Πλάτωνας και Ατλαντίδα στο Unwritten Critias & the Lost Island!

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Πλάτωνας και Ατλαντίδα στο Unwritten Critias & the Lost Island!

Ο «Κριτίας» είναι από τους διασημότερους Διαλόγους του Πλάτωνα, παρότι ημιτελής, καθώς αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς στην πάμπλουτη και πανίσχυρη Ατλαντίδα, τον περίφημο αυτό μύθο που τόσο έχει κεντρίσει την προσοχή λογίων, ιστορικών, μα και εξωγηινο-φαντασιόπληκτων ανά τα χρόνια. Τώρα, κατακτά και το αγαπημένο μας adventure game genre και αποκτά τη δική του πρώτου προσώπου περιπέτεια, ονόματι Unwritten Critias & the Lost Island, χάρη σε μια πολύ δημιουργική οικογένεια που επιθυμεί να μας δώσει τη δική της ερμηνεία στο αινιγματικό κείμενο του Κριτία.

Ο Robert Bogdan είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας και μελετητής αρχαίων κειμένων. Έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στο έργο του Πλάτωνα και τον Κριτία συγκεκριμένα που τον συναρπάζει όσο λίγα έργα. Ο μεγάλος του γιος είναι προγραμματιστής και ο μικρός artist. Οι τρεις τους μαζί αποφάσισαν να δημιουργούν μια πανέμορφη περιπέτεια που εκτυλίσσεται σε έναν ρεαλιστικό απόλυτα open-world κόσμο, δεν περιλαμβάνει εξωγήινους, αρχαίες υπερφυσικές δυνάμεις και συνωμοσιολογίες, και αντίθετα βάζει τον παίχτη σε ένα διασκεδαστικό και ακαδημαϊκά ακριβές παιχνίδι γεμάτο πολιτισμό. Σκοπός τους είναι να μας ταξιδέψουν σε ένα μυστηριώδες νησί του Ατλαντικού όπου θα μας ψυχαγωγήσουν, θα μας επιμορφώσουν, μα και θα μας φέρουν αντιμέτωπους με πραγματικά αρχαιολογικά και ιστορικά quests που πρέπει να ξεπεράσουμε για να προχωρήσουμε.

Αν θα ακολουθήσουμε μόνο το βασικό quest, θα κυνηγήσουμε παράλληλα τα περιφερειακά quests, ή θα επιλέξουμε να εξερευνήσουμε το νησί με το πάσο μας με όποια σειρά θέλουμε, είναι δική μας επιλογή. Ωστόσο, για να αποκαλύψουμε την ιστορία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά από αυτά αργά ή γρήγορα, καθώς μόνο τότε θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιοχές που πριν δεν μπορούσαμε να μεταβούμε. Στη διάθεσή μας θα έχουμε διάφορα εργαλεία, όπως inventory για τη συλλογή και το συνδυασμό αντικειμένων, ένα χάρτη για γρήγορη μετάβαση ανάμεσα σε περιοχές, καθώς κι ένα ημερολόγιο (quest log) για να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι έχουμε κάνει και τι εκκρεμεί στη συνέχεια.

Ας υποστηρίξουμε κάτι τόσο ελληνικό -κι ας μην αναπτύσσεται στην Ελλάδα, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στο Kickstarter campaign που ξεκίνησε. Εάν ασφαλώς όσα δούμε στο ήδη διαθέσιμο demo μάς προελκύσουν το ενδιαφέρον!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια