Τηλεοπτικές σειρές
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Fallen_Angel wrote: Χμμ... έχουμε δει κάτι καλύτερο σε sci-fi;
(δε λέω πως αυτό είπες, Wicked, απλώς αναρωτιέμαι...)
Στην τηλεόραση; ούτε κατά διάνοια. Είναι σειρά που δείχνει γιατί η scifi μπορεί να είναι το καλύτερο ειδος φανταστικής μυθοπλασίας.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Δείτε εδώ έναν φόρο τιμής στο χαρακτήρα G'kar [Andreas Katsulas] ο οποίος είχε μερικούς από τους πλέον φίνους μονολόγους που είχε ποτέ χαρακτήρας στην SF στα Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης (ή Εξόντωσης).
Είτε ο Londo Molari [Peter Jurasic]:
Και είναι από τους "δευτερεύοντες" Χαρακτήρες.
Είτε ο "απλός" πρόλογος της Διακύρηξης Αρχών της ISA [InterStellar Alliance] που είναι ό,τι πιο common sence κείμενο έχω ακούσει [αν και αδύνατον επειδή η ίδια η ανθρώπινη φύση μας το καθιστά αδύνατο]:
Δύσκολα για να ξαναβγεί τέτοια σειρά. Προσωπικά έχω δει όλα τα scifi από τότε και κανένα δεν πλησίασε καν τα μεγέθη του B5.
Κάποιοι έχουν αναφέρει πως πρόκειται περί ενός LotR στο διάστημα και ίσως και να έχουν δίκιο, αλλά ιδεολογικά το LotR και το B5 κατατάσονται στα έπη από πλευράς γραφής και δεν ασχολούνται μονίμως με την μια μηχανοραφία κατόπιν της άλλης. Και οι χαρακτήρες έχουν ελατώματα που προσπαθούν να τα διορθώσουν στο ανθρώπινο πεδίο ή το υλικό καλύτερα και όχι σε κάποια μαγικά μεταφυσικά όπως προτείνει το galactica παραδείγματος χάριν που έχουμε θεϊστικούς αγγέλους ανακατεμένους με δωδεκάθεο και λοιπή μπαχαλοποίηση.
Και αν κάποιοι θέλουν εφφε, τότε εκεί αν δεν τους κάνουν αυτά:
δεν ξέρω τι να πω μετά.
Επίσης τάξεις ανώτερο του galactica ήταν και το farscape που σε γενικές γραμμές στο ελλαδιστάν είναι άγνωστο.
Μια ιδέα από την ταινία (Peacekeeper Wars) που το έκλεισε, αν θέλετε μπαμ-μπούμ, δράμα, απώλεια, και ιδανική ολοκλήρωση με γάμο αλλά και με χιούμορ δίχως να παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Ψυχαγωγία και διασκέδαση.
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Το B5 π.χ. είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο που γράφτηκε μέσα σε 5 χρόνια. Τα επεισόδια που λες όπως και ολη η πρώτη season είναι κατ' ουσία ο πρόλογος και τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου, στα οποία γνωρίζεις το υπόβαθρο χαρακτήρων και γενικά τι τους κάνει να λειτουργούν/αντιδρούν όπως λειτουργούν/αντιδρούν. Βασικά εγώ κόλλησα και είδα τις 3εις πρώτες seasons σε 3εις μέρες δανεικές από φιλαράκι. Και κατόπιν το αγόραζα σε videoκασέττες [yeap τόσο αρχαίο είναι] έως και την 5η ανα 2 επεισόδια, μέχρι που βγήκε σε πακετα DVD ανά season και εκεί το μάζεψα από amazon.com και το έλυωσα εντελώς, με μερικά επεισόδια [όλα ΟΥΤΕ με σφαίρες] να τα 'χω δει πλέον πάνω από 15 φορές μέσα στα χρόνια [απλά το βλέπω πλέον και έχω πάψει να μετράω, δεν έχει λόγο]].
Ουσιαστικά όλοι οι χαρακτήρες κρύβουν κάτι και σχεδόν τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, έτσι διαφημίστηκε και μας το απέδειξε με την πάροδο των χρόνων. Ευτυχώς ο Strackzynski δεν ήταν Martin. Δεν είχαμε κηδείες σε κάθε επεισόδιο και δεν είχαμε κακούς για να 'ναι κακοί δίχως καμία απολύτως λογική. Υπήρχε δλδ από πίσω μια αρχή και μια ιδεολογία των χαρακτήρων, κάτι που ιδεατά είναι και το πιο σωστό θα έλεγα. Ακόμη και ο καλός δεν ήταν ο καλός/καλούλης. Λίγες σειρές το επιτυγχάνουν αυτό δίχως να κόψουν βόλτες στον κήπο των κλισέ. Δλδ είχαμε και ιδεαλιστές, είχαμε και πραγματιστές [what's in it for me] αλλά και στιγμές που τα δυο συνδιάζονταν προς κοινό ώφελος.
Πάντως εν κατακλείδι ποσοτικά σε αριθμό επεισοδίων έχει μεγαλύτερο αριθμό ποιοτικών επεισοδίων από πάρα πολλές σειρές, αν όχι και όλες.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Χα. Όσο έγραφα θυμήθηκα το Saphire and Steel. Παλιά, πολύ παλιά sci-fi σειρά (του εβδομήντα κάτι αν δεν κάνω λάθος), η οποία υπάρχει πλέον ολόκληρη (σε μετριότατη ποιότητα, όμως) στο YouTube. Αυτή η σειρά γέρασε καλά. Τη βλέπεις ακόμη και γουστάρεις / αναστατώνεσαι.
Season 1 (δύο ωρίτσες συνολικά)
Nothing happens unless first a dream...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
- Mortal
- Adventure's Advocate
Δεν ξέρω γενικά με αυτό που λέμε γήρας σειράς δεν το έχω σκεφθεί τόσο πολύ γιατί μιλάω πάντα για σειρές με τις οποίες μεγάλωσα [είδα ευχάριστα ακόμη και το πλέον κιτς σαν σειρα Highlander, αλλά και 1-2 season απο McGyver] σχεδόν μαζί οπότε ουσιαστικά τις κρίνω ίσως πιο ήπια από τις νεώτερες που τις βλέπω με πλήρως κυνική ματιά. [Πίτσα, μπύρα, κλάμα, δράμα, σπέρμα και ιδρώτας ένα πράγμα από Αμερικανιστάν].
Γενικά πάντως το scifi το 'χει το πρόβλημα του ιδιόρυθμου γήρατος ωστόσο ο/η σύντροφος του καθενος γερνάει παρέα έτσι η ομορφιά παραμενει στα μάτια του beholder.
Πάντως αυτές τις μέρες ξαναείδα το farscape, και τώρα ξαναβλέπω το Stargate Atlantis, και ίσως μετά να ξαναεπιχειρήσω άλλη μια το B5, απλά θα πρέπει να το δω στο PC και όχι στο κρεβάτι γιατί δεν το έχω rippάρει. Και χαλάρα 2-3 επεισόδια "πηδάω" ανά season με πολύ ελαφρύ Fastforward ανά επεισόδια στα σημεία εγκυμοσύνης ή πρηξήματος.
Από την άλλη σειρές από τις πρόσφατες [τελευταία 6-7 χρόνια] που έχω πάει να ξαναδώ 2η φορά πλην μερικών anime με ξενερώνουν αρκετά άγρια. Ακόμη και το Fringe που το δοκίμασα έφτασα απλά να το έχω σαν "ραδιόφωνο" ενώ μετέφραζα ή έπαιζα minecraft και ελάχιστες φορές έκανα alt-tab για να δω σκηνές.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Άρχισε από Netflix η 2η season και απο το trailer δείχνει πως θα είναι αρκετά δυνατή όπως και η πρώτη. Ωστόσο θα επιμείνω πως μιλάμε για σειρά που απέχετε από το φαγητό κατά την προβολή που κλειδώνετε τα παιδιά σε ικανοποιητική απόσταση από το χώρο προβολής και απλά χάνεστε στον κόσμο της.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Έχω δει τα 3 πρώτα επεισόδια (της 1ης σεζόν).
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι στιγμής με τραβάει πολύ περισσότερο από American Horror Story και Penny Dreadful που είναι οι πιο "κοντινής θεματολογίας" σειρές που έχω δοκιμάσει τελευταία (βέβαια εδώ δεν έχει Eva Green )
Αυτό που μέχρι στιγμής γουστάρω περισσότερο είναι το πως οι δημιουργοί βάζουν σε κάθε επεισόδιο πολλά καινούργια (και εντελώς άσχετα και απρόσμενα) πράγματα και μέχρι το τέλος τα έχουν καταφέρει έτσι ώστε να φαίνονται λογικά στο θεατή. Άλλες σειρές πνίγονται γρήγορα στον υπερφυσικό αχταρμά που έχουν δημιουργήσει, τούτοι εδώ φαίνονται να το "κρατάνε". Ελπίζω να το καταφέρουν μέχρι το τέλος.
Στο μεταξύ, Mortal καλέ μου, είναι η 1η φορά που έχω καταφέρει να δω ευχάριστα 3 επεισόδια σειράς που έχεις προτείνει. That has to count for something.
Απορία: Γιατί τόσο χαμηλή βαθμολογία στο imdb, τη στιγμή που το dreadful Penny Dreadful παίρνει 8,5;
Επίσης
- Mortal
- Adventure's Advocate
Πάντως δεν θα πω πως δεν έχουν σημεία, και οι δυο σειρές, που μου βγάζουν ιδιαίτερα αρνητικές σκέψεις [κι ενδεχομένως και σχολιασμό] αναφορικά με τα γούστα ή και τα βίτσια των δημιουργών.
Α, το θέμα ευχάριστης παρακολούθησης είναι περισσότερο υποκειμένικο. Όπως θα 'χεις δει είμαι 99,99% scifi/fantasy/horror δίχως να διαφοροποιώ την προτίμηση μου στα είδη παρά μόνο [σε πολύ συγκεκριμένες σειρές] αναφορικά με την λειτουργικότητα των χαρακτήρων και γενικά αν έχω κάτι που να μπορώ να πάρω σαν αποστασιοποιημένη κριτική για την ανθρώπινη φύση, την πολιτική, η γενικά αυτό που ορισμένοι θεωρούν ως αναζήτηση κάποιας αλήθειας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται μόνο σε αυτά τα είδη βρίσκω πραγματικά ενδιαφέρουσες κριτικές και σκέψεις δίχως πολλές μελούρες και τρελές κορώνες. Και φυσικά τις συγχωρώ και πιο εύκολα.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Παρόλα αυτά, όπως είπα, αυτό εδώ με τραβάει περισσότερο. Επιφυλάσσομαι για νέα σχόλια όταν προχωρήσω παρακάτω.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Μια καινούρια σειρά ονόματι The Leftovers που υπόσχεται πολλά μέσα από τα δύο πρώτα επεισόδια που έχουν ήδη προβληθεί την έχει τιμήσει κάνας άλλος;
Nothing happens unless first a dream...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Fallen_Angel wrote: Το Penny Dreadful... δεν ξέρω, ρε παιδιά. Από τη μία καταπιάνεται με πολύ αγαπημένους χαρακτήρες και saga, από την άλλη... καταπιάνεται με πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες και saga.
Το ίδιο λέμε νομίζω. Αν και δεν άντεξα να δω όλη τη σεζόν, το "τέλος" ήρθε πολύ νωρίτερα. Από την άλλη, Eva Green.WickedMan wrote: ... Άλλες σειρές πνίγονται γρήγορα στον υπερφυσικό αχταρμά που έχουν δημιουργήσει...
Για το "The Leftovers" ενώ έχει υπερενδιαφέρον setting, για κάποιο λόγο έχω ακούσει τα χειρότερα. Αλήθεια. Τόσο, που σκέφτομαι να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι από αντίδραση. Πάντως, το Rectify και το Hemlock Grove μου φτάνουν για την ώρα.
edit:
@Dream
Για το "Rectify" έχω ξαναγράψει. Για κάποιο λόγο είναι μια σειρά που θα πρότεινα πολύ σε σένα, δεν ξέρω γιατί. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει, αν έχω "πιάσει" καλά το πνεύμα σου. Όποτε έχεις χρόνο, δοκίμασέ την και πες μου.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Επί τη ευκαιρία είδα το πρώτο επεισόδιο από το The Strain του FX.
Η γνώμη μου σχετικά παραμένει ουδέτερη υπό όρους πάντοτε και θα αρχίσει να παίρνει κλίση είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό από το 2ο ep και μετά. Προσπαθούν αρκετά πάντως όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή. Είναι περισσότερο [αυτό σχημάτισα χοντρικά] ένας αχταρμάς από σύγχρονο επιστημονικό στοιχείο με Μετά-βικτωριανό μεταφυσικό με anime αντιμετώπιση σε κάποια σημεία.
ΑΑΑΑ! Και τον Αύγουστο τι καλό μας περιμένει!?!?!?! Ε???
Όσοι πιστοι προετοιμαστείτε. [Για την Κλάρα την κουκλάρα ( ]
Όσο για το Penny D. θα είμαι σε καλύτερη θέση να κρίνω από τη 2η season και μετά μιας και η πρώτη μπορεί και να θεωρηθεί [αν έχει διάρκεια το όλο εγχειρημα] σαν πρόλογος μιας νέας saga με θεματολογία που περνάει σε επίπεδο υπερσυνόλου από χαρακτήρες και ιδέες. Ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει ισχυρό ατού αν διατηρηθεί αλλά και η επιλογή των ηθοποιών δείχνει σχεδόν τέλεια.