Broken Age (aka Double Fine Adventure)

More
19 Ιαν 2014 16:17 #41693 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Μόλις τελείωσα το κεφάλαιο του Shay και μπορώ να πω (χωρίς να έχω παίξει τη Vella) πως το βρήκα επιεικώς απαράδεκτο. Δηλαδή τί ακριβώς πρόσφερε αυτό το κεφάλαιο;; Έναν ωραίο κεντρικό ήρωα (για τον οποίο όμως δεν μάθαμε σχεδόν τίποτα) μέσα σε ένα σκάφος (προσωπικά το βρήκα κακοσχεδιασμένο και αρκετά παιδικό) γεμάτο εκνευριστικά κουκλάκια που τσιρίζαν να περιφέρεται δοκιμάζοντας ξανά και ξανά παιχνίδια και αποστολές, να κοιτάει αδιάφορα και ελάχιστα hotspots, να συναντά λίγους χαρακτήρες (λογικό εν μέρει με βάση το setting( και να μιλά μαζί τους ακόμα λιγότερο.. Το voice acting πολύ καλό, δεν ξέρω όμως αν ο E.Wood έδωσε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι. Τα γραφικά μέτρια κατά τη γνώμη μου. Δεν έχω τόσο θέμα στην απόδοση όσο στο σχεδιασμό. Δηλαδή ρε παιδιά δεν μπορεί εν ετη 2014 ο T.Schafer να σου δίνει έναν κόσμο που αποτελείται από smileys πολύγωνα και πάνινα κουκλάκια. Οι γρίφοι σχεδόν ανύπαρκτοι και οι αποστολές διάσωσης των πλασμάτων εκνευριστικά απαράδεκτες. Όσο για το γράψιμο τοu Schafer: απλά καλό. Ούτε ανατροπές στην ιστορία βρήκα, ούτε βάθος, ούτε χιούμορ, ούτε ένταση, ούτε μυστήριο, ούτε καν προσεγμένους διαλόγους. Απλά ένα ευχάριστο γράψιμο και τίποτα άλλο.

Πολύ κρίμα, γιατί αν και η Vella είναι έτσι προσωπικά θα το θεωρήσω παιχνίδι κάτω του μετρίου.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
19 Ιαν 2014 17:52 #41694 by enwsiths
Replied by enwsiths on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Και εγω το τελειωσα χτες. Συμπαθητικο αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο. Αναμενω το part 2 του broken sword 5 πλεον.

File Attachment:

upload img
πρώην nickname texmurphy, ημ. εγγραφής 09 Φεβ. 2005

...στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
20 Ιαν 2014 10:44 #41704 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Πω πω ρε παιδί μου....Φαντάζομαι τι πατατράκ θα πάθει η Double fine αν δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Αυτό είναι και ένα κακό με την βλακώδη τακτική των παιχνιδιών κομμένων στη μέση. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις σαφή άποψη και κάθεσαι και περιμένεις σαν τον χάνο για τη συνέχεια...

More
20 Ιαν 2014 11:07 #41705 by Praetorian
Replied by Praetorian on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
@Tasos, σίγουρα στο Act I χρειάζεται να ολοκληρώσεις και τις δύο ιστορίες για να έχεις ένα ασφαλές συμπέρασμα για το σύνολο. Πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι σκόπιμα έτσι στην ιστορία του Shay (κάποια εξηγούνται και μέσα από την ιστορία του Shay).

Νομίζω ότι θα προτιμούσα πάντως το early access πλάνο για το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Κάτι τέτοιο θα υπονοούσε ότι ενδεχομένως θα ανέπτυσσαν περισσότερο τους διαλόγους και κάποιους χαρακτήρες, και ίσως και το "σύμπαν" το παιχνιδιού στο Act I.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango

More
08 Μαρ 2014 00:35 #42488 by Nuclear
Replied by Nuclear on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Theoro oti to Act1 tou Broken Age, einai arketa diaskedastiko. Oi dialogoi einai poly kaloi, kai to voice acting einai isos apo ta kalytera pou exo akousei se adventure game. Ta grafika tou paixnidiou fantastika kai poly kalosxediasmena. Apo apopsis storytelling nomizo oti ta katafernei poly kala. To monadiko provlima einai oi grifoi pou einai ypervolika profanis i lysi tous, kai den exoun na epidiksoun tipota to poly prototypo mexri stigmis.

Den tha bgalo teliki krisi prin paikso kai to Act2, alla se genikes grammes nomizo pos dixnei na ekselisetai san ena kalo, an kai eykolo/mikro, adventure game.

To na thetei kapoios ton pixi ypervolika psila epidi kapoia apo ta proigoumena paixnidia tou Tim Scaffer itan aristourgimata, einai kapos xazo kai naive. Sigoura den fainetai na einai sta idia epipeda teliotitas oso to Day of the Tentacle, to Full Throttle, i to Grim Fandango. Alla an to krinoume psyxrema kai apomonomena, den nomizo oti mporei kapoios ilikrina na to xaraktirisei kako.

Toulaxiston ego anypomono na paikso kai to Act2.

Nuclear - Adventure Advocate Ass-kicker

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Μαρ 2014 10:34 #42496 by tsampikos
Οταν ενα παιχνιδι σου πιανει 3 ολοκληρα εκατομμυρια μπατζετ περιμενεις να δεις αναλογο περιεχομενο.Θα το παιξω μολις βγει το act 2 καθως μισα πραγματα δεν παιζω ποτε.Για να ειμαι μαλιστα ακριβοδικαιος στην κριση μου θα το συγκρινω με το The Tesla effect που φτιαχτηκε με πολυ λιγοτερα χρηματα.Ακριβοδικαια εννοω ως προς το περιεχομενο και στον τροπο διανομης γιατι απο πλευρας μπατζετ ειναι και παλι ανιση συγκριση.

More
08 Μαρ 2014 18:36 #42507 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
@Nuclear,

Δεν έχεις Ελληνικό πληκτρολόγιο? :!:

More
08 Μαρ 2014 19:20 #42510 by Fallen Angel
Replied by Fallen Angel on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)

Nuclear wrote: [...]To na thetei kapoios ton pixi ypervolika psila epidi kapoia apo ta proigoumena paixnidia tou Tim Scaffer itan aristourgimata, einai kapos xazo kai naive. Sigoura den fainetai na einai sta idia epipeda teliotitas oso to Day of the Tentacle, to Full Throttle, i to Grim Fandango. Alla an to krinoume psyxrema kai apomonomena, den nomizo oti mporei kapoios ilikrina na to xaraktirisei kako.[...]

Είναι όντως αφελές να περιμένει κανείς αριστουργήματα μόνο από κάποιο δημιουργό που έδωσε κάποια/α αριστουργήματα στο παρελθόν. Είναι και λογικό, όμως. Ελπίζεις κατά βάθος να ξανασυγκλονιστείς όσο με το χι προηγούμενο δημιούργημά του.

Ωστόσο, στην προκειμένη, πολύς κόσμος (όπως καλή ώρα παραπάνω ο Τσαμπίκος, ή εγώ) δεν το συγκρίνει με τα παλιότερά του, αλλά έχει ψηλά τον πήχη επειδή πήρε πάρα, πάρα, ΠΑΡΑ πολλά λεφτάκια από τον κόσμο για να φτιαχτεί αυτό το παιχνίδι.

Προσωπικά, δεν έχω παίξει ακόμη το Act-1 (αναμένω και το 2ο για να δω ολοκληρωμένο το παιχνίδι), αλλά έχω αρκετά ψηλά τον πήχη (αγνοώντας όσα γράφονται/λένε). Πάντως, θεωρώ πως ένα απλώς "μη-κακό" παιχνίδι είναι αποτυχία για τον Schafer στην προκειμένη. Και πραγματικά ελπίζω με το Act-2 να καταφέρει να μας αφήσει πολύ ικανοποιημένους, ώστε συνολικά να μιλάμε για ένα ΚΑΛΟ adventure.

Δεν έχεις Ελληνικό πληκτρολόγιο?

Ας μην ξαναρχίσουμε την ίδια συζήτηση (κάπου θαμμένη στα βάθη του φόρουμ υπάρχει ήδη). Ευχαριστώ.

Nothing happens unless first a dream...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
09 Μαρ 2014 12:09 #42512 by tsampikos
Με καλυψε απολυτα η fallen angel με την οποια και συμφωνω σε ολα.

• maladroid
  • maladroid's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
10 Μαρ 2014 02:58 #42518 by maladroid
Replied by maladroid on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Ρε παιδιά, γιατί τραβάτε τόσο ζόρι με το πόσα λεφτά πήρε ο Schafer για να φτιάξει το παιχνίδι; Και γιατί αυτά θα έπρεπε να έχουν τρομερό αντίκτυπο στην ποιότητά του; Κατά βάση budget = γραφικά, ήχος, voice-acting (όσον αφορά τον καταναλωτή). Το παιχνίδι σ'αυτούς τους τομείς είναι άψογο (τα γραφικά σηκώνουν συζήτηση γιατί μπαίνει και θέμα αισθητικής στη μέση, η ποιότητά τους, όμως, είναι υψηλή από τεχνικής άποψης). Άρα ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί στεκόμαστε εκεί;

Το Broken Age, κατά τη γνώμη μου, υστερεί σε τομείς ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το κόστος δημιουργίας του κι αυτοί είναι: puzzles, interaction, ελαφρώς χλιαρό γράψιμο. Στους χαρακτήρες και την ιστορία βάζω ερωτηματικό γιατί έπεται το δεύτερο μέρος που θα κρίνει πολλά.

Ειλικρινά πιστεύω ότι το να περιστρέφεται η συζήτηση γύρω από το κόστος του Broken Age είναι ανούσιο και, για να προλάβω ορισμένους, δεν εξανίσταμαι επειδή μ'αρέσει να υπερασπίζομαι τον Schafer αλλά γιατί θεωρώ ότι έτσι αποπροσανατολίζεται η κουβέντα που θα έπρεπε να αφορά κυρίως το περιεχόμενο του game.

No good deed goes unpunished

More
10 Μαρ 2014 04:35 #42519 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)

maladroid wrote: Ρε παιδιά, γιατί τραβάτε τόσο ζόρι με το πόσα λεφτά πήρε ο Schafer για να φτιάξει το παιχνίδι; Και γιατί αυτά θα έπρεπε να έχουν τρομερό αντίκτυπο στην ποιότητά του;

Τώρα βρε mal, τι ερωτήσεις κάνεις κι εσύ. Σκέψου λίγο. Γιατί άραγε;

Εγώ από την πλευρά μου βαριέμαι να λέω συνέχεια τα ίδια. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι που το kickstarter του μαζεύει αρκετά/πολλά λεφτά και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το παιχνίδι του αιώνα θα κάνουμε την ίδια κλάψα ξανά και ξανά και ξανά. "Μα με τα λεφτά που μάζεψαν έπρεπε να έχει καλύτερα γραφικά, καλύτερο ήχο, καλύτερο χρώμα η συσκευασία, καλύτερη ζελατίνα, μα ο Schafer έφτιαξε το Grim Fandango που είναι το καλύτερο adventure, FPS και strategy όλων των εποχών, μα μας υποσχέθηκαν ότι θα μας στείλουν και τον Jack Black να μας παίξει κιθάρα..."

Θα το πω απλά: Δε μας ενδιαφέρει και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Παίζουμε το παιχνίδι. Κρίνουμε το παιχνίδι. Το ότι κάποιοι πήγαν και έδωσαν τα λεφτά τους για κάτι που υπήρχε μονάχα μέσα στο κεφάλι τους είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να γίνεται μέρος της κριτικής του παιχνιδιού, δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι.

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
10 Μαρ 2014 10:12 #42522 by tsampikos
Το καλύτερο είναι το παιχνίδι να κριθεί σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια του Kickstarter που μάζεψαν το 1/5 ή 1/6 του ποσού που μάζεψε ο Schafer. Όπως έγραψα πιο πάνω π.χ. με το Tesla Effect, που εκτός απροόπτου (και με βάση τα όσα έχουμε δει και ξέρουμε για τα δύο παιχνίδια) θα το κάνει σκόνη και θρύψαλα. Εγώ πιστεύω πως ο Schafer ΔΕΝ ήξερε τι να τα κάνει τόσα λεφτά, αγχώθηκε, ανακάτευε την τράπουλα συνέχεια, καθυστέρησε υπερβολικά, σπατάλησε τα χρήματα στο voice acting χωρίς λόγο και τελικά μάλλον ζημιωμένος θα βγει εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά στο part 2, το οποίο θα καθυστερήσει αρκετά ακόμα μέχρι να βγει (απ'όσο μαθαίνω). Μας πέταξε βιαστικά το τυράακι του Part 1 για να κοπάσει η πίεση από την καθυστέρηση στην δημιουργία του παιχνιδιού. Βιαστική κίνηση για την οποία φέρει την ευθύνη αυτός.

Το ότι το παιχνίδι δεν είναι κακό δεν μου λέει απολύτως τίποτα ή το ότι έχει υπέροχα γραφικά. Ποιό σύγχρονο adventure δεν έχει καλά γραφικά ή καλό voice acting? Του δίνω ένα ελαφρυντικό. Τόσα χρήματα για ένα παιχνίδι είναι δύσκολο να απορροφηθούν. Θα πρέπει το παιχνίδι να είναι υπερπαραγωγή. Κι επειδή ο Schafer είχε ήδη το παιχνίδι υπό ανάπτυξη (προφανώς) ήταν δύσκολο να αλλάξει άρδην το σκηνικό, να πετάξει στα σκουπίδια όση δουλειά είχε κάνει και να να ξεκινήσει από την αρχή κάτι εντελώς διαφορετικό. Το καλύτερο απ'όλα θα ήταν να παρουσιάσει ένα adventure με 30 ώρες gameplay, να το βγάλει ολόκληρο και όχι τμηματικά και να έχει εναλλακτικά φινάλε, πλουσιποπάροχους γρίφους και σεναριακές ανατροπές. Τα καλά γραφικά και ο ήχος θεωρούνται πλέον αυτονόητα (αλοίμονο). Το ζουμί θα ήταν στο περιεχόμενο.

More
10 Μαρ 2014 10:18 #42524 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)

tsampikos wrote: Το καλύτερο απ'όλα θα ήταν να παρουσιάσει ένα adventure με 30 ώρες gameplay, να το βγάλει ολόκληρο και όχι τμηματικά και να έχει εναλλακτικά φινάλε, πλουσιποπάροχους γρίφους και σεναριακές ανατροπές. Τα καλά γραφικά και ο ήχος θεωρούνται πλέον αυτονόητα (αλοίμονο). Το ζουμί θα ήταν στο περιεχόμενο.

Σαν το BouT δηλαδή (πλουσιοπάροχους γρίφους, εναλλακτικά φινάλε, σεναριακές ανατροπές) και κάτι παραπάνω, λόγω διάρκειας. Αλλά μετά πόσο θα του βάζατε; Πιο πάνω από 5 δεν έχει :(

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

More
10 Μαρ 2014 15:50 #42525 by alkis21
Replied by alkis21 on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)
Δεν ήθελα να γράψω σε αυτό το topic, τουλάχιστον όχι προτού ολοκληρωθεί και το Act 2. Ειδικά από τη στιγμή που είναι νωπές οι μνήμες από το Kickstarter thread, με τον Maladroid να παλεύει μόνος απέναντι σε επιχειρήματα του στυλ "εδώ παιδάκια πεινάνε στην Αφρική κι ο άλλος ζητάει λεφτά για να φτιάξει παιχνίδι". Μου έχει δημιουργηθεί όμως μια τεράστια απορία και θα σκάσω αν δεν μου την απαντήσει κάποιος: Γιατί είμαστε αφελείς, χαζοί, στόκοι, ζωντόβολα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο όλοι εμείς που βάλαμε τον πήχη ψηλά περιμένοντας το adventure game του Tim Schafer; Πόλύ δε περισσότερο αν θυμηθούμε ότι αρχικά το project μιλούσε για συνεργασία Ron Gilbert και Tim Schafer; Είναι τόσο παράλογο που να προκαλεί τόση θυμηδία και πανηγυρισμούς για τη δικαίωση κάποιων; Συγγνώμη, αν δεν περιμένεις καλό παιχνίδι από τον Schafer, από ποιον θα περιμένεις; Από τον Sokal; Εδώ βλέπουμε δυο screenshots και μια παράγραφο περίληψη από ένα επερχόμενο τίτλο κάποιου Μπάμπη από τον Κολωνό και λέμε ωραίο φαίνεται, ανυπομονώ να κυκλοφορήσει. Απαγορεύεται, είναι παράλογο να έχουμε υψηλές προσδοκίες από τον άνθρωπο που έφτιαξε το Grim Fandango και όχι μόνο;

Και ωραία, έστω ότι εσάς δεν σας αρέσει ο συγκεκριμένος δημιουργός, σεβαστό. Όταν ακούτε για ένα καινούργιο βιβλίο του αγαπημένου σας συγγραφέα, ή καινούργιο άλμπουμ του αγαπημένου σας συγκροτήματος, δεν χαίρεστε; Δεν περιμένετε κάτι καλό; Κι αν ναι, και τελικά το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώσει, πώς θα σας φανεί να έρχονται κάποιοι να σας δείχνουν με το δάχτυλο και να κράζουν "χα χα, ο βλάκας που περίμενε ότι οι Εμετικές Σκουληκαντέρες θα έβγαζαν καλά τραγούδια μόνο και μόνο επειδή στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει την καλύτερη μουσική του γαλαξία";

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι τα adventure games έχουν πεθάνει, κάπου στον κόσμο φεύγει από τη ζωή ένα μαϊμουδάκι.

More
10 Μαρ 2014 19:17 #42527 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Broken Age (aka Double Fine Adventure)

Ας μην ξαναρχίσουμε την ίδια συζήτηση (κάπου θαμμένη στα βάθη του φόρουμ υπάρχει ήδη). Ευχαριστώ.

@Fallen,

Με μαλλώνεις γιατί δεν μπορώ να βλέπω αυτή την απερίγραπτη γραφή,λυπάμαι :oops: