Άνοιξαν οι κάλπες του Interactive Fiction Competition

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Άνοιξαν οι κάλπες του Interactive Fiction Competition

Αν και δεν έχει διατηρήσει την εμπορική του αξία, καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο-σκληροπυρηνικό κοινό, ο κόσμος του Interactive Fiction έχει κλείσει πάνω από δύο δεκαετίες ενεργούς ύπαρξης. Η κληρονομιά, εξάλλου, που έχουν αφήσει μεγάλα ονόματα όπως η Infocom δεν πρέπει να αγνοείται, ενώ κυκλοφορούν διαρκώς νέοι τίτλοι. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα τα text-based παιχνίδια, ενώ ο μεγαλύτερος θεσμός ανάδειξης παραμένει το Interactive Fiction Competition.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1995 και έχει βραβεύσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως: 
Slouching Towards Bedlam (2003) -> Ένα ενοχλητικό steampunk adventure που σας επιτρέπει να αλλάζετε την εξέλιξη της ιστορίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Lost Pig (2007) -> Μια αστεία περιπέτεια όπου ένα αφελές ορκ ψάχνει να συλλάβει ένα γουρούνι που διέφυγε!
Andromeda Apocalypse (2012) -> Εξαιρετικά καλογραμμένο science fiction μυστηρίου, όπου ο ανώνυμος πρωταγωνιστής πρέπει να ξεφύγει από έναν έρημο πλανήτη προτού αυτός καταστραφεί.

Φέτος, έχουμε τριάντα πέντε συμμετοχές (εφτά περισσότερες από πέρσι). Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του IFComp μέχρι τις 15 Νοεμβρίου (ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού) για να παίξετε online ή να κατεβάσετε όσα παιχνίδια σας τραβήξουν την προσοχή. Δε χρειάζεται να ψηφίσετε για το διαγωνισμό εάν δε θέλετε - ωστόσο, καλό θα ήταν να δώσετε μια ευκαιρία να διακριθούν όσα παιχνίδια θεωρείτε πως ξεχωρίζουν.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια