Τηλεοπτικές σειρές

More
09 Οκτ 2014 21:08 #44617 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
@Mortal
Εξαιρετικό το trakt. Ειδικά το calendar λύνει χέρια. Thnx! :D

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Οκτ 2014 21:44 #44618 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
No problem man, κι εμένα άλλα παιδιά που ξέρουν την τρέλα μου με ενημέρωσαν, οπότε τα καλά πράγματα πρέπει να μοιράζονται. ;)

Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...

More
15 Οκτ 2014 17:09 #44689 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές

WickedMan wrote: Εξαιρετικό το trakt. Ειδικά το calendar λύνει χέρια. Thnx! :D

Τι ΕΠΟΣ ανακάλυψη είναι αυτή, ρε παιδιά;! Το calendar είναι ό,τι πιο χρήσιμο. Με τον πονοκέφαλο ποιο βγαίνει, πότε, και αα, ξέχασα εκείνο. Υπέροχο!! Πολλά μπράβο, Mortal. Πάρα πολλά!! :D :D (παλαμάκια δεν έχουμε ακόμη, φαντάσου τα απλώς :lol: :lol: )

Nothing happens unless first a dream...

More
15 Οκτ 2014 22:02 #44690 by Constantine_R
Replied by Constantine_R on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Εξαιρετικό site!
Χμμμ... 24 ξεκινά το Constantine... για να δούμε, για να δούμε... κρατώ μικρό καλάθι γιατί εύκολα μπορεί να γίνει "εξυπναδίστική".

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
15 Οκτ 2014 22:12 #44691 by GameLinguist
Replied by GameLinguist on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Εγώ μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα το tv.com, το οποίο είναι εξαιρετικά οργανωμένο και με πάμπολλες πληροφορίες. Εντούτοις το trakt με εντυπωσίασε, είναι η αλήθεια... Thanx Mortal!

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
16 Οκτ 2014 15:55 #44704 by Mortal
Replied by Mortal on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Thanks παιδιά. Από τη μέρα που μου το πρότειναν κι εμένα, αυτό και το icheckmovies, έχω σχεδόν θυμηθεί τι έχω δει με τα χρόνια έστω και σαν τίτλους. :)

More
19 Οκτ 2014 02:05 #44786 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Τηλεοπτικές σειρές
Λοιπόν, είδα επιτέλους το πρώτο επεισόδιο του The Knick ή τουλάχιστον το περισσότερο (μερικές σκηνές δεν φαινόταν πολύ καθαρά πίσω από τη σηκωμένη παλάμη μου) :rolleyes: Δυστυχώς η κράση μου δεν αντέχει καθόλου το χειρουργικό gore κι έτσι η γνωριμία μου με τη σειρά δεν θα έχει αίσια κατάληξη. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι δεν ενθουσιάστηκα τόσο ώστε να το πάρω κατάκαρδα που δεν μπορώ να δω την υπόλοιπη. Δηλαδή φαίνεται ενδιαφέρουσα αλλά όχι αρκετά ώστε να παίζω κορώνα-γράμματα το μεσημεριανό μου για χάρη της. Ή ίσως έπεισα τον εαυτό μου να μην ενθουσιαστεί, ακριβώς επειδή δεν μπορώ να την κάνω δική μου, who knows.

No good deed goes unpunished

More
25 Ιουλ 2015 02:26 #46307 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Τηλεοπτικές σειρές
Και μια και δεν έχω σχεδόν τίποτα να πω για games, θα προσπαθήσω να αερίσω λίγο αυτήν εδώ την αραχνιασμένη γωνιά του forum. Τι είδα/είδατε φέτος; Αν διαβάζει κανείς, please join.

The Knick (season 1): Το φινάλε το βρήκα υπερβολικά προβλέψιμο, αλλά that's just me. Εμεινέ σε αρκετά υψηλό επίπεδο καθ'όλη τη διάρκεια, άσχετα αν κατά διαστήματα έδειχνε άτολμη, φαινόταν να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της. Περιμένουμε ομοίως υψηλά standards αλλά και πρόοδο στη season 2.

Sleepy Hollow (season 2): Στο επίπεδο που μας είχε συνηθίσει με πολύ ελαφριά ανοδική πορεία. Εφτασέ κοντά στο να κοπεί πάντως από το πρόγραμμα του Fox τη νέα σεζόν. Ανανεώθηκε τελευταία στιγμή με λίγο πιο monster-of-the-week επεισόδια, λένε, και λιγότερο μπουρδουκλωμένο main story arc. Και με John Noble. Ευτυχώς. Για όλα.

Homeland (season 4): Τη σιχάθηκα εξαρχής λόγω των εντελώς μη πιστευτών καταστάσεων που απεικονίζει. Απλά πια δεν την μπορώ. Πολλοί λένε ότι ήταν καλούτσικη η φετινή σεζόν. Εγώ άντεξα 2-3 επεισόδια. Σόρρυ, έχει τελειώσει για μένα.

Arrow (season 3): Αρκετές νέες ιδέες, κάποιες δούλεψαν, κάποιες όχι. Και όχι, τα crossovers με τον Flash ΔΕΝ είναι καλή ιδέα. Συνεχίζει να είναι πολύ καλή στον τομέα της. Με το τέλος της season 3 έκλεισε ένας ευρύτερος κύκλος, πάντως, cliffhanger δεν υπάρχει και ακούγεται ότι οι αλλαγές ενόψει είναι αρκετές.

The Walking Dead (season 5): Τα παιδιά προσπαθούν. Κάποια σημεία βλέπονται με ενδιαφέρον. Επεισόδια ιδιοφυούς φρίκης όπως το περσινό "The Grove" δεν μπορεί να γυρίζονται κάθε μέρα. Αλλά το φαί έχει ανοστέψει εδώ και καιρό γενικά. Κάτι να κάνουμε.

Mad Men (season 7, part 2): Το φινάλε ενός θρύλου. Δύσκολο να γράψεις κάτι περισσότερο από αυτό. Μου φάνηκε απλά καλό για τα πανύψηλα standards της σειράς, πάντως.

Game of Thrones (season 5): Σεζόν με εκλάμψεις και μερικές πολύ δυνατές στιγμές κυρίως προς το τέλος. Συνολικά αδύναμη, πάντως, μάλλον η χειρότερη της σειράς μαζί με τη 2η. Παρόλα αυτά δικαιότατη η πρώτη υποψηφιότητα για Emmy της Heady, άργησε κιόλας. Μη αναμενόμενη (και ολίγον ακατανόητη για μένα) εκείνη της Clarke.

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία, διότι επιστρέφουν τα X-Files το Γενάρη. B)

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
25 Ιουλ 2015 13:18 - 25 Ιουλ 2015 13:24 #46308 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Τηλεοπτικές σειρές
Αα, τι καλά που μας θύμισες αυτή την ενότητα! :) :)
Λέω να σας πω για 2-3 καινούριες σειρές που παρακολουθώ και μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον, μπας και σας έχουν ξεφύγει:

Mr. Robot ( IMDB link )
Ο ήρωας (uber-computer brain kinda fellow) πάσχει από άπειρα σύνδρομα και ο μόνος τρόπος που καταφέρνει να επισυνάψει σχέσεις με άλλους ανθρώπους είναι να χακάρει τους λογαριασμούς τους, ώστε να μάθει πέντε πράγματα γι' αυτούς. Κι εκεί που η ζωή κυλούσε ανορθόδοξα και ήρεμα, τον προσεγγίζει ένας "αναρχικός" που θέλει να εξολοθρεύσει τους οικονομικούς δικτάτορες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η E(vil)-Corp όπου εργάζεται ο ήρωας, και να δημιουργήσει μια κοινωνία δίκαιη για όλους. Οι απώλειες θα αποφευχθούν μόνο αν δεν επηρεάζουν το σχέδιο...
Απείρως ενδιαφέρουσα, καλοσκηνοθετημένη και καλογραμμένη σειρά, δείχνει να είναι διαμαντάκι.

Humans ( IMDB link )
Επιστημονικής φαντασίας, εξελίσσεται σε έναν κόσμο ίδιο σχεδόν με το δικό μας, όπου υπάρχουν όμως ανθρωποειδή σε κάθε γωνιά, για κάθε δουλειά. Η σειρά καταπιάνεται με το αγαπημένο ερώτημα "can there be a ghost in the shell;" και όλα όσα αυτό συνεπάγεται σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από μια πενταμελή οικογένεια που ενώ αρχικά ήταν εναντίον της χρήσης ανθρωποειδών μες στο σπίτι τους, τελικά αποκτούν την Anita.
Δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα, παρότι περιέχει κάτι ψιλοσάχλες του στυλ "έχουμε φτάσει να υπάρχουν ανθρωποειδή παντού γύρω-τριγύρω, αλλά το σιδέρωμα γίνεται ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο ή το αυτοκίνητο δεν έχει auto-fucking-drive".

Sense8 ( IMDB link )
Προτού πω οτιδήποτε άλλο γι' αυτή τη σειρά, η οποία γενικά γαμεί (pan intended), να ξεκαθαρίσω πως περιέχει αρκετές δόσεις σεξ (όχι απαραίτητα μόνο μεταξύ άντρα-γυναίκα) και είναι ΠΟΛΥ gay-friendly. Αν αυτό δε σας ενοχλεί, δείτε την οπωσδήποτε, μιας και η ιστορία της είναι πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα και κλασσική περίπτωση επιστημονικής φαντασίας.
Οχτώ άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, διάσπαρτοι στα πέρατα του κόσμου, ξυπνάνε μια μέρα διαθέτοντας μια πολύ ιδιαίτερη ικανότητα: μπορούν να "συνδέονται νοητικά ο ένας με τον άλλο". Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένας άντρας στην Αφρική ξαφνικά μιλάει με μια γυναίκα στην Ασία, μοιράζονται σκέψεις, εμπειρίες, γνώσεις κι ικανότητες. Το δώρο αυτό, όμως, έχει ένα τίμημα: κάποιοι τους θέλουν νεκρούς, άμεσα και σιωπηλά.

Wayward Pines ( IMDB link )
Κι αυτή επιστημονικής φαντασίας (περνάω φάση πάλι, να με συμπαθάτε :) ), μας αφηγείται την ιστορία ενός μικρού χωριού αποκομμένου από τον κόσμο. Ένας πράκτορας πηγαίνει εκεί αναζητώντας δύο άλλους πράκτορες που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως δε θα ξεφύγει ζωντανός από το Wayward Pines, με τα θανάσιμα έθιμα και τα παρανοϊκά μυστικά.
Κι αυτή έχει ορισμένες σάχλες ανά διαστήματα, αλλά είναι μικρής σημασίας απέναντι σε μια ιστορία που από ενδιαφέρουσα απογειώνεται σε άκρως ιντριγκαριστική όσο εξελίσσεται η πρώτη σεζόν.

Jonathan Strange And Mr Norrell ( IMDB link )
Αγγλούρα φαντασίας, πολύ διαφορετική από τα περισσότερα που προβάλλονται που σίγουρα θα απολαύσετε (αν δε σας απέτρεψαν ήδη οι δύο πρώτες λέξεις της περιγραφής). Βρισκόμαστε στην Αγγλία (προφανώς) όπου η μαγεία έχει εκλείψει από χρόνια. Ωστόσο, δύο (άγνωστοι και άσχετοι μεταξύ τους άντρες) είναι γραμμένο στ' άστρα να την επαναφέρουν και να συνταράξουν όλο τον κόσμο. Η περιέργεια και ο ανταγωνισμός δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο ηρώων που είναι τόσο, μα τόσο, διαφορετικοί μεταξύ τους. Μοιράζονται, όμως, ένα πόθο: αποζητούν την αποδοχή του κόσμου και θέλουν να ξεχωρίσουν.

ΥΓ: Αυτό το Mad Men... πρέπει κάποια στιγμή να το τιμήσω, όλοι πίνουν νερό στ' όνομά του...

WickedMan wrote: [...]Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία, διότι επιστρέφουν τα X-Files το Γενάρη. B)

Είμαι ΤΟΣΟ ενθουσιασμένη με αυτή την εξέλιξη, αλλά παράλληλα να σου πω την αλήθεια φοβάμαι μήπως χαλάσει η υπέροχη ανάμνηση που έχω από αυτή τη σειρά. Προσμονή και φόβος μαζί. Fucked up εντελώς. Χαχαχαχαχα...

Nothing happens unless first a dream...
Last edit: 25 Ιουλ 2015 13:24 by Fallen Angel. Reason: Mrs. Dyslexia is my lover

More
26 Ιουλ 2015 23:28 - 26 Ιουλ 2015 23:32 #46309 by Mortal
Replied by Mortal on topic Τηλεοπτικές σειρές
Με την εξαίρεση του Mr Robot τα άλλα 3 όντως παίρνουν ένα 8/10 και το τελευταίο θα το βαθμολογήσω όταν το δω. ;) Επίσης αν κάποιος θέλει σειρές της οκάς τότε έχουμε:

Dark Matter: [SciFi] ένα πληρωμα δίχως αναμνήσεις, μια γήινη αυτοκρατορία με επαναστάτες και τα συναφή.
Killjoys [SciFi] κυνηγοί επικυρηγμένων.
Defiance [SciFi] 3η season και όποιος την ξέρει απλά δολοφονεί λίγο χρόνο με πολύ fastforward.
Stichers [SciFi/αστυνομικό] καλό για πίτσες-μπύρες και με όμορφη πρωταγονίστρια ;)
Extant: [SciFi] Τεχνολογικό μέλλον με advanced ΑΙs και εξωγήινη απειλή
The Strain [Horror/Action] Ας πούμε ό,τι οι βρυκόλακες είναι μια γενετική μάστιγα κι ας το αφήσουμε εκεί. ;)
Under The Dome [Stephen King] Άπειρες πίτσες για αμερικάνικη παχυσαρκία και πολλούς τόνους μπύρας 0%.

Για πιο σοβαρά, χαριτωμένα, ναζιάρικα, δράσης, ρομαντικά, τα πάντα πάμε Ιαπωνία όπου και έχουμε:

Last edit: 26 Ιουλ 2015 23:32 by Mortal.

More
27 Ιουλ 2015 17:43 - 27 Ιουλ 2015 17:45 #46317 by WickedMan

Mortal wrote: Με την εξαίρεση του Mr Robot τα άλλα 3 όντως παίρνουν ένα 8/10...

Εννοώντας καλύτερο ή χειρότερο;

Το Sense8 έχω δοκιμάσει από αυτά τα 5 και έχω μείνει στο 2ο επεισόδιο. Σίγουρα δεν είναι everyone's cup of tea και νομίζω δεν είναι ούτε το δικό μου. Επιφυλάσσομαι, όμως, να το συνεχίσω κάποια στιγμή. Ανεξάρτητα, ελπίζω να σημάνει την επιστροφή (επιτέλους) των Wachowskis.

Και εδώ αρκετά λόγια παραπάνω για Sense8 και Mr. Robot .

Last edit: 27 Ιουλ 2015 17:45 by WickedMan.

More
27 Ιουλ 2015 20:51 #46321 by Mortal
Όχι, βασικά από το trailer του και μόνο το Mr Robot απλά δεν με προσέλκυσε καν.

Βασικά όντως το Sense8 παρότι υπέροχη η όλη σύλληψη [ας πούμε πως μπλέχτηκε στην όλη κατάσταση και ο JMS (of Babylon 5 fame)] τα ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας μου φάνηκαν αδιάφορα όσο ένα τασάκι θα ήταν χρήσιμο σε ένα ψάρι στο βυθό του ωκεανού. ;)

More
26 Αυγ 2015 15:50 - 26 Αυγ 2015 15:51 #46489 by WickedMan
Ας πούμε δυο λόγια και για τη 2η σεζόν του True Detective που μόλις τελείωσε. Τα αξίζει κατά τη γνώμη μου.

Σύντομη περιγραφή
Τρεις αστυνομικοί αποξενωμένοι από τον κόσμο και (κυρίως) από τον εαυτό τους τοποθετούνται από τη μοίρα στο δρόμο μιας αδυσώπητης μηχανής διαφθοράς και διαπλεκόμενων συμφερόντων που δρα στις μόνιμα ηλιόλουστες (και ταυτόχρονα κατασκότεινες) βιομηχανικές περιοχές της Καλιφόρνια. Μαζί τους και ένας προδομένος μαφιόζος που από το τελευταίο μεγάλο κόλπο και το κατώφλι της νομιμότητας βρίσκεται να παλεύει για την ύπαρξή του.

Εντυπώσεις
Όπως το βλέπω, η 2η σεζόν έχει 2 κοινά με την 1η: Εξαιρετικό soundtrack και αυτή τη γλαφυρότατη απεικόνιση της "ηλιόλουστης σκοτεινιάς" που τείνει να γίνει το σήμα κατατεθέν της σειράς (επόμενη σεζόν στα keys της Florida?). Κατά τα άλλα μιλάμε για άλλη σειρά. Οι συντελεστές σωστά κατά τη γνώμη μου απέφυγαν να μπουν στη διαδικασία "αντικατάστασης" του φονικού διδύμου Harrelson - McConaughey αναγνωρίζοντας ότι τέτοια λαχεία (ερμηνείες, αλλά κυρίως χημεία) "κάθονται" μια φορά στα 10 χρόνια και ότι μόνο χαμένοι μπορούν να βγουν από μια τέτοια επιλογή.

Αντί γι αυτό έστησαν μια ιστορία πάνω σε 4 διαφορετικούς χαρακτήρες που κινείται σε δύο βασικούς άξονες: Την προσπάθειά τους να επιβιώσουν σε ένα "σκληρό" κόσμο και τη μάχη με τους προσωπικούς τους δαίμονες. Το δεύτερο δίνεται με διάφορετικά ποσοστά επιτυχίας, αλλά η απεικόνιση του πρώτου για μένα παίρνει σχεδόν άριστα. Με απλά λόγια το κυρίως σενάριο της 2ης σεζόν είναι αρτιότερο, πυκνότερο, βαθύτερο από αυτό της 1ης και ξεφεύγει επιτέλους από το πολυφορεμένο "να βρούμε το δολοφόνο". Χωρίς, πάντως, αυτό να σημαίνει ότι το σενάριο της 1ης ήταν κακό. Απλά δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο και επισκιάζονταν αναπόφευκτα από το ακαταμάχητο δίπολο Marty - Rust που βασικά μπορούσαν να κάνουν ό,τι τους κατέβαινε μπροστά στην κάμερα και εμείς να τους κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό.

Οι ερμηνείες είναι καλές, χωρίς να πιάνουν κανένα ταβάνι ποιότητας. Ο Farrell ξεχωρίζει, οι άλλοι έχουν κάποιες εκλάμψεις, ενώ είχε ενδιαφέρον να βλέπεις τον Vaughn σε σοβαρό ρόλο για μια φορά. Εντέλει, απόλαυσα τη σεζόν πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα και την προτείνω ανεπιφύλακτα αρκεί να βγάλετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε σύγκριση με την 1η. Είναι κάτι όχι απαραίτητα χειρότερο, αλλά πολύ διαφορετικό.

Last edit: 26 Αυγ 2015 15:51 by WickedMan.

More
29 Αυγ 2015 10:17 - 29 Αυγ 2015 10:19 #46492 by Mortal
Λοιπόν τελείωσαν για φέτος τα Killjoys και Dark Matter και παρότι προσωπικά δεν εντυπωσιάστικα τόσο όσο από σειρές στις οποίες έχω αναφερθεί ως τηλεοπτικά "εικονοστάσια" βλέπονται σχετικά ευχάριστα στα 10 και 13 επεισόδια τους για 1η season. Ευελπιστώ να υπάρξει μια συνέχεια γιατί και τα δυο μας έχουν αφήσει να κρεμόμαστε πάνω από ένα τηλεοπτικό βάραθρο [το γνωστό cliffhanger ;)] Αν κάποιοι ενδιαφέρονται για τον scifi χώρο μπορούν να τα δοκιμάσουν αλλά να είναι προειδοποιημένοι. Και δεν έχω ακούσει τίποτα αναφορικά με το αν έγιναν renew για του χρόνια ή αν ακυρώθηκαν από το δίκτυο.

Επίσης βγήκε πρώτο ep από την τελευταία [λογικά την κλείνουν απλά] season του Continuum που παρότι δεν ήταν μοναδική είναι από τις σειρές που grows on you αν τους δώσεις την ευκαιρία.

Σε άλλο στυλ έχουν τη light horrorμαπίτσα το Dusk Till Dawn με κλασσικά κουβάδες αίματος, φιδοβρυκόλακες και πολλούς άλλους σχετικά γραφικούς χαρακτήρες.

Επίσης το Minority Report σαν σειρά με τον έναν από τα αδέλφια σε μεγαλύτερη ηλικία που βλέπει μόνο μέρος από τις εικόνες γύρω από τα εγκλήματα και που βρίσκει μια αστυνομικίνα και παρέα προσπαθούν να τα προλάβουν πριν συμβούν. Ούτε τρομερό το λες, ούτε κακό, αλλά απλά η όλη ιδέα απλά βασίστηκε σε μια πολύ σύντομη ιστορία [αν θυμάμαι σωστά] του Philip K. Dick [γνωστό από το Do Androids Dream Of Electric Sheep ή πιο γνωστό σε πολλούς ως Blade Runner].

Αυτά τα ολίγα, αν μου 'ρθει κάτι άλλο θα ενημερώσω στο άσχετο πάλι. :)

Last edit: 29 Αυγ 2015 10:19 by Mortal. Reason: Συντακτικές ασυνέχειες ως συνήθως

More
31 Αυγ 2015 02:37 - 31 Αυγ 2015 02:40 #46494 by WickedMan
Από καινούργιες σημειώστε να τσεκάρετε το Blindspot του NBC που αρχίζει μέσα Σεπτέμβρη. Το trailer μου τράβηξε την προσοχή.
trailer

Edit: Δεν καταλαβαίνω πως βάζουμε βίντεο στο post :(

Last edit: 31 Αυγ 2015 02:40 by WickedMan.