Το Black Cube Universe συστέλλεται

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, Συντάκτης Constantine_R

Το Black Cube Universe συστέλλεται

Tο Black Cube Universe είναι μια σειρά ανεξάρτητων sci-fi δημιουργιών κάτω από την επίβλεψη του Simon Mesnard και της ομάδας The Icehouse. Όλα ξεκίνησαν το 2011 με ένα μικρό animation φιλμ και συνεχίστηκε με τις κυκλοφορίες των first-person adventures, ASA: A Space Adventure και τη συνέχειά του Catyph: The Kunci Experiment. Το σύμπαν αυτό, όπου μυστήριοι μαύροι κύβοι εμφανίζονται μυστηριωδώς σε διάφορα σημεία του, έχει γίνει πηγή έμπνευσης για διάφορα μικρά projects, όχι απαραίτητα adventures (π.χ. το comic Anterran) και συνεχίζει να επεκτείνεται με όχι ένα, αλλά τρία first-person adventures που ετοιμάζονται για αυτό και το επόμενο έτος. Έτσι περιμένουμε τα:

Blue Moon: The Lucius Project

Το 2057 ένας αστροναύτης επιστρέφει από την αποστολή του σε ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο με κομμάτια ενός μαύρου κύβου που εκπέμπει ραδιενέργεια. Γρήγορα η κυβέρνηση εγκαθιστά ένα υψίστης μυστικότητας πρόγραμμα μελέτης των κρυστάλλων στον πλανήτη Mapk υπό την αρχηγία την αδελφή σας. Το πρόγραμμα λειτουργούσε απρόσκοπτα για έναν χρόνο, τον τελευταίο καιρό όμως έχετε χάσει οποιαδήποτε επαφή με την αδελφή σας. Οι επίσημες ανακοινώσεις κάνουν λόγο για εξαφάνιση, μάλιστα αναφέρουν ότι «αυτή και οι υπόλοιποι της ομάδας φαίνεται σαν να μην υπήρχαν ποτέ». Αποφασισμένος να μην το αφήσετε έτσι, φεύγετε για τον Mapk όπου θα διεξάγετε την δικιά σας έρευνα.

Το παιχνίδι του Juanjo Barcelo Molina θα βασίζεται περισσότερο στην εξερεύνηση και στη σκοτεινή ατμόσφαιρα παρά στους σύνθετους γρίφους. Θα είναι ένα πλήρως 3D παιχνίδι φτιαγμένο στην Unity. Η ιστορία θα ξετυλίγεται μέσα από το ημερολόγιο της αδελφής σας, κομμάτια του οποίου θα διαβάζετε καθώς θα εξερευνείτε το χώρο και στην πορεία θα ανακαλύψετε τα μυστικά της “Μπλε Ύλης”, μια σημαντική παράμετρος στη τεχνολογία του Terran.

Αν και δεν υπάρχει κάποια τελική ημερομηνία, οι συντελεστές του Blue Moon ελπίζουν να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ νωρίτερα πρέπει να περιμένουμε και το πρώτο demo.

Boïnihi: The K'i Codex

Είμαστε στο 2062. Οι άνθρωποι του Terra έχουν ανακαλύψει την “Μπλε Ύλη”, μια προηγμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει την εξερεύνηση του γαλαξία για σημάδια νοήμουσας ζωής. Ο αστροναύτης-ήρωας του Boïnihi: The K'i Codex προσεδαφίζεται μετά από τέσσερα χρόνια ταξιδιού σε ένα φεγγάρι χωρίς όνομα, όπου ένας μυστήριος άνθρωπος ζούσε εκεί πριν πολύ καιρό. Το όνομά του Boïnihi, ένας μοναχικός Talifan που επέζησε τα τρομερά γεγονότα της “Μέρας Μηδέν”.

Το Boïnihi: The K'i Codex το επιμελείται ο ίδιος ο Mesnard και όπως και τα προηγούμενά του παιχνίδια είναι ένα point n’ click first-person adventure στα χνάρια του MYST. Ο δημιουργός δηλώνει ότι οι γρίφοι του Boïnihi θα είναι μεν πιο εύκολοι από αυτούς των προκατόχου του, αλλά και αρκούντως απαιτητικοί δε. Το παιχνίδι θα αντλεί έμπνευση από τις ασιατικές χώρες και αναμένεται τους επόμενους μήνες.

RealMYHA

Στο RealMYHA ο ανώνυμος αστροναύτης από την Tongol του πλανήτη Terra ερευνά ένα σήμα κινδύνου όταν ένας μαύρος κύβος τον τηλεμεταφέρει στο φεγγάρι MYHA. Το Myha (σας το είχαμε προτείνει στα “Δωρεάν και Αγαπημένα”) ήταν ένα από τα διακριθέντα παιχνίδια του The Myst Game Jam πριν από περίπου έναν χρόνο και επρόκειτο για ένα κλασικό pre-rendered adventure πρώτου προσώπου.

Το RealMYHA θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση που θα μετατρέψει το αρχικό παιχνίδι σε μια πλήρη τρισδιάστατη εμπειρία που θα χρησιμοποιεί την Unreal4 μηχανή και υπόσχεται “πιο ρεαλιστικά γραφικά, νέα textures, δυναμικό φωτισμό και κύκλο μέρας/νύχτας”. Ο επικεφαλής της ανάπτυξης Denis Martin (δημιουργός του εξαιρετικού RoonSehv που επίσης είχαμε προτείνει στα “Δωρεάν και Αγαπημένα”) θα προσθέσει νέα puzzles και ιδέες που θα κάνουν το παιχνίδι μεγαλύτερο και το ίδιο απαιτητικό. Να έχετε τα σημειωματάριά σας έτοιμα.

Το RealMYHA αναμένεται το 2018 ενώ προγραμματίζεται και μια Kickstarter καμπάνια προς ενίσχυση του project.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια