Y - The Case of John Yesterday impressions
- WickedMan
- Tentacled Overlord
να αγιάσει το στόμα σου. Βασικά εγώ δεν έλεγα τίποτα διότι θα με λέγατε κακό πάλι (όχι ότι δεν είμαι δηλαδή ), που κάθεστε και ασχολείστε με εμπορικό adventure 6 ωρών. Όσο γι αυτό το τελευταίο που λες, έχω πολλές ιδέες. Για παράδειγμα, τι θα έλεγες για 5άλεπτα βίντεο διαφημίσεων μέσα στο παιχνίδι? Για in game advertising δε λέω γιατί είναι παλιά ιδέα...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- crocark
- Adventure's Advocate
@ Castledoque
Μην το παίρνεις προσωπικά σε παρακαλώ. Και κάτι που ρώτησες και ουσιαστικά πήγαινε σε μένα, περί μένους και το ξέχασα. Δεν έχω μένος απέναντί τους. Εγώ υπήρξα λάτρης τους. Μάλλον ο μεγαλύτερος εδώ μέσα με πρόχειρους υπολογισμούς. Ξέρεις όμως τι γίνεται με το μίσος και τη λατρεία και γενικά με τα δυνατά συναισθήματα. Εύκολα μεταπηδά το ένα στο άλλο. Δε θέλω να πω ότι τους μισώ φυσικά. Αλλά είναι αυτό που είχε πει η Dream πριν ένα χρόνο περί "πληγωμένου αγοριού". Προδωμένος είμαι και από αυτούς. Μόνο από αυτούς περίμενα φέτος εμπορική παραγωγή. Κανέναν άλλο ...
@ dOutCry
crocark wrote: Τώρα με την κρίση ανέβηκε στο πενταπλάσιο το κόστος παραγωγής; Πραγματικά το επιχείρημα χρήζει ανάλυσης.
Αυτό ακριβώς είναι ένα από τα πράγματα που εννοούσα κυρίως. Είναι και δυο τρία άλλα. Το πρώτο αναμενόμενο συμπέρασμα (κάπως γενικόλογο για να μη δείχνουμε και πάρα πολύ) είναι αντίστοιχο με ό,τι θα λέγαμε για την κρίση εδώ. Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας. Απ' το πολύ το μπούκωμα (έτρωγε, έτρωγε, έτρωγε ... κόντευε πια να σκάσει ...) δε σκεφτόμαστε πια τίποτα. Για το Kickstarter, θα μπορούσε να γίνει κανείς πάμπλουτος με στοιχήματα για το ποιοι δημιουργοί θα μπουν στη διαδικασία και ποιους πρέπει να θεωρούμε ξεγραμμένους από τη λίστα "δημιουργοί ποιοτικών παιχνιδιών".outcry wrote: Όταν έρθουν με το kickstarter και σου πουν θέλουμε να φτιάξουμε adventures σαν το Runaway (σε διάρκεια γρίφους κλπ) αλλά δεν έχουμε τα μέσα, και το είδατε με το Y ... δε χρίζει και τόσης ανάλυσης.
@ WickedMan
Μη λες μεγάλες κουβέντες ... Ό,τι κι αν σε πούμε μη χολοσκάς. Φίλοι είμαστε με μια έννοια και όλα τα λέμε με αντίστοιχη διάθεση. Άλλο που εσύ ανέβηκες τελευταία στα μάτια μου. Όχι επειδή συμφωνούμε. Αυτόματα έγινε. Επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη ψυχή κι όπου υπάρχει πόνος και καημός, εγώ πρώτος. Τους τιμωρημένους τους συμπαθάω κάπως παραπάνω ...
On topic ...
Το λες περιεκτικά. Ωραίος:
Παλιά (πριν 5 χρόνια) αυτό θα ηχούσε ως αποτυχημένο αστείο!WickedMan wrote: που κάθεστε και ασχολείστε με εμπορικό adventure 6 ωρών
Για τα άλλα που προτείνεις δε μου φαίνεται τίποτα περίεργο όσο δείχνουμε ανοχή.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- skoros
- Banned
Η Pendulo (και κάθε pendulo) γραμμένους μας έχει, και καλά κάνει και φτιάχνει 5ωρα παιχνίδια, αφού υπάρχουν άτομα που εις γνώσιν τους δίνουν τόσα λεφτά για τόσο σύντομο παιχνίδι. Δυστυχώς οι πρώτοι που το αγορασαν την πάτησαν και έκαναν σε εμάς χάρη.
Γενικώς αποφεύγω να αγοράζω νέες κυκλοφορίες γι αυτό ακριβώς το λόγο, αν και το Yesterday ήμουν έτοιμος να το αγοράσω, γιατί είχα εμπιστοσύνη στην Pendulo.
Παιχνίδι που διαρκεί 5 ώρες πρέπει να έχει μέγιστη τιμή κατά τη γνώμη μου τα 10€.
Όσο καλό και να είναι δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά.
Θεωρώ ότι άτομα που παίζουν adventures είναι πιο σκεπτόμενα από το γενικό μέσο όρο.
Οπότε όλα καταλήγουν στην "καταναλωτική συνείδηση" που ανέφερες.
Αν δε το αγοράσει κανείς, ή αν το αγοράσουμε όταν η τιμή του θα είναι 5-10€ κάτι μου λεει ότι η Pendulo θα το λάβει σοβαρότερα υπόψιν από ότι λαμβάνει τις γνώμες που ακούγονται στα fora.
- crocark
- Adventure's Advocate
Με σκόρο δεν ξέρω τίποτα, ξέρω όμως με σαράκι:
Ετοιμάσου τώρα για την τιμωρία σου γιατί πράγματα, πολιτικώς μη ορθά, σαν κι αυτό:
δεν μπορείς να τα πετάς έτσι απλά. Ελιτιστή ... Ε ελιτιστή ... Ντροπή!skoros wrote: Θεωρώ ότι άτομα που παίζουν adventures είναι πιο σκεπτόμενα από το γενικό μέσο όρο.
ΥΓ δεν το έβαλα να φαίνεται γιατί μιλάει για νικοτίνη και ως γνωστόν ... έχουμε κι ένα άλφα επίπεδο ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Και εδώ είναι όλη η ουσία κατ' εμέ της υπόθεσης. Όχι δεν αξίζει, το σωστό θα ήταν "δεν πρέπει να πουλιέται παραπάνω λεφτά". Βρε παιδιά πειράζω κάτι φίλους που σκάνε 60-70 ευρώ και παίρνουν το Call of Duty που έχει 5 ώρες single player. Τουλάχιστον έχουν και το multiplayer που τους ενδιαφέρει και κάνουν "πίου-πίου" στη συνέχεια. Εδώ τι να πω;skoros wrote: Παιχνίδι που διαρκεί 5 ώρες πρέπει να έχει μέγιστη τιμή κατά τη γνώμη μου τα 10€.
Όσο καλό και να είναι δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά.
Χαίρομαι ειλικρινά που σας άρεσε και δεν λέω ότι είναι κακό παιχνίδι (όταν πέσει η τιμή του θα το πάρω και εγώ) αλλά μεταξύ μας, δεν είναι σαν να αγοράσατε ένα μεγάλο κουτί σοκολάτα και όταν το ανοίξατε είδατε ότι ήταν όλο περιτύλιγμα και είχε μόνο τρία κομματάκια;
Και όπως λέει και croc... τι να προλάβουν να δείξουν σε 4 ώρες;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Εγώ πάντως επιμένω. Αν το παιχνίδι παρέμενε στο επίπεδο της απίστευτης εισαγωγής του σε όλη τη διάρκειά του θα άξιζε τα (τωρινά) λεφτά του παρά τη μικρή του διάρκεια. Όσοι από τους χαρακτήρες εμφανίζονται στην εισαγωγή παρουσιάζονται με οικονομία, υποδειγματικά και άψογα, ενώ στο τέλος της εισαγωγής η εξέλιξη της πλοκής κυριολεκτικά σου τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Δυστυχώς μετά από εκείνο το σημείο το σενάριο δεν καταφέρνει να ξαναφτάσει σε εκείνο το επίπεδο και οι χαρακτήρες χάνουν το ενδιαφέρον τους ή ισοπεδώνονται. Αν δεν ξεφούσκωνε έτσι η ιστορία, οι δημιουργοί του παιχνιδιού προλάβαιναν άνετα να κάνουν πάρα πολλά έστω και σε 4 ώρες (αν και επιμένω ότι χωρίς τη χρησιμοποίηση του hotspot locator οι ώρες γίνονται 6).
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου όταν το ολοκληρώσεις.
- tsampikos
- Master of Dimensions
- tsampikos
- Master of Dimensions
1) Εκπληκτική, διεστραμμένη ιστορία. Επίσης το παιχνίδι στο γενικότερο στυλ του και στο θέμα του μου θύμησε το πρώτο Broken Sword.
2) Τέλεια γραφικά, ο δε ήχος είναι όλα τα λεφτα και συμβάλλει πολύ στη δημιουργία άψογης ατμόσφαιρας. Το Voice Acting αψεγάδιαστο.
3) Απλούστατος, πανεύκολος χειρισμός, τέλειο σύστημα saves, σχετικά ευκολούτσικο.
και το κυριότερο:
4) Δεν με ενόχλησε καθόλου η μικρή διάρκειά του. Το απόλαυσα από την αρχή ως το τέλος και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο.
Γενικά μιλάμε για ένα παιχνίδι ανωτέρου επιπέδου και οι βαθμοί που απέσπασε στα κατά τόπους reviews δικαιολογούνται απόλυτα. Eυτυχώς που υπάρχει η Pendulo (μεταξύ 1-2 άλλων βέβαια) για να μας θυμίζει πως φτιάχνεται το πρότυπο Adventure τρίτου προσώπου.
- outcry
- Walker Survivor
Αφού το Υ. είναι πρότυπο adventure 3ου προσώπου πες μου σε παρακαλώ ένα αντίστοιχο που θεωρείς απαράδεκτο ή, τέλος πάντων, κακό.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- Castledoque
- Topic Author
- Adventure Draic Kin
Προσωπικά θα ήθελα και ένα mini-review από τον Τσαμπίκο, για να εκπροσωπείται λίγο πιο δίκαια το συγκεκριμένο παιχνίδι στο forum (σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις, αλλά κάπως μου έρχεται να ανατρέχω στα mini-review και να βλέπω τόσο αρνητικά σχόλια για το Yesterday, σα να είναι το βδέλυγμα ανάμεσα στα adventure- αν κάποιος ανατρέξει τα mini-reviews ενώ σκέφτεται να το αγοράσει, αυτά που θα διαβάσει σίγουρα θα τον αποτρέψουν.)
Και δράττομαι της ευκαιρίας για να πω μια φορά ακόμα ότι δεν ξέρω γιατί είχε τόσα τεχνικά προβλήματα η giovanna (είναι γνωστό ότι με τα computer games μπορεί να τύχουν περίεργες ασυμβατότητες με software ή hardware που μερικές φορές δε διορθώνονται με τίποτα) αλλά στο δικό μου σύστημα το παιχνίδι έτρεξε τέλεια χωρίς κανένα bug και δεν είναι με τίποτα beta version.
@outcry
Ε όχι και απαράδεκτο το Yesterday.
Να σου αναφέρω πραγματικά απογοητευτικά παιχνίδια; Alfred Hitchcock The final Cut, Ring: The Legend of the Nibelungen, (και ένα που έπαιξα πρόσφατα) Dark Secrets.
Ενδιαφέροντα μεν σαφώς κατώτερα δε από το Yesterday παιχνίδια (θα αναφέρω παιχνίδια που έχω παίξει πρόσφατα για να μπορώ να συγκρίνω σχετικά αξιόπιστα): Alpha Polaris, NiBiRu, ίσως και το The Lost Crown (όμορφο αισθητικά αλλά το σενάριο του τελικά δεν οδηγούσε απολύτως πουθενά και αν το Yesterday ήταν too little αυτό ήταν too much - επιφυλάσσομαι γιατί στο ενδεχόμενο sequel ίσως κάπου να καταλήξει όλο αυτό το φαινομενικό χάος).
- outcry
- Walker Survivor
Δυστυχώς από τα παιχνίδια που αναφέρεις έχω παίξει μόνο το Lost Crown και, παρ'όλο που συμφωνώ στο ότι το σενάριο κάπου το χανε, ούτε καν θα το βαζα στην ίδια πρόταση με το Υ.
Στο LC έχεις καμιά 30αριά ώρες παιχνιδιού, έχεις ένα ολόκληρο χωριό να αλωνίσεις και να κάνεις πράγματα, έχεις να λύσεις γρίφους έστω και αν, κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά εντέλει
Θα με ενδιέφερε όμως να μου πεις τι σε χάλασε σε αυτά τα παιχνίδια, έτσι με λίγα λόγια.
[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]
- shodan
- Schattenjäger
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
- tsampikos
- Master of Dimensions
Δεν μπορώ να πω, προσωπικά, κακό ένα παιχνίδι που είναι τέλειο τεχνικά, με άψογη ιστορία και πλοκη και να το σταυρώσω για τη μικρή του διάρκεια. Που και γι'αυτό κάτι έχω να πω: Με όλα αυτά τα flash back και τις εναλλαγές στην ιστορία, αλλά και τα 3-4 εναλλακτικά φινάλε κατάφερε η Pendulo να "επιμηκύνει" τεχνιέντως τη διάρκεια του παιχνιδιού στα μάτια του παίκτη.