Στο Hidden Agenda έως πέντε παίχτες-ντετέκτιβς παίζουν μαζί

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, Συντάκτης Fallen Angel

Στο Hidden Agenda έως πέντε παίχτες-ντετέκτιβς παίζουν μαζί

H Supermassive, η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης που σχεδίασε πριν δύο χρόνια το Until Dawn, παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του κόσμου στο παιχνίδι της. Αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον είναι πως παρότι single-player, το Until Dawn κατάφερε (έστω και άθελά του) να μαζεύει παρέες με φίλους για να παίξουν μαζί: ένας χειριζόταν τον ήρωα, όλοι οι άλλοι φώναζαν οδηγίες και προτροπές από τον καναπέ. Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία αυτού που έβλεπαν, οι πρωτοπόροι δημιουργοί αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι αξιοποιώντας τις παρατηρήσεις τους. Κι έτσι δημιουργήθηκε το Hidden Agenda, ένα ντετεκτιβίστικο θρίλερ μυστηρίου όπου έως και πέντε παίχτες αποφασίζουν ταυτόχρονα τι θα κάνει ανά πάσα στιγμή ο ήρωας.

Η SONY ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία, το PlayLink, όπου τα παιχνίδια θα συνδέονται με κινητά και ταμπλέτες (iOS/Andoid) και θα λειτουργούν ως χειριστήρια για τα παιχνίδια. Το Hidden Agenda έχει σχεδιαστεί γι' αυτή τη νέα εποχή gaming και δίνει στους παίχτες τη δυνατότητα να ψηφίζουν τι θέλουν να κάνει ο ήρωας στην κάθε περίσταση, συχνά λαμβάνοντας υπόψιν πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες στους υπόλοιπους παίχτες. Στόχος όλων μας είναι να διαλευκάνουμε την υπόθεση του διαβόητου «Trapper», ενός διαστροφικού κατά συρροή δολοφόνου. Χρησιμοποιώντας το κινητό μας, και παρέα με έως πέντε φίλους μας, θα κάνουμε ανακρίσεις, θα αναζητήσουμε στοιχεία, θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τη μοίρα άλλων χαρακτήρων, και θα λαμβάνουμε προσωπικά μηνύματα που δε θα βλέπουν οι υπόλοιποι. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό (που σίγουρα είναι πολύ οικείο σε όσους παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής) ανατρέπει τις ισορροπίες και μας κάνει καχύποπτους προς τους συμπαίκτες μας καθώς ίσως η... hidden agenda τους να είναι τελικά να μας βάλουν τρικλοποδιά για να μη βρούμε το δολοφόνο.

Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος του έτους για PS4 και η ομάδα του Adventure Advocate σίγουρα θα μαζευτεί για να βρει παρέα το δολοφόνο (ή να δολοφονήσει τον προδότη που θα της καταστρέψει την έρευνα). Εσείς ποιους ντετέκτιβς θα φιλοξενήσετε στον καναπέ σας;

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια