Mundaun: ένα σκοτεινό παραμύθι, ζωγραφισμένο με μολύβι

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

Mundaun: ένα σκοτεινό παραμύθι, ζωγραφισμένο με μολύβι

Είχε να πάει στο Mundaun από όταν ήταν παιδί. Τώρα, όμως, βρισκόταν καθοδόν για εκεί, καθώς ο παππούς του σκοτώθηκε σε μια φωτιά και οι συνθήκες του θανάτου του είναι τουλάχιστον περίεργες. Φτάνοντας, θα διαπιστώσει πως δεν έχουν απομείνει πολλοί μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή. Κι όσοι έχουν απομείνει ζουν σα σκιές. Κάτι αρχαίο, κάτι διαβολικό, καραδοκεί και τους στοιχειώνει. Ο ήρωάς μας είναι αποφασισμένος, όμως, να ανακαλύψει τι συνέβη στον παππού του, οπότε ξεκινάει να ανεβαίνει στο Mundaun των χιονισμένων Άλπεων. Αυτό που δεν ξέρει ακόμη είναι πως τον περιμένει μπροστά του μια Οδύσσεια, γεμάτη προκλήσεις.

Το Mundaun είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά, το οποίο εκτυλλίσσεται στις απομονωμένες κι επικίνδυνες Άλπεις. Ο κόσμος του συνυφαίνει την πραγματικότητα με τους μύθους, ενώ έχω ζωγραφιστεί στο χέρι, αποκλειστικά με μολύβια, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική γκρίζα αισθητική. Το gameplay δεν είναι γραμμικό, ενώ περιέχει πλήθος διαφορετικών στοιχείων: από τη χρήση inventory items για την επίλυση γρίφων ως και άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιβάλλον puzzles, αλλά και από την αλληλεπίδραση με γηγενείς που μιλάνε μια δική τους ιδιαίτερη γλώσσα μέχρι και εχθρικά συναπαντήματα ή οδήγηση κάρων κι εκλύθρων.

To παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους, καθώς έχει ήδη διασφαλίσει όλη τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν από ποικίλους κρατικούς οργανισμούς της Ελβετίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια