Deponia - Mock epic στη χώρα των σκουπιδιών

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
24 Σεπ 2012 16:04 #39717 by Castledoque
Grand hail στον ηγέτη!!!! :mrgreen:

Elessar wrote: Το τελείωσα προχθές και πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένος - μιλάμε για απίστευτη παιχνιδάρα που τα είχε όλα τέλεια στον υπερθετικό βαθμό: Γραφικά, μουσική, speech, ατμόσφαιρα, σενάριο, δομή και κυρίως ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ.

Το πόσο χαίρομαι που εγκρίνει το παιχνίδι ο αρχηγός δε λέγεται! :D (Μόλις στέγνωσαν και τα τελευταία υπολείμματα ενδοιασμών για τη γενναιόδωρη βαθμολογία που έδωσα στο Deponia στο review. :D :D :D )

Elessar wrote: Τον γρίφο του ταχυδρομείου δεν το βρήκα δα και καλό, καθαρό trial & error και με ελλειπή στοιχεία εκτός και αν έχασα εγώ κάτι.

Το πολύ ωραίο κομμάτι στο γρίφο του ταχυδρομείου ήταν αυτό (huge spoiler δύσκολου γρίφου)
Warning: Spoiler!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Σεπ 2012 00:44 #39744 by Constantine_R
Περιμένοντας το πειραματ..... εεε..ε.ε.... τον εθελοντή στο πείραμά μου να φτάσει στο σημείο που είμαι γιατί θέλει λέει να δούμε το φινάλε μαζί... μια μικρή αποτίμηση.... ( :mrgreen: :mrgreen: )

Φοβερό παιχνίδι, και εγώ δεν περίμενα να είναι τόσο καλό. Όλα του μια χαρά, νομίζω ο Elessar με καλύπτει πλήρως με αυτά που γράφει...

Το μοναδικό ψεγαδάκι που του βρίσκω είναι σε δυο σημεία τα επαναλαμβανόμενα ηχητικά εφέ μου προκαλούσαν εκνευρισμό σε σημείο να μην με αφήνουν να σκεφτώ και να χαμηλώνω τέρμα τον ήχο. Σιγά τα αβγά δηλαδή... :)

Ίσως το παιχνίδι της χρονιάς, να δω και το Resonance.... :rolleyes:

Για το ταχυδρομείο, αναφερόμουν σε όλους τους γρίφους του γενικά ιδιαίτερα στο ξεκλείδωμα της πόρτας και στα ακουστικά (ειδικά αυτό... :lol: ). Συμφωνώ για το trial and error

αλλά έχει ολόκληρη λογική (ο Θεός να την κάνει :D :D ) από πίσω. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ελλειπή στοιχεία εκτός ίσως ότι δεν κάνει κάποιο σχόλιο

αλλά και πάλι μπορεί κάτι να ξεχνάω.
Πάντως τα σωστά δομημένα trial and error δεν με ενοχλούν, έτσι και αλλιώς δεν τα αντιμετωπίζουμε και στην ζωή; :wink:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
25 Σεπ 2012 09:30 #39748 by Elessar
A μισό τότε γιατί έχουμε θέμα :) Τι σχέση έχουν οι 3 τύποι με το γρίφο του ταχυδρομείου - δεν συνδέονται καθόλου με αυτό, απλά πρέπει να τους διώξεις για να δεις το δήμαρχο. Συν ότι ο συγκεκριμένος γρίφος μου άρεσε πάρα πολύ και τον βρήκα πολύ έξυπνο.
Ο ΓτΤ (για συντομία) έχει να κάνει με τον

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
25 Σεπ 2012 11:02 #39751 by Castledoque
Το είχα ξεχάσει το τρελαμένο ροπμότ. Πολύ γέλιο! :lol:

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον Constantine_R για τον γρίφο με το ξεκλείδωμα της πόρτας στο ταχυδρομείο. Ο καλύτερος ίσως γρίφος στα φετινά adventure.

More
25 Σεπ 2012 12:00 #39755 by Constantine_R

Castledoque wrote: Το είχα ξεχάσει το τρελαμένο ροπμότ. Πολύ γέλιο! :lol:

Pop... Popopopppopopopopppop Oh Yeah!!

:lol: :lol:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
27 Σεπ 2012 20:22 #39827 by giovanna
Μόλις το τελείωσα και εγώ και ένα έχω να πω Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Ω την τελειότητα. Σενάριο εκπληκτικό και ο ήρωας Rufus πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ο πιο Cult ήρωας (μετά φυσικά από τον Larry) που έχω συναντήσει σε παιγνίδι. Ποιος στην θέση του δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει τα σκουπίδια και να βρεθεί στην χώρα του ονείρου του Elysium..

Πανέμορφα γραφικά και κάθε τοποθεσία τόσο γεμάτη με αντικείμενα πάσης φύσεως που λες από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Μουσική τέλεια και γρίφοι που σπάζουνε κόκαλα με την ευρηματικότητα τους

Δύο πράγματα μόνο με χαλάσανε η πολύ μικρή γραμματοσειρά με την οποία εμφανίζονταν οι διάλογοι στην οθόνη και ότι μερικά αντικείμενα που είχα στο inventory μου δεν φαινόντουσαν με αποτέλεσμα μέχρι να το πάρω είδηση έψαχνα σαν τρελή να τα ξαναβρώ οπόταν τελείως τυχαία τα ανακάλυψα να υπάρχουνε ήδη μέσα στην μαύρη μαυρίλα. Παρόλα αυτά μην το χάσετε με τίποτα είναι ένα μικρό διαμάντι.

More
27 Σεπ 2012 22:15 #39829 by Constantine_R

giovanna wrote: και ότι μερικά αντικείμενα που είχα στο inventory μου δεν φαινόντουσαν με αποτέλεσμα μέχρι να το πάρω είδηση έψαχνα σαν τρελή να τα ξαναβρώ οπόταν τελείως τυχαία τα ανακάλυψα να υπάρχουνε ήδη μέσα στην μαύρη μαυρίλα.

Τσ τσ τσ τσ τς.... Giovanna θα σε μαλώσω.... δεν το παρακολουθείς το forum μου φαίνεται.... :mrgreen: :mrgreen:
Η λύση για τα μη εμφανιζόμενα αντικείμενα έχει βρεθεί από το τζιμάνι skoros... ρίξε μια ματιά στην αρχή του thread και στο mini review του Castledoque... :)

More
27 Σεπ 2012 23:32 #39831 by giovanna
@Constantine..

Εντάξει μου ξέφυγε αλλά παρόλα αυτά δεν παύει να είναι πρόβλημα. :x

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Νοε 2012 13:41 #40003 by tsampikos
Λοιπόν το ξεκίνησα εδώ και τρεις μέρες. Εντάξει το παιχνίδι δίνει ρέστα σε όλους τους τομείς. Έχω παρατηρήσει ένα Bug, ελπίζω ασήμαντο. Όταν κοιτάζω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, δεν γίνεται σχόλιο και το κείμενο εξαφανίζεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. ¨Ετσι είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τι τι σχολιάζει ο Rufus.

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
04 Νοε 2012 16:39 #40005 by Castledoque

tsampikos wrote: Όταν κοιτάζω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, δεν γίνεται σχόλιο και το κείμενο εξαφανίζεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Χμμ, αυτό δεν το θυμάμαι. Για ποιο αυτοκίνητο λες και σε ποιο σημείο του παιχνιδιού;

More
04 Νοε 2012 17:52 #40006 by Constantine_R
Ναι το ίδιο bug αντιμετώπισα και εγώ. Μιλά για το αυτοκίνητο δίπλα στον ταύρο.
Στο spoiler γράφω όσο πιο γενικά μπορώ το ρόλο του παρμπρίζ. Δεν θα γράψω κάποια λύση (αν και είναι λίγο προφανές) απλά μέχρι που εξυπηρετεί...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
04 Νοε 2012 18:24 #40007 by tsampikos
Αυτο το εκανα.Αρα οκ.Κανενα προβλημα.Το παιχνιδι ειναι οντως σκληροτραχηλο.Εκανα ηδη ενα σωρο πραγματα και αισθανομαι οτι ειναι λιγα.Δεν ειναι να παιζεις αυτο το παιχνιδι κουρασμενος.Χρειαζεται φρεσκο και ξεκουραστο μυαλο.

• Castledoque
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
04 Νοε 2012 19:25 #40008 by Castledoque
Περίεργο. Φόρτωσα ένα παλιό save και σε εμένα δεν έβγαλε το συγκεκριμένο bug. Άγνωστες οι βουλές της Daedalic. Το κείμενο πάντως (την πρώτη φορά που κάνεις δεξί κλικ στο windshield) είναι το εξής:

"The windshield is encrusted with dirt. There's a sign behind it. Maybe the name of the driver? ...shrpff... Phew, that could spell anything."

Αν ξανακάνεις κλικ στο windshield λέει απλώς:

"...shrpff... Phew, that could spell anything."

Δεν έβαλα spoiler tag, γιατί δε νομίζω πως αποκάλυψα και τίποτα.

More
05 Νοε 2012 09:28 #40010 by Themistoklis
Ξεκίνησα και εγώ το παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα. Αυτό που έχω να παρατηρήσω μέχρι στιγμής, πέραν των όσων θετικών φυσικά έχουν ήδη αναφερθεί, είναι το ότι γέλασα καγχάζοντας - και είχα πολύ καιρό να γελάσω έτσι με Adventure game, ίσως παραπαίζω σοβαρά παιχνίδια... - κατά την επίλυση του γρίφου....

Εξαιρετικό βρήκα το voice acting - και φυσικά τους γρίφους του. Βέβαια, ο γρίφος του ταχυδρομείου με ψιλοεκνεύρισε λίγο, και όσο για την πόρτα του Vault, το θεώρησα λίγο "περίεργο", από τη στιγμή που....

Feather of fowl and bone of fish / Molded together in this dish / Give me wisdom to understand / Creatures of air, sea and land

More
05 Νοε 2012 12:06 #40015 by Constantine_R
@Themistoklis
Έχεις δίκιο για το Vault ως προς την "περιέργεια", δεν παύει να είναι όμως από τους καλύτερους του παιχνιδιού. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και στο Next Big Thing...

...που για αυτό το λόγο που λες, μου πήρε ένα βράδυ και ένα πρωί να τον καταλάβω και τον βρήκα τελείως άκυρο...
Εδώ πάντως, όπως λες πάλι και εσύ...