Νέο adventure: Rick Future - The Adventure game

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Rick Future - The Adventure game

Στη Γερμανία υπάρχει μια πετυχημένη δωρεάν σειρά audio play, η οποία βρίσκεται ήδη στην τρίτη σεζόν και γνωρίζει τρομερή επιτυχία, το Rick Future. Γιατί σας ενδιαφέρει; Επειδή το ομώνυμο sci-fi adventure που θα βασίζεται σε αυτή τη σειρά βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Η MetalPop LLC (μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών αποτελούμενη από δύο ανθρώπους με έδρα το άδειο δωμάτιό στο σπίτι τους) σε συνεργασία με το Sven Matthias, δημιουργό της audio σειράς, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα adventure που όχι μόνο θα βασίζεται στη σειρά, αλλά θα έχει επιπλέον να αφηγηθεί μια βαθιά κι ενδιαφέρουσα ιστορία.

Υπόθεση

Ευτυχώς, η ιστορία του παιχνιδιού είναι αυτόνομη και δεν απαιτεί να γνωρίζουμε τίποτα για τη σειρά. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά, τους ήρωες της περιπέτειας:

  • Rick, ο κυβερνήτης του διαστημόπλοιου κι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν επιζήσει σε ολόκληρο το γαλαξία
  • Hubert, ο πάντα κακόκεφος Golwonian μηχανικός και συγκυβερνήτης
  • Evi, το θηλυκό ανδροειδές

Οι τρεις φίλοι εκτελούν μια διαδρομή ρουτίνας όταν δέχονται επίθεση από πειρατές που περιέργως φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το φαινομενικά ακίνδυνο φορτίο τους. Ο Rick δεν έχει άλλη επιλογή: για να κρυφτεί από τους διώκτες του, οδηγεί το Eric, το γερό κι ανθεκτικό φορτηγό διαστημόπλοιο, στο μυστηριώδες νεφέλωμα Corvula στον επικίνδυνο τομέα Gon'Dual, κοντά στις εξώτερες περιοχές.

Μόλις εισέρχεται στο νεφέλωμα, το διαστημόπλοιο του Rick συγκρούεται με ένα παλιό εξωγήινο πομπό εκτάκτου ανάγκης που εκπέμπει μια κλήση κινδύνου από ένα αρχαίο εξωγήινο σκάφος. Κάπως έτσι, το πλήρωμα του Eric ξεκινά άθελά του μια νέα περιπέτεια που εξελίσσεται στον επικίνδυνο τομέα Gon'Dual, όπου ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι φίλος σου και ποιος εχθρός σου.

Gameplay

Θα χειριζόμαστε και τους τρεις ήρωες του παιχνιδιού, κι αυτό επηρεάζει σημαντικά και τον τρόπο επίλυσης ορισμένων γρίφων, καθότι ορισμένοι λύνονται μόνο αν οι ήρωες συνεργαστούν. Άλλοι γρίφοι απαιτούν τις διαπραγματευτικές και διπλωματικές ικανότητες του Rick κι άλλοι τη σωματική δύναμη του Hubert. Ενώ για ευχάριστα διαλείμματα στο παραδοσιακό gameplay, θα βρισκόμαστε συχνά απέναντι σε ποικίλα mini games.

Παρότι η εξέλιξη είναι μάλλον γραμμική, η ομάδα ανάπτυξης έχει προσθέσει στοιχεία που αυξάνουν το replayability. Παραδείγματος χάριν, θα υπάρχουν επιτεύγματα (ναι, ναι, τα γνωστά κι εθιστικά achievements) και συλλεκτικά αντικείμενα. 

Γραφικά / Εικαστικό

Όπως καταλαβαίνετε, σε ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας δε γίνεται παρά να συναντήσουμε πολλούς  εξωγήινους και ασυνήθιστους χαρακτήρες. Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι με τους οποίους θα αλληλεπιδράσουμε είναι πολύ λίγοι. Βλέπετε, δεν έχουν μείνει πολλοί άνθρωποι μετά την καταστροφή της γης πριν από πολλά χρόνια και η πλειοψηφία των κατοίκων του σύμπαντος πλέον  ανήκουν σε εξωγήινες φυλές.

Το παιχνίδι εξελίσσεται  σε έναν  επικίνδυνο τομέα του γαλαξία, τον Gon'Dual. Εκεί, θα μπορούμε να ταξιδεύουμε μεταξύ των διαφόρων πλανητών και σταθμών που βρίσκονται στον τομέα. Όλες οι τοποθεσίες είναι 3D κι αυτό δίνει φυσικά μια άλλη αίσθηση μιας και πρόκειται για adventure επιστημονικής φαντασίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια