Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπτυξη του Thimbleweed Park [ενημέρωση]

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018, Συντάκτης Themistoklis, Fallen Angel, Akarasimos

Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπτυξη του Thimbleweed Park [ενημέρωση]

Ενημέρωση 01/03/2018

Έι παλιο«μπιπ»! Εδώ ο Ransome ο Κλόουν για να σας πει ένα μυστικό για το Thimbleweed Park: οι δημιουργοί του παιχνιδιού είναι μεγάλοι «μπιπ». Νόμιζαν ότι τα ευαίσθητα αυτάκια σας δε θα μπορούσαν να αντέξουν τη «μπιπ» μου γλώσσα. Λοιπόν έχω δυο λέξεις για αυτούς του «μπιπ»... Άϊ «μπιπ»!

Με το καινούργιο Ransome «Ανμπίπ» DLC, μπορείτε τώρα να παίξετε το Thimbleweed Park σε όλη τη μη λογοκριμένη του δόξα. Δε μιλάω για νέο περιεχόμενο, διαγραμμένες σκηνές ή εναλλακτικά φινάλε... δεν είναι μια «μπιπ» director’s cut. Αυτό που θα πάρετε είναι το ίδιο παιχνίδι χωρίς κανένα από τα «μπιπ» μπιπ να πνίγουν τις ατάκες μου.

Καλά το ακούσατε: αγνός, μη λογοκριμένος Ransome ο «Μπιπ» Κλόουν! Γιατί ας το παραδεχτούμε, ακόμα και αν είμαι κολλημένος να μοιράζομαι τον προβολέα με τέσσερις χαμένους, εγώ είμαι το αληθινό αστέρι αυτού του «μπιπ» παιχνιδιού.

Οπότε μην αφήσετε αυτούς τους παλιο«μπιπ» δημιουργούς να κάνουν κουμάντο! Αρπάξτε το Ransome «Ανμπίπ» DLC και θα καταλάβετε ότι στο Thimbleweed Park, το «μπιπ» είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σας. 


Ενημέρωση 21/09/2017

Οι κάτοχοι συσκευών iOS μπορούν πλέον να απολαύσουν το Thimbleweed Park στο κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους! Η συγκεκριμένη έκδοση του παιχνιδιού κοστολογείται στα $9.99. Στις αρχές Οκτώβρη κυκλοφορεί η έκδοση για τις συσκευές με λειτουργικό Android. Ως τότε, δείτε εδώ το trailer του παιχνιδιού για iPhone και iPad.


Ενημέρωση 19/07/2017

Στις 22 Αυγούστου το πολύκροτο adventure που ξύπνησε μνήμες και προκάλεσε αναστεναγμούς στους απανταχού adventurers θα κάνει τη μετάβασή του και στις κονσόλες, κυκλοφορώντας για PS4. Άραγε, θα καταφέρει να μαγέψει και αυτό το κοινό με τα pixels του;

 


Ενημέρωση 25/06/2017 

Ένα νέο update στο Thimbleweed Park μας προσφέρει επιπλέον λόγους να ασχοληθούμε μαζί του - ακόμα κι αν το έχουμε ολοκληρώσει ήδη!

Ειδικότερα, στο παιχνίδι προστέθηκαν επιπλέον γραμμές διαλόγου μεταξύ των πρωταγωνιστών. Έτσι, όταν δύο playable χαρακτήρες βρεθούν στον ίδιο χώρο, μπορούν να μιλούν μεταξύ τους αντί να στέκονται δίχως να αλληλεπιδρούν. Ακόμα, λοιπόν, και αν έχετε ολοκληρώσει το παιχνίδι, μπορείτε να το ξαναπαίξετε απολαμβάνοντας τους νέους αυτούς διαλόγους των χαρακτήρων.

Επιπρόσθετα, το παιχνίδι περιλαμβάνει πλέον και... τηλεφωνική hint line! Δε χρειάζεται όμως ούτε να χρεωθείτε, ούτε να τηλεφωνήσετε εσείς οι ίδιοι κάπου. Απλά, χρησιμοποιείστε κάποιον χαρακτήρα για να καλέσετε, μέσω κάποιου τηλεφώνου εντός του παιχνιδιού, στο 4468 προκειμένου να ακούσετε κάποιο hint για το σημείο όπου έχετε "κολλήσει"!

Το παιχνίδι, στα πλαίσια των καλοκαιρινών προσφορών του Steam, διατίθεται προς 15.99 ευρώ. Σε περίπτωση, φυσικά, που το έχετε ήδη προμηθευτεί, το εν λόγω update θα εγκατασταθεί μόνο του δίχως επιπλέον κόστος.  


Ενημέρωση 27/02/2017

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε: το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου ταυτόχρονα σε Windows, Mac, Xbox One, και Linux! Είστε έτοιμοι για τη νέα, πολύκροτη περιπέτεια του Ron Gilbert; Σε ένα μήνα ακριβώς θα γνωρίσετε την ιστορία πίσω από τις, πιξελωτές μεν, υπέροχες εικόνες δε.


Ενημέρωση 25/1/2017

Τα νέα για το παιχνίδι είναι όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό και πλέον κυκλοφόρησε ένα νέο trailer που μας παρουσιάζει τον Ransome the "Beep" Clown. O Ransome είναι ένας από τα πέντε playable χαρακτήρες στο Thimbleweed Park, ο οποίος είναι προφανώς ένας "μα...τι-καραγκιόζης-καπλαμάς", αλλά τα λόγια του δεν είναι γεμάτα *μπιπ*, όταν λέει ότι στο Thimbleweed Park βρήκε ένα νεκρό σώμα. Ανάμεσα στο στοιχειωμένο ξενοδοχείο, τα τεράστια περιστέρια εκπέμπουν «σήματα» και την εμμονή του ιδρυτή της πόλης με τους σωλήνες κενού, αυτό το μέρος είναι γεμάτο στα *μπιππππ*. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν σε αυτή την πόλη...


Ενημέρωση 12/12/2016

Μετά από ένα σχετικά ήσυχο τετράμηνο οι δημιουργοί του Thimbleweed Park κυκλοφόρησαν νέες εικόνες από το παιχνίδι, οι οποίες είναι από της περιοχής της παλιάς πόλης φανερώνοντας σιγά - σιγά τον μεγάλο κόσμο που χτίζουν. Μάλιστα έχουν μπει στην τελική ευθεία μιας και οι γρίφοι και το κείμενο έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο παιχνίδι, ενώ τα περισσότερα bugs έχουν διορθωθεί. Για την ώρα ο Ron Gilbert ηχογραφεί τις 16.000 γραμμές διαλόγου και κειμένου που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι! Επίσης λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού σε XBox, Windows, Mac και Linux, σκοπεύουν να το κυκλοφορήσουν και σε κινητές συσκευές (δείτε εδώ το video από την iOS έκδοση).


Ενημέρωση 17/08/2016

Ένα ολοκαίνουριο trailer και πλήθος από νέες screenshots έκαναν απόψε τη μεγαλειώδη εμφάνισή τους, ενθουσιάζοντας τους φίλους του παιχνιδιού που πλέον δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα χτυποκάρδια τους για την επικείμενη κυκλοφορία που ολοένα και σιμώνει! 


Ενημέρωση 24/12/2015

Το πρώτο gameplay video του Thimbleweed Park έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και ειδικότερα στον ιστότοπο του IGN. Το video διαρκεί 18 λεπτά και τα όσα διαδραματίζονται σ' αυτό σχολιάζονται από τους Ron Gilbert, δημιουργό του παιχνιδιού και Ryan McCaffrey, συντελεστή του IGN. Όπως θα διαπιστώσετε, η δράση ξεκινά από την αρχή του παιχνιδιού και, όπως ισχυρίζεται ο Gilbert, τα όσα παρουσιάζονται στο βίντεο δεν αποτελούν παρά μια πολύ μικρή εικόνα των όσων έχει να μας προσφέρει το παιχνίδι. Η κυκλοφορία του, σύφμωνα πάντα με τον Gilbert, αναμένεται τον προσεχή Αύγουστο.


Ενημέρωση 05/08/2015

Στη χθεσινή παρουσίαση της Microsoft στην έκθεση της Κολωνίας ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων και το Thimbleweed Park για το Xbox One. Στο αντίστοιχο trailer που μας έδειξαν βλέπουμε τις πρώτες εικόνες με κίνηση, οι οποίες ως γνωστόν χρηματοδοτήθηκαν από το υπερ-επιτυχημένο Kickstarter campaign του Ron Gilbert.


Ενημέρωση 19/02/2015

Τα πρώτα δείγματα του Thimbleweed Park, του επερχόμενου πονήματος των Ron Gilbert και Gary Winnick, δημιουργών του θρυλικού Μaniac Mansion, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο σχετικό blog του παιχνιδιού. Τη σύνταξη των άρθρων του blog επιμελείται, κατά κύριο λόγο, ο ίδιος ο Ron Gilbert. Με τακτικές, σχετικά, αναρτήσεις του ο Gilbert ενημερώνει τους επισκέπτες του blog για την πορεία της ανάπτυξης του πολυαναμενόμενου adventure -αν κρίνουμε, τουλάχιστον, από την επιτυχία της Kickstarter campaign το, εστιάζοντας σε ενδιαφέροντα θέματα όπως η προετοιμασία των τοποθεσιών, ο σχεδιασμός των γρίφων, ο προγραμματισμός του κώδικα, κ.ά.

Η ανάγνωση του blog γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα χάρη στο οπτικό υλικό που συνοδεύει τις αναρτήσεις του. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει σκαριφήματα τοποθεσιών τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση της τελικής τους εικόνας, σχεδιαγράμματα που βοηθούν τον Gilbert στο σχεδιασμό της ιστορίας και των puzzles, αλλά και videos με τα πρώτα "ζωντανά" δείγματα των ηρώων του παιχνιδιού και του User Interface του. Τα εν λόγω video, τέσσερα στον αριθμό, σας παραθέτουμε ενοποιημένα στη συνέχεια. Οι μέχρι τώρα εικόνες του animation των χαρακτήρων, του User Interface και του side scrolling των τοποθεσιών ξυπνούν έντονες μνήμες από το "Μaniac Mansion", κάτι που άλλωστε ήταν προφανές από την εποχή της Kickstarter Campaign του παιχνιδιού. Μνήμες νοσταλγικές, ειδικά για όσους έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των adventures με το εν λόγω παιχνίδι και που, αναμφίβολα, αποτέλεσαν έναν εκ των κύριων λόγων της τεράστιας επιτυχίας του εν λόγω Campaign.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια