Τηλεοπτικές σειρές

More
20 Νοε 2012 20:14 #40343 by Mortal
Βασικά αν λες για το farscape είπα πολύ λιγότερα από όσο τα διαφημιστικά που είχαν βγάλει, περιέγραψα χοντρικά τα 1α 9 λεπτά του 1ου επεισοδίου. ;)

Α... αυτές τις μέρες ξαναβλέπω πάλι τα βράδια το Babylon 5 για... έχω χάσει το μέτρημα, αλλά πρέπει να είμαι κοντά στην 10η φορά με εξαίρεση λίγα επεισόδια που έχουν πιάσει πλέον τις 20+ θεάσεις. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Νοε 2012 20:33 #40349 by Fallen Angel
Για το BSG έλεγα, βασικά. Σε "λογοέκρινα" και έβαλα spoiler tags στο προηγούμενο μήνυμά σου μην τυχόν και διαβάσει κανείς ΤΟ ΤΕΛΟΣ χωρίς να έχει καν ξεκινήσει τη σειρά. ;)

Η σκέψη να ξαναδώ Βabylon μου γαργάλησε λίγο τον εγκέφαλο ομολογώ. Αλλά όχι, πίσω μου σ' έχω σατανά, δε θα το αρχίσω, όχι, όχι, ΟΧΙ, θα δω τα υπόλοιπα που θέλω πρώτα. Ναι, το έχουμε, σθένος, αυτοέλεγχος, πού είναι εκείνος ο εξωτερικός με τις series-to-keep-είπαμε;! :lol: :lol:

Nothing happens unless first a dream...

More
20 Νοε 2012 20:36 #40350 by Mortal
Α, ναι οκ, κατάλαβα, αν και νομίζω πως έχει μέσα τόσο θεϊσμό σαν σειρά που μόνο spoiler δεν ήταν. ;) Τράβα δες κάνα σοβαρό anime να νοιώσεις και πάλι καλά βρε κορίτσι. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
26 Οκτ 2013 05:25 #40724 by WickedMan
Οκ, είναι καιρός να ανενεώσουμε και αυτή τη γωνιά λίγο. Για να δούμε τι συνέβη τον τελευταίο, εμ, χρόνο.

Η 3η σεζόν του Game of Thrones ξεκίνησε και τελείωσε. Κατά την ταπεινή μου άποψη ανώτερη από τη 2η, κατώτερη από την 1η. Μερικές εκπληκτικές ερμηνείες, μερικά εκπληκτικά επεισόδια, μερικοί εκπληκτικοί φόνοι και μερικά σημεία στα οποία απλά σηκώνεσαι όρθιος για να χειροκροτήσεις ή για να φωνάξεις στον Sam να πάρει το αναθεματισμένο μαχαίρι πριν γίνει Λούης (ο Sam όχι το μαχαίρι). Κορυφαία σκηνή για μένα όχι αυτή που νομίζετε, ούτε καν η εξομολόγηση του Jamie στην μπανιέρα (όχι ότι αυτές δεν ήταν καλές), αλλά ο μονόλογος περί χάους του Baelish κάπου στη μέση της σεζόν. Chaos is a ladder, people. Ανατριχίλα.

Η 3η σεζόν του The Walking Dead ολοκληρώθηκε ακριβώς όπως ξεκίνησε με αίμα, παράνοια και ζόμπι. Μακράν η καλύτερη σεζόν της σειράς, με το κανάλι, όμως, να αλλάζει για ακόμη μία φορά showrunner λόγω "διάστασης απόψεων ως προς το που έπρεπε να κατευθυνθεί η σειρά". Η 4η σεζόν, πάντως, έχει ξεκινήσει εξίσου καλά με την 3η.

Η 2η σεζόν του Homeland ολοκληρώθηκε χωρίς αυτή τη φορά να σαρώσει τα Emmy (πήρε μόνο το Α' γυναικείου ρόλου από τα "μεγάλα" χάρη στη Danes). Πράγμα λογικό διότι η 2η σεζόν ήταν κατώτερη της πρώτης αν και ακόμη αρκετά διασκεδαστική. Και ομολογουμένως το τέλος ήταν όλα τα λεφτά. Η 3η σεζόν έχει ξεκινήσει και για κάποιο λόγο μου δημιουργεί την υποψία ότι θα κινηθεί ακόμη χαμηλότερα από τη 2η, αλλά θα είναι και πάλι watchable. Πράγμα που γενικά δείχνει πόσο φανταστική ήταν η 1η σεζόν.

Το Mad Men επέστρεψε με την 6η και προτελευταία σεζόν του η οποία ήταν εξαιρετική. Ο ημίθεος Don Draper επιτέλους αρχίζει να διαλύεται μπροστά στα μάτια μας σα χιονάνθρωπος όταν βγαίνει ο ήλιος. Συνέβησαν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία έχω ήδη ξεχάσει διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σημασία μπροστά σε αυτό.

Επίσης απ' όσο γνωρίζω, η σειρά που ονομάζεται Breaking Bad και που κάποιοι αποκαλούν την κορυφαία όλων των εποχών τελείωσε πρόσφατα. Και όπως λέει κι ο Peter Griffin

On a more personal note, ασχολήθηκα με το Firefly το οποίο δίνει άλλο νόημα στη φράση "sci-fi διασκέδαση" καθώς επίσης και με το Castle το οποίο χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο έχει κι αυτό τις στιγμές του. Γενικά Nathan Fillion ftw.

Το Sons of Anarchy μου έδειξε μια πολλά υποσχόμενη 1η σεζόν για να γίνει από τη 2η τόσο άτολμο κι αδιάφορο που θα λεγες πως άλλαξε δημιουργό και να εισπράξει το άκυρό του δικαιωματικά.

Τέλος, έπιασα και λίγο το Deadwood το οποίο ελπίζω να βρω κάποια στιγμή χρόνο να ολοκληρώσω. Εξαιρετική σειρά, με κέρδισε χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ τεράστιος φαν των western και με έκανε να ενδιαφερθώ και για την ιστορία της συγκεκριμένης εποχής.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
26 Οκτ 2013 10:30 #40725 by Praetorian
Από αυτά που ξεχώρισα εγώ (και δεν κάνουν overlap με του WickedMan)...

Το Orphan Black ολοκλήρωσε την πρώτη του season (και ανανεώθηκε για 2η). Είναι σειρά sci-fi που δεν το δείχνει άμεσα, με αρκετά καλό storytelling, αλλά την παράσταση την κλέβει η Tatiana Maslany που ερμηνευτικά κάνει κάτι που δεν το βλέπεις συχνά σε τηλεοπτική σειρά, όχι σε αυτό το επίπεδο και όχι με αυτό το ταλέντο. Η σειρά ξεκινάει με την Sarah (Maslany) που αφότου έχει εγκαταλείψει την μικρή της κόρη στη φροντίδα της θετής της μητέρας χωρίς πολλές εξηγήσεις και για αρκετούς μήνες επιστρέφει θέλοντας να επανορθώσει. Συναντά στο σταθμό τρένου μια γυναίκα που της μοιάζει πολύ και η οποία αμέσως μετά αυτοκτονεί. Δεν θέλω να μπω σε spoilers γιατί όσο λιγότερα ξέρεις για την υπόθεση και τους χαρακτήρες τόσο πιο καλή είναι η σειρά όσο τη βλέπεις.

To Spartacus (του Starz) ολοκλήρωσε την τελευταία του season "War of the Damned" σε high note. Έδωσε κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή season για τον επίλογο της ιστορίας, που όσο προχωρούσε βελτιωνόταν και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στα τελευταία επεισόδια.

Το Breaking Bad το κρύβω ενδιάμεσα :D στα υπόλοιπα γιατί βλέπω μια... δυσανεξία. Είχε μια καταπληκτική τελευταία 5b season (ή πιο σωστά δεύτερο μισό της τελευταίας season με 8 επεισόδια). Όλη η 5η season μαζί με το πρώτο μισό, έχουν ένα ενιαίο arc, αλλά το πρώτο μισό ξοδεύεται αρκετά (και καλώς) και στο aftermath των σημαντικών γεγονότων στο φινάλε της 4ης. Στην 5b αυτό περιορίζεται και δίνει θέση σε ένα αρκετά πιο σκοτεινό (έως εφιαλτικό σε στιγμές) ύφος και δίνει την ευκαιρία σε όλο το cast ανεξεραίτως να δώσει καταπληκτικές ερμηνείες. Κλείνει με πολύ ικανοποιητικό και εξαιρετικό τρόπο την ιστορία του Walt ειδικά αν δεις την πορεία του συνολικά, αλλά με ένα επεισόδιο που από μόνο του (ή/και σε συνδυασμό με το προηγούμενο γιατί πάνε μαζί) δεν θα σε ταρακουνήσει όσο το "Ozymandias" που προηγείται. Συνολικά, το Breaking Bad το τοποθετώ στις καλύτερες δραματικές σειρές που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

To Dexter έκλεισε με μια τραγικά κακογραμμένη και κακοσκηνοθετημένη season, που πατούσε εδώ και βρισκόταν εκεί, και δεν είχε καθόλου συνέπεια και συνέχεια στους χαρακτήρες νέους και παλιούς. Η τελική season παίζει σαν αστείο προς τους θεατές που κάποτε ήταν θερμοί fans της σειράς. Μπορεί στις τελευταίες season η ποιότητα να μην έφτασε αυτή της 4ης πχ, αλλά εδώ έπιασε πάτο και συνέχισε να σκάβει και λίγο πιο κάτω.

To Hannibal του Bryan Fuller έδωσε μια πολύ καλή πρώτη season, με την υπόθεση να "ζεσταίνεται" μερικά επεισόδια μετά τον πιλότο. Για σειρά που μεταδίδεται σε δημόσια τηλεόραση, πραγματικά την σπρώχνουν στα όρια του τι είναι αποδεκτού και κατά τη γνώμη μου τα ξεπερνούν και μάλλον στολίζουν ένα τοτέμ με το άψυχο διαμελισμένο κουφάρι τους και χορεύουν τριγύρω. Mads Mikkelsen και Hugh Dancy δίνουν πολύ καλές ερμηνείες, και ο Fuller φέρνει διάφορους αξιόλογους guests ή regulars (κάποιοι "βετεράνοι" από παλιές σειρές του :) ). Έχει ανανεωθεί για 2η season και ο Fuller μιλάει για σχέδιο 4 seasons ή/και παραπάνω (αναλόγως αν θα πάρουν δικαιώματα για την υπόλοιπη ιστορία (...)). Σίγουρα την προτείνω, αρκεί να μη γυρίζει εύκολα το στομάχι σας. Σε κάθε περίπτωση ως αντίδοτο για το τοξικό Dexter.

Το IT Crowd είχε πρόσφατα ένα special επεισόδιο κάπου 40 λεπτών, που θα είναι και το τελευταίο της σειράς ever από ό,τι καταλαβαίνω. Επιστροφή του γνωστού χιούμορ της σειράς, και των χαρακτήρων της, -ίσως χρειαζόταν κάπως ευρύτερη θεματολογία και tech/geek αναφορές, δεδομένης της απουσίας της για τόσο καιρό.

Το Veep με τη Julia Luis Dreyfus ως Vice President έδωσε μια πολύ καλή δεύτερη season, με highlight για μένα το επεισόδιο στη Φινλανδία, αλλά και overall τη βρήκα ανώτερη από την πρώτη.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
28 Οκτ 2013 13:01 #40751 by Fallen Angel

Praetorian wrote: [...]To Hannibal του Bryan Fuller έδωσε μια πολύ καλή πρώτη season[...]

Χθες ξεκίνησα το Hannibal κι έχω εν-θου-σια-στεί!! Πραγματικά υπέροχη σειρά (μέχρι το 6ο επεισόδιο που είδα). Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, οι ερμηνείες πολύ-πολύ καλές, ενώ οι σεναριογράφοι αηδιαστικά διεστραμμένοι (και γι' αυτό τους αγαπάμε φυσικά). Μακάρι να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα κι η επόμενη season.

Επίσης, ξετρελλάθηκα με την τρίτη season του American Horror Story. Νέα Ορλεάνη, βουντού, Marie Laveau, μάγισσες, Σάλεμ... αγαπημένο σκηνικό. Η Jessica Lange παραμένει απόλυτη σταρ του παλκοσένικου, αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε δίπλα της και τις επίσης εξαιρετικές Angela Bassett και Kathy Bates. Η σκηνοθεσία, τα χρώματα, και η κάμερα παραμένουν στα γνωστά επίπεδα (ίσως η κάμερα με τα επιτηδευμένα πλάνα το παρακάνει λίγο φέτος). Ενδέχεται να αποδειχθεί η καλύτερη season από τις τρεις. Μακάρι...

Αντίθετα, το Walking Dead ακροβατεί επικίνδυνα με τη χλιαρότητα της δεύτερης season με τα πρώτα επεισόδια που είδαμε και πραγματικά ελπίζω να διαψευθώ.

More
28 Οκτ 2013 17:52 #40755 by WickedMan
Έτσι, ε; Λοιπόν το Hannibal προστέθηκε στη watchlist. Επίσης, μόλις συνηδητοποίησα ότι στο ρόλο του καλού μας δόκτωρα εμφανίζεται ο αξιότιμος Mikkelsen, οπότε, ναι, σίγουρα θα του δώσω ευκαιρία.

Για το Breaking Bad υπερβάλλω λίγο, οκ :P . Δεν είναι καθόλου του γούστου μου ως σειρά, τη βρήκα εντελώς βαρετή και την παράτησα μετά από 6-7 επεισόδια διότι συνηδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ο Walt θα προλάβει να πλουτίσει πριν πεθάνει. Τη σέβομαι, όμως, διότι υπάρχει πολύς κόσμος που την εκτιμά πολύ (αρκεί να λείπουν τα περί "καλύτερης σειράς ever", κλπ).

Στο Dexter δεν αναφέρθηκα, διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να πεις. *κουνάει απογοητευμένα το κεφάλι*

Για το The Walking Dead θεωρώ ότι έχει ξεκινήσει λιγότερο χλιαρά απ' όσο λέει η Fallen, αλλά, ναι, και γω πιστεύω ότι χρειαζόμαστε άμεσα μια τζούρα από Governor να έρθουμε στα ίσια μας (που βρίσκεται, αλήθεια, αυτό το παιδί; :D ). Επίσης δηλώνω ορθά κοφτά ότι θα σταματήσω να βλέπω αν παίξει ειδύλλιο Daryl - Beth, δηλαδή ο πιο ενδιαφέρον με τον πιο αδιάφορο χαρακτήρα της σειράς.

Το American Horror Story έχω πει και άλλοτε ότι (τουλάχιστον την 1η σεζόν του) τη θεωρώ ό,τι πιο τραγελαφικό έχω δει στην αμερικανική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Νομίζω, όμως, ότι οι σεζόν είναι αυτοτελείς. Αξίζει να δοκιμάσω να δω τη 2η ή την 3η ή θα χάσω πάλι το χρόνο μου;

Τέλος, μια ερώτηση. Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει μια από τις αγαπημένες μου ταινίες ever σειρά και να τη φέρει στη σημερινή εποχή. Aναφέρομαι στο Sleepy Hollow το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε και για 2η σεζόν. Αξίζει να τη δω ή θα βαραώ το κεφάλι μου στον τοίχο;

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
29 Οκτ 2013 00:51 #40763 by Constantine_R
Εγώ ως άτομο που βλέπει δυο άντε τρία επεισόδια την εβδομάδα θα σας πάω σε κάτι (πλέον) παλιό και ήδη αγαπημένο... Battlestar Galactica και τα μυαλά στα κάγκελα! Αμφιβάλλω αν κάποιος από τους series-ρουφίχτρες ( :P ) εδώ μέσα να μην το έχει δει ή να το ξέρει έπρεπε όμως να το πω... Γενικά επειδή τη sci-fi την αγαπάω πολύ, είμαι πολύ επιλεκτικός με τι θεωρώ καλό (ας σας πω απόψεις μου για πολύ γνωστές σειρές, μάλλον θα τσακωθούμε :) ) για το λόγο αυτό ήμουν και πολύ επιφυλακτικός με το Galactica. Αλλά επειδή ένας φίλος μου επέμενε και επέμενε "πρέπει να τη δεις" και επειδή έχω σε εκτίμηση το γούστο του έκατσα να τη δω... και αυτό ήταν... τώρα προσπαθούμε με τη γυναίκα μου να βρούμε ώρα να δούμε κάνα επεισόδιο. Απλά έπος με τη σωστή δόση cultιλας... Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ο πλοίαρχος Adama... :mrgreen:

Και επιτέλους πρέπει να δείξουμε τα σέβη μας στην καλύτερη sitcom όλων των εποχών. Το Big Bang Theory.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
29 Οκτ 2013 08:28 #40764 by crocark
Οφφ ... επειδή τώρα το είδα

"Αν κάθε άμυαλο παπί έκανε πιπί στη μέση του Μισισιπί, τότε θα γέμιζε ο μισός και θα άλλαζε όνομα σε Μισιπιπί!"

Καλή αρχή και καλό κουράγιο ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
29 Οκτ 2013 14:38 #40768 by Fallen Angel

WickedMan wrote: Τέλος, μια ερώτηση. Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει μια από τις αγαπημένες μου ταινίες ever σειρά και να τη φέρει στη σημερινή εποχή. Aναφέρομαι στο Sleepy Hollow το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε και για 2η σεζόν. Αξίζει να τη δω ή θα βαραώ το κεφάλι μου στον τοίχο;

Ααα, αυτή τη σειρά την έχω στα to-see(soon). Αλλά και να τη δω, και να σου πω "δες τη", με εμπιστεύεσαι; Εγώ αγάπησα το American Horror Story 1... :P ;)

Constantine_R wrote: [...]θα σας πάω σε κάτι (πλέον) παλιό και ήδη αγαπημένο... Battlestar Galactica και τα μυαλά στα κάγκελα! [...] τώρα προσπαθούμε με τη γυναίκα μου να βρούμε ώρα να δούμε κάνα επεισόδιο.[...]

Πόσο σε ζηλεύω, ΠΟΣΟ!! Mακάρι να μπορούσα να την ξαναδώ για πρώτη φορά... τι έπος σειρά ήταν αυτή...!!

(θα το εκτιμήσεις αυτό το κομμάτι, εν καιρώ ;) )

More
29 Οκτ 2013 14:53 #40772 by maladroid
Το Hannibal το είδα πριν από μερικούς μήνες και δυστυχώς το βρήκα κάπως αμήχανο, παρά την ιντριγκαδόρικη θεματολογία. Ειδικά το ξεκίνημα (3-4 πρώτα επεισόδια) πελαγοδρομεί ανάμεσα στις CSI επιρροές, την εμμονή σε μια νοσηρότητα που δεν δικαιολογείται αποτελεσματικά από το story και την υπερβολικά "συναισθηματική" ερμηνεία του Γιώργου Καραμίχου στο ρόλο του Graham. Αργότερα στρώνει κάπως το πράγμα (μέχρι κι ο Καραμίχος γίνεται υποφερτός αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τον συνήθισα ή απλά βελτιώθηκε με την τριβή) αλλά και πάλι υπάρχουν τραβηγμένα σκηνικά (όπως το τοτέμ στην παραλία όπου η αποκάλυψη του δράστη σε ξενερώνει ανεπανόρθωτα) που δεν αφήνουν την κεντρική ίντριγκα να απογειωθεί. Προσωπικά δεν τρελάθηκα ούτε με την ερμηνεία του Mikkelsen ως Dr. Lecter, παρότι είναι καλός ηθοποιός και το απέδειξε και στο The Hunt που είδα πρόσφατα (ωραία ταινία, παρεμπιπτόντως). Ίσως το σώσει η κλιμάκωση του παιχνιδιού της γάτας με το ποντίκι μεταξύ των πρωταγωνιστών, του οποίου πήραμε μια πρώτη γεύση στο τέλος της σεζόν αλλά πολύ φοβάμαι ότι, προκειμένου να συνεχιστεί η σειρά, ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει με μίνι reboot (αμνησία του Graham, πιθανότατα) και καμιά απώλεια δευτερεύοντα χαρακτήρα ή προσθήκη καινούργιου για ανανέωση. Τελικά θα την πατήσουν όπως το Death Note, να μου το θυμηθείτε. Στα μπόνους η πάντα υπέροχη Gillian Anderson σε ρόλο-κλειδί.

Εκείνο που αντιθέτως με εξέπληξε ευχάριστα είναι το Bates Motel, της ίδια συνομοταξίας (δλδ. παίρνω μια κλασική ταινία του παρελθόντος και φτιάχνω αρρωστημένη σειρά-prequel). Έχει κάτι teenager angst σκηνικά και ομορφόπαιδα που χαλάνε κάπως την ατμόσφαιρα αλλά το οιδιπόδειο είναι να το πιεις στο ποτήρι, όπως και οι ερμηνείες της Farmiga και του Highmore. Ξεφούσκωσε λίγο στα τελευταία 2-3 επεισόδια της σεζόν αλλά ελπίζω σε επάνοδο.

Είδα και το Les Revenants, ένα γαλλικό θρίλερ με μεταφυσικά και δραματικά undertones σε στυλ Twin Peaks και Lost. Ξεκίνησε πιο δυνατά απ' ό,τι τελείωσε και αν η έναρξη του δεύτερου κύκλου δεν δώσει κάποιο έξυπνο twist ή hook, δύσκολα θα τσουλήσει η σεζόν.

Τώρα βλέπω Sherlock του BBC (μου απομένει μόνο το 6ο επεισόδιο). Καλογυρισμένο, ωραίες ερμηνείες και στήσιμο αν και κάπως άνισες μεταξύ τους οι ιστορίες.

No good deed goes unpunished

More
29 Οκτ 2013 16:21 #40777 by Constantine_R

Fallen_Angel wrote: Πόσο σε ζηλεύω, ΠΟΣΟ!! Mακάρι να μπορούσα να την ξαναδώ για πρώτη φορά... τι έπος σειρά ήταν αυτή...!!

Και είμαι ακόμα στα τελειώματα της πρώτης season... :wink:

crocark wrote: Καλή αρχή και καλό κουράγιο ...

Η αρχή έχει γίνει πολύ καιρό τώρα, πλέον όπως είδες εντρυφούμε στον παιδικό υπερσουρεαλισμό. Από κουράγια ε'ιμαστε κομπλέ. :)

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
29 Οκτ 2013 16:54 #40780 by Elessar
To Les revenants το είχα δει πριν κανά 8μηνο και
Warning: Spoiler!

Galactica, 6 επεισόδια που είδα βαρέθηκα αρκετά, δεν το βλέπω να συνεχίζω. Συν ότι πρέπει να δεις εμβόλιμα και με τη σωστή σειρά και τις ταινίες οπότε...δύσκολα.

Πέρα από τα αμερικάνικα πάντως, δοκιμάζω αρκετά αγγλικά - όπως το Utopia ή κάποια άλλα του BBC. Το καλό με αυτά είναι ότι αφενός έχουν πολύ υψηλά στάνταρτς παραγωγής και αφετέρου κάθε σεζόν είναι μόνο 3-4 επεισόδια.

Ριξτε μια ματιά και στο Orphan Black - mystery [το αγαπημένο μου είδος], BBC America και πολύ καλές ερμηνείες.
Τέλος, μου άρεσε πολύ το The Americans - πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ άνετη θέαση.

ΥΓ. Το τελευταίο [μέχρι στιγμής] επεισόδιο Sherlock είναι φανταστικό.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
29 Οκτ 2013 17:58 #40788 by Fallen Angel

Elessar wrote: Πέρα από τα αμερικάνικα πάντως, δοκιμάζω αρκετά αγγλικά - όπως το Utopia ή κάποια άλλα του BBC. Το καλό με αυτά είναι ότι αφενός έχουν πολύ υψηλά στάνταρτς παραγωγής και αφετέρου κάθε σεζόν είναι μόνο 3-4 επεισόδια. [...]

Αν σου αρέσουν τα βρετανικά, good-old BBC style, δες οπωσδήποτε το Black Mirror. Είναι αυτοτελή, ανεξάρτητα επεισόδια με πολύ ιδιαίτερο (και σκληρό συνήθως) περιεχόμενο. :)

More
29 Οκτ 2013 19:56 #40795 by WickedMan
@Constantine_R
Λοιπόν, καταρχάς, αφιερωμένο εξαιρετικά:

Έλα, πες την αλήθεια. Έχεις κι εσύ φαντασιώσεις με τη Starbuck στη μπανιέρα :lol: :D

Καλά μη νομίζεις και γω δε βλέπω πάνω από 3 επεισόδια τη βδομάδα. Π.χ. τώρα με Homeland και WD βλέπω 2. Αλλά στα breaks μεταξύ των σεζόν (που είναι και μεγάλα) τριγυρνάω και πειραματίζομαι. :P

Τα sitcoms (γενικά οι κωμωδίες) δεν με τρελαίνουν, αλλά ναι, το "Big Bang Theory" είναι γενικά από τα πολύ καλά.

Τα αγαπημένα μου sitcoms (και τα μόνα που δε βαριέμαι να κάτσω να δω ολόκληρα επεισόδια) είναι 2 Βρετανικά το Blackadder και το Yes Minister/Yes Prime Minister. Ειδικά το τελευαίο το θεωρώ ίσως το κορυφαίο δείγμα σάτιρας στην τηλεόραση.

Επίσης σου προτείνω, όταν με το καλό (σε 2-3 χρονάκια) τελειώσεις το (όντως καλό) Galactica, να πιάσεις το Firefly του τιτανομεγιστοτεράστιου Joss Whedon (14 επεισόδια + 1 ταινία). ΑΥΤΟ είναι το τέλειο δείγμα sci-fi και cultίλας. :D

Άσχετο, δε συζητάμε για το πόσο τρομερό είναι το Sherlock. Ο Cumberbatch είναι πραγματικό αστέρι.