Mε μια αλεπουδίτσα τριγυρνάμε στο παλιομοδίτικο Foxtail [ενημέρωση]

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel, Themistoklis

Mε μια αλεπουδίτσα τριγυρνάμε στο παλιομοδίτικο Foxtail [ενημέρωση]

Ενημέρωση 02/03/2018

Δυόμισι χρόνια μετά το αποτυχημένο Kickstarter Campaign του, το FoxTail εμφανίζεται στο GOG.com και το Steam!

Το “FoxTail” είναι ένα κλασσικό 2d point-and-click adventure game. Μια ματιά στο ολοκαίνουριο trailer και τα screenshots αρκούν για να αντιληφθεί κανείς το προφανές: οι εμπνευστές και δημιουργοί του παιχνιδιού πρέπει να αφιέρωσαν πολλές ώρες των παιδικών τους χρόνων παίζοντας κλασσικά point-and-click adventures όπως τα “Legend of Kyrandia” ή “Inherit the Earth”. Προσωπικά, αυτά τα δύο μου ήρθαν στο μυαλό, βλέποντας τα (υπέροχα) γραφικά του παιχνιδιού ή την «Leah την Αλεπού», την ηρωίδα του!

Η “Leah the fox” είναι, λοιπόν, μια χαρισματική, αστεία και πανέξυπνη αλεπού. Το ταξίδι της στο “FoxTail” θα είναι μακρύ και επίπονο: μέσα από λαβύρινθους ορυχείων (σ.σ. να’ το πάλι το «Legend of Kyrandia»…), βουνά, βάλτους (σ.σ. Α, να και το «Simon the Sorcerer»!)  και επικίνδυνα δάση, η Leah θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δικούς της φόβους, βοηθώντας παράλληλα όσους χαρακτήρες βρει στο δρόμο της. Χαρακτήρες με τις δικές τους ζωές, στις οποίες η Leah θα πρέπει να εμπλακεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Οι δημιουργοί της μας υπόσχονται μια γοητευτική, πολύχρωμη, εντυπωσιακή και διόλου βαρετή ιστορία, βγαλμένη από τα «παλιά pixel adventure games της δεκαετίας του 90». Τα πρώτα δείγματα μοιάζουν ενθαρρυντικά. Εδώ και λίγες ώρες, το παιχνίδι κυκλοφορεί στο Steam αλλά και στο GOG.com σε Early Access.


Ενημέρωση 23/08/2015

Δυστυχώς, δε δείχνει να τα καταφέρνει στο Kickstarter campaign που ξεκίνησε πριν κάμποσες ημέρες το παλιομοδίτικο αυτό adventure, καθώς δεν έχει συγκεντρώσει ούτε το 1/3 του ποσού που ζητά κι απομένει μόλις μία εβδομάδα. Ας ελπίσουμε πως η ομάδα ανάπτυξης δε θα το βάλει κάτω και θα βρει τρόπο να ολοκληρώσει την ιδιαίτερη αυτή αλεπουδοπεριπέτεια.Είδηση 10/07/2015

Η Ρωσία γυρνάει τους δείκτες του ρολογιού αρκετά προς τα πίσω, μερικές δεκαετίες για την ακρίβεια, ώστε να επιστρέψει στη χρυσή εποχή του genre και τα αξέχαστα old-school point 'n' click adventures. Κι όταν φτάνει πια εκεί, δημιουργεί μια ολοκαίνουρια περιπέτεια και υπόσχεται να μας θυμίσει άλλες όπως το Legend of Kyrandia, τα Kings Quest, αλλά και τα Monkey Island, τόσο με το gameplay όσο και με την εμφάνισή του παιχνιδιού.

Το Foxtail διαθέτει περίπλοκους γρίφους και πλήθος αντικειμένων που πρέπει να βρούμε πώς θα μας φανούν χρήσιμα. Διαθέτει, επίσης, πολλούς ιδιαίτερους και ξεχωριστούς χαρακτήρες για να αλληλεπιδράσουμε, μα και αλλόκοτα μέρη για να επισκεφτούμε. Διαθέτει, τέλος, και πραγματική ρετρό αίσθηση μιας και όχι μόνο απεικονίζεται με "πιξελωτά" γραφικά, αλλά επιπλέον όλα τα animations του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, δε διαθέτει σκιάσεις, μα ούτε και motion-blur ή άλλα σύγχρονα καλούδια. Όλα είναι σχεδιασμένα με τον παλιό τρόπο, the old way που λένε και στο χωριό μας.

Οι περιπέτειες της αλεπουδίτσας Lea ξεκινούν όταν επισκέπτεται τη γιαγιά της, ενώ θα φτάσουν μέχρι τις οθόνες μας εντός του προσεχούς έτους.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα