Ξεχασμένο στο χρόνο πίσω από βουνά το Saint Kotar - Demo & Kickstarter [ενημέρωση]

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, Συντάκτης Fallen Angel, Castledoque

Ξεχασμένο στο χρόνο πίσω από βουνά το Saint Kotar - Demo & Kickstarter [ενημέρωση]

Ενημέρωση 11/7/2020

Στις 18 Ιουνίου κυκλοφόρησε στο STEAM δωρεάν demo για το αναμενόμενο Saint Kotar, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και καμπάνια για τη χρηματοδότηση του ολοκληρωμένου παιχνιδιού στο kickstarter. Τα πράγματα φαίνεται να προχωράνε ικανοποιητικά. Παραμένουν 6 μέρες για την επίτευξη του στόχου των 39.000 ΕΥΡΩ, με τη χρηματοδότηση να έχει φτάσει σήμερα στο 78% του στόχου αυτού.

Ας ελπίσουμε η καμπάνια να στεφεί με επιτυχία. Με βάση την πρόγευση του demo, το παιχνίδι δείχνει ατμοσφαιρικό και ενδιαφέρον.


Είδηση 09/06/2016

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Benedek Dohnany διδάσκει Μεσαιωνική Ιστορία, έχει μες στην καρδιά του τη Βίβλο και το φόβο. Ο Nikolay Kalyakin είναι διευθυντής σε μουσείο και διατηρεί άσβεστο πάθος για τις ανασκαφές, κρύβει απελπισμένος τον εθισμό του στη μορφίνη. Ενώ, τέλος, η δημοσιογράφος Viktoria Kalyakin ζει για να αποκαλύπτει μυστικά και μυστήρια, ακόμη κι αν προέρχονται από νεκρούς. Οι τρεις τους θα βρεθούν καλεσμένοι μιας έκθεσης με σπάνια εκθέματα μεσαιωνικής τέχνης στο Saint Kotar στην Κροατία, έναν τόπο ξεχασμένο από το Χρόνο, πίσω από ψηλές βουνοπλαγιές και παγερά δάση.

Αυτό που από μακριά φαινόταν ως ένα γραφικό ορεινό χωριουδάκι σύντομα αποκαλύπτει την πραγματική του φύση: εγκαταλελειμμένα και ξεχαρβαλωμένα σπίτια φυλακίζονται ολόγυρα από πυκνά δάση, στα ομιχλώδη μονοπάτια σπάνια ακούγονται βηματισμοί ανθρώπων ή άλλων ζώων, ενώ μια ανατριχιαστική μυρωδιά σήψης βρωμίζει τον αέρα. Σε τούτο τον τόπο οι θρύλοι κρατούν τις παραδόσεις ζωντανές και όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο, όλοι προσεύχονται. Οι τρεις ήρωες δεν είχαν αυτό στο μυαλό τους όταν ξεκινούσαν για να έρθουν, ούτε την τρομάρα που πήραν από τις μακάβριες δολοφονίες που σχετίζονται κατά τα φαινόμενα με σατανισμό και μαγεία. Παρόλα αυτά, δε σκοπεύουν να φύγουν προτού αποκαλύψουν την αλήθεια.

Η ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης από την Κροατία αποσκοπεί να γίνει το κομματάκι εκείνο που λείπει από το σύγχρονο παζλ της adventure game σκηνής. Με το Saint Kotar, το πρώτο της 2D point 'n' click adventure που θα κυκλοφορήσει εντός του προσεχούς έτους σκοπεύει να μας δείξει πώς συνδυάζονται αρμονικά ο ψυχολογικός τρόμος στην αφήγηση μιας ιστορίας με τους παραδοσιακούς point 'n' click μηχανισμούς στο gameplay όσο θα χειριζόμαστε περισσότερους από ένα χαρακτήρες. Τα Broken Sword και Monkey Island συναντούν τους H.P. Lovecraft και Edgar Allan Poe σε μια περιπέτεια που δείχνει πραγματικά πολλά υποσχόμενη. Αναμένουμε νεότερα!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Κάτι μου κάνει εμένα αυτό τώρα. Ελπίζω να μας βγει καλό. Θα το παρακολουθώ.

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια