Y - The Case of John Yesterday impressions

More
03 Μάι 2012 19:35 #37231 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Y - The Case of John Yesterday impressions
@tsampikos

Εγώ έγραψα την γνώμη μου για το παιγνίδι όπως το έζησα στον υπολογιστή μου και δικαίωμα μου να λέω την γνώμη μου όπως έχεις και εσύ ήτε αρνητική ήτε θετική είναι. Και περιμένω όταν γίνεις πλούσιος να μου αγοράσεις καινούργιο υπολογιστή γιατί εγώ δεν έχω ούτε να φάω κάθε ημέρα που περνάει, πόσο περισσότερο να αλλάξω τον υπολογιστή μου. :shock:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Μάι 2012 19:43 #37232 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Y - The Case of John Yesterday impressions
Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις την άποψη σου, η οποία είναι και σεβαστή όπως κάθε άλλου και δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε γιατί είναι αυτονόητο. Εγώ απλά ανέφερα μια πιθανή αιτία για το γεγονός ότι το παιχνίδι σου έκανε γυμνάσια. Θυμάμαι που κάποτε είχες αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου. Δεν σου κάνω καμία μομφή ή κάποιου είδους υπόδειξη. Αδίκως αρπάχτηκες (αυτό κάταλαβα δηλαδή).

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar Topic Author
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
03 Μάι 2012 21:13 #37234 by Castledoque
Replied by Castledoque on topic Re: Y - The Case of John Yesterday impressions
@giovanna
Μη θυμώνεις με τον Τσαμπίκο. :cry: Είμαι σίγουρος ότι δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να σε θίξει. Στο κάτω κάτω φταίω κι εγώ που ανακίνησα το θέμα. Και φυσικά είναι δικαίωμά σου να μη σου αρέσει το παιχνίδι. Όμως τεχνικά προβλήματα δεν έχει καθόλου και όπως και να το κάνουμε είναι κάπως άσχημο (και άδικο για τους δημιουργούς του) να περιγράφεται ως ένα μάτσο bugs και ως beta version τη στιγμή που από τεχνικής τουλάχιστον άποψης είναι αντικειμενικά άρτιο. Ειδικά τη στιγμή που για πολλούς gamers τα bugs είναι λόγος μη αγοράς ενός παιχνιδιού.

@outcry

outcry wrote: Θα με ενδιέφερε όμως να μου πεις τι σε χάλασε σε αυτά τα παιχνίδια, έτσι με λίγα λόγια.

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. :P
Με το LC το πρόβλημά μου είναι αυτό ακριβώς που είπες. Μέτα από τριαντατόσες ώρες παιχνιδιού στο τέλος ένιωθα ότι όλα αυτά τα έκανα για το τίποτα. Για μένα η επίγευση που αφήνει στο τέλος το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντική. Λύνεις τους γρίφους ελπίζοντας να καταλήξεις κάπου. Αν τελικά δεν καταλήγεις πουθενά, τότε κι όλος ο κόπος που έκανες φαίνεται χαμένος. Αν βέβαια σε κάποιο ενδεχόμενο sequel η ιστορία αρχίσει να βγάζει κάποιο νόημα θα αναθεωρήσω την άποψή μου. (Και δε λέω πως είναι κακό παιχνίδι με καμία δύναμη έτσι;)
Το Alpha Polaris ήταν πολύ ωραίο και ατμοσφαιρικό μέχρι ενός σημείου με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αλλά στο τελευταίο κεφάλαιο εκεί που έπρεπε να απογειωθεί κατέρρευσε. Οι χαρακτήρες έχασαν τη ζωντάνια τους κι έγιναν ανδρείκελα και οι αντιδράσεις τους στα γεγονότα έγιναν μη πειστικές (στοιχειώδεις, μηχανικές) με αποτέλεσμα να ατονήσει η ατμόσφαιρα φόβου και αγωνίας. Και το φινάλε ήταν άθλιο. Η κλασική περίπτωση: ρίξτε ένα βιαστικό cut-scene για να τελειώνουμε.
Το NiBiRu ενώ είχε πολύ ωραίους γρίφους και ενδιαφέρουσα πλοκή, είχε εντελώς ανύπαρκτους χαρακτήρες. Για παράδειγμα σε κάποιο σημείο πεθαίνει ένα πολύ κοντινό πρόσωπο του πρωταγωνιστή. Ποια είναι η συναισθηματική του αντίδραση στο δράμα που τον βρίσκει; Απολύτως καμία. Αρχίζει να λύνει γρίφους σα να μην έγινε τίποτα. Προχωπικά έχασα κάθε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι από εκείνο το σημείο κι έπειτα και γενικά κάτι τέτοιο το ανέχομαι μόνο σε παιχνίδια της δεκαετίας του 80. Αυτό κι αν είναι απαράδεκτο. Δε θέλω να υποτιμήσω την αξία του gameplay και των γρίφων αλλά όλα αυτά πρέπει να δένουν με την ιστορία και την ψυχολογία των ηρώων κι όχι απλώς να έχουμε γρίφους να λύνουμε.
Για τα Alfred Hitchcock The final Cut και Ring: The Legend of the Nibelungen ένα έχω να πω μόνο: μακριά. Κακοί γρίφοι, αδιάφορη αισθητική, δυνητικά συναρπαστικές ιστορίες που αποδόθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα να γίνουν βαρετές.
Το Dark Secrets είναι μια indie προσπάθεια με εντυπωσιακά όμορφα γραφικά που σε αφήνει να περιπλανηθείς σε μια τρισδιάστατη μικρή σουηδική πόλη, όπου όμως έχεις πολύ λίγα πράγματα να κάνεις. Οι γρίφοι είναι απλώς συμπαθητικοί, αλλά το παιχνίδι τελειώνει μόλις πάει να ξεκινήσει και το φινάλε είναι ανόητο. Δίνει την εντύπωση παιχνιδιού που πνίγηκε από τις φιλοδοξίες του και υποψιάζομαι πως του έδωσαν ένα βιαστικό φινάλε όπως όπως γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν άλλο ένα τόσο φιλόδοξο project. Α ναι. Και είναι γεμάτο bugs. Αν δεν ακολουθήσεις την προδιαγεγραμένη πορεία μπορεί να πέσεις άνετα σε dead-end situations (και όχι επίτηδες όπως στα παλιά παιχνίδια της SIERRA).

More
04 Μάι 2012 00:17 #37238 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Y - The Case of John Yesterday impressions
Εγώ για πρώτη φορά στην ζωή μου ξανάπαιξα παιγνίδι για δεύτερη φορά μόνο και μόνο πρώτα για να δω ότι πραγματικά αδίκησα ένα τέλειο παιγνίδι απο το review μου που όλοι το βρήκατε τέλειο και εγώ μόνο του τα χώσα. Και την δεύτερη φορά είχα τα ίδια προβλήματα που είχα και την πρώτη φορά, για να βγάλω ένα αντικείμενο απο το Inventory μου και να το βάλω κάπου αλλού μου έβγαινε η ψυχή, και συνέχιζα να μην μπορώ να δω τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που έβαζα σε κάθε παίκτη. Ποτέ δεν αμφισβήτησα την ομορφιά του στα γραφικά, στα cut scenes αλλά αφού είχα προβλήματα σίγουρα πρέπει να τα αναφέρω.

Και ανοίγω ένα καινούργιο θέμα, κανείς μα κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώνει κάθε φορά που αγοράζω ένα παιγνίδι, να πρέπει να αγοράζω καινούργια κάρτα γραφικών, ήχου κ.λ.π. όχι τέρμα στις βλακείες του, εγώ θα συνεχίζω έτσι όπως είμαι παλιός υπολογιστής δεν βαριέασαι και μέχρι να βγαίνουνε παιγνίδια σε XP αυτόν θα έχω, και μην ξεχνάται ότι η γνώμη μου είναι για ένα παιγνίδι που πλήρωσα και όχι έκλεψα. :shock:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
05 Ιουλ 2012 09:46 #38142 by tsampikos
Μόλις χτύπησα την Retail έκδοση του αναγεννητή των Adventures! Aνεκτίμητης αξίας συλλεκτικό κομμάτι, δεδομένης της σπανιότητάς του, αλλά και την ασύλληπτης ποιότητας του παιχνιδιού. Ίσως το πιο must παιχνίδι της τελευταίας 5ετίας!

More
05 Ιουλ 2012 09:52 #38143 by crocark
Και τώρα που ξέρω ότι το είδες :wink: το βγάζω γιατί δε πολυγουστάρω να ανεβάζω τέτοιου είδους πράγματα. Απλά η αντίδραση ήταν αυτόματη κι είπα "κρίμα είναι να μη δει πως περίπου είναι η φάτσα μου". Πρέπει να μιλάμε για το διασημότερο facepalm νομίζω ...

EDITED

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
05 Ιουλ 2012 09:58 #38144 by tsampikos
:D

More
05 Ιουλ 2012 10:09 #38145 by shodan
Οχί ρε γμτ έχασα facepalm φωτό του croc;
Btw τσίμπησα και εγώ τη retail έκδοση. Έφτασε χθες μαζί με την επίσης περιορισμένη έκδοση του Gemini Rue.

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
05 Ιουλ 2012 10:24 #38146 by crocark
Συνεχίστε να γράφετε αυτά που γράφετε και βλέπω να γίνονται συχνές ...

shodan wrote: Έφτασε χθες μαζί με την επίσης περιορισμένη έκδοση του Gemini Rue.

Πόσο περιορισμένη δηλαδή; Από αυτές που έγλειφε ο σκύλος του Gilbert ή από τις άλλες;

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
05 Ιουλ 2012 10:40 #38147 by tsampikos
Αυτά είναι τέτοιας ποιότητας κομμάτια που με την μεγάλη αξία του παιχνιδιού αποκτούν και ιδιαίτερα συλλεκτικό χαρακτήρα. :)

More
05 Ιουλ 2012 11:06 #38149 by shodan

crocark wrote: Πόσο περιορισμένη δηλαδή; Από αυτές που έγλειφε ο σκύλος του Gilbert ή από τις άλλες;

Τόσο περιορισμένη που την έχει ακουμπήσει και ο Tim Schafer :lol:

"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]

More
05 Ιουλ 2012 11:09 #38150 by crocark
Δε σου κάνω πλάκα. Μας είχε στείλει mail πέρσι με φωτογραφίες από το σκύλο του που τριβόταν πάνω στα παιχνίδια ενώ τα πακετάριζε ... μπλιαχχχχ ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
05 Ιουλ 2012 11:14 #38151 by tsampikos
Ε, εντάξει, απλά ήθελε να σας δείξει ότι και ο σκύλος του γουστάριζε Adventurακια! crocark, αγόρασε το Yesterday. Έτσι να το έχουμε όλοι! :)

More
05 Ιουλ 2012 11:18 #38153 by crocark
Μόλις πάει στα 4,35€

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
05 Ιουλ 2012 11:22 #38154 by mkllds
Μόλις το δίνουν δώρο μαζί με άλλο παιχνίδι...

-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.