Το Vertigo θα γίνει adventure game από την Pendulo!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, Συντάκτης Fallen Angel

Το Vertigo θα γίνει adventure game από την Pendulo!

Όποιος δεν ξέρει το Vertigo (ελληνιστί «Δεσμώτης του ιλίγγου») του Alfred Hitchcock παρακαλείται να αυτοχαστουκηθεί και να πάει αυτοστιγμεί να το βρει. Όποιος δεν ξέρει την Pendulo Studios που μας προσφέρει σταθερά ωραιότατα point 'n'click adventures επίσης παρακαλείται να αυτοχαστουκηθεί και να πάει αυτοστιγμεί να ξεκινήσει με το Runaway. Οι υπόλοιποι μπορείτε να καταχαρείτε μαζί μας γιατί δεν πρόκειται για πρώιμη είδηση πρωταπριλιάς, είναι αλήθεια: η Microïds διασφάλισε τα δικαιώματα για τη μεταφορά της γνωστής ταινίας σε video game και η Pendulo Studios ανέλαβε να τη διασκευάσει σε adventure!

Με την προσδοκία να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι-σταθμό, με την εμπειρία τόσων χρόνων, αλλά και με την υποχρέωση να ικανοποιήσουν τόσο τους λάτρεις της ταινίας όσο και τους παίχτες, η Microïds και η Pendulo μόλις ανακοίνωσαν πως ξεκινούν να σχεδιάζουν μια περιπέτεια που θα βασίζεται στην κλασσική ταινία σασπένς και μυστηρίου. Καθώς δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά σασπένς αν ήδη ξέρεις τι θα γίνει, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να μη σχεδιάσουν μια πιστή μεταφορά της ταινίας, αλλά μια άλλη εκδοχή της όπου όμως θα παραμείνουν σταθερά τα θέματα και η αισθητική του έπους που μας χάρισε ο μεγάλος σκηνοθέτης. Ο ήρωάς μας στο παιχνίδι θα βρεθεί αντιμέτωπος τόσο με σωματικό όσο και με ψυχολογικό ίλιγγο, καθώς οι εμμονές του θα τον σέρνουν ολοένα και πιο βαθιά στα δίχτυα της σύγχυσης, εκεί όπου πραγματικότητα και φανταστικό ενώνονται σε μία ενιαία οντότητα.

Επί τη ευκαιρία, να θυμίσουμε ότι η Pendulo εργάζεται ήδη και σε ένα Blacksad adventure που αναμένουμε σύντομα. Πρόσφατα αναρωτιόμασταν ποιος θα πάρει τα ηνία στο genre που τόσο αγαπάμε τώρα που η Daedalic αποχωρεί... μήπως τελικά η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας;!

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις
 • Η Pendulo έβγαλε την καλύτερη μακράν τριλογία όλων των εποχών. Ό,τι πιο ολοκληρωμένο. Επίσης το πρώτο μέρος της τριλογίας από μόνο του μπαίνει άνετα σε ένα τοπ 10. Και μέχρι εκεί.

  Μια εταιρεία που έλαμψε πολύ έντονα από την αρχή, αλλά μια εταιρεία που δε βοηθήθηκε από τη συνεργασία με τους developpers που επέλεξε, ή μάλλον το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν μέτριο στην καλύτερη (μέτριο γιατί δε λέω την προσωπική μου γνώμη αλλά εκτιμώ τι μου έχει μείνει σαν κατακάθι τόσα χρόνια που παρακολουθώ τις συζητήσεις). Ακόμη όμως και πριν τη συνεργασία, αλλά μετά την τριλογία τα παιχνίδια ήταν για 1/5. Η Μικρόιντς θεωρητικά είναι το καλύτερο αποκούμπι σε όλη την υφήλιο για να έχεις ελπίδες για κάτι καλό. Ειδικά για την Pendulo. Αλλά οι πειρασμοί είναι τόσοι πολλοί πλέον. Γι' αυτό και το καλάθι που κρατώ θα είναι πάντα μικρό, χωρίς να λέω ότι πέθανε κανείς ή τίποτα.

 • Πολύ ευχάριστο όντως το νέο! Την είχα ξεχάσει λίγο την Pendulo λόγω της κρίσης που πέρασε πρόσφατα. Χαίρομαι που πήρε ξανά τα πάνω της και η συνεργασία της με την Microids πάει, προς το παρόν τουλάχιστον, καλά.

  Ας ελπίζουμε λοιπόν στους Ισπανογαλλική συμμαχία, γιατί οι Γερμανοί developers μας πούλησαν άσχημα και συλλογικά. (Και δε μιλάω για τους μικρούς indie τύπου Studio Fizbin έτσι;)

 • H Pendulo δεν έβαλε πολλά advs αλλά τα περισσότερά της είναι αξιόλογα (μην τρελαθούμε κιόλας). Ώρες ώρες νομίζω ότι έχουμε γίνει οι πιο μίζεροι "εξειδικευμένοι" gamers. Εδώ τους άλλους τους σερβίρουν τα ίδια παιχνίδια ξανά και ξανά με ίδια σχεδόν γραφικά και gameplay είναι εκστασιασμένοι... και εμάς όλα μας βρωμάν και όλα μας ξενίζουν.

 • Ότι δηλαδή υπήρξε κάποια στιγμή κατά την ταυτόχρονη (κοινή) παρουσία και των δύο στο χώρο, κατά την οπoία η D είχε τα ηνία έναντι της P ... :o

  Και να φανταστείς ότι θεωρώ ότι η P έχει κάνει πολλές πατάτες, μάλλον στατιστικά περισσότερα παιχνίδια για κάτω από 5/10, παρά για πάνω από 5/10. Άντε πες περίπου στα ίδια.

  Αλλά τόσο χάλια όσο να τοποθετείται κάτω από την D; :o

  Ρε μην αγχώνεστε. Θέματα εκ του μη όντος. Χαλαρά:)

  (το νέο είναι ευχάριστο φυσικά)

Αγαπημένα

 • Δεν βρέθηκαν σχόλια