Broken Age (aka Double Fine Adventure)
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Εννοείται...maladroid wrote: Εννοείται ότι με αφορμή την ανακοίνωση του Wood αλλά και τα cameos από Jack Black και Wil Wheaton φούντωσε η συνωμοσιολογία για το αλόγιστο ξόδεμα των funds.
Μια χαρά κίνηση είναι. Ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού και είμαι σίγουρος ότι οι χαρακτήρες θα ταιριάζουν με τις φωνές, δεν τα κάνει αυτά ο Schafer, ας του το αναγνωρίσουμε.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- maladroid
- Topic Author
- Templar Hunter
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια αναμονής, σήμερα οι backers θα βρούμε στην ψηφιακή μας κάλτσα ένα πακετάκι από τη Double Fine που θα έχει μέσα ΤΟ (μισό) ΚΑΛΥΤΕΡΟ ADVENTURE ΤΟΥ 2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!
Όχι, κάτσε, περιμένουμε και το Tesla Effect φέτος, οπότε ίσως--- ΣΗΜΕΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ADVENTURE TOY 2014! WOOOOOOOO!
Η έκδοση αυτή είναι κάτι-σαν-beta-αλλά-χωρίς-σχεδόν-καθόλου-bugs και η τελική θα βγει στο Steam στις 28 Ιανουαρίου (μάλλον) οπότε και θα μπορούν να την αποκτήσουν όλοι. Δυστυχώς, δεν μπορώ να παραθέσω κάποιο link μια που οι πληροφορίες αυτές προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στους backers (νιανια-νιανιανια) όπως και ένα καινούργιο trailer που σκάρωσαν και αυτή τη φορά επικεντρώνεται στη Vella, την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού. Υποσχέθηκαν ότι θα εμφανιστούν όλα με πλήρη επισημότητα σε sites και το YouTube κάποια στιγμή σήμερα. ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;! ΣΗΜΕΡΑ!
Σήμερα.
No good deed goes unpunished
- crocark
- Adventure's Advocate
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- giovanna
- Adventure's Advocate
Οι sisters έχουνε κάποια σχεση με το παιγνίδι ή έτσι άσχετο γιατί αυτές μου φαίνονται λίγο ντίρλα
- Elessar
- Team
Οκ, υπερβάλω (λίγο) αλλά είναι πασιφανές ότι το περιμένω όσο...χμ...μάλλον όσο το νέο Monkey Island από τον Ron.
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- Praetorian
- Walker Survivor
Φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια πολιτική με αυτό που έκανε το Broken Sword. Θα βγάλουν δύο acts (= δύο επεισόδια) - το πρώτο ως κανονικό release -κι όχι early access όπως ακουγόταν, και το δεύτερο ως δωρεάν update αργότερα μέσα στο χρόνο. O τελικός χρήστης πληρώνει μια φορά και για τα δύο acts.
Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Act 1 είναι στις 28 του Ιανουαρίου.
Τα νέα trailers που βγήκαν σήμερα, παράλληλα με την έναρξη της beta access στους backers.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- tsampikos
- Master of Dimensions
- maladroid
- Topic Author
- Templar Hunter
Συνοπτικά: υπερβολικά εύκολο (σε casual επίπεδα), μικρό (αν είναι όντως το 50% του όλου) και χωρίς αυτή τη σπιρτάδα και το "edge" στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Schafer. Από την ιστορία, μέχρι τους διαλόγους και τους χαρακτήρες, όλα είναι πολύ...ήπια και ντισνεϊκά. Το μεγαλύτερό του ατού είναι το φανταστικό voice-acting.
Ίσως το χειρότερο παιχνίδι με την υπογραφή του Schafer. Προσωπικά θεωρώ καλύτερα και τα Stacking, Costume Quest (όπου συμμετείχε στο γράψιμο). Για επίπεδα Grim Fandango και DOTT δεν αξίζει καν να μιλάμε.
- Elessar
- Team
Και τώρα - απόλυτα δικαιολογημένα - θα πεταχτεί ο Μάνος και θα φωνάζει "Σας τα έλεγα εγώ"
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
- tsampikos
- Master of Dimensions
www.pcgamer.com/review/broken-age-act-1-review/
- maladroid
- Topic Author
- Templar Hunter
Μετά, εγώ προσωπικά περίμενα αρκετά old-school καταστάσεις: πολλά αντικείμενα, μακροσκελείς διαλόγους, δυνατότητα examine ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ και μεγάλο ρεπερτόριο "λάθος" απαντήσεων στο interaction. Αυτά δεν υπάρχουν. Το παιχνίδι είναι απλοϊκό στο χειρισμό και την αλληλεπίδραση, καμία σχέση με adventures όπως το Edna & Harvey: The Breakout. Επίσης περίμενα το αιχμηρό χιούμορ του Tim να με ξεσηκώσει παρά τη ζαχαρένια ατμόσφαιρα αλλά μάλλον δεν είχε τέτοια πρόθεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή απλά δεν του βγήκε..
Ωστόσο, να κάνω μια συμπληρωματική διευκρίνηση γιατί το πρώτο ποστ το έγραψα έχοντας παίξει περίπου το 75-80% του παιχνιδιού. Το τελευταίο κομμάτι είναι πιο ενδιαφέρον και το φινάλε καταφέρνει με έξυπνο τρόπο να κλείσει επαρκώς την ιστορία που είδαμε, να σε αιφνιδιάσει με μια απρόβλεπτη αποκάλυψη και να σε ιντριγκάρει για τη συνέχεια. Είναι σίγουρα το πιο δυνατό χαρτί του παιχνιδιού και δίνει μεγαλύτερη αξία στο υπόλοιπο (σεναριακά κυρίως). Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι δυνατά η Act 2.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Από την άλλη βέβαια, εγώ που δεν είχα καμία τρομερή προσδοκία για το παιχνίδι, από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής (και χωρίς να έχω πρόσβαση στα επιπλέον καλούδια που φαντάζομαι είναι διαθέσιμα στους backers), έχω ψηθεί άσχημα να το παίξω και πιθανότατα θα το αγοράσω αμέσως μόλις κυκλοφορήσει ολόκληρο.
Σε κάθε περίπτωση θα με συγχωρήσετε αν λάβω υπόψη τις κριτικές σας για το παιχνίδι with a pinch of salt.
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Praetorian
- Walker Survivor
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- maladroid
- Topic Author
- Templar Hunter
Ναι, όντως, οι προσδοκίες/απαιτήσεις μου από αυτό το game ήταν (και είναι) σχεδόν άπιαστες λόγω Tim Schafer μια που δεν έχω παίξει ούτε ένα παιχνίδι (όχι μόνο adventure) στο οποίο εμπλέκεται το οποίο να μη θεωρώ τουλάχιστον πολύ καλό (8/10 και πάνω, αν μιλάμε με αριθμούς). Βλέποντας όλη αυτή την υπερπροσπάθεια, το budget και γενικά τον ενθουσιασμό που περιέβαλε το εν λόγω project, ήθελα να πιστεύω ότι πάμε για κάτι τουλάχιστον εφάμιλλο του Brutal Legend, ίσως και κοντά στο Psychonauts με λίγη τύχη.
Το παιχνίδι είναι καλό και όσο περνάει η ώρα και κατακάθεται μέσα μου (ειδικά μετά τον τερματισμό) αναγνωρίζω ότι δεν πάσχει εμφανώς σε κάποιον τομέα πλην ίσως των puzzles. Απλά δεν είναι και εντυπωσιακό σε κανένα τομέα (χαρακτήρες, χιούμορ, δράση, γραφικά - υποκειμενικό αυτό) εκτός του voice-acting όπου βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από οποιοδήποτε καθαρόαιμο adventure βγήκε την τελευταία πενταετία (εκτός αν μου διαφεύγει κάποιο αυτή τη στιγμή). Αν το δεύτερο μέρος συνεχίσει δυναμικά την ιστορία από το momentum που πήρε με το φινάλε της Act 1 και το game βρει συνολικά καλύτερο ρυθμό, τότε έχουμε ελπίδες να μιλάμε για ένα νεο-κλασικό adventure. Ωστόσο, παραμένει απίθανο να αντέξει σε απευθείας συγκρίσεις με DOTT ή Grim Fandango. Ο ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι μάλλον το Full Throttle level
- Praetorian
- Walker Survivor
Τελικά, καταπιάστηκα και τελείωσα το Act I. Νομίζω πως η ιστορία του Shay ήταν πιο σύντομη από της Vella ή ίσως είχα ζεσταθεί πολύ από το gameplay που την πέρασα γρηγορότερα -αν και έκανα ό,τι μπορούσα για να χασομερήσω και να δω τί είχε να προσφέρει το παιχνίδι. Ξεκίνησα με λίγη ιστορία του Shay, και πάνω που άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον η ιστορία του πέρασα στη Vela. Νομίζω ότι το παιχνίδι σε σπρώχνει να ασχοληθείς πρώτα με το Shay, αλλά εν τέλει δεν πιστεύω ότι έχει πολύ διαφορά το τι θα επιλέξει κάποιος.
Γενικά καλές εντυπώσεις. Καλό storytelling (νομίζω πως το φινάλε του Act I δεν προορίζεται για ανατροπή ή έκπληξη), καλό/γνώριμο χιούμορ, οι γρίφοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι δύσκολοι και η ιστορία δείχνει να έχει βάθος, αν και μένει να το αποδείξει το Act II αυτό -για το οποίο και ανυπομονώ. Εκτιμώ το ότι έχουν απλά cutscenes και σύντομους διαλόγους που δε θα κουράζουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ομολογώ ότι ήθελα να μάθω περισσότερα για κάποιους χαρακτήρες, και οι διάλογοι μαζί τους παραήταν σύντομοι :/
Δεν το λες epic adventure μόνο από το Αct I. Έχει καλές ιδέες, είναι πολύ όμορφη και προσεγμένη παραγωγή, αλλά μόνο από αυτό το κομμάτι δεν πάει να συγκριθεί με classics όπως Grim Fandango, Dig, Full Throttle κλπ. Νομίζω ότι θα ήταν πιο κοντά μια σύγκριση με το πολύ αρχικό τμήμα του Full Throttle ή το Year One πάνω-κάτω του Grim Fandango, από την άποψη ότι νομίζω ότι είδα κάτι που μπορεί να είναι κορυφαίο, αλλά στην παρούσα φάση που είναι ανολοκλήρωτο δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα.
Δεν θα έλεγα ότι πάσχουν οι γρίφοι. Είναι απλοί και μπορώ να δω πως ένας όχι πολύ εξοικειωμένος με adventures μπορεί να κολλήσει σε 1-2 σημεία όπου είτε το παιχνίδι αλλάζει χωρίς προειδοποίηση/προετοιμασία του χρήστη το πώς λύνεται ένας γρίφος (πχ υπάρχουν κάποιοι time-based, και κάποιοι dialogue based μέσα στο μίγμα), είτε η λύση βασίζεται σε κάτι/hint που άκουσες μια φορά σε ένα διάλογο που δεν επαναλαμβάνεται.
Από τεχνικούς τομείς όπως voice acting, background music, background/game art είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Υπήρξαν κάποια glitches εδώ κι εκεί, σε μεταβάσεις ή στο animation. Τίποτα πολύ σημαντικό, εκτός από ένα bug στην ιστορία της Vela που έκανε την background μουσική να κολλήσει ανεξήγητα και στην συνέχεια αλλάζοντας οθόνη, το παιχνίδι κόλλησε μέχρι να το βγάλω από fullscreen (φέρνοντας τις διεργασίες των Windows στο προσκήνιο). Επίσης, σε 1-2 περιπτώσεις μου εμφανίστηκαν επιλογές στο διάλογο, χωρίς να είναι προφανές γιατί (το παιχνίδι υπέθεσε ότι είχα μιλήσει σε κάποιους ενώ δεν το είχα κάνει).
To Steam έγραψε 5 ώρες gameplay για το Act I, αλλά ίσως χασομέρησα αρκετά. Θα ήθελα το Act II να είναι τουλάχιστον της ίδιας διάρκειας (ιδανικά αρκετά μεγαλύτερο).
Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό υπάρχει easter egg