Η συνέχεια του DotT είναι γεγονός με το Return of the Tentacle!

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

Η συνέχεια του DotT είναι γεγονός με το Return of the Tentacle!

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Day of the Tentacle, ένα adventure-σταθμός για το genre, μια περιπέτεια που έμελλε να κλέψει τις καρδιές μας σε βαθμό που παραμιλάμε ακόμη και σήμερα γι' αυτήν. Πριν λίγα χρόνια, μια παρέα φίλων από τη Γερμανία αποφάσισε πως η ιστορία του Purple Tentacle δεν μπορεί να τελειώσει εκεί· ο φιλόδοξος Πλοκάμης πρέπει να διεκδικήσει πάλι την παγκόσμια κυριαρχία για να κάνει την ανθρωπότητα υποκακτικούς και υποχείριά του. Έτσι, λοιπόν, η φιλόδοξη ομάδα ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα sequel, το Return of the Tentacle.

Πρόκειται ασφαλώς για παραδοσιακό 2D point 'n' click adventure, με ζωγραφισμένα στο χέρι καρτουνίστικα γραφικά, με παρανοϊκούς και αστείους διαλόγους, με πλήθος θεοπάλαβων γρίφων, και φυσικά με μεγαλομανή Πλοκάμια που θα πρέπει να σταματήσουμε με τη βοήθεια των τριών αγαπημένων ηρώων Bernard, Hoagie και Laverne). Στην πορεία, μάλιστα, θα συναντήσουμε και γνωστούς χαρακτήρες από άλλα adventures, όλοι όμως με νέες «φωνές», όπως είναι λογικό και αναμενώμενο. Σκοπός της ομάδας ανάπτυξης είναι να δημιουργήσει τη διασκεδαστική ατμόσφαιρα του παλιού κλασσικού τίτλου, σε μια νέα περιπέτεια, όπου όλα θα είναι γνώριμα, μα συνάμα και καινούρια.

Ο πρόλογος της ανεπίσημης αυτής συνέχειας του DotT, θα κυκλοφορήσει για PC, Mac και Linux στις 21 Ιουλίου. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, ελπίζουμε όντως να κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην ημερομηνία που ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του, καθώς προς το παρόν παραμένει άγνωστο πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν οι νομικά κατέχοντες τα πνευματικά δικαιώματα. Ίσως κινηθούν νομικά ενάντια στο RotT, ίσως όμως και να του επιτρέψουν να κυκλοφορήσει, μιας και οι δημιουργοί του σκοπεύουν να το διαθέσουν εντελώς δωρεάν στο κοινό, θέλοντας απλώς να μοιραστούν το πάθος και την αγάπη τους για τον κλασσικό αυτό τίτλο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
  • Δεν έχω γνώμη για τον τίτλο και γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν δεν υπάρχει "έγκριση". Αλλά το νέο αυτό είναι μια καλή αφορμή να ανακοινώσω ότι επιτέλους, μετά από χρόνια ενασχόλησης (πάρα πολλά χρόνια ...) με το DotT, χθες το βράδυ κατάφερα και το τελείωσα κι εγώ :)

  • Καλά τρελαίνομαι τελείως όμως:D

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια