Αιματηρή ενδοσκόπηση στο Fran Bow [ενημέρωση]

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, Συντάκτης Fallen Angel

Αιματηρή ενδοσκόπηση στο Fran Bow [ενημέρωση]

Ενημέρωση 29/07/2015

Το φρικιαστικό παραμύθι της μικρής Fran Bow είναι σχεδόν έτοιμο να μας υποδεθεί στο σκοτεινό κόσμο του έπειτα από τρία χρόνια ανάπτυξης. Στις 27 Αυγούστου σηκώνει αυλαία, ενώ ήδη κυκλοφορεί ένα νέο trailer για να πάρουμε μια κάπως αιματηρή -μα άκρως ελκυστική- γεύση. Το demo θα δημοσιευθεί την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού, ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πρώτα εάν τους αρέσει κι έπειτα να αποφασίσουν εάν θέλουν να το αγοράσουν.


Ενημέρωση 12/10/2004

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού προχωράει πολύ καλά και πλέον οι δημιουργοί σχεδιάζουν το τέταρτο από τα πέντε συνολικά κεφάλαια, ενώ κυκλοφόρησαν και μία πρωτότυπη video-συνέντευξη όπου απαντούν στις ερωτήσεις του κόσμου. Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων: τι τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν το Fran Bow· ότι βρίσκουν το σχεδιασμό των γρίφων τη μεγαλύτερη πρόκληση για ένα δημιουργό· πώς αποφάσισαν για το καλλιτεχνικό ύφος του παιχνιδιού· αλλά και γιατί καθυστέρησε η κυκλοφορία του παιχνιδιού, πώς τα βγάζουν πέρα με την καθημερινότητα, και πολλά άλλα.


Είδηση 15/07/2013

Ένα καινούριο point 'n' click adventure τρόμου έρχεται να ταράξει το γαλήνιο ύπνο μας. Ο τρόμος του ανθρώπινος, πραγματικός, και διόλου παιδικός παρότι η ηρωίδα είναι ένα νεαρό κορίτσι. Η μικρή Fran παλεύει με την ψυχική διαταραχή που την ταλανίζει και την άδικη μοίρα που τη χτυπά αλύπητα. Μέσα από τα μάτια της, κάνουμε ένα ταξίδι στην πιο βαθιά και σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχολογίας, ένα ταξίδι γεμάτο αίμα και δάκρυα. 

Η Fran βρίσκει διαμελισμένους τους γονείς της στο σπίτι. Με αυτή τη φρικιαστική (και μυστηριώδη) εικόνα στο μυαλό της, φεύγει τρέχοντας στο δάσος αγκαλιά με το μοναδικό της φίλο, τον κατάμαυρο γατούλη που της είχαν χαρίσει οι γονείς της Mr. Midnight. Ο μυστηριώδης θάνατος των αγαπημένων της την εξαντλεί ψυχολογικά, και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται πλέον στο Άσυλο Oswald, ένα  καταπιεστικό  ψυχιατρικό ίδρυμα για παιδιά. Ο φίλος της, ο γάτος, έχει εξαφανιστεί.

Ένα βράδυ ονειρεύεται τον Mr. Midnight και το όνειρό της την ταράζει βαθιά. Είναι πλέον αποφασισμένη: θα αποδράσει από το ίδρυμα, θα βρει το γάτο της, κι έπειτα θα πάει στη θεία Grace, το μοναδικό εν ζωή συγγενή που έχει κι υπεραγαπά. Με τη βοήθειά της ελπίζει να ανακαλύψει τι συνέβη στους γονείς της εκείνη την αποφράδα ημέρα. 

Τίποτα, όμως, δεν είναι εύκολο για τη Fran και τον ταραγμένο ψυχισμό της. Κι όλα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα από ένα παράξενο πλάσμα, το Remor, ο οποίος θέλει να εμποδίσει τη Fran να επιστρέψει σπίτι της. Θέλει να την αποτρέψει με οποιοδήποτε κόστος...

Χαρακτηριστικά

 • Ψυχολογικό θρίλερ, με συναρπαστική ιστορία και αμιγώς adventure gameplay
 • Μοναδικά και ιδιόμορφα ζωγραφισμένα στο χέρι 2D Art-Style γραφικά
 • Αυτοχορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή που ανοίγει έναν τρομερό κρυφό κόσμο που μας βοηθάει στην επίλυση γρίφων και την έρευση πολύτιμων αντικειμένων
 • Διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας πολιποίκιλοι γρίφοι που τονίζουν την περίπλοκη σχέση μεταξύ της φαντασίας της Fran Bow και της πραγματικότητας
 • Mini games εμπνευσμένα από τα παλιά arcade, πλήρως ενσωματωμένα στην ιστορία
 • Διαδραστική εμφάνιση του γατούλη, κου Μεσάνυχτα, τον οποίο ενίοτε χειρζόμαστε
 • Πλήθος διαδραστικών χαρακτήρων με μοναδικές προσωπικότητες που βοηθούν ή εμποδίζουν την Fran Bow να πάει σπίτι

Εάν όλα αυτά σας ακούγονται ενδιαφέροντα, μπορείτε να συνδράμετε τον οβολό σας στην εκστρατεία του παιχνιδιού στο IndieGoGo. Εμείς είμαστε σίγουροι πως το demo θα σας πείσει.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Και τώρα που πήραν το πράσινο φως κι από το Steam, πλήθος από νέες εικόνες έρχονται για να μας περισσότερα για τα background (δουλεύτηκαν εκ νέου) και τους NPCs (προστέθηκαν νέοι) του παιχνιδιού.

 • Κυκλοφόρησαν νέες screenshots του παιχνιδιού, ενώ οι δημιουργοί προχωρούν ήδη στο σχεδιασμό του δεύτερου κεφαλαίου. :)

 • Early Xmas present από τους δημιουργούς του Fran Bow.
  Πρόκειται για ένα (δωρεάν) πολύ ευχάριστο platformer, το οποίο όμως είναι και πολύ δύσκολο (permadeath). Υποδυόμαστε τον Mr. Red και συλλέγουμε 24 χαμένες μπάλες σε 14 επίπεδα γεμάτα χριστουγεννιάτικη χαρά και δαιμονικούς καλικάντζαρους.
  (αξίζει να δείτε και το music video του Μr. Red)

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια