Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
11 Ιουλ 2014 20:10 #44135 by Castledoque

giovanna wrote: Μωρέ τι πίνετε στην Ρόδο και εμάς δεν μας δίνετε, ε?

Έχουν μια πολύ ωραία μπύρα, την Magnus Meister (αν τη γράφω σωστά). Τώρα δεν ξέρω τι άλλο ρίχνουν μέσα...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Ιουλ 2014 20:12 #44136 by tsampikos
Magnus Magister..... Έχουμε και την ΒΑΠ ζύθος! :P

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
11 Ιουλ 2014 21:12 #44137 by Castledoque
Χμμ, τη ΒΑΠ δεν την έχω δοκιμάσει.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
11 Ιουλ 2014 21:16 #44138 by tsampikos

giovanna wrote: @tsampikos

Αγόρι μου τι έπαθες, συγκρίνεις το Syberia με το Paradise το οποίο ήτανε το πιό αποτυχημένο παιγνίδι του Sokal που έχω ποτε παίξει. Μωρέ τι πίνετε στην Ρόδο και εμάς δεν μας δίνετε, ε? :wink:

Μη μου ανησυχείς....Στο Syberia θα εξαντλήσω την αντικειμενικότητά μου. Έχει κάποια έντονα "στραβά" αλλά δεν πειράζει. Λογικά πάνω από τη βάση θα του βάλω.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
12 Ιουλ 2014 10:34 #44139 by Castledoque

tsampikos wrote: Λογικά πάνω από τη βάση θα του βάλω.

Οριακά όμως έτσι; Μην ξεχνιόμαστε κιόλας...

More
14 Ιουλ 2014 19:41 #44146 by giovanna
Αυτά τα μπιράκια δεν τα έχω δοκιμάσει εγώ Kaiser πίνω, αλλά darling Tsampikos μην συγκρίνεις αυτά τα 2 παιγνίδια μεταξύ τους είναι τελείως άσχετα με το Syberia θα κλάψεις με το άλλο όταν φτάσεις στην σκηνή με την κούνια...ο Θεός να σε βοηθήσει να μην τα σπάσεις όλα και ενοώ πληκτρολόγια, ποντίκια, ποτήρια μπύρας κ.λ.π. :rolleyes:

More
14 Ιουλ 2014 22:09 #44148 by Fallen Angel

tsampikos wrote: Εντάξει μην θεοποιούμε το Siberia....To Black Mirror καλύτερο είναι. [...] Ε πως, δεν είναι? Κατ'αρχήν έχει καλύτερο και συμπαθέστερο πρωταγωνιστή. Τον Samuel Gordon με τη λεβέντικη φωνή. [...] Πολύ υπερεκτιμημένο αυτό το Syberia....Θα του τα γράψω μαζεμένα στο σχετικό thread του Mini Review που θα βγάλω από τη ναφθαλίνη. To Paradise καλύτερο είναι.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι ζέστες του καλοκαιριού που μας ταλαιπωρούν όλους, ή αν πίνεις σπέσιαλ κοκτέιλς που σε εμάς δε δίνεις... αλλά, Τσαμπίκο παιδί μου, θα μας τρελλάνεις;! Είπαμε, υπερκτιμημένο το Syberia λόγω χρονικής συγκυρίας, αλλά όχι κι έτσι. Θα μου πεις, βέβαια, "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", αλλά... εε, όπως να το κάνουμε, η κρεατόπιτα είναι καλύτερη από την κουνουπιδόπιτα, καλέ μου άνθρωπε!! :P :lol:

Επίσης, προσωπικά απεχθάνομαι το voice over στο Black Mirror -ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΚΟΡΝΤΟΝ- και πάω στη γωνιά μου να θρηνήσω για άλλη μια φορά το speech αυτού του παιχνιδιού. Μα τι δηλώσεις διαβάζω, τζίζαζ. Δεν τις χωράει ο νους μου... :mrgreen:

Nothing happens unless first a dream...

More
15 Ιουλ 2014 00:29 #44156 by maladroid
Update στις εντυπώσεις απ' το Memento Mori 2. Έχω φτάσει στην Act VI και η γνώμη μου για το παιχνίδι βελτιώθηκε σημαντικά στην πορεία. Μετά το μετριότατο πρώτο κεφάλαιο, το ενδιαφέρον όντως απογειώνεται, κυρίως από το Act ΙΙΙ κι έπειτα, ενώ παρομοίως ανεβαίνει και η ποιότητα των puzzles. Ερμηνείες, γράψιμο, localization και γελοίες κακοτεχνίες (όπως αυτή με τα λανθασμένα sound clips) παραμένουν στα ίδια τραγικά επίπεδα και βγάζουν μάτι. Το σενάριο/πλοκή έχει καλές στιγμές, έχει αμήχανες στιγμές κι έχει και μια αόριστη αίσθηση deja vu από το πρώτο game (ελπίζω να βγω ψεύτης).

Έφτασα τις 19 ώρες played και στόχος είναι να το τερματίσω χωρίς walkthrough. Άιντε να δούμε.

No good deed goes unpunished

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
15 Ιουλ 2014 11:47 #44163 by tsampikos

Fallen_Angel wrote:

tsampikos wrote: Εντάξει μην θεοποιούμε το Siberia....To Black Mirror καλύτερο είναι. [...] Ε πως, δεν είναι? Κατ'αρχήν έχει καλύτερο και συμπαθέστερο πρωταγωνιστή. Τον Samuel Gordon με τη λεβέντικη φωνή. [...] Πολύ υπερεκτιμημένο αυτό το Syberia....Θα του τα γράψω μαζεμένα στο σχετικό thread του Mini Review που θα βγάλω από τη ναφθαλίνη. To Paradise καλύτερο είναι.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι ζέστες του καλοκαιριού που μας ταλαιπωρούν όλους, ή αν πίνεις σπέσιαλ κοκτέιλς που σε εμάς δε δίνεις... αλλά, Τσαμπίκο παιδί μου, θα μας τρελλάνεις;! Είπαμε, υπερκτιμημένο το Syberia λόγω χρονικής συγκυρίας, αλλά όχι κι έτσι. Θα μου πεις, βέβαια, "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", αλλά... εε, όπως να το κάνουμε, η κρεατόπιτα είναι καλύτερη από την κουνουπιδόπιτα, καλέ μου άνθρωπε!! :P :lol:

Επίσης, προσωπικά απεχθάνομαι το voice over στο Black Mirror -ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΚΟΡΝΤΟΝ- και πάω στη γωνιά μου να θρηνήσω για άλλη μια φορά το speech αυτού του παιχνιδιού. Μα τι δηλώσεις διαβάζω, τζίζαζ. Δεν τις χωράει ο νους μου... :mrgreen:

Fallen, παιδί μου, δεν δικαιολογείσαι να μην σου αρέσει η φωνή του Samuel. Δεν μιλάει πολύ ψύχραιμα και συγκροτημένα? Δεν εκπέμπει μια ωριμότητα η φωνή του?

maladroid wrote: Update στις εντυπώσεις απ' το Memento Mori 2. Έχω φτάσει στην Act VI και η γνώμη μου για το παιχνίδι βελτιώθηκε σημαντικά στην πορεία. Μετά το μετριότατο πρώτο κεφάλαιο, το ενδιαφέρον όντως απογειώνεται, κυρίως από το Act ΙΙΙ κι έπειτα, ενώ παρομοίως ανεβαίνει και η ποιότητα των puzzles. Ερμηνείες, γράψιμο, localization και γελοίες κακοτεχνίες (όπως αυτή με τα λανθασμένα sound clips) παραμένουν στα ίδια τραγικά επίπεδα και βγάζουν μάτι. Το σενάριο/πλοκή έχει καλές στιγμές, έχει αμήχανες στιγμές κι έχει και μια αόριστη αίσθηση deja vu από το πρώτο game (ελπίζω να βγω ψεύτης).

Έφτασα τις 19 ώρες played και στόχος είναι να το τερματίσω χωρίς walkthrough. Άιντε να δούμε.

Πλέον έχουν αυξηθεί και οι δικές μου προσδοκίες για το εν λόγω παιχνίδι. Βέβαια πρώτα πρέπει να παίξω το πρώτο, κάτι που βεβαίως θα πράξω με ευχαρίστηση.

More
15 Ιουλ 2014 12:30 #44166 by Elessar
Και εγώ αυτό τον καιρό παίζω Memento Mori 2 και μπορώ να πως πως μέχρι στιγμής με εντυπωσιάζει.
Δύσκολοι - μα λογικοί - γρίφοι, ωραία ιστορία και μια αγνή αίσθηση επιβράβευσης όταν λύνεις κάτι. Γεμάτο περιεχόμενο, ωραίοι χαρακτήρες και πολύ όμορφα γραφικά - και είμαι ακόμα Act I.
Με κέρδισε άνετα και δεν μπορώ να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του.

Το 1 το είχα βρει έντιμο αλλά αδέξιο. Βασιζόταν όντως σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα αλλά η παντελής απουσία συναισθήματος από τους πρωταγωνιστές και κάποιες τελείως άστοχες ατάκες
Warning: Spoiler!
το έριξαν κατηγορία με την έννοια ότι απέτυχε να διαχειριστεί ολοκληρωτικά το όμορφο σενάριο που είχε να ξεδιπλώσει.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
15 Ιουλ 2014 15:51 #44170 by Castledoque

Elessar wrote: ...μια αγνή αίσθηση επιβράβευσης όταν λύνεις κάτι.

Ειδικά σε αυτόν τον τομέα το παιχνίδι δίνει ρέστα!

maladroid wrote: Έχω φτάσει στην Act VI και η γνώμη μου για το παιχνίδι βελτιώθηκε σημαντικά στην πορεία.

Χαίρομαι!

maladroid wrote: Έφτασα τις 19 ώρες played

Θηριάκι στη διάρκεια έτσι;

More
15 Ιουλ 2014 17:57 #44172 by Fallen Angel

tsampikos wrote: Fallen, παιδί μου, δεν δικαιολογείσαι να μην σου αρέσει η φωνή του Samuel. Δεν μιλάει πολύ ψύχραιμα και συγκροτημένα? Δεν εκπέμπει μια ωριμότητα η φωνή του?

Με troll-άρεις, έτσι;! Δεν μπορεί να με ρωτάς σοβαρά. 8)

Nothing happens unless first a dream...

More
15 Ιουλ 2014 18:34 #44173 by maladroid

Castledoque wrote: Θηριάκι στη διάρκεια έτσι;

Οπωσδήποτε χορταστικό, δεν θυμάμαι πόσο καιρό είχε να με απασχολήσει adventure για τόσο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι στην Act VI κόλλησα αναίτια στον γρίφο με τα καλώδια και τους προβολείς με αποτέλεσμα να φάω 1-2 ώρες άσκοπα και η τελική καταμέτρηση να δείξει 24 ώρες (!), αν και πιστεύω ότι τερματίζεται άνετα στις 20 περίπου. Αν δεν ήταν τα καλώδια και καναδυό ακόμα γρίφοι που με καθήλωσαν από δική μου έλλειψη συγκέντρωσης, μάλλον εκεί γύρω θα είχα κινηθεί. Βέβαια ακόμα και η ταλαιπωρία έχει την ανταμοιβή της, όπως σημείωσε ο Σταύρος.

Οι τελικές εντυπώσεις από το σενάριο, πάντως, δεν είναι και οι καλύτερες. Λίγο φλου και αφελής η λύση του
μυστηρίου και κάπως κλισέ τα κίνητρα του
Γενικά η κεντρική πλοκή αποδεικνύεται κατώτερη από τις "στάσεις" της διαδρομής, ίσως γιατί εκεί το ενδιαφέρον μοιράζεται μεταξύ γρίφων-storytelling και η ποιότητα των puzzles τα κάνει όλα να φαίνονται καλύτερα.

Σταύρο, μια που συμφωνούμε απόλυτα όσον αφορά τα κουσούρια του 1, μου κάνει εντύπωση που δεν παρατήρησες αντίστοιχες αδεξιότητες στο 2 (ή που δεν σε ενόχλησαν εξίσου). Ειδικά οι ντεμέκ δραματικές κορυφώσεις (από τις οποίες, βέβαια, απέχεις ακόμα) είναι εξίσου γελοίες με την ατάκα που θυμάσαι από το 1...

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
15 Ιουλ 2014 19:34 #44174 by Castledoque

maladroid wrote: Οι τελικές εντυπώσεις από το σενάριο, πάντως, δεν είναι και οι καλύτερες.

Εμένα πάντως η λύση μου άρεσε. Ή μάλλον οι δύο λύσεις μου άρεσαν ως συνδυασμός, αφού ανάλογα με την εντελώς τελευταία επιλογή που κάνεις, βλέπεις δύο τελείως διαφορετικές εξηγήσεις του μυστηρίου μια μεταφυσική και μια εντελώς λόγική, που αμφότερες η κάθεμια μόνη της εξηγούν τα πάντα!

Κατά τη γνώμη μου, πολύ πολύ έξυπνο (και λίγο σοκαριστικό, όταν πρωτοβλέπεις το εναλλακτικό φινάλε) !!!

More
16 Ιουλ 2014 09:00 #44175 by maladroid
Μπα, δεν μου γέμισαν το μάτι εμένα. Ειδικά η λογικοφανής εξήγηση με τη
δεν πείθει με την καμία. Η μεταφυσική ερμηνεία κάτι πάει να κάνει αλλά έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο. Τουλάχιστον η διαδρομή στο μεγαλύτερο διάστημά της είναι αρκούντως συναρπαστική (παρά την κωμικοτραγική παρουσίαση).