Νέο adventure: Violett

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Νέο adventure: Violett

Ένα νεαρό κορίτσι με μοβ μαλλιά μπαίνει σε μια τρύπα και βρίσκεται σε ένα κόσμο μαγικό, με βραστήρες που μιλάνε, βατράχους που τραγουδάνε και σαλιγκάρια που μαγειρεύουνε. Σκεφτήκατε ήδη έναν λευκό κούνελο που βιάζεται κι εμείς τον παίρνουμε στο κατόπι; Δεν υπάρχουν λευκοί κούνελοι σε αυτήν την περιπέτεια. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές άλλες επιρροές από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης Forever Entertainment έχει σχεδιάσει, όμως, μια πολύ πιο σκοτεινή και σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας.

Η Violett είναι μια χαρακτηριστική έφηβη που επαναστατεί απέναντι σε όλους και σε όλα. Είναι έξαλλη με τους γονείς της επειδή την πήραν άρον-άρον από την παλιά της ζωή και τους φίλους της για να την πάνε να ζήσουν σε ένα παλιό, τρομακτικό σπίτι στη μέση του πουθενά. Μια μέρα, εκεί που κάθεται κατσουφιασμένη στο κρεβάτι της, το μάτι της πιάνει φευγαλέα μια λάμψη μέσα από μια ποντικότρυπα στον τοίχο. Πηγαίνει κοντά και... μάλλον δε χρειάζεστε επεξήγηση πώς συνεχίζει η ιστορία.

Το νέο αυτό point ‘n’ click adventure είναι λιγότερο σκοτεινό από το American McGee's Alice και θυμίζει περισσότερο το Coraline. Περιγράφει τον φανταστικό κόσμο μιας αγέλαστης, σύγχρονης έφηβης , κι όχι εκείνον ενός αθώου παιδιού βικτωριανής εποχής· περιγράφει μια “παράλληλη πραγματικότητα” μαγείας και ζοφερού δέους. 

Τα όμορφα 2.5D γραφικά και η ευχάριστη μουσική υπόκρουση ενισχύουν την αίσθηση του μυστηρίου και της ανησυχίας, αν και τα πρώτα trailer (συμπεριλαμβανομένου αυτού του gameplay video) δεν περιλαμβάνουν καθόλου ομιλία, ή μάλλον καμία λέξη γενικότερα μιας και η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω ιδεογραμμάτων . 

Το παιχνίδι υπόσχεται γρίφους που απαιτούν να παρακάμψουμε λίγο τους νόμους της φυσικής χρησιμοποιώντας υπερφυσικές δυνάμεις (όπως τηλεκίνηση) προκειμένου να τους επιλύσουμε.  Επίσης, θα πρέπει να σκαρφιστούμε πρωτότυπους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τη δαιμονική Spider Queen που προσπαθεί να μην καταφέρουμε ποτέ να γυρίσουμε πίσω.

Το παιχνίδι φαίνεται να είναι στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης για PC, Mac και Linux, και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους (ίσως και στο Steam -αν τα καταφέρει στο Greenlight).

 

Πηγή: AdventureGamers

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια