Νέο adventure: Project Monolith

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Project Monolith

Ακούσατε-ακούσατε, ω λάτρεις των γεμάτων μυστήριο νησιών και των περίπλοκων αρχαίων μηχανισμών: ένα νέο indie adventure (σε Kickstarter ακόμη) ελπίζει να μας προσφέρει σε αφθονία την αγαπημένη, και από τους developers λησμονημένη, ευχαρίστηση επίλυσης γρίφων.

Έχοντας συνδυάσει το ταλέντο τους οι Cyrus Conner και Chris O'Donnell αναπτύσσουν ένα adventure πρώτου προσώπου το οποίο εξελίσσεται σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα γνωστό ως "Μονόλιθος". Εμπνευσμένο από τηλεοπτικές  σειρές όπως το LOST και παιχνίδια όπως το Myst, το νησί είναι ασφυκτικά γεμάτο ογκώδεις, σαραβαλιασμένες μηχανές και τεχνολογικές συσκευές που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Ξεκινώντας το παιχνίδι δε θα γνωρίζουμε ούτε ποιοι είμαστε ούτε ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του Monolith. Οι δημιουργεί δεν αποκαλύπτουν καθόλου στοιχεία για την ιστορία και αρκούνται μόνο να μας πουν ότι θα πρέπει να εξερευνήσουμε το σύμπλεγμα των νησιών, να λύσουμε τους γρίφους που μας περιμένουν εκεί, και να ενεργοποιήσουμε τα μηχανήματα που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί προκειμένου να αποκαλύψουμε τα μυστικά του.

Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα του νησιού ενισχύεται από το ιδιαίτερο εικαστικό του και το ξεχωριστό στυλ που έχει χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό του: ο κόσμος του Project Monolith, αν και πλήρως 3D,  αποδίδεται αποκλειστικά με αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού και του γκρίζου. Ακόμη και η ζούγκλα, μια τοποθεσία όπου θα περιμέναμε να δούμε έντονες πράσινες αποχρώσεις, απεικονίζεται χωρίς χρώμα για να προσδώσει καταθλιπτική και απόκοσμη αισθητική στο παιχνίδι.

Οι δημιουργοί θέλουν να προσφέρουν μια "εύπεπτη εμπειρία" μιας και κρίνουν πως οι περισσότεροι gamers στις μέρες μας αυτό αποζητούν. Ως εκ τούτου, η διάρκεια του παιχνιδιού αναμένεται να είναι λιγότερο από τέσσερις ώρες για την πλειονότητα των παιχτών, ενώ θα διαρκεί αρκετά περισσότερο για τους πιο εξερευνητικούς κι εγκεφαλικούς παίκτες που θέλουν να ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει ο μυστηριώδης αυτός κόσμος.

Προκειμένου να δείτε αν το θάρρος των δημιουργών να αναφέρουν ονόματα σταθμούς στο παγκόσμιο στερέωμα όπως το Lost και το Myst, θα πρέπει να υποστηρίξετε το εγχείρημα στο Kickstarter, ώστε να καταφέρει όντως τελικά να κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2014 για PC όπως ελπίζουν οι δύο ταλαντούχοι σχεδιαστές του.

 

Πηγή: AdventureGamers

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια