Deponia - Mock epic στη χώρα των σκουπιδιών
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Well, είτε το πιστεύετε είτε όχι, το metacritic (και γενικά οι κριτικές - βαθμολογίες) που παίρνει ένα παιχνίδι (όχι μόνο adventure), παίζουν σημαντικότατο ρόλο στις πωλήσεις του πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό ειδικά γι αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν όλα τα παιχνίδια για τα οποία ενδιαφέρονται και πρέπει αναγκαστικά με κάποιον τρόπο να κάνουν μία επιλογή.
Δηλαδή δεν κατάλαβα, θα πρέπει να γνωρίζω εγώ προσωπικά τον reviewer, ποιο είναι το αγαπημένο του genre, τι παιχνίδια παίζει, ποια φαγητά του αρέσουν, τι ομάδα είναι κλπ για να λάβω υπόψιν μου το review του; Σίγουρα, με τον καιρό, εντοπίζεις σιγά σιγά ανθρώπους και sites των οποίων τη γνώμη εμπιστεύεσαι περισσότερο, από άλλους, αλλά και πάλι δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να αγνοήσεις εντελώς το γενικό "consensus".
Το metacritic και γενικά η έννοια του "review average score" αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό και υπάρχει για να βοηθήσει τον καταναλωτή, να του δώσει μια πολύ γενική εικόνα, όχι για να τον μπερδέψει. Μπορεί κανείς να το λάβει λιγότερο ή περισσότερο υπόψιν του. Προσωπικά το θεωρώ απλά χρήσιμο.
Επίσης, είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Τhe Dig είναι ένα παιχνίδι που βασικά αποτυγχάνει να υποστηρίξει το ενδιαφέρον που σου προκαλεί στην αρχή του. Με δεδομένο το πάθος μου για το γενικότερο "sci fi" στοιχείο, είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες ξεκινώντας το, πράγμα που συνέβαλε στο κατεβάζω καντήλια όταν το τελείωσα και να λέω ότι έχασα το χρόνο μου. Βεβαίως, αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ κορυφαίο adventure...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- manos426f
- Futuristic Fedora
WickedMan wrote: Προσωπικά το θεωρώ απλά χρήσιμο.
'Ετσι ακριβώς!
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Με την καλή έννοια ελπίζω...manos426f wrote: Εσύ όλο πάσες μου κάνεις τελικά!
Συμφωνώ απόλυτα. Όταν μίλησα για έλεγχο της ποιότητας του review του συγκεκριμένου reviewer, δεν εννοούσα να πετάξουν την κριτική του στα σκουπίδια ή να τον λογοκρίνουν με οποιοδήποτε τρόπο, επειδή δεν έβαλε καλό βαθμό, αλλά να ελέγξουν αν είναι βάσιμα αυτά που έλεγε και με βάση τα οποία βαθμολογούσε. Δεν ξέρω αν διάβασες τη συγκεκριμένη κριτική που αναφέρω, αλλά έβριθε ανακριβειών, σφαλμάτων και αρνητικής προκατάληψης. Ας πούμε, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο τύπος κατηγορούσε το παιχνίδι για σεναριακά κενά που δεν υπήρχαν, δηλαδή για πράγματα που η πλοκή εξηγούσε σαφώς! Κατά τα άλλα, οπωσδήποτε δεν είναι αρνητικό να είναι νέος ένας reviewer και τα σχόλιά μου για τον συγκεκριμένο σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκαν από την επιθετικότητά του απέναντι στο παιχνίδι και τα ανυπόστατα σεναριακά κενά που βρήκε.manos426f wrote: Ο νέος reviewer κάθε άλλο παρά "κακό" συστατικό είναι.Ούτε ο έλεγχος και παρεμβατισμός από πιο "πάνω" (πρέπει να) είναι επιθυμητός,καθώς πολύ πιθανό είναι ο αρχισυντάκτης να μην έχει τις γνώσεις πάνω σε ένα genre.Το ζήτημα είναι η αγάπη,η σχετικότητα με το είδος,η εμπειρία ενασχόλησης με τίτλους της κατηγορίας,η έλλειψη συμφερόντων και η μη σκόπιμη ανύψωση ή καταβαράθρωση ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού.Αν υπάρχουν αυτά,το review θα είναι καλό,ό,τι κι αν αναφέρει τελικά.Το ζήτημα είναι ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά εγώ εντοπίζω να απουσιάζουν από αρκετά κείμενα κι εκεί είναι το πρόβλημά μου....
Παρεπιπτόντως, δεν το ήξερα ότι το "The Whispered World" ήταν το πρώτο review που έγραψες για το PCMaster (την περίοδο εκείνη δεν έπαιρνα τακτικά το περιοδικό ). Όντως πολύ "τυχερό" ξεκίνημα να έχεις για αρχή ένα τέτοιο καλό παιχνίδι! Φαντάσου να έπρεπε να αρχίσεις με κανένα έπος τύπου Hoodwink...
@WickedMan
Πες τα χρυσόστομε!!!! Δε φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ με αυτή τη σύντομη περιγραφή...WickedMan wrote: ...το Τhe Dig είναι ένα παιχνίδι που βασικά αποτυγχάνει να υποστηρίξει το ενδιαφέρον που σου προκαλεί στην αρχή του. Με δεδομένο το πάθος μου για το γενικότερο "sci fi" στοιχείο, είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες ξεκινώντας το, πράγμα που συνέβαλε στο κατεβάζω καντήλια όταν το τελείωσα και να λέω ότι έχασα το χρόνο μου. Βεβαίως, αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ κορυφαίο adventure...
- manos426f
- Futuristic Fedora
Castledoque wrote: Παρεπιπτόντως, δεν το ήξερα ότι το "The Whispered World" ήταν το πρώτο review που έγραψες για το PCMaster (την περίοδο εκείνη δεν έπαιρνα τακτικά το περιοδικό ). Όντως πολύ "τυχερό" ξεκίνημα να έχεις για αρχή ένα τέτοιο καλό παιχνίδι! Φαντάσου να έπρεπε να αρχίσεις με κανένα έπος τύπου Hoodwink...
Ήταν το πρώτο adventure review,όχι γενικά game review,καθώς είχαν προηγηθεί πέντε reviews μη-adventure τίτλων πριν το Whispered world...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Πιστεύω ότι έγινε κατανοητό ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχα σκοπό να υποβιβάσω τα υπόλοιπα παιδιά του PC Master, δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό που λες. Ήταν απλά ένα παράδειγμα.manos426f wrote: Πίστεψέ με,με το υπάρχον συντακτικό δυναμικό του περιοδικού,ενδεχόμενη αποχώρησή μου δε θα δημιουργήσει κενό σχετικά με την "τύχη" (=σωστή κριτική) των adventure game reviews...
Για το metacritic. Δεν διαφωνώ ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και στην τελική είναι κάτι που έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή, κάποιος θα το έκανε. Δεν πιστεύω όμως ότι πραγματικά δείχνει την αξία ενός παιχνιδιού σε αρκετές περιπτώσεις τουλάχιστον. Δηλαδή σοβαρά, πιστεύεται ότι το Walking Dead αξίζει το 84 και το Deponia το 77; (συγκριτικά τα δυο μεταξύ τους) και το μεγαλύτερο κακό γίνεται από τους users που ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Δηλαδή πρέπει η τύχη ενός παιχνιδιού να κρίνεται από το κάθε κακομαθημένο που κατεβάζει (ή και αγοράζει) παιχνίδια με τη σέσουλα, ασχολείται με το καθένα 2-3 ώρες (το πολύ) και μετά γράφει ότι δεν του άρεσε γιατί ήταν πολύ δύσκολο; Εννοείται ότι όλοι οι users του δεν είναι τέτοιου τύπου αλλά πραγματικά πιστεύω (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι είναι η πλειοψηφία. Πιο εύκολα γράφει κάποιος για να γκρινιάξει παρά για να πει δυο καλές κουβέντες. Η χρησιμότητα του λοιπόν θεωρώ ότι είναι απλά να σου δώσει μια πολλή γενική εικόνα για το προϊόν, δηλαδή: 0-30 μάλλον κακό, 30-50 μάλλον μέτριο ας δω και κάνα review, 50-70 η πιο περίεργη κατηγορία, μπορεί να παίζουν πολλά, σίγουρο ψάξιμο, 70-100 κατά πάσα πιθανότητα καλό ας δω πάντως και μια ματιά ειδικά αν είναι FPS.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εταιρίες είναι τόσο αφελείς έτσι ώστε να στηρίζονται σε έναν αριθμό. Πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος για να πουν στους developers, "κανονίστε το παιχνίδι να ευχαριστήσει τους πάντες".
Edit: το ξέχεσα στα πιστεύω.... sorry.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Μα αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα, το "κανονίστε το παιχνίδι να ευχαριστήσει τους πάντες". Γι' αυτό και βλέπουμε ολοένα και πιο απλοποιημένα adventure με "μοντέρνους" μηχανισμούς, όπως απουσία inventory ή αυτόματη χρήση αντικειμένων, και γρίφους τύπου "κλίκι-κλίκι" αντί σκέψης.Constantine_R wrote: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εταιρίες είναι τόσο αφελείς έτσι ώστε να στηρίζονται σε έναν αριθμό. Πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος για να πουν στους developers, "κανονίστε το παιχνίδι να ευχαριστήσει τους πάντες".
Δεν ξέρω αν έχει ακούσει κανείς σας και το άλλο τρελό που έγινε με την Bethesda και την Obsidian, όσον αφορά το "Fallout: New Vegas". Η Obsidian ήταν να πάρει ένα χρηματικό bonus, αν το σκορ στο Metacritic υπερέβαινε το 85%, το οποίο και έχασε, επειδή το τελικό σκορ περιορίστηκε στο εξαιρετικά χαμηλό 84%! Συγκεκριμένα ο Chris Avellone είπε:"[Fallout] was a straight payment, no royalties, only a bonus if we got an 85+ on Metacritic, which we didn't" Όσο και να συμπαθώ τη Bethedsa, εδώ μιλάμε για εμπαιγμό έτσι; Βέβαια φταίει και η Obsidian που δέχτηκε τον συγκεκριμένο ηλίθιο όρο.
Μπορεί το συγκεκριμένο παράδειγμα να μην αφορά το είδος των adventure και να είναι στην ουσία μια "κομπίνα" της Bethesda για να πληρώσει λιγότερα, αλλά δείχνει ότι οι εκδότες βλέπουν και υπολογίζουν τα σκορ στο metacritic (όχι βέβαια επειδή νοιάζονται για την ποιότητα των παιχνιδιών που βγάζουν, αλλά προφανώς για το αντίκρυσμα στις πωλήσεις των εν λόγω συγκεντρωτικών σκορ).
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Δε διαφωνώ καθόλου. Οπότε συμφωνούμεConstantine_R wrote: Η χρησιμότητα του λοιπόν θεωρώ ότι είναι απλά να σου δώσει μια πολλή γενική εικόνα για το προϊόν, δηλαδή: 0-30 μάλλον κακό, 30-50 μάλλον μέτριο ας δω και κάνα review, 50-70 η πιο περίεργη κατηγορία, μπορεί να παίζουν πολλά, σίγουρο ψάξιμο, 70-100 κατά πάσα πιθανότητα καλό ας δω πάντως και μια ματιά ειδικά αν είναι FPS.
@doc
Δε θα μου έκανε εντύπωση αν η Bethesda έβαλε ανθρώπους να χαμηλώσουν επίτηδες το σκορ στο metacritic ώστε να μη δώσει το bonus
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Adventure's Advocate
Εγώ νόμιζα ότι αυτό εννοούσε. Σοβαρά.WickedMan wrote: @doc
Δε θα μου έκανε εντύπωση αν η Bethesda έβαλε ανθρώπους να χαμηλώσουν επίτηδες το σκορ στο metacritic ώστε να μη δώσει το bonus
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Δεν το αποκλείω καθόλου, αλλά για να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί...crocark wrote:
Εγώ νόμιζα ότι αυτό εννοούσε. Σοβαρά.WickedMan wrote: @doc
- manos426f
- Futuristic Fedora
Constantine_R wrote: Πιστεύω ότι έγινε κατανοητό ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχα σκοπό να υποβιβάσω τα υπόλοιπα παιδιά του PC Master, δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό που λες. Ήταν απλά ένα παράδειγμα.
Απόλυτα κατανοητό έγινε ρε συ,δεν εννόησα ότι πήγαινε προς τα εκεί η κουβέντα που είπες....
- maladroid
- Templar Hunter
Πάντως μια γενική παρατήρηση που θέλω να κάνω γύρω από τα posts-ταπετσαρίες του crocark είναι ότι πέρα από προσωπικές εμμονές και προτιμήσεις, η αγορά λαμβάνει υπόψη της και μεγέθη/μετρήσεις που εμείς θεωρούμε σκάρτα ή και άδικα πολλές φορές. Καλώς ή κακώς, η βιωσιμότητα των δημιουργών και η δραστηριότητά τους σε βάθος χρόνου εξαρτάται άμεσα από αυτά, ακόμα κι αν οι δικές σου (ή δικές μου) καταναλωτικές συνήθειες παραμένουν εντελώς ανεπηρέαστες, συνεπώς θες δε θες σε αφορούν. Αλλά ξέχασα, εσύ έχεις την εντύπωση ότι τα adventures τα φέρνει ο πελαργός οπότε και να κλείσουν 5-6 στούντιο (ειδικά από κείνα που πρέπει ν'αγοράζεις εντομοκτόνο και ναφθαλίνη μαζί με τα παιχνίδια τους) δε χάθηκε κι ο κόσμος. Κάπου, κάπως, κάποτε θα συνεχίσουν να παράγονται από το μαγικό εργοστάσιο του Willy Wonka και να έρχονται στη πόρτα σου.
/sarcasm
Όσο για τη Daedalic, έχω παίξει μόνο The Whispered World και Edna & Harvey ως τώρα αλλά αν υπήρχε μια shortlist των εταιρειών που αξιώνονται να διαδεχθούν τη LucasArts των 90s πιστεύω ότι θα την έβαζα κι εγώ μέσα. Μετά, όμως, από Double Fine (αν συνεχίσει να φτιάχνει adventures) και Amanita Design. Επιφυλάσσομαι για περισσότερα αφού παίξω το A New Beginning (με περιμένει ζελατινάτο) και τα Deponia, Dark Eye. Επίσης, περιμένω την επόμενη δημιουργία της Straandlooper Animation, δημιουργού των Hector: Badge of Carnage για να τους βολέψω κι αυτούς κάπου - τα πρώτα τους δείγματα ήταν ανέλπιστα ενθαρρυντικά.
No good deed goes unpunished
- crocark
- Adventure's Advocate
Εικονικό είναι το μέγεθος φίλε. Πάνω από τα μισά είναι quotes. Ας μη ρωτάν τόσα πολλά, να μη χρειάζεται ν' απαντάω ...maladroid wrote: τα posts-ταπετσαρίες
Δεκτός φυσικά. Φαντάζομαι για να αναφέρεσαι και σε πράγματα που έχω πει, αλλά όχι στο συγκεκριμένο μήνυμα, θα θυμάσαι και το γενικότερο ύφος των μηνυμάτων αυτών. Κι είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ότι είναι πράγματα ειδωμένα μέσα από ένα πρίσμα μαυρίλας, το οποίο είμαι σίγουρος πως και λόγω ιδιότητας δε σου έχει διαφύγει. Από κει και μετά μπορώ να δικαιολογήσω, όπως αντίστοιχα κι εσύ, κάποια πράγματα. Εμένα λόγου χάρη το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η όποια τέλος πάντων διαφορά ηλικίας και τα παρελκόμενά της. Μακάρι να μείνεις πάντα νέοςmaladroid wrote: Αλλά ξέχασα, εσύ έχεις την εντύπωση ότι τα adventures τα φέρνει ο πελαργός οπότε και να κλείσουν 5-6 στούντιο (ειδικά από κείνα που πρέπει ν'αγοράζεις εντομοκτόνο και ναφθαλίνη μαζί με τα παιχνίδια τους) δε χάθηκε κι ο κόσμος. Κάπου, κάπως, κάποτε θα συνεχίσουν να παράγονται από το μαγικό εργοστάσιο του Willy Wonka και να έρχονται στη πόρτα σου.
/sarcasm
Ακόμη και να σταματήσουν, δε μου καίγεται καρφάκι. Καταρχάς από τα παλιά έχω καμιά 50αριά παιχνίδια που θα 'θελα να παίξω και νομίζω ότι είναι αρκετά. Αλλά και τελείως να σταματήσω, δεν είναι αυτό η προτεραιότητά μου στη ζωή έτσι κι αλλιώς. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι δική σου ή κάποιου άλλου. Δε μιλάω προσωπικά, ειρωνικά ή οπωσδήποτε αρνητικά. Από την πρώτη στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κι αφορμή με ενοχλούσαν συζητήσεις σχετικά με το "διοικητικό κομμάτι" του χώρου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν αφορά παρά τους μετόχους των εταιρειών. Έχετε διαφορετική άποψη κάποιοι, καλά κάνετε και την έχετε. Δε θα μαλώσουμε φαντάζομαι γι' αυτό.maladroid wrote: Κάπου, κάπως, κάποτε θα συνεχίσουν να παράγονται από το μαγικό εργοστάσιο του Willy Wonka και να έρχονται στη πόρτα σου.
Διαφωνούμε απλά. Κι η αμανίτα, καλή - χρυσή, αλλά τι σχέση έχει; Η double fine ποια είναι;maladroid wrote: Όσο για τη Daedalic, έχω παίξει μόνο The Whispered World και Edna & Harvey ως τώρα αλλά αν υπήρχε μια shortlist των εταιρειών που αξιώνονται να διαδεχθούν τη LucasArts των 90s πιστεύω ότι θα την έβαζα κι εγώ μέσα.
Τέλος πάντων. Θες να το προχωρήσω; Poll. Είναι ή δεν είναι η D. διάδοχος της L.; Ποσοστά; 1 στους 726 λέει όχι. Είσαι στην πλειοψηφία. Ζήτα μου ό,τι θες και θα στο κάνω. Θες να μην ξαναμιλήσω για το θέμα για να φαίνεται ότι οι απόψεις εδώ μέσα πηγαίνουν μονοκούκι; OK. Έγινε. Τέλος
Πάντως μόνο και μόνο που ψάχνετε να βρείτε διάδοχο της Lucas λέει πολλά. Π.χ. ότι όντως υπήρξε η μεγαλύτερη. Ή ότι ενδόμυχα φοβάστε ότι κανείς δε θα τη φτάσει κι έχετε πρεμούρα να διαψευστείτε. Εντάξει, εντάξει ... Τελευταίο ήταν. Δεν ξαναλέω τίποτα Όλα καλά
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- maladroid
- Templar Hunter
Ναι, πολύ πιθανό.crocark wrote: Πάντως μόνο και μόνο που ψάχνετε να βρείτε διάδοχο της Lucas λέει πολλά. Π.χ. ότι όντως υπήρξε η μεγαλύτερη. Ή ότι ενδόμυχα φοβάστε ότι κανείς δε θα τη φτάσει κι έχετε πρεμούρα να διαψευστείτε.
Εγώ εκείνο που έχω καταλάβει (και μπορώ να καταθέσω ως προσωπική τοποθέτηση) για την "αγωνία" αναζήτησης διαδόχου είναι ότι απλά ο κόσμος ελπίζει πως τα καλύτερα έπονται, δεν βρίσκονται στο παρελθόν. Ούτε απαιτεί από τα σημερινά στούντιο να ξεπεράσουν τη Lucas, ούτε το έχει ντε και καλά ανάγκη το είδος για να ξαναπάρει τα πάνω του (αν και θα βοηθούσε). Πες το και υπέρμετρη αισιοδοξία, αλλά δεδομένων των αλμάτων που έχει κάνει ο κλάδος και το χάσμα ποιότητας των σύγχρονων games άλλων κατηγοριών με τα ομόλογά τους του παρελθόντος (αν και ίσως δεν ισχύει ούτε εκεί καθολικά), ο adventurer αισθάνεται κάπως αδικημένος να ζει αιωνίως με τη νοσταλγία και να μην ατενίζει το μέλλον με την ίδια προσμονή που το κάνει π.χ. ο action gamer ή ο φίλος των FPS, racing, sports games κτλ. Βέβαια, για να μπει κάποιο παιχνίδι στην καρδιά σου δεν αρκεί μόνο η αρτιότητά του, παίζουν ρόλο πολλοί περισσότεροι παράγοντες αλλά συνήθως μια "αντικειμενική" ποιότητα προαπαιτείται οπότε οι προσδοκίες ξεκινάνε από κει.
Η Amanita θα σου πω τι έχει (για μένα): τη τρέλα, τη τόλμη, το μεράκι που πολύ πολύ σπάνια διακρίνω στα adventures πλέον. Έχει να φάει πολλά ψωμιά για να αποκτήσει status καταξιωμένου στούντιο σε βάθος χρόνου αλλά οι προοπτικές είναι ευδιάκριτες στα δικά μου μάτια και δεν έχουν να κάνουν μόνο με όσα έχει δώσει αλλά την ιδιαιτερότητα στο ύφος και τη δυναμική και ταλέντο όσων την απαρτίζουν.
Double Fine είναι η εταιρεία του Tim Schafer που ετοιμάζει τώρα το (ακόμα άτιτλο) Adventure με τα λεφτά που μας βούτηξε μέσω Kickstarter και το The Cave (που ο Gilbert διατείνεται ότι είναι γνήσιο adventure, άσχετα που δεν του φαίνεται). Φυσικά δε την εμπιστεύομαι μόνο λόγω ονόματος, έχω παίξει και θαυμάσει απεριόριστα και τα Psychonauts, Costume Quest, Brutal Legend (αυτό το θαύμασα λιγότερο). Οσονούπω θα παίξω και το Stacking που είναι puzzle/adventure και υπάρχει στο Steam (δε πουλάμε, διαφημίζουμε).
PS: By the way, για ποια ηλικία και να μείνω νέος μου τσαμπουνάς; Τα 4-5 χρόνια που μου ρίχνεις; Να ήμουνα κάνας 20ρης να πήγαινε στην ευχή, εδώ ξυπνάμε και πανηγυρίζουμε αν δε βρούμε τρίχες στο μαξιλάρι (δικές μας)..
No good deed goes unpunished
- crocark
- Adventure's Advocate
Για την amanita συμφωνώ. Μ'αρεσε ό,τι και να 'κανε παρόλο που έχω ουσιαστικά δει πλήρως μόνο ένα παιχνίδι της. Απλά δεν μπορώ να τη δω κοντά σε μεγάλες εταιρείες με τίποτα, ακόμη τουλάχιστον. ότι έχει κάτι φοβερά ελπιδοφόρο κλπ. ναι ... Απ' την άλλη δεν είμαι σίγουρος ότι προσφέρει κι αυτή αυτό που λείπει σε μένα. Βασικά συμφωνούμε σε όλα εκτός ίσως από τον αριθμό των ψωμιών. Εγώ λέω .... ακόμα περισσότερα.
Για τη DF σου έκανα πλάκα
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Κάτσε ρε φίλε, αλλά το όλο θέμα με τη διαφορά ηλικίας που αναφέρεις δεν το καταλαβαίνω καθόλου. (Άσε που θεωρώ cheat σε μια κουβέντα το "όταν μεγαλώσεις, θα καταλάβεις" ) Δηλαδή πόσα χρόνια έχεις στην πλάτη σου τέλος πάντων; Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι εδώ είμαστε 35+/- μερικά χρονάκια. Οπότε, εκτός κι αν είσαι πολύ πάνω από τα 40, δε δικαιολογείται αυτό που λες. Και στο κάτω κάτω τι να πούνε και κάτι 50άρηδες και 60άρηδες που έχουν ξεμυτίσει κατά καιρούς στα αγαπημένα σου ξενόγλωσσα forum και δείχνουν ακόμα ενθουσιασμό για τα καινούργια adventure;crocark wrote: Βασικά συμφωνούμε σε όλα εκτός ίσως από τον αριθμό των ψωμιών. Εγώ λέω .... ακόμα περισσότερα.