Τηλεοπτικές σειρές

More
02 Μάι 2014 01:05 #43382 by skywalker333
Replied by skywalker333 on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές

WickedMan wrote: εμένα ότι και να λέτε, ο Patrick και η πως-την-λέγανε μου άρεσαν. Όχι σαν Mulder-Scully προφανώς, αλλά οκ ήταν. Πιο πολύ έπασχε η σειρά στο τέλος από την εξάντληση της φαντασίας των δημιουργών παρά από τους χαρακτήρες.

καλά φοβερός ειναι ο Robert Patrick γενικά. αλλά δίχως το βασικό κάστ που στην ουσία ηταν απο τους σημαντικότερους λόγους που ειχε γινει αγαπητή η σειρά.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
02 Μάι 2014 05:29 #43383 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Τραγικό το timing μου στο ποστάρισμα για το Almost Human. Αυτά παθαίνεις αν το γράφεις τώρα και πατάς Υποβολή μετά από δυο ώρες :rolleyes:

Anyway, συμφωνώ κι εγώ ότι οι Doggett-Reyes ήταν το μικρότερο πρόβλημα των X-Files, η έλλειψη ιδεών και οι σαχλαμάρες με τους εξωγήινους και το μωρό της Scully (από ένα σημείο και μετά) το μεγαλύτερο. Άντεξα να το δω μόνο μια φορά (τότε που πρωτοβγήκε) αλλά το τελευταίο διπλό επεισόδιο έχει μείνει στο μυαλό μου ως ένα από τα χειρότερα παραδείγματα του πως να τελειώνεις μια φοβερή και μακρόβια σειρά. Ίσως πρέπει να κάτσω να το ξαναδώ κάποια στιγμή.

Όπως και να'χει, βέβαια, η χειρότερη στιγμή του franchise παραμένει μάλλον η δεύτερη ταινία που ήταν λίγο καλύτερη από το Sharknado.

No good deed goes unpunished

More
02 Μάι 2014 10:34 #43386 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Wicked για τους διαλόγους, yeap πολλές μα πάρα πολλές φορές έχω ενστάσεις για τα τύπου "Νίκο Δράκο, τι έφαγες για πρωινό!?" ωστόσο σαν ζώο της εικόνας και της ροής της ιστορίας απλά τις αφήνω να πέσουν στο κενό κουνώντας απελπισμένα τα χέρια και δίχως να έχουν από κάπου να πιαστούν. Αισθητικά τουλάχιστον σαν shonen σειρά [για αγόρια πάνω από 12] καθίσταται νομίζω ενήλικη για τα δυτικά πιτσιρίκια.
Γενικά ο καθένας μας υπομένει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, στα χρόνια που είχαν ανοιξει MegAntenaStar και λοιπά υπέμεινα μέχρι και μερικά eps του Αγία Βαρβάρα βοήθεια μας [Santa Barbara] αλλά ποτέ τα τελειωμένα ελληνικά φωσκολικά και λοιπά. Προτιμώ πλεον την σαπουνόπερα μου με ξέφρενη βια, ταχύτητα που να κάνει το μέσο αμερικανικό να πρασινίζει από τη ζήλια, και που να μην πάσχει από θεοκεντρικά δυτικά σύνδρομα οπότε εξού και η στάση του να συγχωρώ πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις απλά στέλνω στην πυρά δίχως δεύτερη σκέψη όσον αφορά τους παραγωγούς της χώρας του Ανατέλοντος Ηλίου.

Δλδ είμαι και παραμένω θύμα αυτής της εικόνας:

Dream όντως, 7 χρόνια βρε κορίτσι, ποσοτικά πρέπει να έχω δει ίσως περισσότερες από όσες έχω δει σε δυτικές [925+, χοντρικά 12000 επεισόδια και ταινίες από το anidb] οπότε ο τρόπος σκέψης και αποδοχής χαρακτήρων έχει διαφοροποιηθεί επαρκώς.

Πάρε ιδέες από τα current:

Blade & Soul βασισμένο σε game τους:

Ryuugajou Nanana no Maizoukin [αποκλειστικά πίτσα]

Black Bullet [χιουμοριστική προσέγγιση και ο τυπάκος το 'πιασε απόλυτα]

Δίχως τα χιουμοριστικά το official trailer:

Brynhildr in the Darkness [μια λίγο ματωβαμένη κωμωδία δράσης]

Broken Blade [επανάληψη του OVA του 2011 κομμένο σε σειρά απλά θέλω να δω αν θα το πάνε σε νέα κατέυθυνση κάποια στιγμή]

M3 - Sono Kuroki Hagane [Ακόμη δεν έχω καταλήξει αλλά το OP με την φωνή της May'n με έπιασε]

No Game No Life [κωμωδία με θεούς [όχι αβρααμικούς] και Nerds αλά Ιαπωνικά [NEETs] και όπως πάντα το παιχνίδι είναι στην καρδιά της σειράς επειδή όλοι ξέρουν πως all work and no play makes jack a dull boy :P]

Seikoku No Dragonar [κωμωδία δράσης με lolis, dominatrixes, μυξοπαρθένες, βιτσιόζες όλων των ειδών και θύμα [αυτοί οι Ιάπωνες πρέπει να είναι τρελά θύματα] που απλά θέλεις να τον πιάσεις να του ρίξεις μερικά χαστούκια και να του πεις "Man up, boy" :P αλλά εντάξει οι χαρεμοκαταστάσεις είναι σταθερή αξία]

Soredemo Sekai wa Utsukushii [μια αισιόδοξη πριγκίπησα, ένας σοβαρός τυπικός πληγωμένος πιτσιρικάς, ένα προξενιό, πολλές μηχανοραφίες, τραγούδι, μια σαπουνόπερα λίγων επεισοδίων σε anime] ;)

Daimidaler [κωμωδία με πολλές ορμόνες και πολλά oppai (μεγάλα αλλα αυτό σημαίνει ούτως η άλλως η λέξη]

Fuuun Ishin Dai Shogun [άλλη μια από τα ίδια σε παραδοσιακό παλαιότερο setting αλλά περισσότερο ποσοτική ;) ]

Να μην ξεχάσω φυσικά το:

Sindonia No Kishi [extra light scifi]

Για να μην κάνω και άλλο post, σήμερα είχαμε και το τέλος του ιστορικού action Vikings. Ενδιαφέρον και όπως μας έχει συνηθίσει κάθε season, πλην ενός κεντρικού theme, είναι self-contained, έτσι περιμένουμε το 15 να δούμε πως θα αναπτυχθούν περισσότερο χαρακτήρες και ιστορία. Ωστόσο είναι πιο πολύ happyendιά από το GoT, όχι φυσικά πως με χαλάει, μιας και οι "ήρωες" μας δεν την "κοπανάνε" στην μέση της ιστορίας μόνιμα και αμετάκλητα. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
06 Μάι 2014 20:43 #43432 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Δε διαφωνώ, αισθητικά μου άρεσε και μένα πολύ (κάτι που δεν πολυπερίμενα).

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
14 Μάι 2014 17:47 #43553 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Όλοι θα στηθούμε στους δέκτες μας και θα δούμε αυτή τη σειρά... είναι δυνατόν με τέτοιο όνομα να μην κάνεις καριέρα;

Δείχνει να είναι κοντά στο ύφος του comic και γουστάρω, όχι σαν μια ταινία που κάποιοι μου είπαν ότι έχει κυκλοφορήσει αλλά βέβαια δεν υπάρχει... δεν μπορεί να υπάρχει... αρνούμαι την ύπαρξή της...

Το ότι φαίνεται να περνά το μισό cast του Lost ελπίζω να είναι για καλό, συνήθως κάτι τέτοιοι "κράχτες" με κάνουν να ανυσηχώ...

Όταν βγει σφυρίξτε το παρακαλώ γιατί εγώ δεν θα το πάρω χαμπάρι :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
14 Μάι 2014 19:15 #43554 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Από το λίγο (ελάχιστο) που έχω διαβάσει, ξέρω ότι ο Constantine στο κόμικ έχει όντως αυτό το εξυπνακίστικο στυλάκι αλλά στο trailer μου φαίνεται κάπως..εκβιασμένο, so to speak. Δεν με έκανε να συμπαθήσω ιδιαίτερα τον πρωταγωνιστή, πάντως.

Μακάρι να βγει καλό, αν και προσωπικά τρέφω μεγαλύτερες προσδοκίες για το Gotham.

No good deed goes unpunished

More
15 Μάι 2014 00:15 #43558 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Εγώ πάλι σαν ζώο της ατμόσφαιρας θα επιλέξω Constantine και αυτό:

Αν και γενικά με κρύα καρδιά επειδή απέχουν κατά πολύ από το scifi που αποτελεί περισσότερο φυσικό χώρο για μένα, ωστόσο αυτό:

μου φέρνει σαν κάτι κλεμένο από anime οπότε παρότι το περιμένω σχεδόν ανυπόμονα δεν περιμένω πολλά. Ή αλλιώς η νεκροψία θα δείξει.

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
17 Μάι 2014 02:06 #43565 by WickedMan
Λοιπόν, το Wayward Pines πρέπει να μου έφερε και γω δεν ξέρω πόσα deja vu (Lost, X-Files, Truman Show και φυσικά Dillon :P ). Από κει και πέρα χαίρομαι που η επιτυχία του Arrow (μόλις έκλεισε η 2η σεζόν) δείχνει να φέρνει νέο κύμα "κομιξοϊστοριών" στη μικρή οθόνη. Μακάρι τα Constantine και Gotham που βασίζονται και σε πιο δημοφιλείς κόσμους να τα πάνε το ίδιο καλά.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
02 Ιουν 2014 01:52 #43754 by WickedMan
Περιμένοντας επί 2 εβδομάδες το αποτέλεσμα της συνάντησης της οχιάς με το βουνό (καταραμένη Memorial Day) και με το Mad Men να φτάνει στο mid-season finale (τι εκνευριστικός νεωτερισμός, άκου mid-season finale :evil: ), βρήκα τον εαυτό μου να ψάχνει απεγνωσμένα κάτι τηλεοπτικό να δει. Κάτι φρέσκο και καινούργιο. Κάπως έτσι, σκαλίζοντας από δω κι από κει έπεσα πάνω στο "Rectify".

www.imdb.com/title/tt2183404/

Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι το μόνο πράγμα που βαριέμαι περισσότερο από τα οικογενειακά δράματα είναι οι κωμωδίες. Το δεύτερο ότι αυτό το 8,4 που βλέπετε ως "βαθμολογία κοινού" στο imdb για το συγκεκριμένο οικογενειακό δράμα είναι μάλλον παραπλανητικό. Η σειρά είναι για περισσότερο.

Πρόκειται για σειρά που ξεκίνησε πέρσι την άνοιξη με μόλις 6 επεισόδια των 45-50 λεπτών και συνεχίζεται φέτος το καλοκαίρι με μια 2η σεζόν 10 επεισοδίων. Δημιούργημα του ηθοποιού (και απ'ότι φαίνεται και σεναριογράφου και σκηνοθέτη) Ray McKinnon (ο συμπαθής παπάς από το "Deadwood" :D ). Πραγματεύεται την ιστορία του Daniel, ενός θανατοποινίτη καταδικασμένου για το βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας του, ο οποίος βρίσκεται μετά από 19 χρόνια ελεύθερος και εν αναμονή νέας δίκης αφού προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεσή του μετά από μία (πολύ) καθυστερημένη εξέταση DNA.

Θα παρατηρήσατε ότι χαρακτηρίζω τη σειρά "οικογενειακό δράμα" και όχι "μυστηρίου" ή "αστυνομική". Ο λόγος είναι ότι η σειρα (τουλάχιστον στην 1η σεζόν της) απλούστατα επιλέγει να αδιαφορήσει για το αν ο τύπος είναι αθώος ή ένοχος και εκεί είναι και η μεγάλη δυναμή της, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Αντίθετα, η σειρά επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην προσπάθεια επανένταξης του Daniel στην κοινωνία, στην προσαρμογή του σ'αυτόν τον νέο χρωματιστό και θορυβώδη κόσμο μετά από 19 χρόνια στο λευκό αποστειρωμένο τρόμο της πτέρυγας θανατοποινιτών της φυλακής.

Είναι μια πολύ αργόσυρτη σειρά, με πλήρη απουσία δράσης, καλούς διαλόγους, εξαιρετική σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες (με κορυφαία όλων αυτήν του υπέροχου Aden Young στο ρόλο του πρωταγωνιστή). Την προτείνω ανεπιφύλακτα, ακόμα κι αν τέτοιου είδους σειρές δεν είναι το φόρτε σας (ούτε το δικό μου ήταν).

Η 2η σεζόν ξεκινάει στις 19 Ιουνίου.

trailer 1ης σεζόν

More
04 Ιουν 2014 11:50 #43778 by mkllds
Replied by mkllds on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Game of Thrones Season 4 Episode 8.
Warning: Spoiler!

Και περνώντας σε άλλα νέα, ίσως να πάει για οχτώ βιβλία τελικά.
grantland.com/hollywood-prospectus/words...ries-to-eight-books/

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.

More
05 Ιουν 2014 17:04 #43805 by Constantine_R
Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο δύσκολα αλλάζουν αυτές οι περιβόητες "best of" προσωπικές μας λίστες. Οι λόγοι διάφοροι και δεν είναι της παρούσης.

Έρχεται όμως η ριμάδα η ζωή ώρες-ώρες και σου ρίχνει μια στα μούτρα... και συνεχίζει να σε χτυπάει... και εσύ έχεις μείνει με το στόμα ανοικτό και αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν ένα μέσο μαζικής κουλτούρας να περιέχει τόσες και τέτοιες αλήθειες... ή μάλλον βλακείες λέω... ακριβώς αυτό είναι το μεγαλείο του. Ότι είναι μέσο μαζικής κουλτούρας. Έτσι και αλλιώς κανένα αριστούργημα δεν φτιάχτηκε για την """ελίτ""""...

Πιο Game of Thrones και ποια γατάκια... δεν έχω καμιά όρεξη, μετά από αυτό που έζησα να βλέπω 10 κακομαθημένα να τσακώνονται για το ποιος την έχει πιο μεγάλη... την εξουσία... σαπουνόπερα.

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
05 Ιουν 2014 19:58 #43807 by WickedMan
@Constantine_R
μπορείς να μας δώσεις και κανένα hint για τι πράγμα μιλάς; :rolleyes:

edit: A, για το Battlestar Galactica;

More
05 Ιουν 2014 20:12 #43808 by Constantine_R

WickedMan wrote: @Constantine_R
μπορείς να μας δώσεις και κανένα hint για τι πράγμα μιλάς; :rolleyes:

edit: A, για το Battlestar Galactica;

Αφού είσαι έξυπνο παιδί... :wink:

More
05 Ιουν 2014 22:18 #43811 by WickedMan
Όντως, πολύ ωραία σειρά. Θυμάμαι είχα τις ενστάσεις μου για κάποια πράγματα που θεωρούσα ότι τραβάει πολύ ή που δεν εξηγεί επαρκώς, αλλά με είχε κρατήσει εύκολα μέχρι το τέλος. Δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω δει, αλλά σίγουρα είναι μέσα στο top 10 μου. 8)

More
05 Ιουν 2014 23:03 #43813 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Χμμ... έχουμε δει κάτι καλύτερο σε sci-fi;
(δε λέω πως αυτό είπες, Wicked, απλώς αναρωτιέμαι...)

Nothing happens unless first a dream...