Gray Matter

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
25 Νοε 2010 15:47 #29324 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Gray Matter
OK, δεν πειράζει. Θα το αναμένουμε αυτό να βγεί στα αγγλικά κάπου τον Μάιο (σύμφωνα με το Amazon.UK). Άρα λοιπόν το Gray Matter είναι με δύο γλώσσες και δύο υπότιτλους (αγγλικά-γερμανικα), σωστα? Να βεβαιωθώ πριν το αγοράσω γιατί είναι και ακριβό. Πάντως απ'οσο ξέρω μια καθαρά αγγλική έκδοση αναμένεται προς το τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
25 Νοε 2010 17:13 #29326 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Gray Matter
@ Τσαμπίκο

Ναι φίλε. Τα έχουμε γράψει και στο άλλο thread στα adventure news. Προχώρα απτόητος όσον αφορά τη γλώσσα. Όλα είναι ΟΚ. Σα να έπαιζες την έκδοση που αναμένεται το Φεβρουάριο. Την πρώτη φορά που εκκινείς το παιχνίδι σου ζητά ρυθμίσεις (γραφικά, ήχος κλπ.). Εκεί υπάρχει κι η επιλογή Αγγλικών. Μάλιστα αν κατάλαβα καλά η Αγγλική είναι η στάνταρ. Για να γίνουν όλα Γερμανικά πρέπει να το ζητήσεις εσύ! Από εκεί και μετά αρκεί να καταλαβαίνεις αγγλικά. Μόνο το βιβλιαράκι είναι γερμανικό, που εμένα με έχει παιδέψει λίγο, αλλά μη μασάς. Εδώ είμαστε, αν θελήσεις κάτι και μπορούμε ... :wink:

Τάσο, μάγος είσαι; Χθες το βράδυ εκεί το άφησα, στο κρασί. Αλλά σήμερα το μεσημέρι που το ξανάπιασα για καμιά ώρα το βρήκα ταχύτατα. Αλλά παιδιά, τελικά αυτό με τις ώρες που λέγαμε δεν παίζει. Μόλις μπήκα στο 4ο κεφάλαιο κι έχω συμπληρώσει 9,5 ώρες. Είπαμε, κανένα δίωρο το έφαγα να ψάχνω να δω πως γίνονται κάποια πράγματα και γενικά με δοκιμές. Επίσης καμιά ώρα είχα αφήσει τιν υπολογιστή αναμένο κι έγραφε χωρίς να παίζω. Αλλά πάλι οι ώρες είναι αρκετές. Αν το ανάγω στο σύνολο το 15ωρο που λέει ο Τάσος μου ακούγεται κάπως πιο λογικό, χωρίς ποτέ να ξεχνάω ότι ο καθένας παίζει με τις δικές του ταχύτητες. Εγώ με το ρυθμό που πηγαίνω θα χρειαστώ κανένα 20ωρο για πλάκα και σ' αυτήν την περίπτωση θα είμαι ικανοποιημένος κι από τη χρονική διάρκεια.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Νοε 2010 18:20 #29381 by tsampikos
Λοιπόν το παιχνιδάκι το παράγγειλα σήμερα από τη Γερμανια και αναμένεται. 42.50 ΕΥΡΩ μαζί με τα ταχυδρομικά (έλεος....). Επίσης παράγγειλα το Tales of Monkey Island DVD, το Lost Horizon και το Still Life 2. Καλά έκανα?????

More
26 Νοε 2010 19:14 #29393 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Gray Matter
@Tsampikos

Καλώς έπραξες όλα είναι παιγνιδάρες :wink:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
26 Νοε 2010 19:23 #29398 by tsampikos
Τέλεια! Σήμερα μου ήρθε και to Puritas Cordis, το οποίο μετα κόπων και βασάνων βρήκα μεταχειρισμένο. Εγώ όμως το ξαναέκανα καινούργιο, βάζοντας το σε καινούργια διάφανη θήκη και καθάρισα και το δισκάκι. Σαν καινούργιο! Α! και αγόρασα (μέσω download) και τα Monkey Island Remakes...εεε Χριστούγεννα έρχονται αν δεν αγοράσουμε τώρα πότε θα αγοράσουμε? Πάντως στα παιχνίδια κοιτάζω περισσότερο την ουσία παρά το περίβλημα. Ας πούμε η τιμή του Gray Matter collector's edition μαζί με τα ταχυδρομικά γίνεται απρόσιτη. Έτσι προτίμησα το απλό DVD όπως και στο Tales of Monkey Island. Eiπαμε να αγοράσουμε αλλά δεν μας τρέχουν και απο τις τσέπες....(και είναι και οι καιροί δύσκολοι)...... :wink:

More
28 Νοε 2010 09:04 #29433 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Gray Matter
Molis teleiosa kai ego to gray matter, to opoio to perimena mia zoi, mias kai ta gabriel knight einai ta agapimena mou adventures ever. Kai eipa na prostheso kai ego tis entyposeis mou...

Tha arxiso me ta thetika:

Katarxas atmosfaira katapliktiki, to opoio einai apotelesma ton yperoxon grafikon kai tis asyliptis mousikis tou robert holmes (no suprises there). Se bazei apeythias mesa stin psyxosynthesi ton xaraktiron.

Oi grifoi mou aresan *para* poly. Sigoura itan kata meso oro arketa pio eykolo apo to GK2 aspoume, alla se ayto nomizo syntelei perisotero epiloges pou ginan sto user interface para o sxediasmos ton grifon (tha epektatho se ayto sta arnitika se ligo).

Telos to senario xoris na exei to epiko bathos tou GK2/GK3 me ta aprosdokita twists klp, einai good enough. Min ksexname kai oti einai i proti gnorimia mas me tous xaraktires, kai mi exontas "istoria" me aytous, den mporoume na doume tipota toso sygklonistiko oso to telos tou GK3 paradeigmatos xari... (anatrixiasa kai mono pou to thymithika).

Kai tora sta arnitika:
Ta cinematics itan aparadekta. Nai to dexomai oti einai valid kalitexniko approach to comic-strip alla ayta itan apla kakoftiagmena, merika katafernoun na perasoun ena feeling alla ta perisotera se afinoun na prospatheis na ksexoriseis anamesa stis pinelies to ti thelei na pei o poiitis. Kata ti gnomi mou kalytera na min eixe kan cinematics tetoiou eidous alla na edeixne ta panta me tin main engine tou paixnidiou se statika backgrounds.

To user interface itan poly glitchy kai unpolished. Merikes fores to deksy click sto active item den to ekane deactivate, merikes fores ekana click kapou kai paizan 2 speech items taytoxrona, kai merikes fores den mporousa kan na kano click pouthena gia na do item pou to "show hotspots" spacebar action mou elege oti yparxoun (straps sto lab).

Alla to xeirotero sto user interface einai oti sou prodidei tous grifous. Kai edo einai to stoixeio pou kanei to game "eykolo". O cursoras allazei se magiko kapelaki aytomata otan prepei na kaneis magic tricks se kapoion, allaze se xeri otan perimenei na kaneis use item kapou, klp kai ousiastika sou dinei tosa hints me ayto ton tropo pou einai elaxista ta simia pou den eisai sigouros MONO apo to interface, sto ti prepei na kaneis.

Den theoro aparaitita kako to na einai ena game eykolo i kai mikro. Px to full throttle einai apo ta agapimena mou games episis, alla tha protimousa ligo ligotero handholding apo to UI oste na prepei na skeyto perisotero i na dokimaso pente pramata mexri na bro ti prepei na kano.

Conclusion:

Den theoro oti ftanei senariaka ta epipeda ton gabriel knight 2 kai 3 se kamia periptosi, alla poly kalo game nontheless. Poly kaloi an kai eykoloi genika logo UI grifoi, kai xarika pou xreiastike na kratao simioseis, kai se ena simio na kano kai xarti :) Sympathitikoi xaraktires, elpizo se sequel pou na tous dosei kai perisotero vathos. Kai tin epomeni fora ligo perisotero budget gia anthropina cinematics please...

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

• Visitor
  • Visitor
28 Νοε 2010 11:05 #29434 by
Replied by on topic Re: Gray Matter

Nuclear wrote: O cursoras allazei se magiko kapelaki aytomata otan prepei na kaneis magic tricks se kapoion

Καλημέρα,

Χωρίς να διαφωνώ στην ουσία αυτού που λες, εν προκειμένω για τα magic tricks έχω την εντύπωση οτι παρά το innovation της όλης υπόθεσης, αν ΔΕΝ γυρνούσε σε καπελάκι ο κέρσορας το παιχνίδι θα τελείωνε μόνο με walkthrough γιατί πολλές φορές δεν έχεις κανένα hint που οτι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα trick για να προχωρήσεις.
Warning: Spoiler!
. Επομένως, αυτό που θα συνέβαινε είναι οτι απλά θα κολλούσες σε ένα σημείο και το μόνο που θα σου έμενε είναι να δοκιμάζεις ΤΥΧΑΙΑ να κάνεις tricks ΠΑΝΤΟΥ κι αυτό είναι για μένα το σημείο που ένα παιχνίδι χάνει εντελώς το νόημα του.

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
28 Νοε 2010 12:32 #29437 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Gray Matter
Κι εγώ συμφωνώ ότι το καπελάκι δεν έπρεπε να ήταν προεπιλογή. Όπως, επίσης, διαφωνώ και με τη μαζική αγορά όλων των εξαρτημάτων από το magic shop αλλά και με τη χρήση του βιβλίου που λειτουργεί σαν walkthrough. Όσο για την περίπτωση του ηλεκτρολόγου
Warning: Spoiler!

More
28 Νοε 2010 20:43 #29442 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Gray Matter
Nai ayto to trick pou anaferate itan aplos akyro tha protimousa na leipei para na kanei anagkaia tin parousia tou kapelaki-cursor epidi yparxei. Ta perisotera alla magic tricks ta xrisimopoieis se pio logikes periptoseis pou mporeis na to skeyteis ok.

To vivliaraki safos kai prepei na yparxei, alla kata ti gnomi mou de tha eprepe na kaneis click se ayto kai na dialegeis trick, alla na einai san refernece. Na sou bgazei to trick interface kai esy na prepei na kaneis oti egrafe to vivliaraki sto trick pou nomizeis oti xreiazese. Kai episis simantiko, na mporeis na dokimaseis na kaneis trick akoma kai se periptoseis pou de lynontai me trick.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

More
29 Νοε 2010 10:10 #29450 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Gray Matter
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. Αυτά που λέτε με το καπελάκι και το βιβλιαράκι για να πω την αλήθεια δε με απασχόλησαν. Δεν έχετε όμως άδικο που προβληματίζεστε. Ίσως θα μπορούσε κάπως οι γρίφοι αυτοί να αποτελούν περισσότερη πρόκληση. Πάμε όμως από την αρχή. Έθιξα ένα θέμα πριν ακόμη ξεκινήσω το παιχνίδι. Διάρκεια. Τελικά 20 ώρες και 15 λεπτά. Χωρίς show hotspots κλπ. Το τονίζω γιατί 3 - 4 ώρες από αυτές παραπάνω χάθηκαν στο να ψάχνω ξανά και ξανά τις οθόνες. Προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος. Σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρχουν μια - δυο ώρες ακόμη παιχνιδιού που να με γεμίσουν λίγο παραπάνω. Γιατί νομίζω πως υπήρχαν σημεία που ήθελαν λίγο παραπάνω διάρκεια στη δράση. Αυτό πάντως είναι μια ελαφρά αίσθηση που έχω, γιατί γενικά δεν έχω παράπονο. Άρα και για να είμαι δίκαιος, ό,τι είπα πριν το παιχνίδι είναι άκυρα (απλά εντυπωσιάστηκα απ' ό,τι διάβασα αλλού κι από ό,τι είπε ο Νικόλας - μπράβο θηρίο!).

Nuclear wrote: Merikes fores to deksy click sto active item den to ekane deactivate, merikes fores ekana click kapou kai paizan 2 speech items taytoxrona

Τα είδα κι εγώ αυτά. Ειδικά το πρώτο είναι νομίζω ο λόγος γι' αυτό που έλεγα σε προηγούμενο ποστ, ότι δεν μπορούσα να γυρίσω σελίδες κλπ.

Τα "σινεμάτικς" που δεν άρεσαν σε πολλούς ... Δεν μπορώ να πω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω δει, αλλά τα βρήκα αρκούντως ικανοποιητικά. Εν πάσει περιπτώσει τα παρακολουθούσα ανετότατα. Μου θύμισαν σε κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένη τεχνοτροπία κόμικς.

Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το GM με τα GKs. Σαν σενάριο και διαλόγους, απλά το λάτρεψα. Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει από φετινές δουλειές και σίγουρα μπαίνει στο προσωπικό μου top 5 (στο οποίο, θυμίζω, βάζω παιχνίδια της τελευταίας δεκαετίας - όλα τ' άλλα της Lucas που έχω πει κι αλλού είναι σε ξεχωριστή λίστα). Έχω ένα θέμα να αποφασίσω ποιο παιχνίδι εκτοπίζεται από τη λίστα βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ... :lol: (ο ψυχαναγκασμός στο μεγαλείο του). Το σενάριο μπαίνει μεταξύ αυτών που με αγγίζουν κάπως παραπάνω προσωπικά. Να πω εδώ πως σε αρκετές στιγμές θυμήθηκα το Sanitarium. Ο χαρακτήρας του Styles. Θα πασχίζω για κάποιο διάστημα ν' αποφασίσω αν είναι ο αγαπημένος μου πρωταγωνιστής σε παιχνίδι. Έχω κολλήσει απίστευτα. Νομίζω πως από μόνος του είναι το 70% του παιχνιδιού. Εξαιρετική σημασία έχει η φωνή του. Όχι μόνο η χριά, αλλά κι η ένταση και το ύφος της που αλλάζει ... όπως αλλάζει, από στιγμή σε στιγμή. Εδώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι πολύ παραπάνω απ' ό,τι μπορώ να θυμηθώ σε όλο το πρόσφατο και απώτερο adventurικό μου παρελθόν. Και η Sam μου άρεσε πολύ. Αλλά είναι τόσο δυνατός ο άλλος που ...

Μου άρεσε πάρα πολύ που όσο έφτανα στο τέλος, από τη μια δεν ήθελα να τελειώσει (λόγω απόλαυσης), από την άλλη δεν άντεχα να περιμένω άλλο. Όταν είδα το σύνολο των γρίφων στο Daedalus Club μου πέσαν τα μούτρα. Γιατί, ενώ ήταν ωραίοι γρίφοι, με κρατούσαν μακριά από το στόχο. Άξιζε όμως η αναμονή.

Όχι. Τελικά δε θα ήθελα να κρατάει παραπάνω. Μάλλον θα ήθελα να είχα έτοιμο για ενασχόληση ακόμη ένα τέτοιο παιχνίδι.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
06 Δεκ 2010 08:07 #29797 by woody
Replied by woody on topic Re: Gray Matter
Το τελειωσα και γω. Καμια σχεση με το σεναριακο βαθος των Gabriel Knight 1 και 2 που εχω παιξει... Το τελος ειναι πραγματικα παιδαριωδες, οι διαλογοι και οι καταστασεις εντελως αφυσικες και καθολου ρεαλιστικες. Δηλαδη οι σχεσεις που αναπτυσσονται αναμεσα στα ατομα δεν επιτρεπουν τοσο βαρυγδουπους διαλογους. Επισης να πω οτι τo κεφαλαιο pou βρισκεσαι στο Deadalus και οι γριφοι του δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με ταχυδακτυλουργια και magicians clubs. Οποιος εχει ασχοληιει εστω και λιγο με την θαυμασια τεχνη της ταχυδακτυλουργιας θα καταλαβει. Eιναι απλα πως φανταζεται η Jensen κατι τετοιο.
Αλλη μια μετριοτητα που θα συζητηθει περισσοτερο λογω της Jensen. Ομως δυστυχως ειναι η σκια του παλιου της εαυτου.
Περα απο τα γραφικα τα animation κτλ που δεν με τρελαναν (αλλα δεν ειναι και το πιο σημαντικο)το σεναριο ειναι για μενα συμπαθητικο μεχρι ενος σημειου (οχι ομως καλο), απο ενα σημειο και μετα ακομα και οι σαπουνοπερες ειναι πιο αληθοφανεις.