Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

More
03 Αυγ 2012 01:00 #38663 by giovanna
@manos

Oz Orwell and the crawling chaos,της ιταλικής Midian design.... :) Που τα βρήκες όλα αυτά. Θα με τρελλάνεις μην μου πεις ότι όλα είναι σε digital μορφή δεν θα τα αντέξω. :lol:

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
03 Αυγ 2012 01:41 #38664 by manos426f
Ένα παιχνίδι είναι όλος αυτός ο τίτλος giovanna και ναι,έρχεται σε digital μορφή.... :D :D

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Αυγ 2012 09:08 #38667 by tsampikos
Mε τέτοια τιμή δεν μπορείς να μην το αγοράσεις. Βασικά έχω αγοράσει όλα τα παιχνίδια αυτής τηνς εταιρείας, άσχετως βέβαια αν δεν έχω παίξει κανένα ακόμα.

More
03 Αυγ 2012 19:31 #38674 by Constantine_R
Ώρες ώρες απορώ πως μου κάθονται μερικά πράγματα. Δεν είχα παίξει ποτέ adventure με περιορισμένο inventory και τσουπ... παίζω δυο στο καπάκι. Μετά το Συνωμοσίες τελείωσα προχθές το Still Life 2. Ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά για αυτό το παιχνίδι. Πρώτα σκέφτηκαν οι δημιουργοί του τι ανατροπές θα έχει και μετά αποφάσισαν πως θα είναι το σενάριο. Δεν το βρήκα κακό παιχνίδι, αλλά γενικά αισθανόμουν μια μετριότητα καθ' όλη τη διάρκεια ενασχόλησής μου με αυτό. Μέτριος τεχνικός τομέας, μέτριοι γρίφοι (αν και αν κατάλαβα καλά κάποιοι λύνονται με δυο τρόπους) και μια ιστορία που αν και δεν βρήκα κενά, όπως αναφέρετε μερικοί, δεν με έπεισε. Θεωρώ το κίνητρο του δολοφόνου (καταλαβαίνετε ποιον εννοώ όσοι παίξατε το παιχνίδι) μικρό για να στήσει όλη αυτή την ιστορία. Από την άλλη υποτίθεται ότι είναι και τρελάρας....
Αν και έχει περάσει καιρός, θυμάμαι το πρώτο να μου έχει αφήσει καλύτερες εντυπώσεις και ας είχε λειψό φινάλε.

Ξεκίνησα, όπως υποσχέθηκα, το Morpheus δεν θέλω να πω όμως τίποτα για αυτό..... ακόμα.... :rolleyes:
Το μόνο κακό που έχει είναι η έλλειψη υποτίτλων. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω όταν το παιδί κοιμάται :P . Για το λόγο αυτό έβαλα μπροστά και το Broken Sword 4. Αν και είμαι πολύ στην αρχή ακόμα μοιάζει αρκετά του 3 και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες....

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

More
03 Αυγ 2012 19:39 #38676 by giovanna
@manos

Και εγώ τι θα απογίνω? :lol:

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
03 Αυγ 2012 19:43 #38677 by tsampikos
Θα το αγοράσεις! :x

:mrgreen:

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
03 Αυγ 2012 21:04 #38679 by Castledoque

Constantine_R wrote: Ξεκίνησα, όπως υποσχέθηκα, το Morpheus...

Σε τι λειτουργικό το παίζεις;

More
04 Αυγ 2012 00:14 #38682 by Constantine_R
Καλά κάνεις και με ρωτάς:
Καταρχήν το παιχνίδι παίζει μόνο αν η ανάλυση χρωμάτων είναι στα 16-bit.
Αρχικά το δοκίμασα σε XP και από τις "Ιδιότητες" το ρύθμισα σε Windows 98 συμβατότητα και να τρέχει σε 640Χ480 που είναι και η δικιά του ανάλυση αλλά οι οθόνες γύριζαν της τρελής σε εκνευριστικό βαθμό.
Μετά είπα να το εγκαταστήσω σε Windows 98 μέσω VirtualBox αλλά και εκεί τα ίδια και χειρότερα αφού είχε σπασίματα στον ήχο και αν χαμήλωνα την ταχύτητα της CPU, τρεμόσβηναν οι κέρσορες.
Τελικά το γύρισα σε XP έβαλα πάλι 640Χ480 ανάλυση αλλά άφησα τη συμβατότητα απείραχτη :!: και όλα μια χαρά. Γυρίζει πάλι λίγο γρήγορα αλλά καμιά σχέση με πριν.
Επίσης μπορείς να κάνεις το εξής. Να αλλάξεις την ανάλυση της οθόνης σου στα 800Χ600 (που είναι της δικιάς μου το ελάχιστο) και να τρέξεις το παιχνίδι κανονικά. Θα τρέξει ομαλότατα αλλά η ανάλυση του παιχνιδιού θα παραμείνει 640Χ480 και ως αποτέλεσμα θα έχεις μαύρο περίγραμμα γύρω-γύρω (για πιο μεγάλες δεν το συζητάω).
Εσύ έχεις Win7 νομίζω ε; Εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Θα μπορούσες πάντως να βάλεις XP συμβατότητα από αυτά.

Καλά, θα παίξεις εσύ πρώτου προσώπου;; :rolleyes:

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
04 Αυγ 2012 00:47 #38683 by Castledoque
Έλεγα να το παίξω, αλλά μάλλον τελικά θα το αφήσω για αργότερα. Το έβαλα στο Virtualbox με Windows95 και οι κέρσορες τρεμόσβηναν σαν τρελοί. Νόμιζα ότι έχω κάνει κάτι λάθος στην εγκατάσταση, αλλά αφού το συνάντησες κι εσύ το ίδιο πρόβλημα μάλλον θα έχει να κάνει με το παιχνίδι. Τα Windows 7 εννοείται ούτε να το δούνε δε θέλουν. Μου θυμώσανε κιόλας τα ξιπασμένα που πήγα να τους φορτώσω τέτοια αρχαιολογία... :mrgreen:

Μπορώ να το τρέξω βέβαια στο laptop με τα XP, αλλά ψηνόμουν να το δοκιμάσω στην ωραία μου μεγάλη οθόνη. Αν είναι να το παίξω στο laptop θα το αφήσω για αργότερα. Κρίμα πάντως, γιατί με είχε ιντριγκάρει να το παίξω.

Έχεις πάντως καμιά ιδέα, ως πιο έμπειρος με αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τρέχει καλά με τα virtual μηχανήματα; Κανονικά δεν θα έπρεπε να τρέχει τέλεια σε virtual περιβάλλον; Πραγματικά ευτυχώς που μου είπες για τα σπασίματα στον ήχο και τα προβλήματα στον κέρσορα, γιατί έψαχνα να βρώ τι είχα κάνει λάθος στην εγκατάσταση των virtual Win95.

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
04 Αυγ 2012 11:18 #38685 by GameLinguist
Έ ρε Κωνσταντίνε τι μου θύμησες... Το Morpheus το κυνηγάει μια περίεργη κατάρα... Το είχα ξεκινήσει και το άφησα ελέω Starcraft (ναι, έχουμε και άλλες αδυναμίες...:Ρ) και όταν το ξαναδοκίμασα και το είχα φτάσει περίπου στη μέση κράσαρε το μηχάνημα και με το format έχασα τα saves... :(

Πρέπει κάποια στιγμή να το ξαναδοκιμάσω, τώρα που με έχει πιάσει μια νοσταλγία με παλιά παιχνίδια που δεν έχω παίξει ή που τα λάτρεψα και θέλω να τα ξαναδώ...

ΥΓ. Να δω όμως πως θα το παίξω από τι στιγμή τα δυο μου συστήματα είναι με Win 7...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
04 Αυγ 2012 11:29 #38686 by Castledoque

akarasimos wrote: Να δω όμως πως θα το παίξω από τι στιγμή τα δυο μου συστήματα είναι με Win 7...

Αν έχεις Windows 7 32 bit ίσως και να τρέχει. Στα 64 bit δεν τρέχει με τίποτα, προφανώς ο installer είναι 16 bit. Και με το virtual περιβάλλον δε βρήκα άκρη (και προφανώς ούτε ο Constantine_R).

Καλή τύχη πάντως. Αν καταφέρεις να το τρέξεις σε Windows 7 πες μας πως τα κατάφερες.

EDIT: Το ανέφερα και σε άλλο thread, αλλά το λέω κι εδώ για όποιον τον ενδιαφέρει. Κατάφερα να τρέξω το Morpheus σε Win7 με τον εξής απλό τρόπο. Το εγκατέστησα στο laptop με τα Windows XP και μετά με απλό copy-paste του φακέλου και χωρίς καμιά παρέμβαση στο registry έτρεξε νεράκι στα Windows 7 64 bit. Για όποιον δεν έχει υπολογιστή με παλιότερη έκδοση των Windows, μπορεί να δοκιμάσει να μεταφέρει τον φάκελο με τα αρχεία από εγκατάσταση του παιχνιδιού μέσω Virtualbox ή Virtual PC 2007. Α ναι, εγκατέστησα και το Quicktime 4.0 με το οποίο τρέχει το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα, αφού το quicktime 3 που έρχεται μαζί με το παιχνίδι, επίσης δεν το δέχονται τα windows 7.

2ο EDIT: Μετά από τις συστάσεις του φίλου Constantine_R, το παιχνίδι έτρεξε ακόμα καλύτερα με πιο καινούργια έκδοση του Quicktime (χωρίς κάποια ενοχλητικά γραφικά glitches που έβγαζε με το Quicktime 4.0 στα Windows 7), αφού απενεργοποίησα όλες τις επιλογές για συμβατότητα με παλαίοτερα λειτουργικά συστήματα. (Για κάποιο λόγο δεν ήθελε να τρέξει με το πιο καινούργιο quicktime σε κατάσταση συμβατότητας, ενώ έτρεξε μια χαρά χωρίς αυτήν.)

More
04 Αυγ 2012 13:30 #38690 by Constantine_R
Όταν εγκαθιστώ ένα παλιό παιχνίδι που θέλει quicktime δεν εγκαθιστώ την έκδοση που δίνει αλλά δοκιμάζω πρώτα να δω αν παίζει με την πιο σύγχρονη που έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου. Το Morpheus για παράδειγμα τρέχει μια χαρά με την 7.7.2.
Τώρα αν απαιτεί οπωσδήποτε κάποια έκδοση. Πρώτα το στέλνω στο διάολο... :evil: και μετά εγκαθιστώ αυτή που θέλει ή δοκιμάζω το virtualbox.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
08 Αυγ 2012 17:40 #38700 by Castledoque
Είδα τις προάλλες το ωραίο link του Tsampikos για το καινούργιο παιχνίδι της Daedalic που βρίσκεται στα σκαριά ("The Rabbit's Apprentice") και αφού έψαξα λίγο στο internet ανακάλυψα ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού Matthias Kempke έχει ήδη βγάλει δύο παιχνίδια: ένα freeware τίτλο ("What Makes You Tick") κι ένα digital indie παιχνίδι ("A Stitch in Time" - sequel του προηγούμενου). Από περιέργεια περισσότερο κατέβασα το freeware παιχνίδι και μετά από τις 2 ωρίτσες που μου πήρε να το τελειώσω, μου είχε κινήσει αρκούντως το ενδιαφέρον ώστε να αγοράσω το (πολύ μεγαλύτερο σε διάρκεια) digital sequel. Πρόκειται για μια εξαιρετική διπλέτα παιχνιδιών και πραγματικά μου κάνει εντύπωση που όλοι οι Lucasarts fabatics που μου έχετε μαζευτεί εδώ μέσα (χεχεχε :twisted: :twisted: :twisted: ) δεν το έχετε υπόψη σας, μια και δεν έχει αναφερθεί ούτε μία φορά στο forum.

Απειλή: Θα επανέλθω με mini-review. :mrgreen:

More
08 Αυγ 2012 18:35 #38701 by giovanna
@Castle...

Δώσε μας link per favore. :wink:

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
08 Αυγ 2012 19:45 #38702 by Castledoque
Το site του "Stitch in Time" απ'όπου μπορείς να κατεβάσεις ή να παίξεις online το πρώτο (freeware) παιχνίδι και το DEMO του δεύτερου καθώς και να αγοράσεις την digital έκδοση του δεύτερου.
lassiegames.com/stitch/news/

To site του "The Rabbit's Apprentice" της Daedalic δεν έχει ακόμα πολύ περιεχόμενο (προς το παρόν μόνο μερικά sreenshots).
lassiegames.com/stitch/news/

Και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημιουργού Matthias Kempke στο adventuregamers
www.adventuregamers.com/articles/view/22107