Έρχεται το Demo του Asylum! [ενημέρωση]

Σάββατο, 23 Μαϊος 2020, Συντάκτης Fallen Angel, Castledoque

Έρχεται το Demo του Asylum! [ενημέρωση]

Ενημέρωση 23/05/2020

Μια πρόσφατη ανακοίνωση από την Senscape σχετικά με το Asylum δείχνει πως, αν και με ρυθμό πιο αργό από χελώνας, ο σχεδιασμός του magnum opus του Agustin Cordes προχωράει και ίσως μάλιστα βρίσκεται επιτέλους στα τελευταία στάδια. Μέσα στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ παιχνιδιών του STEAM, όπου θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό demo από παιχνίδια που επίκειται η κυκλοφορία τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και ένα καλογυαλισμένο demo διάρκειας 2 ωρών του Asylum. Κρατήστε τις ημερομηνίες στη μνήμη σας, γιατί μετά τα demo θα εξαφανιστούν, και ετοιμαστείτε να ριγήσετε από αγωνία στους διαδρόμους του ψυχιατρείου Hanwell!


 

Ενημέρωση 23/03/2016

Σε μια νέα ενημέρωση που έκανε ο Agustin Cordes στη σελίδα του Kickstarter, περιγράφει τις αλλαγές που έγιναν στον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού και δείχνει με δύο συγκεκριμένες εικόνες (τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ) πόσο έχουν βελτιωθεί τα γραφικά. Δυστυχώς, όμως, δε γίνεται ακόμη λόγος για ημερομηνία κυκλοφορίας...

 


Ενημέρωση 05/11/2014

Η Senscape δημιουργεί μια σειρά video-ντοκυμαντέρ όπου μας αφηγείται πώς γεννήθηκε το Asylum. Στο A Tour of Hanwell θα δούμε αναλυτικά τι συνέβη τα πέντε χρόνια που βρίσκεται υπό ανάπτυξη το παιχνίδι. θα απολαύσουμε τα πρώιμα artwork, πώς έγινε η καλλιτεχνική προσέγγιση, σκηνές "πίσω από τις κάμερες", μια υποβλητική επίσκεψη που έκανε η ομάδα σε υπαρκτή ψυχιατρική κλινική, και πολλά, πολλά ακόμη που θα μας προσφέρουν μια σφαιρική ματιά στη δημιουργία του μεγαλόπνοου και άκρως ανατριχιαστικού αυτού indie adventure. 


Ενημέρωση 10/05/2014

Μέρες τώρα κυκλοφορούν φήμες για δραστικές αλλαγές στο Asylum, αλλαγές που κλονίζουν τα θεμέλια του παιχνιδιού και θα φέρουν την ανάπτυξή του μερικούς μήνες πίσω -για καλό, όμως. Τελικά, αποκαλύφθηκε σήμερα πως πράγματι ο Agustin εγκαταλείπει τη μηχανή Dagon (που ο ίδιος δημιούργησε) για να μεταβεί στη Unity. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά και γιατί πάρθηκε μια τόσο μεγάλη απόφαση; Διαβάστε αναλυτικά εδώ.


Είδηση 31/01/2013

O δημιουργός του αξέχαστου Scratches, ο Αργεντίνος Agustin Cordes, επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα νέο adventure απόλυτου ψυχολογικού τρόμου. Εμπνευσμένο από την ατμόσφαιρα και τα έργα του H. P. Lovecraft, το Asylum διαδραματίζεται, όπως μαρτυρά κι ο τίτλος του, σε μια τεράστια, παρηκμασμένη ψυχιατρική κλινική.

Τέσσερα χρόνια βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, διότι ο σκοπός του δημιουργού του είναι υψηλός και δύσκολος: θέλει να παντρέψει τα τελευταίας τεχνολογίας γραφικά με μια συναρπαστική ιστορία και να μας προσφέρει τελικά... την απόλυτη εμπειρία στον τρόμο. Κι όταν αυτό το υπόσχεται ο άνθρωπος που κατάφερε με το ντεμπούτο του στα adventure games να μας κάνει να αναπηδήσουμε τρομοκρατημένοι από την καρέκλα μας, ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά!


Τι είναι το Asylum;

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Agustin Cordes, το Asylum: "Είναι ένα point-and-click adventure. Και είναι πολύ τρομαχτικό. Όχι, δεν υπερβάλλουμε, ορισμένοι τρόμαξαν και μόνο που διάβασαν το σενάριο. Σκοπός μας είναι να ντύσουμε αυτό το σενάριο με την πιο καταθλιπτικότατη, την πιο καταδυναστευτικότατη, την πιο εθιστικότατη (και άλλα επίθετα που λήγουν σε -ότατη) ατμόσφαιρα που έχετε δει ποτέ σε adventure game. Μη σας ξεγελάει ο ενθουσιασμός ή η επιφανειακή κουτοδιάθεση που έχουμε· το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά να κάνουμε το Asylum ένα τρομαχτικό και ψυχολογικά ενοχλητικό παιχνίδι που δε θα ξεχάσετε εύκολα.

Επίτηδες κρατάμε τις λεπτομέρειες για το σενάριο επτασφράγιστο μυστικό. Πιστεύουμε πραγματικά πως όσα λιγότερα γνωρίζετε για το παιχνίδι, τόσο περισσότερο θα εκπλαγείτε και θα το απολαύσετε. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το διαθέσιμο υλικό: (screenshots, trailer, το διαδραστικό teaser -στην πραγματικότητα πρόκειται για πολύ σύντομο demo, κ.ά.) Όλοι θέλετε να μάθετε ποια είναι η υπόθεση του Asylum. Και σας καταλαβαίνουμε. Αλλά δε θα σας αποκαλύψουμε τίποτε παραπάνω απ' όσα μπορείτε να πιάσετε από τα videos παραπάνω. Για το δικό σας καλό.

Θα πρέπει να μας πιστέψετε: η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές και άκρως απολαυστική. Όσο πιο βαθιά βουλιάζετε μέσα της, τόσο περισσότερη προσοχή θα δίνετε στις λεπτομέρειες γύρω σας, και τόσο περισσότερα θα σας αποκαλύπτονται για την πραγματική ταυτότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής Hanwell. Το κάθε δωμάτιο ξεχυλίζει από λεπτομέρειες, χαρακτήρα και μια κρυμμένη ιστορία του παρελθόντος. Υπάρχουν πολλά για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε στην πορεία σας, για την ακρίβεια μια ολόκληρη ψυχιατρική κλινική που αποτελείται από πολλά, πολλά δωμάτια και χώρους (περισσότερα από 100). Αναλογίζεστε αν είμαστε τρελλοί που φτιάχνουμε ένα παιχνίδι τέτοιας εμβέλειας μόνοι μας, χωρίς budget; Ίσως να έχετε δίκιο...

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα videos τα οποία δείχνουν τον Bertrand (γνωστό κι ως "Υποκείμενο E14") σε μια... άβολη κατάσταση: Πρώτη Συνεδρία, Δεύτερη Συνεδρία, Τρίτη Συνεδρία, και Τελευταία Συνεδρία."


Κι αν μονολογείτε "κι άλλο kickstarter;!", ο Agustin σάς απαντά:

"Ναι... κι άλλο. Δημιουργούμε παιχνίδια για χάρη της Τέχνης. Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρήματα για να τα υλοποιήσουμε. Καταρχάς, πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι μας, να αγοράσουμε φαγητό, ρούχα, και τόνους καφέ. Ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν ο πολιτισμός μας να έχει λύσει το πρόβλημα των χρημάτων -για παράδειγμα, ίσως οι παίχτες να μας επέτρεπαν να τους φάμε αφού είχαν παίξει τα παιχνίδια μας. Αλίμονο, όμως, δεν πάει έτσι στο δικό μας κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως το Asylum βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Η Ψυχιατρική Κλινική Hanwell έχει ολοκληρωθεί γραφιστικά και είναι έτοιμη προς εξερεύνηση. Το σενάριο και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι έτοιμα πολύ καιρό τώρα, οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν ήδη πάρει μορφή, η Dagon engine έχει ωριμάσει αρκετά, και ο προγραμματισμός βαίνει καλώς. Με άλλα λόγια: το Asylum ΘΑ κυκλοφορήσει. Χρειαζόμαστε, όμως, τη βοήθειά σας για να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχει εκδότης, τη σήμερον ημέρα, να αποτολμήσει την παραγωγή μιας τέτοιας έκδοσης. Εμείς, όμως, δεν είμαστε εκδότες. Είμαστε θερμοί οπαδοί των adventures όπως κι εσείς. Γι' αυτό, λοιπόν, θα φτιάξουμε μια μαγευτική έκδοση που θα σας θυμίσει παιχνίδια της Infocom (με το προσκολλημένο στο κουτί βιβλιαράκι). Στην προκειμένη, το βιβλιαράκι θα είναι το Μητρώο των Φρενοβλαβών. Πρόκειται για μια πλασματική ματιά στην Ψυχιατρική Κλινική Hanwell, το παρελθόν και το παρόν της. Θα εμπεριέχει (σε καταπληκτική ποιότητα): ψυχιατρικά προφίλ χαρακτήρων, αποκόμματα εφημερίδων, μαρτυρίες, και το Μητρώο Ασθενών (στο οποίο θα αναγράφεται και το όνομα των backers του kickstarter). Το κουτί του παιχνιδιού θα περιέχει, επίσης, τα πάλαι ποτέ αγαπημένα feelies. Τα feelies είναι καλούδια που τοποθετούσαν μες το κουτί τον παλιό, καλό καιρό των adventures. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ορισμένα, αλλά δε θα σας χαλάσουμε την έκπληξη. Θα τα δείτε εν καιρώ. Αυτό που σας υποσχόμαστε είναι να πάρετε ένα παιχνίδι που δε θα αποτελείται μόνο από ένα κουτί και το DVD."

Εμείς είχαμε ήδη πειστεί προ πολλού για το συγκεκριμένο παιχνίδι και μετράμε αντίστροφα πολύ καιρό τώρα (ειδικά αφότου μάθαμε πως θα κυκλοφορήσει και με τη δυνατότητα ελληνικών υποτίτλων). Εάν και σε εσάς όλα αυτά σας ακούγονται ενδιαφέροντα, μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια και να συνεισφέρετε στο Kickstarter με τον (όποιο) οβολό σας. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια