Αναπολώντας το μακάβριο στο The Vanishing of Ethan Carter

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Αναπολώντας το μακάβριο στο The Vanishing of Ethan Carter

Βετεράνοι από την πολωνική ομάδα ανάπτυξης της People Can Fly (Bulletstorm, Painkiller) αποκαλύπτουν πως σχεδιάζουν μια αλλόκοτη περιπέτεια φαντασίας τρόμου με την οποία αποσκοπούν να προωθήσουν ένα βήμα παραπέρα το storytelling στα adventures. Εμπνευσμένο από παράξενες ιστορίες φαντασίας και άλλες μακάβριες ιστορίες των αρχών του 20ου αιώνα,  το The Vanishing of Ethan Carter υπόσχεται να μας στοιχειώσει αν το παίξουμε βράδυ, ολομόναχοι, και με ακουστικά στα αυτιά.

Υπόθεση

Υποδυόμαστε έναν ντετέκτιβ καθώς ακολουθεί τα ίχνη ενός απαχθέντος αγοριού. Η έρευνα μας οδηγεί σε μια όμορφη ορεινή περιοχή όπου μας υποδέχεται, όμως, μια σειρά ακρωτηριασμένων πτωμάτων. Μεταξύ αυτών και το διαμελισμένο πτώμα ενος από τους απαγωγείς. Σύντομα ανακαλύπτουμε πως μια αρχαία σκοτεινή δύναμη βρίσκεται στην περιοχή, και θα πρέπει να αποκαλύψουμε τα μυστικά της, αν θέλουμε να λυθούν τα μυστήρια και να βρούμε το νεαρό αγόρι.

Gameplay

Για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσον ου έχουμε στη διάθεσή μας. Εκτός από τα σύγχρονα εργαλεία εξερεύνησης, θα χρησιμοποιήσουμε και μια  υπερφυσική ικανότητα που διαθέτουμε: να οραματιζόμαστε σκηνές εγκλημάτων και να προωθούμε αναπάντεχα τις έρευνες εξιχνίασης όταν έχουν παρέλθει σε τέλμα.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να νοιώσετε πως βρίσκεστε πράγματι εκεί, να βυθιστείτε στον κόσμο του Ethan Carter", δηλώνει ο σχεδιαστής Adrian Chmielarz. "Ωστόσο, δε θα αμελήσουμε το gameplay για επιτύχουμε αληθοφάνεια και immersion. Η εξερεύνηση και η σταδιακή ανακάλυψη του κόσμου βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδιασμού μας."

Σημασία δίνεται και στο εικαστικό του παιχνιδιού, καθώς για το σχεδιασμό του αξιοποιείται η Unreal Engine 3 και, όπως φαίνεται, από τις πρώτες screenshots δείχνουν πολλά υποσχόμενες.

Αλλαγή πλεύσης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο λόγος που οι βετεράνοι σχεδιαστές παιχνιδιών αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και να σχεδιάσουν ένα indie adventure ενώ δούλευαν όλοι τους για ΑΑΑ εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών:

"Ναι, υπάρχουν πολλά σπουδαία και τρανά στον κόσμο των ΑΑΑ παιχνιδιών, αλλά μας ελκύει περισσότερο να σχεδιάζουμε παιχνίδια που μας εκφράζουν, που περιέχουν  ένα κομματάκι του είναι μας, που λογοκρίνονται μόνο από εμάς και το κοινό που θα ασχοληθεί μαζί τους. Θέλουμε να σχεδιάζουμε παιχνίδια για τα οποία είμαστε 100% υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να επιστρέψουμε σε συνήθειες δέκα χρόνων πίσω,  τότε που σχεδιάζαμε το Painkiller και το σχεδιάζαμε όπως ακριβώς θέλαμε. Ασφαλώς, το Ethan Carter είναι εντελώς διαφορετικό ως παιχνίδι, αλλά το πνεύμα της ομάδας είναι πραγματικά ίδιο με τότε."

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Let the macabre in. Κυκλοφόρησε σε Steam και GOG. :)

 • Κυκλοφορεί 25/09 και μας κάνει να μετράμε αντίστροφα με άλλο ένα υπέροχο video (gameplay αυτή τη φορά) .
  Πλέον διαθέτει και δικό του website.

 • Δύο χρόνια έχουν ήδη αφιερώσει στο παιχνίδι, δεν μπορούν να περιμένουν την Ε3, είναι ενθουσιασμένοι και μας δείχνουν το trailer που ετοίμασαν. Απολαύστε το!! :)

 • Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στο blog του παιχνιδιού εξηγεί πώς σχεδιάζει η ομάδα τα φύλλα (μιας και μεγάλο μέρος της δράσης εξελίσσεται στην ύπαιθρο), ώστε να έχει το εξωπραγματικά τέλειο αποτέλεσμα που έχει.

 • Κυκλοφόρησαν τρία gifs σήμερα από in-game footage, όπου μπορούμε να δούμε:
  - Δείγμα του (φωτορεαλιστικού) κόσμου που θα εξερευνήσουμε στην αρχή του παιχνιδιού
  - Ένα υπερφυσικό συμβάν που συμβαίνει μπροστά στα μάτια του Paul Prospero, του ήρωά μας
  - Απόσπασμα από ένα παλιό, ξεχασμένο νεκροταφείο που συναντάμε προς το τέλος του παιχνιδιού
  Απολαύστε τα εδώ.

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια