Gray Matter
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Όσο για τις κυκλοφορίες κι εγώ για Φλεβάρη-Μάρτη βλέπω όλα τα διαμάντια...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- woody
- Moderator
Το μόνο πραγματικό ψεγάδι για μένα είναι οτι η τεχνική δουλειά μάλλον δεν ήταν στα ίδια επίπεδα με την καλλιτεχνική. Μέχρι και choppy frame rates είδα σ'ένα παιχνίδι με στατικό background. Αλλά τίποτα που να καταστρέφει την αίσθηση του παιχνιδιού, ευτυχώς.
Όλα τα λεφτά το soundtrack.
--
Παρ'όλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι ένας νεότερος παίχτης που δεν έχει προλάβει Gabriel Knight κλπ, μάλλον δεν θα είναι τόσο, ερμ, στοργικός στην κριτική του. Πιστεύω το "νταντεύουμε" λίγο αυτό το παιχνιδάκι γιατί μας θυμίζει πράγματα.
Ξενέρα εντελώς τα hotspots. Είμαι 100% αντίθετος με αυτή την πρακτική. Θα προτιμούσα ένα πιο διακριτικό σύστημα βοήθειας προς τον παίχτη.
Anyway, τι παίζουμε τώρα; Μετά απο Amnesia και Gray Matter τι κολλάει;
- woody
- Moderator
Πολύ κακός.
Πάρα πολύ κακός ανθρωπος.
Θα έλεγα οτι μου θύμισε λίγο Nanny Fine with a twist αυτή η εναλλαγή βρεττανικού φλέγματος και αμερικάνικης αφέλειας.
Αλλά δεν είμαι κακός άνθρωπος.
- crocark
- Adventure's Advocate
Καταρχάς, όλως παραδόξως δε θα μπω στο ζουμί. Γιατί έχω πολλά θέματα για αρχή.
Το ξεκίνησα ουσιαστικά χθες το μεσημέρι. Όλα καλά, βασικά με το demo του παιχνιδιού. Πάω να το παίξω το βράδυ κι αρχίζει να μου κοπανάει απανωτά μηνύματα το antivirus και να μου ζητάει reboot. Αφού ξαναεγκατέστησα το παιχνίδι κανα δυο φορές, γιατί το reboot μου το ζητούσε και καλά για ελλιπή αρχεία κλπ., αποφασίζω να στείλω το avg στα τσακίδια. Τάσο, σε θυμήθηκα Gray Matter, είναι αυτό!!! Χαλάλι (αφού έπαιξε)!
Πάμε παρακάτω. Θα θυμάστε ότι είχα ένα θέμα με τη διάρκεια, ε; Κανένα πρόβλημα τελικά! Αρκεί να είσαι στούρνος! Ναι, ναι ... Το ρολόι στο τελευταίο save λέει 4h 01m κι εγώ δεν έχω τελειώσει ακόμη το πρώτο κεφάλαιο!!! Άρα δεν ανησυχώ καθόλου. Όχι μέχρι τα Χριστούγεννα, μέχρι την Καθαρά Δευτέρα Gray Matter θα παίζω. Άρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Αυτό μάλιστα! Ένα παιχνίδι με διάρκεια στο χρόνο!
Δε λέω τίποτα υποτιμητικό, για να μην παρεξηγηθώ. Ίσα - ίσα, ενώ είμαι ακόμη στην αρχή, μου φαίνεται καλό. Αλλά παιδιά έχω θέματα με το χειρισμό. Μπορεί το παιχνίδι να πετάει μηνύματα κάθε τρεις και λίγο για το πως παίζεται, αλλά είναι από τις λίγες φορές που ήθελα να δω το manual. Και το manual είναι στα γερμανικά Παίζει βέβαια να μην καταλάβαινα και τι μου γινόταν, γιατί στις 2 τη νύχτα δε λειτουργώ και πολύ καλά, αλλά πραγματικά θέλω το manual στ' αγγλικά. Ξέρει κανείς τίποτα; Τάσο;
Για να καταλάβετε, διαβάζω πως πρέπει να γυρίσω τις σελίδες του βιβλίου μαγείας με δεξί κλικ κι εγώ αντί να γυρνάω τις σελίδες μετακινούσα επί μιάμιση ώρα το ίδιο το βιβλίο στην οθόνη. Λίγο να το κινήσεις το ποντίκι δεν αναγνωρίζει την επιθυμία σου. Πιστεύω πάντως το απόγευμα με έναν προηγηθέντα καλό μεσημεριανό υπνάκο να ξεμπλοκάρω.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- crocark
- Adventure's Advocate
Ενώ είμαι στο 3ο κεφάλαιο σκέφτομαι τα εξής. Πρόκειται μάλλον για το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει την τελευταία δεκαετία από απόψεως θεματολογίας. Με έχει αγγίξει όσο τίποτα. Αυτήν όμως την κορύφωση, δεν τη βλέπω να έχει ξεκινήσει. Όχι ακόμη. Δηλαδή κινούμαστε ακόμη σε μέτρια επίπεδα πλοκής. Οι διάλογοι είναι όλα τα λεφτά. Νομίζω πως μιλάω εγώ ένα πράγμα. Δεν ξέρω πως, αλλά πρώτη φορά παίζω ένα χαρακτήρα και, πως να το πω, ενώ είναι τρίτου προσώπου το παιχνίδι, ουσιαστικά είναι σα να είμαι μέσα του. Μιλάω για το Styles. Δηλαδή η όλη δράση προς το παρόν είναι ρηχή κι εγώ έχω απορροφηθεί πλήρως.
Δε μιλάω για το soundtrack. Έχει πάνω από ένα χρόνο που έκανα το πρώτο σχόλιο για τη μουσική και το πόσο πίστευα πως θα αποτελέσει σταθμό. Παιδιά, είναι σα ν' ακούς μια σουίτα με ήχο σύγχρονης μπαλάντας. Έχει θέμα και παραλλαγές. Έχει αλλαγές στο ρυθμό και στην τονικότητα από μέρος σε μέρος και νιώθεις ότι πρόκειται για σύνθεση επιπέδου τις περισσότερες στιγμές. Αν δεν υπήρχαν οι στίχοι και κάποια τμήματα με έμφαση στην κινηματογραφικού τύπου αγωνία που πρέπει να υπάρχει σε κάποιες στιγμές θα έλεγα πως σίγουρα πρόκειται για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, τα τραγούδια είναι υπέροχα. Δε θα τα άλλαζα για να φαίνεται η σύνθεση πιο σύνολο. Όπως ακούγονται στο soundtrack το 2ο είναι κάτσε καλά ... Γενικά νομίζω ότι η μουσική σ' αυτόν τον τίτλο υπερδιπλασιάζει την αρχική του αξία.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- woody
- Moderator
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
Τελικά τα κατάφερες με το χειρισμό?? Εγώ σκοπιμως άφησα το tutorial ανοιχτό και μου τα εξήγησε στην αρχή...
Τα Bonus Points είναι ένα μυστήριο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού διαπίστωσε πως έχουν να κάνουν με περιγραφές κάποιων hotspots, που χρειάζεται να ξαναδείς σε κάποιο σημείο της δράσης για να πάρεις πρόσθετες πληροφορίες και με κάποιες επιπλέον συνομιλίες που μπορείς να κάνεις αλλά το τελικό ποσοστό σου δεν μπορείς να το ξέρεις. Γενικά δεν το χειρίστηκαν καλά το συγκεκριμένο θέμα...
Η κορύφωση για μένα ξεκινά από τη στιγμή που άρχισα να χειρίζομαι τον Δρ Styles και διαπίστωσα περίπου τι συμβαίνει. Από εκεί και πέρα είναι διαρκής μέχρι το φινάλε...
- crocark
- Adventure's Advocate
Α, ρε Τάσο. Κι εγώ το είδα το Tutorial (αν και στην αρχή ήταν μια ένδειξη απλώς γι' αυτό που λέγατε ότι θέλουν να προσελκύσουν και τους αμύητους). Αλλά είχε κάποιες λεπτομέρειες που θα ήθελα να τις δω κάπου γραμμένες. Πες πάντως ότι κάτι κατάφερα να καταλάβω.
Το θέμα με τα bonus points ίσως το καταλάβαινα καλύτερα αν ... ήξερα γερμανικά. Στα 2 κεφάλαια που ολοκλήρωσα:
Στο 2ο τα ολοκλήρωσα. Δεν ξέρω πως. Υποθέτω ψάχνοντας για να λύσω τα καίρια θέματα που με απασχολούσαν.
Στο 1ο την τελευταία φορά που έκανα save είχα δει ότι υπολείπονταν ένα 8%. Αφού έκλεισε το κεφάλαιο δεν μπορώ πλέον να δω αν πήγα στο 100%. Αυτό το 8% υποθέτω ότι είτε ολοκληρώθηκε με την παραπάνω διαδικασία, είτε "απλώς" δεν πρόλαβα γιατί έτυχε να λύσω τον τελευταίο γρίφο που έκλεινε το κεφάλαιο. Γιατί να μην μπορείς να τα δεις κι αργότερα αυτά; Είναι σα να το έχουν αφήσει στην τύχη. Που να ξέρω εγώ, που θέλω να κάνω όσο γίνεται περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ποιος γρίφος ή τέλος πάντων πράξη είναι bonus και ποιος θα με οδηγήσει στο φινάλε του κεφαλαίου, ώστε π.χ. να επιλέξω να το λύσω λίγο αργότερα για να έχω χρόνο να δω και τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω κι αν γίνομαι κατανοητός ...
(Πρώτη φορά νιώθω τόσο έντονη την ανάγκη να διαβάσω το manual, γιατί έχω συνέχεια απορίες - και δεν μπορώ. Επίσης όλο αυτό είναι μάλλον ενδεικτικό πως το παιχνίδι μου αρέσει. Αν ήταν αδιάφορο, σιγά μην ασχολιόμουν με τα bonus...)
Από περιέργεια, εσύ τι ποσοστό είδες στο τέλος; Δηλαδή βλέπεις ένα 100% με το που τελειώσεις έτσι κι αλλιώς ή μπορείς να το τελειώσεις με λιγότερο; Απ' ό,τι κατάλαβα δεν είναι π.χ. σαν το Mata Hari που σου λέει ξεχωριστά ποσοστά για κάθε τομέα, ε;
Ναι. Κι εγώ με το που έγινα Dr. Styles, άρχισα σιγά - σιγά να παίρνω μπρος.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
- woody
- Moderator
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
- tsampikos
- Master of Dimensions
Γιατί στο γερμανικό e-bay που το βρίσκω γράφουν όλοι ότι είναι η "γερμανική έκδοση", ότι έχει γλώσσα "γερμανικά" ενώ δεν βλέπω πουθενά στην περιγραφή να γίνεται λόγος για αγγλικά. Μήπως κάτι ανάλογο ισχύει και για το "a new beginning"?
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter