Deponia - Mock epic στη χώρα των σκουπιδιών
- crocark
- Adventure's Advocate
Πες στον Castledoque να γυρίσει πίσω στη θέση του. Εσύ εν είσαι καλός αντικαταστάτης. Ο άλλος λύνει γρίφους και παιχνίδια, με απίστευτη ταχύτητα από κάτι μέσους όρους που έχω καταγράψει εδώ πέρα και φαίνεται να είναι από τα πιο γρήγορα πιστόλια. Εσύ ... απλά δεν είσαι εκείνος.
Θα με τρελάνεις παίχταρε Που τα είδες όλ' αυτά που λες ό,τι λέω; Μπερδεύτηκα κι εγώ.
Τα ψωμιά στο quote είναι άσχετα με τηνηλικία. Εϊνα ιτα ψωμιά που θα φάει, εννοείται αν προλάβει, η αμανίτα για να φτάσει στο όποιο επίπεδο. Παραλείπω πλέον ν' αναφέρω ονόματα γιατί δεν την παλεύω, ειλικρινά.
Το σημαντικό:
Δε λέω "όταν μεγαλώσεις, θα καταλάβεις". Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα αποκλειστικά και προσδίδει συγκεκριμένο "μπήχτικο" ύφος σ' αυτό που λέω. Εγώ δεν έχω τέτοιο ύφος και το ξεκαθάρισα και λεκτικώς. Επίσης το σημαντικό είναι τα "παρελκόμενα" που λέω κι όχι η ηλικία στην οποία δίνεις εσύ έμφαση. Συμπληρωματικά και συμπτωματικά μετά από μια ενδιαφέρουσα 'συζήτηση" που είχα το πρωί, τα παρελκόμενα δεν είναι απαραίτητα να έρθουν, όλα τουλάχιστον, με την ηλικία. 35 είμαι παρεμπιπτόντως, αλλά αν είσαι 35 είναι πασιφανές ότι μας απασχολούν τελείως διαφορετικά πράγματα, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό . Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι στα 40 μου δε θα παίζω καν. Μπορεί να μην έχω καταφέρει ν' αποχτήσω το δικό μου καταμαράν, αλλά και πάλι το αναμενόμενο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι να μην έχω χρόνο και χώρο ούτε καν για ένα παιχνίδι το χρόνο.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Επί της ουσίας πάντως: Tα παρελκόμενα είναι πιο σεβαστό επιχείρημα (όντως δεν είχα προσέξει τη σημαντική αυτή λεξούλα).
Γιατί καλώς εχόντων των πραγμάτων; Κοίτα έχουν υπάρξει φάσεις που κι εγώ δεν είχα ούτε χρόνο ούτε διάθεση για παιχνίδια, αλλά αυτό δεν το θεωρώ κάτι καλό. Κατά τη γνώμη μου, το 24ωρο της ημέρας δεν αρκεί για τον σύγχρονο άνθρωπο. Καταρχήν υπάρχει ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσει στις επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις (κατ' ανάγκη σε πρώτη πρωτεραιότητα). Μετά υπάρχει ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσει δημιουργικά στον εαυτό του, όσον αφορά τον ψυχικό του κόσμο ή/και την αλληλεπίδρασή του με τους άλλους και την κοινωνία (αναφέρομαι σε ενασχόληση με την τέχνη ή τα κοινά ή απλώς σε μια ζεστή κουβέντα με φίλους και συγγενείς, ότι τέλος πάντων τον κάνει να αισθάνεται ότι εξελίσσεται ως ανθρώπινη οντότητα - οι περισσότεροι πάντως δεν ασχολούνται πλέον καθόλου ή πολύ λίγο με το θέμα και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) και τέλος τον χρόνο της ανάπαυλας (πέρα από τον ύπνο, παρουσιάζει βέβαια κάποια κοινά σημεία με την προηγούμενη κατηγορία χρόνου και υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να περιληφθούν και στις δύο, αλλά υπάρχουν και ουσιώδεις διαφορές). Αυτή η τελευταία κατηγορία χρόνου, εκτός από τις απαραίτητες ώρες του ύπνου, περιλαμβάνει το χρόνο που αφιερώνουμε στην τηλεόραση, στις νυχτερινές εξόδους σε μπαράκια ή ταβερνάκια, στη λύση σταυρολέξων, στο παίξιμο παιχνιδιών στον υπολογιστή ή την κονσόλα κλπ. (Επίσης θα μπορούσε να πει κανείς ότι περιλαμβάνει την ενασχόληση με κινηματογράφο, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, κλπ, αλλά για μένα αυτές οι δραστηριότητες υπάγονται περισσότερο στη δεύτερη κατηγορία χρόνου που αναφέρω.) Είναι τόσο πιεστικές και κοπιώδεις οι συνθήκες της σύχρονης ζωής και τόσο απαιτητικές όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και χρόνου, που με τις δραστηριότητες της δεύτερης κατηγορίας, όπως έχω ήδη πει, ασχολούνται πλέον πολύ λίγοι. Οι περισσότεροι τον λίγο ελεύθερο χρόνο που τους μένει τον διοχετεύουν στις πιο ανώδυνες δραστηριότητες της τρίτης κατηγορίας, αλλά και γι' αυτές ο χρόνος που είναι διαθέσιμος βαίνει διαρκώς μειούμενος, όσο περνάνε τα χρόνια και αυξάνονται οι υποχρεώσεις. Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά; Ότι όσο και αν τα παραπάνω είναι καταστάσεις εν πολλοίς αναπόφευκτες για το σύγχρονο άνθρωπο, αυτή η απώλεια προσωπικού/ιδιωτικού χρόνου για ενασχόληση με εσωτερικές ανάγκες και/ή πνευματική ξεκούραση δεν είναι κάτι καλό για τον άνθρωπο ως μονάδα και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, για να μην πω κιόλας ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για πολλά από τα προβλήματα της σύγρονης εποχής.crocark wrote: Μπορεί να μην έχω καταφέρει ν' αποχτήσω το δικό μου καταμαράν, αλλά και πάλι το αναμενόμενο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι να μην έχω χρόνο και χώρο ούτε καν για ένα παιχνίδι το χρόνο.
Προς Θεού πάντως, δε θέλω να πω ότι μια ώρα gaming τη μέρα θα άλλαζε τον κόσμο (ούτε κατά διάνοια έτσι, απλώς με αφορμή την παρατήρησή σου για το "καλώς εχόντων των πραγμάτων" (το οποίο και σίγουρα θα έχεις πει με εντελώς άλλο πνεύμα, απλώς σε μένα κινητοποίησε κάποιες σκέψεις) έκανα μερικές συλλογισμούς για τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού χρόνου στις μέρες μας (μέρος του οποίου αφιερώνουμε και σε χόμπι, όπως το gaming), η οποία κατά τη γνώμη μου αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και σίγουρα έχει δώσει ψωμί σε πολλούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους.
- crocark
- Adventure's Advocate
Επίσης αυτό:
Ξαναπές το.Castledoque wrote: Κατά τη γνώμη μου, το 24ωρο της ημέρας δεν αρκεί για τον σύγχρονο άνθρωπο.
(έχω κάτι φίλους φυσικούς που τους έχω αναθέσει να μου φτιάξουν μια προσωπική χωροχρονική πάχυνση, αλλά δε βλέπω χαίρι)
Τσάκαλος. Τελικά ο ίδιος είσαι και μας δουλεύεις όποτε σου γουστάρει μου φαίνεται Πρόκειται για ... θα προσπαθήσω να σε κάνω να ψάχνεσαι με τον επόμενο γρίφο, αν και είσαι καλός λύτης ... την προσπάθεια επιβολής μιας αλτρουιστικής συμπεριφοράς απέναντι στα εγωιστικά μου γονίδια Ή κάπως έτσι. Το έχω στο μυαλό μου σχηματισμένο, αλλά για τον τίτλο δεν είμαι σίγουρος ακόμη.Castledoque wrote: για το "καλώς εχόντων των πραγμάτων" (το οποίο και σίγουρα θα έχεις πει με εντελώς άλλο πνεύμα
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Τη θέλει και προσωπική.....crocark wrote: Ξαναπές το.
(έχω κάτι φίλους φυσικούς που τους έχω αναθέσει να μου φτιάξουν μια προσωπική χωροχρονική πάχυνση, αλλά δε βλέπω χαίρι)
Στους άλλους να μην δώσουμε;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Ώπα! Ενδιαφέρον ο γρίφος, αλλά υπερβολικά δύσκολος, χωρίς επαρκείς νύξεις/στοιχεία για να τον λύσω.crocark wrote: Πρόκειται για ... θα προσπαθήσω να σε κάνω να ψάχνεσαι με τον επόμενο γρίφο, αν και είσαι καλός λύτης ... την προσπάθεια επιβολής μιας αλτρουιστικής συμπεριφοράς απέναντι στα εγωιστικά μου γονίδια
Η απάντηση θα μπορούσε να κυμαίνεται από ακραίες περιπτώσεις του τύπου ότι αποφάσισες να αγωνιστείς μαχητικά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με την Green Peace, μέχρι το πολύ απλό να αφιερώσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο σε αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα, με πολλές ενδιάμεσες απαντήσεις, όπως πχ ότι αποφάσισες να αφιερώσεις τον ελεύθερο χρόνο σου σε κοινωνικά προγράμματα υποστήριξης των άστεγων, κλπ.
Οπότε μάλλον πρόκειται για γρίφο που λύνεται με trial and error ή προσφυγή σε walkthrough.
Ναι, θέλω κι εγώ μια τέτοια μηχανή...Constantine_R wrote: Τη θέλει και προσωπική.....
- crocark
- Adventure's Advocate
Εγώ το είπα για να μην τραβήξει και πολλή ενέργεια. Μην ξεχνάς χαράτσια, συντελεστές επί τετραγωνικά μέτρα φωτοδοτούμενης επιφάνειας κι άλλες τέτοιες αθλιότητες. Μικρή σου λέω, δε με παίρνει ... Άμα θέλουν κι οι άλλοι, να τσοντάρουν το κατιτίς τους.Constantine_R wrote: Τη θέλει και προσωπική.....
@ Castledoque
Όχι ακριβώς walkthrough, αλλά δεν το χρειάζεσαι, το ψιλοπέτυχες.
Αυτό με τη σωτηρία του πλανήτη, ακούγεται ενδιαφέρον. Αλλά άσκοπο μιας κι ο πλανήτης δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα.
Μη σπας το κεφάλι σου πάντως, δεν αξίζει τον κόπο
Εξομολόγηση:
Μια αμυδρά υποψία ήρθε και με βρήκε από το πρωί. Ότι πάμε όλο και πιο εκτός. Κι όσο κι αν ακούγεται παράξενο - κι εγώ ο ίδιος δυσκολεύομαι να το πιστέψω - έχει αρχίσει να με κουράζει. Με τη συγκατάθεσή σας λέω ν' αποχωρήσω από την παρούσα συζήτηση. Οι λαδοκράτορες παρακαλείστε να το μαζέψετε και να το ρίξετε σε καμιά χωριάτικη.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
- Elessar
- Team
Γρίφοι μέχρι στιγμής βατοί αν και βλέπω να μπαίνουμε συνεχώς σε λογική "μάζεψε συστατικά για να φτιάξεις το τάδε'.
Τα τραγελαφικά bugs φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί με το patch 1.1.5 οπότε προχωράω και ενημερώνω παράλληλα.
ΥΓ. Έτοιμος ήμουν, πίστεψε με. Γενικά οι εντελώς off-topic αναρτήσεις ίσως αρχίσουν και σβήνονται σωρηδόν από εδώ και πέρα.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Όντως αυτό το καθαρματάκι ο Rufus είναι παράδοξα συμπαθής, παρ' όλο που ώρες ώρες είναι απίστευτα μ$%$&$ς (και δεδομένου ότι μάλλον είσαι στην αρχή ακόμα, δεν έχεις δει τίποτα ακόμα).
Μου κάνει εντύπωση πάντως που σου φαίνονται βατοί οι γρίφοι. Μέχρι τώρα όλοι έχουν να λένε για τη δυσκολία τους (αν και εγώ, εν μέρει από τύχη, δεν κόλλησα κάπου). Γενικά θα τους έλεγα μετριοδύσκολους. Ή έχεις παίξει πάρα πολλά adventure (γεγονός αναμφισβήτητο) ή είσαι ακόμα στην πολύ αρχή του παιχνιδιού.
Ποια έκδοση του παιχνιδιού έχεις; Από το STEAM ή την κουτάτη της Lace Mamba; Όταν είχε πρωτοβγεί το patch, το είχα δοκιμάσει στην κουτάτη, αλλά το patch έψαχνε τη γερμανική version. Από που κατέβασες το patch για να το ξαναδοκιμάσω;
- crocark
- Adventure's Advocate
Άντε μπράβο! Αηδία το έχουμε καταντήσει πια ...Elessar wrote: Γενικά οι εντελώς off-topic αναρτήσεις ίσως αρχίσουν και σβήνονται σωρηδόν από εδώ και πέρα.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Πήρε 8/10 στο gameover.gr που δεν είναι και κανένα τρελά αντβεντσουρόφιλο site (αν και δεν ξέρουν τη φοβερή λύση για το bug με τα αόρατα αντικείμενα στα ελληνικά Windows που μας έδωσε ο φίλος skoros, και για το οποίο αναφέρουν ότι δε βρήκαν λύση. Αφού δεν παρακολουθούν το σούπερ-ενημερωμένο adventure advocate καλά να πάθουν! Εγώ πάντως τους ενημέρωσα με σχόλιο για τη λύση. Τώρα αν τυχόν θεωρήσουν το post γκρίζα διαφήμηση και το σβήσουν δικό τους πρόβλημα...)
- mkllds
- Futuristic Fedora
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Μα δε νομίζω ότι έχει ουσιωδώς πιο χαμηλή βαθμολογία. Κάπου στα ίδια κυμαίνονται κατά μέσο όρο οι βαθμοί τους.mkllds wrote: ...και ας έχει πιο χαμηλή βαθμολογία
- mkllds
- Futuristic Fedora
Μεγάλη διαφορά μεταξύ τους ως προς τη βαθμολογία δεν έχουν απλά μου έδωσες την αφορμή να πω κάτι που σκεφτόμουν καιρό. Το θέμα είναι τι σε τραβάει περισσότερο και όχι αν έχει μεγάλη ή μικρή βαθμολογία από τα διάφορα reviews.
Πριν προσπάθησα να το γράψω έτσι ώστε να μη νομίζεις ότι στη λέω αλλά μάλλον απέτυχα.
Βέβαια στο τέλος όταν θα βρω χρόνο για gaming θα λυγίσω και θα τα αγοράσω και τα δύο. Το μόνο που με χαλάει στο Deponia είναι ότι το έχουν προγραματίσει για τριλογία. Ποτέ δεν μ' άρεσε αυτή η πολιτική και πιο πολύ με φόβιζε το γεγονός ότι μπορεί να πάει κάτι στραβά και να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.