Τηλεοπτικές σειρές
- GameLinguist
- Adventurous Titan
Πάντως τελικά καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω... Μια κουβέντα και πλάκωσαν τα σεντόνια-mails...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- pananag
- Elite Member
Οπότε ξεκινώ να διηγούμαι την υπόθεση και μόλις καταλάβει ότι εκτυλίσσεται σε φανταστικό setting, η αντίδραση είναι η εξής:
"Α μωρέ, με τέρατα είναι; Άσ' το, δε μου αρέσουν αυτά..."
Ούτε κουβέντα για την υπόθεση φυσικά.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Έχεις ιδέα πόσες φορές έχω κάνει το συγκεκριμένο διάλογο, ε; Κυρίως με κοπέλες νομίζω Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν το αντέχουν το fantasy setting ή βασικά νομίζουν πως δεν το αντέχουν παρόλο που δεν έχουν διαβάσει ποτέ. Γι αυτό και λέμε στην αρχή ότι είναι fantasy, χωρίς να κάνουμε διαχωρισμό. Αν δούμε ότι ο άλλος δεν έχει φύγει, τότε προχωράμε στο να εξηγήσουμε την υπόθεση...
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- pananag
- Elite Member
WickedMan wrote: @pananag
Έχεις ιδέα πόσες φορές έχω κάνει το συγκεκριμένο διάλογο, ε; Κυρίως με κοπέλες νομίζω Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν το αντέχουν το fantasy setting ή βασικά νομίζουν πως δεν το αντέχουν παρόλο που δεν έχουν διαβάσει ποτέ. Γι αυτό και λέμε στην αρχή ότι είναι fantasy, χωρίς να κάνουμε διαχωρισμό. Αν δούμε ότι ο άλλος δεν έχει φύγει, τότε προχωράμε στο να εξηγήσουμε την υπόθεση...
Πάντως όσους έπεισα να δουν Battlestar Galactica και Game of Thrones, κόλλησαν άγρια.
Είναι φυσικό ο καθένας να έχει συμπάθεια προς κάποιο συγκεκριμένο setting π.χ. εγώ με fantasy και sci-fi αλλά έχω δει και ταινίες που ανήκουν στα συγκεκριμένα genres και δεν βλέπονται ή έχουν μεταφερθεί πρόχειρα από βιβλίο ή κόμικ.
Από την άλλη δεν έχω ρίξει στεγανά προς άλλες κατηγορίες καθώς και εκεί υπάρχουν αριστουργήματα που αξίζει να τα δει/διαβάσει κάποιος.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Με το BG κόλλησα απ την αρχή. Είμαι στα μέσα του δεύτερου κύκλου και βρίσκω τη σκηνοθεσία και την ένταση που βγάζει σχεδόν κάθε επεισόδιο εκπληκτική. Από την άλλη υπάρχουν και κάποια αδύναμα σημεία τα οποία συνηθίζονται. Θα ήθελα να δίνεται και λίγο περισσότερο βάθος σε κάποια στοιχεία του κόσμου (κυρίως όσον αφορά στα γεγονότα πριν την επίθεση των Cylons), αλλά, oh well...
Επίσης έχω αρχίσει να ψιλοερωτεύομαι την Dualla
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Mortal
- Adventure's Advocate
Σίγουρα στην τηλεόραση με τα σημερινά δεδομένα δεν θα ξαναβγεί τέτοια σειρά γιατί απλά απαιτεί να την βλέπεις δίχως φαγητά ή αλκοολούχα σκευάσματα και όχι για να σε "κοιμήσει". Να τονίσω πως γενικά πηγαίνει προς το δραματικό και όποια ελαφριά αστεία σκηνικά μπαίνουν μόνο για να μας φέρουν πιο κοντά στους χαρακτήρες. Αργό ξεκίνημα σαν να διαβάζεις βιβλίο και καταιγιστική κορύφωση με την πάροδο των χρονων. Οι ταινίες του και οι όποιες προσπάθειες συνέχειας δεν πλησίασαν [ατυχώς] την αρχική σειρά αν και δεν ήταν κακές.
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ρε συ Mortal μόνο πίτσες τρως; Κανένα σουβλάκι δεν παραγγέλνεις; ή έστω.... σούσι....Mortal wrote: για να φας μια πίτσα και να πιείς καμιά μπύρα
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Mortal
- Adventure's Advocate
- giovanna
- Adventure's Advocate
Το ACTA σταμάτησε πάπαλα.
- GameLinguist
- Adventurous Titan
WickedMan wrote: Με το BG κόλλησα απ την αρχή. Είμαι στα μέσα του δεύτερου κύκλου και βρίσκω τη σκηνοθεσία και την ένταση που βγάζει σχεδόν κάθε επεισόδιο εκπληκτική. Από την άλλη υπάρχουν και κάποια αδύναμα σημεία τα οποία συνηθίζονται. Θα ήθελα να δίνεται και λίγο περισσότερο βάθος σε κάποια στοιχεία του κόσμου (κυρίως όσον αφορά στα γεγονότα πριν την επίθεση των Cylons), αλλά, oh well...
Και εγώ το ίδιο κόλλημα είχα φάει ευθύς εξαρχής... Αν και το κλείσιμο το περίμενα πιο ανετρεπτικό. Εντούτοις παραμένει μία από τις πολύ αγαπημένες σειρές... Ψήνομαι σύντομα να δω και την original του 1978...
"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game
- pananag
- Elite Member
Mortal wrote: Χεχε, εγώ αγαπητέ απλά σχολίασα. Πήγαινε πάντως και κατά B5 μεριά, πιθανόν μετά να ρίξεις 5 φάσκελα σε ότι έχει τον τίτλο κατηγορίας SF στην TV και να ασχολείσαι μαζί τους μόνο για να φας μια πίτσα και να πιείς καμιά μπύρα [δεν έχεις φτάσει στο galactika να φαντασθώ με τα περίεργα μεθύσια, τους artificial humans που ψάχνουν για κάποιο δημιουργό (παραπομπές σε κάτι θειστικό που δεν το θυμάμαι καν), και τους "κακούς" που θέλουν να γίνουν "καλοί" αλλά μένουν "κακοί" ή "γκρίζοι" γιατί απλά έτσι γεννήθηκαν ή απλά ξύπνησαν το πρωί. Πάντως για κάτι βαθύτερο δεν νομίζω να ψάχνεις γιατί από εκεί αποκλείεται να έρθει. Εγώ θα προτείνω μόνο:
Σίγουρα στην τηλεόραση με τα σημερινά δεδομένα δεν θα ξαναβγεί τέτοια σειρά γιατί απλά απαιτεί να την βλέπεις δίχως φαγητά ή αλκοολούχα σκευάσματα και όχι για να σε "κοιμήσει". Να τονίσω πως γενικά πηγαίνει προς το δραματικό και όποια ελαφριά αστεία σκηνικά μπαίνουν μόνο για να μας φέρουν πιο κοντά στους χαρακτήρες. Αργό ξεκίνημα σαν να διαβάζεις βιβλίο και καταιγιστική κορύφωση με την πάροδο των χρονων. Οι ταινίες του και οι όποιες προσπάθειες συνέχειας δεν πλησίασαν [ατυχώς] την αρχική σειρά αν και δεν ήταν κακές.
Ούτε και εγώ έχω δει Β5. Μου το έχουν προτείνει πολλοί.
Οπότε βρήκα τι θα βλέπω αυτό τον καιρό που υπάρχει ανομβρία καλών σειρών.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Αν όντως σε κρατήσει τότε απλά βλέπεις τις τανίες σαν συμπληρώματα με εξαίρεση το In The Begining που μιλάει για "ιστορικά" γεγονότα πριν από την σειρά και φυσικά ρίχνεις και μια ματιά στα 18 βιβλία που γράφτηκαν γύρω από την ιστορία, με τα 9 να είναι "αυτοτελή" και τα υπόλοιπα να αποτελούν τριλογίες που αναλύουν χαρακτήρες [Galen, The Passing of the Techno-Mages (τα έχω μεταφράσει και τα 3 βιβλία της σειράς)], πολιτικές καταστάσεις [Londo Mollari (Centauri), Legions Of Fire], κοινωνικές ομάδες [Bester (Humans), The Telepaths' trilogy].
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Αλλά βασικά, κάνω το post επειδή ανακάλυψα αυτό εδώ:
www.dailymotion.com/video/xqubwi_the-fol...ler_tv?search_algo=2
The Following, νέα αστυνομική σειρά από το FOX, πρεμιέρα στις 21 Γενάρη. Αν και ωραίο, το trailer δεν μας δείχνει και τίποτα το groundbreaking.
Όμως ας μην γελιόμαστε, υπάρχει ένας βασικός λόγος για τον οποίον η σειρά δείχνει must, ένας λόγος ο οποίος συνοψίζεται σε 3 λέξεις:
Kevin. Fucking. Bacon.
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Ωπ!! Πώς μου ξέφυγε εμένα αυτό (έτσι που έχω λιώσει στις σειρές τελευταία );!WickedMan wrote: The Following, νέα αστυνομική σειρά από το FOX, πρεμιέρα στις 21 Γενάρη. Αν και ωραίο, το trailer δεν μας δείχνει και τίποτα το groundbreaking.
Πολύ, ΠΟΛΥ, ενδιαφέρον φαίνεται!!
Btw, σε αστυνομικό, έχω να σας προτείνω και το Luther , δύο seasons, δέκα ωριαία επεισόδια συνολικά. Βρετανικό, παραγωγή BBC, με πολύ όμορφη (λέμε τώρα) ιστορία και (δια)πλοκή, σκηνοθεσία, μουσική υπόκρουση, τα πάντα όλα. Αλλά Βρετανικό, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό καθότι διαφοροποιεί λίγο τις προσδοκίες (προς το καλύτερο/χειρότερο αναλόγως ποιον ρωτάς).
Επίσης, μιας και υπάρχουν λάτρεις του BSG κι εδώ:
Κυκλοφορεί prequel (ο Adama νέος, μόλις βγήκε από την Ακαδημία). Θα το βρείτε στο YouTube ως Battlestar Galactica: Blood and Chrome Trailer . Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο επεισόδια.
Nothing happens unless first a dream...