυαλό άλλος ηθοποιός που να το έχει καταφέρει αυτό σε τέτοιο βαθμό, να ταυτιστεί τόσο με έναν ρόλο, αν και σίγουρα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις (ας πουμε Sean Connery, Roger Moore σαν James Bond).
Tέλος σε Πουαρό έχω δει και μια ωραία (σαν γυναίκα, δεν μιλάμε για το υποκριτικό ταλέντο αν και στο ρόλο της είναι άψογη) Αγγλίδα ηθοποιό. Τη Lucy Punch.
- crocark
- Adventure's Advocate
Αυτά είναι! Γεια σου ρε Τσαμπίκο με τα ωραία σουtsampikos wrote: Tέλος σε Πουαρό έχω δει και μια ωραία (σαν γυναίκα, δεν μιλάμε για το υποκριτικό ταλέντο αν και στο ρόλο της είναι άψογη) Αγγλίδα ηθοποιό. Τη Lucy Punch.
Το 'χω ξαναδεί αυτό σε άλλη περίπτωση εδώ μέσα. Καταρχάς ψάχνω για τον εν λόγω. 62 χρονών λέει. Σωστά νωρίς. Αλλά κάτι με χαλάει λίγο. Έχει μια χροιά του στυλ ότι άμα είσαι ηθοποιός, τραγουδιστής, δημιουργός παιχνιδιών (γιατί όχι; ) είναι κρίμα, ενώ αν δεν είσαι δε νοιάζεται και κανείς ιδιαίτερα. Δεν τον ξέρω (μάλλον) αλλά θα μου καθόταν καλύτερα κάτι στο στυλ: Κρίμα που πέθανε νωρίς. Χωρίς το "τέτοιος ηθοποιός".tsampikos wrote: Κρίμα που πεθανε νωρίς τέτοιος ηθοποιός.
Πάντα φιλικά.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- tsampikos
- Master of Dimensions
crocark wrote:
Αυτά είναι! Γεια σου ρε Τσαμπίκο με τα ωραία σουtsampikos wrote: Tέλος σε Πουαρό έχω δει και μια ωραία (σαν γυναίκα, δεν μιλάμε για το υποκριτικό ταλέντο αν και στο ρόλο της είναι άψογη) Αγγλίδα ηθοποιό. Τη Lucy Punch.
Warning: Spoiler!Off φιλικά (το ξέρεις)Το 'χω ξαναδεί αυτό σε άλλη περίπτωση εδώ μέσα. Καταρχάς ψάχνω για τον εν λόγω. 62 χρονών λέει. Σωστά νωρίς. Αλλά κάτι με χαλάει λίγο. Έχει μια χροιά του στυλ ότι άμα είσαι ηθοποιός, τραγουδιστής, δημιουργός παιχνιδιών (γιατί όχι; ) είναι κρίμα, ενώ αν δεν είσαι δε νοιάζεται και κανείς ιδιαίτερα. Δεν τον ξέρω (μάλλον) αλλά θα μου καθόταν καλύτερα κάτι στο στυλ: Κρίμα που πέθανε νωρίς. Χωρίς το "τέτοιος ηθοποιός".tsampikos wrote: Κρίμα που πεθανε νωρίς τέτοιος ηθοποιός.
Πάντα φιλικά.
Έχεις δίκιο crock! Δεν είναι σωστή η διατύπωσή μου. Το "κρίμα" σαφώς και ισχύει για τον καθένα ανεξάρτητα από το τι είναι στη ζωή του. Απλά μιας και μιλούσαμε για ηθοποιούς και σειρές μου βγήκε έτσι η διατύπωση. Του στύλ "χάθηκε ένας καλός ηθοποιός και φτώχυνε ο κόσμος της έβδομης τέχνης". Έτσι το εννοούσα.
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Υπάρχουν, βλέπετε, μερικοί ηθόποιοι που παρά το μεγάλο και πολύπλευρο ταλέντο τους, είναι "καταδικασμένοι" (με την καλή έννοια) να μείνουν γνωστοί γία την ερμηνεία τους σε έναν και μοναδικό ρόλο. Ο Jeremy Brett δεν είναι ο καλύτερος Sherlock Holmes που έχουμε δει. Ο Jeremy Brett ΕΙΝΑΙ ο Sherlock Holmes. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεταγενέστερες απεικονίσεις του χαρακτήρα σε άλλα μέσα (σκίτσα, πίνακες, video games) ο εκάστοτε Holmes μοιάζει φυσιογνωμικά (σχεδόν πάντα) στον Brett.
Εντωμεταξύ, κάπου είχα διαβάσει ότι ένας από τους λόγους που η υγεία του πήρε από νωρίς την κάτω βόλτα ήταν η μανιοκατάθλιψη με την οποία διαγνώστηκε μέσα στη χρονική περίοδο κατά την οποία γύριζε τη συγκεκριμένη σειρά (πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωσή της). Ασθένεια από την οποία, βέβαια, έπασχε και ο ήρωας που υποδύονταν.
- tsampikos
- Master of Dimensions