Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?
- giovanna
- Adventure's Advocate
Oz Orwell and the crawling chaos,της ιταλικής Midian design.... Που τα βρήκες όλα αυτά. Θα με τρελλάνεις μην μου πεις ότι όλα είναι σε digital μορφή δεν θα τα αντέξω.
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- manos426f
- Futuristic Fedora
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Αν και έχει περάσει καιρός, θυμάμαι το πρώτο να μου έχει αφήσει καλύτερες εντυπώσεις και ας είχε λειψό φινάλε.
Ξεκίνησα, όπως υποσχέθηκα, το Morpheus δεν θέλω να πω όμως τίποτα για αυτό..... ακόμα....
Το μόνο κακό που έχει είναι η έλλειψη υποτίτλων. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω όταν το παιδί κοιμάται . Για το λόγο αυτό έβαλα μπροστά και το Broken Sword 4. Αν και είμαι πολύ στην αρχή ακόμα μοιάζει αρκετά του 3 και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες....
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- giovanna
- Adventure's Advocate
Και εγώ τι θα απογίνω?
- tsampikos
- Master of Dimensions
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Σε τι λειτουργικό το παίζεις;Constantine_R wrote: Ξεκίνησα, όπως υποσχέθηκα, το Morpheus...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Καταρχήν το παιχνίδι παίζει μόνο αν η ανάλυση χρωμάτων είναι στα 16-bit.
Αρχικά το δοκίμασα σε XP και από τις "Ιδιότητες" το ρύθμισα σε Windows 98 συμβατότητα και να τρέχει σε 640Χ480 που είναι και η δικιά του ανάλυση αλλά οι οθόνες γύριζαν της τρελής σε εκνευριστικό βαθμό.
Μετά είπα να το εγκαταστήσω σε Windows 98 μέσω VirtualBox αλλά και εκεί τα ίδια και χειρότερα αφού είχε σπασίματα στον ήχο και αν χαμήλωνα την ταχύτητα της CPU, τρεμόσβηναν οι κέρσορες.
Τελικά το γύρισα σε XP έβαλα πάλι 640Χ480 ανάλυση αλλά άφησα τη συμβατότητα απείραχτη και όλα μια χαρά. Γυρίζει πάλι λίγο γρήγορα αλλά καμιά σχέση με πριν.
Επίσης μπορείς να κάνεις το εξής. Να αλλάξεις την ανάλυση της οθόνης σου στα 800Χ600 (που είναι της δικιάς μου το ελάχιστο) και να τρέξεις το παιχνίδι κανονικά. Θα τρέξει ομαλότατα αλλά η ανάλυση του παιχνιδιού θα παραμείνει 640Χ480 και ως αποτέλεσμα θα έχεις μαύρο περίγραμμα γύρω-γύρω (για πιο μεγάλες δεν το συζητάω).
Εσύ έχεις Win7 νομίζω ε; Εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Θα μπορούσες πάντως να βάλεις XP συμβατότητα από αυτά.
Καλά, θα παίξεις εσύ πρώτου προσώπου;;
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Μπορώ να το τρέξω βέβαια στο laptop με τα XP, αλλά ψηνόμουν να το δοκιμάσω στην ωραία μου μεγάλη οθόνη. Αν είναι να το παίξω στο laptop θα το αφήσω για αργότερα. Κρίμα πάντως, γιατί με είχε ιντριγκάρει να το παίξω.
Έχεις πάντως καμιά ιδέα, ως πιο έμπειρος με αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τρέχει καλά με τα virtual μηχανήματα; Κανονικά δεν θα έπρεπε να τρέχει τέλεια σε virtual περιβάλλον; Πραγματικά ευτυχώς που μου είπες για τα σπασίματα στον ήχο και τα προβλήματα στον κέρσορα, γιατί έψαχνα να βρώ τι είχα κάνει λάθος στην εγκατάσταση των virtual Win95.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Πρέπει κάποια στιγμή να το ξαναδοκιμάσω, τώρα που με έχει πιάσει μια νοσταλγία με παλιά παιχνίδια που δεν έχω παίξει ή που τα λάτρεψα και θέλω να τα ξαναδώ...
ΥΓ. Να δω όμως πως θα το παίξω από τι στιγμή τα δυο μου συστήματα είναι με Win 7...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Αν έχεις Windows 7 32 bit ίσως και να τρέχει. Στα 64 bit δεν τρέχει με τίποτα, προφανώς ο installer είναι 16 bit. Και με το virtual περιβάλλον δε βρήκα άκρη (και προφανώς ούτε ο Constantine_R).akarasimos wrote: Να δω όμως πως θα το παίξω από τι στιγμή τα δυο μου συστήματα είναι με Win 7...
Καλή τύχη πάντως. Αν καταφέρεις να το τρέξεις σε Windows 7 πες μας πως τα κατάφερες.
EDIT: Το ανέφερα και σε άλλο thread, αλλά το λέω κι εδώ για όποιον τον ενδιαφέρει. Κατάφερα να τρέξω το Morpheus σε Win7 με τον εξής απλό τρόπο. Το εγκατέστησα στο laptop με τα Windows XP και μετά με απλό copy-paste του φακέλου και χωρίς καμιά παρέμβαση στο registry έτρεξε νεράκι στα Windows 7 64 bit. Για όποιον δεν έχει υπολογιστή με παλιότερη έκδοση των Windows, μπορεί να δοκιμάσει να μεταφέρει τον φάκελο με τα αρχεία από εγκατάσταση του παιχνιδιού μέσω Virtualbox ή Virtual PC 2007. Α ναι, εγκατέστησα και το Quicktime 4.0 με το οποίο τρέχει το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα, αφού το quicktime 3 που έρχεται μαζί με το παιχνίδι, επίσης δεν το δέχονται τα windows 7.
2ο EDIT: Μετά από τις συστάσεις του φίλου Constantine_R, το παιχνίδι έτρεξε ακόμα καλύτερα με πιο καινούργια έκδοση του Quicktime (χωρίς κάποια ενοχλητικά γραφικά glitches που έβγαζε με το Quicktime 4.0 στα Windows 7), αφού απενεργοποίησα όλες τις επιλογές για συμβατότητα με παλαίοτερα λειτουργικά συστήματα. (Για κάποιο λόγο δεν ήθελε να τρέξει με το πιο καινούργιο quicktime σε κατάσταση συμβατότητας, ενώ έτρεξε μια χαρά χωρίς αυτήν.)
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Τώρα αν απαιτεί οπωσδήποτε κάποια έκδοση. Πρώτα το στέλνω στο διάολο... και μετά εγκαθιστώ αυτή που θέλει ή δοκιμάζω το virtualbox.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
Απειλή: Θα επανέλθω με mini-review.
- giovanna
- Adventure's Advocate
Δώσε μας link per favore.
- Castledoque
- Adventure Draic Kin
lassiegames.com/stitch/news/
To site του "The Rabbit's Apprentice" της Daedalic δεν έχει ακόμα πολύ περιεχόμενο (προς το παρόν μόνο μερικά sreenshots).
lassiegames.com/stitch/news/
Και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημιουργού Matthias Kempke στο adventuregamers
www.adventuregamers.com/articles/view/22107