Τηλεοπτικές σειρές
- shodan
- Schattenjäger
"Lo-lo-look at you, Hacker.
A pa-pa-pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you ru-run through my corridors-s.
H-h-how can you challenge a perfect, immortal machine?"
FB Profile[/url:2nnqt01r] | Twitter Profile[/url:2nnqt01r] | Blog-o-sphere[/url:2nnqt01r]
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- Praetorian
- Walker Survivor
Τη σειρά την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε ένα εγχείρημα που δεν είναι εύκολο να το δεις με καλό μάτι απλά ακούγοντας για αυτό.
Πέρα από τις πολύ καλές παρουσίες του Martin Freeman (Dr. Watson) και του Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) καθώς και των χαρακτήρων που τους πλαισιώνουν, η σειρά έχει πολύ καλή φωτογραφία και σκηνοθεσία, καλούς ρυθμούς αφήγησης, χιούμορ και suspense, και τα επεισόδια (που συνολικά είναι έξι πλέον) είναι σαν μικρές τηλεταινίες (έχουν τυπική διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά το καθένα). Παρατήρηση: Τα επεισόδια 1, 3, 4 και 6 είναι κάπως πιο ενδιαφέροντα από τα 2 και 4 τα οποία είναι σχετικά αυτοτελή και μπορεί να τα δει κάποιος αποκομμένα από το κεντρικό άξονα της ιστορίας.
• patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 SE και CD VGA beta patch !!!, Indiana Jones 3 και LOOM , Grim Fandango
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Ξέρω τι θα κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο.
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- Constantine_R
- Voodoo Priest
Θα τ' αντέξεις...
Δεν είναι τόσο η μεταφορά των ηρώων στο σήμερα, όσο η σκιαγράφηση των χαρακτήρων που σκίζει. Για όσους έχουν δει τον πρώτο κύκλο μου άρεσε πολύ το φινάλε του πρώτου επεισοδίου
Είναι ένας πιο "ευάλωτος" Holmes σε σχέση με την "κλασική" συνταγή. Και για τον Dr. Watson ισχύουν τα ίδια (επιστροφή από πόλεμο κτλ...)
“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”
- Mortal
- Adventure's Advocate
Μέσα από στράτα απόμονη και απόσκια
με αγγέλους του Άδη μόνο στοιχειωμένη
που κει θεά μ' όνομα νύχτα βασιλεύει
κάτω, στα μέρη αυτά έχω φτάσει, τώρα...
- WickedMan
- Tentacled Overlord
...κάτι που δεν πρόκειται να κάνω ξανά για το American Horror Story. Οκ παιδιά το παραδέχομαι. Άντεξα ενάμιση επεισόδιο. Πραγματικά. Τι είναι αυτό το πράγμα; Τι παράνοια είναι αυτή; Στις μισές σκηνές γελούσα με αυτά που έβλεπα και στις άλλες μισές κοιτούσα αποσβολωμένος σκεφτόμενος "what is this shit?". Η αποθέωση του "ό,τι να ναι" προφανώς...
Anyway, η εντύπωση που πήρα είναι ότι η σειρά βασίζεται περισσότερο στο shock value παρά στον τρόμο. Παρά τον τίτλο, εγώ τρόμο δεν είδα πουθενά. Μόνο τρέλα. Και μερικές πόρτες που έτριζαν. Το πιο τρομακτικό που είδα είναι η opening sequence. Επίσης αδιάφορες ερμηνείες. Μοναδική εξαίρεση ο τυπάς με το μισοκαμμένο πρόσωπο που φαίνεται να είναι στο στοιχείο του μετά το ρόλο του στο True Blood...
Όσο για το Homeland; Κόλλησα. Από το Lost είνα να δω 4 επεισόδια μιας σειράς συνεχόμενα. Πάρα πολύ καλό. Όχι μόνο για την ενδιαφέρουσα ιστορία του, αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζει μερικά πράγματα. Επίσης, απ τις λίγες σειρές που δίνει τροφή για σκέψη στο θεατή. Και επειδή φοβόμουνα για αμερικανική προπαγάνδα... πραγματικά καμία σχέση. Εδώ έφτασα στο σημείο να τσακωθώ με κάποιον στο forum του imdb για το αν έπρεπε να
Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν η τελευταία σκηνή
edit: Α και κάτι άλλο. Που θα πάει αυτή η κατάσταση με το sex στις σειρές; Όχι ότι παραπονιέμαι δηλαδή, αλλά... δε ξέρω. Καταντά και προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά. Μόδα είναι αυτή; Μήπως νομίζουν ότι τις παρακολουθούν μόνο teenagers με τρελές ορμόνες;
Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...
- crocark
- Adventure's Advocate
Ναι, ναι! Για πες. Δε βλέπω τίποτα. Πες και σε μένα καλέ. Μοναχοφάη! Που να ψάξω;WickedMan wrote: Που θα πάει αυτή η κατάσταση με το sex στις σειρές; Όχι ότι παραπονιέμαι δηλαδή, αλλά... δε ξέρω. Καταντά και προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά. Μόδα είναι αυτή; Μήπως νομίζουν ότι τις παρακολουθούν μόνο teenagers με τρελές ορμόνες;
ΥΓ αγωνιστικού χαιρετισμούς στο Mortal, με την ευκαιρία, που πάλι τονε χάσαμε
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- mkllds
- Futuristic Fedora
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Mortal
- Adventure's Advocate
[Offtopic]
Έ σαν μικρό παιδί και εγώ έπιασα το Skyrim και φυσιολογικά το τελείωσα 2 φορές για αρχή και βλέπουμε για συνέχεια. Έπειτα έχουμε πολύ Ιαπωνία μιας και με την δύση διατηρώ σχέσεις με ελάχιστα και περισσότερα προς BBC μεριά και κανά 2 καλωδιακά Αμερικάνικα που δεν ξεπέφτουν στο επίπεδο της αμερικανιάς και που πιθανόν να πρέπει να επισκεφθούμε την σελίδα πώλησης τους στο amazon.com γιατί μάλλον θα αργήσουμε κανά 2-3 δεκαετίες να δούμε τίποτα περισσότερο προσεγμένο οπότε να έχουμε κάτι που έχει όντως replayability. Εσύ χαλαρά τηλεορασίζεσαι και adventurίζεις να φαντασθώ ε. Δεν έχω και μουσική να προτείνω στο διπλανό thread γιατί είτε εγώ παραξένεψα πολύ ή αυτό το εξάμηνο δεν είχε κάτι που να κάνει τις καμπάνες να ηχήσουν χαρμόσυνα.
[/Offtopic]
Δεν ξέρω αν φέτος θα έχουμε επίσης το βρετανικό Being Human 4η season, αλλά μην την πατήσει κανείς δει την αμερικανιστανική[!] εκδοχή, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το original. Η περιγραφή που θα του έδινα είναι "μια ακόμη αμερικανιά που πάει να πουλήσει κάτι που δεν το ξέρει και που δεν το καταλαβαινει."
@wicked
Πουλάει πάντα οπότε για τα studio είναι σταθερή αξία, και αφού σε γενικές γραμμές δεν γίναμε ακόμη πουριτανοί γεροαμερικάνοι τότε χαλαρά ας βάζουν και περισσότερες. Αν πάλι θες κάτι που να μην φτάνει σε πολύ έντονα επίπεδα τότε προτείνω πικάντικα Ιαπωνικά ecchi που είναι και καλύτερα [να προτείνω season 1 και 2 του Sekirei? ] Yπάρχουν πολλά αλλά θα πρέπει να checkάρω στο anidb γιατί με τους Ιαπωνικούς τίτλους ζορίζεται το υπόλοιπο από μυαλό.
- WickedMan
- Tentacled Overlord
Όχι, πίστεψε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα έντονα επίπεδα, μια χαρά είναι τα έντονα επίπεδα . Απλά κάνω μια παρατήρηση και αναρωτιέμαι. Παλιότερα (όχι πολύ παλιότερα), δε νομίζω να συνέβαινε κάτι τέτοιο σε τόσο μεγάλο βαθμό. Τώρα, οι περισσότερες σειρές φαίνεται να έχουν sex σε κάθε 2ο επισόδειο. Δε νομίζω ότι είναι αυτό απαραίτητο για να φέρεις κόσμο σε μια σειρά. Όσο sex και να βάλεις, άμα δεν έχεις έμπνευση, η σειρά θα παραμείνει αδιάφορη.
Όσο για αυτά που προτείνεις δεν έχω ιδέα τι είναι. Επειδή, όμως, φαντάζομαι ότι είναι anime, να σε ενημερώσω (και θα με μισήσεις γι αυτό ) ότι φροντίζω πλέον να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από anime και manga (αν και βλέπω κινούμενα σχέδια/animation και διαβάζω κομικς γενικά). Γενικά από τη συγκεκριμένη "τεχνοτροπία" σχεδίου. Το ξεκαθαρίζω για να σε βγάλω από τον κόπο να μου προτείνεις οτιδήποτε σχετικό Να σαι καλά πάντως...
- crocark
- Adventure's Advocate
Adventurίζω ναι, αν και όχι όσο παλιότερα. "Τηλεορασίζομαι" περίπου μισή ώρα τη βδομάδα max. Οπότε δε θα το 'λεγα. Γενικά στο σπίτι έχω βγάλει και την πρίζα γιατί τόσο λίγο που βλέπω, φοβάμαι μη μου καεί το ledάκι της αναμονής τσάμπα και βερεσέ. Είμαι μάλιστα ένα κλικ πριν την πακετάρω, αλλά δε βρίσκω το κουτί της. Για μια ταινία που είδα στο DVD και που ξεκίνησα να τη βλέπω παραμονή Χριστουγέννων και τελείωσα 2η μέρα της Πρωτοχρονιάς (12 διαλείμματα), νομίζω δε λέει ...Mortal wrote: Εσύ χαλαρά τηλεορασίζεσαι και adventurίζεις να φαντασθώ ε.
Ξέρω γράφω άσχετα, αλλά με την ευκαιρία του παραπάνω ... ένα παράπονο προς συγκεκριμένες εταιρείες παραγωγής. Νομίζω ότι για περιπτώσεις σαν κι εμένα θα έπρεπε να χωρίζουν τις διάρκειες σε περισσότερα κεφάλαια. Όταν βλέπω ταινίες χωρισμένες σε 8 μόλις κεφάλαια παθαίνω 12 διαλείμματα (συνήθως παραπάνω) με 8 κεφάλαια μόλις, είναι τρελό μαρτύριο ...
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Mortal
- Adventure's Advocate
Δεν ξέρω τι να πω στο θέμα κεφαλαίων μιας και όπως είναι γνωστό πλέον είμαι ζώο που αρχίσει κάτι και το τελειώνει μονορούφι [μαραθώνιος δίχως στάσεις δλδ]. Απλά έχω αρχίσει να τα βλέπω όλα σχετικά λίγα και mini από πλευράς μεγέθους. Πχ οι 12άρες Ιαπωνικές σειρές μου φαντάζουν σαν short stories παρά το γεγονός πως στηρίζονται σε novels. Αλλά εντάξει μπορείς να πεις πως με κακόμαθαν συγγραφείς [όταν ασχολούμουν με το sport της ανάγνωσης] που τα βιβλία από 600-1000+ σελίδες τα θεωρούσαν το ψωμοτύρι τους και σαν σύντομα έργα.
Για το θέμα tv δεν λέω κάτι γιατι πέραν 1-2 ενημερωτικών εκπομπών ανά περίοδο [γιατί όταν την είχα κλείσει είχα μείνει εντελώς στον κόσμο μου] τα υπόλοιπα είναι μόνο κατ' επιλογήν και ποτέ μέσα από το χαζοκούτι. Όπως δλδ κάνει πλέον η πλειονότητα του κόσμου πλήν των βαθιά συνταξιούχων [από νοοτροπία ή από συνήθεια].
@Wicked
Για το θέμα γούστου δύσκολο να μιλήσεις ωστόσο αν το πάρεις από πλευρά αισθητικής και τύπου παραγωγής, όσα προέρχονται από το αμερικανιστάν είναι συνήθως από 2-102 προϊόντα fast food, ενώ τα ανατολικά έχουν ακόμη ηλιακά φάσματα προορισμού όπου θα δεις πως καθετί ανήκει πραγματικά στην ηλικία για την οποία στοχεύει, και βρίσκεις συνήθως και κάτι διαφορετικό [ατυχώς όχι πάντα] μιας και αυτοί έχουν μολυνθει αρκετά βαριά από την αμερικανιστανική νόσο [μαλάκυνση εγγεφάλου ή αντίστροφα σαν ιατρικός όρο πρέπει να το λέμε ]. Και από όσο είδα τα κουσούρια του δυτικού "πολιτισμού" μας έχουν επηρεάσει κάθε είδος έκφρασης σε σημείο που ακόμη και πράγματα που κάποτε μας άρεσαν να τα φιλτράρουμε κάπως πιο αυστηρά. Σαν τεχνοτροπία που λες πάλι είναι περίεργο γιατί δεν έχουν ένα συγκεκριμένο είδος αλλά 10δες at best όπου κάνουν χρήση τόσων τεχνικών που το μέσο δυτικό studio δεν θα πλησιάσει ποτέ.
Και ευτυχώς τα ανατολικά δεν βρωμάνε πολιτικοκορεκτίλα όπως τα άλλα. Για πόσο και πόσοι από τους δημιουργούς θα ξεφεύγουν δεν γνωρίζω φυσικά. Επειδή αντί για παγκοσμιοποίηση με διατήρηση των κατατόπους πολιτιστικών στοιχείων φτάνουμε σε μια εποχή ομογενοποίησης και ισοπέδωσης. Ακόμη και τα λίγα δυτικά που βλέπουμε παρά τα υψηλά standards παραγωγής έχουν αρκετές αδυναμίες γιατί στηρίζονται κατά 90% στα VEffects παρά στους χαρακτήρες.
Ας πούμε φέτος περιμένουμε από Ιαπωνικό studio ιστορία βασισμένη στο dragon age που οταν την δει κάποιος μεταγλωτισμένη θα νομίζει πως είναι αμερικάνικη ενώ ουσιαστικά θα είναι καθαρά Ιαπωνική παραγωγή. Ή, από τα άσχημα παραδείγματα φυσικά, μεγάλο μέρος των animation της Marvel [spiderman, wolverine και ΣΙΑ δλδ] παράγεται αποκλειστικά από Ιαπωνικά studio. [Μια τόλμησα να δω φυσικά και έφαγαν κόκκινη κάρτα όλες οι υπόλοιπες]
- mkllds
- Futuristic Fedora
Τουλάχιστον μας προσφέρουν κάτι διαφορετικό και θα συμφωνήσω με τον Mortal ότι βασίζονται πάρα πολύ πάνω στην ανάπτυξη των χαρακτήρων κάτι το οποίο μ' αρέσει πάρα πολύ. Και ότι κάποια έχουν πολύ ψαγμένα σενάρια που πολύ θα ήθελαν οι δυτικές παραγωγές να τα πλησιάσουν.
-"Πάνω στην άμμο την καυτή, γράφαμε τ' όνομα μας".
-Θεοδωράκης.
-Σεφέρης.
-Και τραγουδάει ο Σεφέρης.
- Mortal
- Adventure's Advocate
Για τις ιστορίες τι να πω, το είπες και εσύ, δλδ μετά από κάποια texhnolyze, Le portrait de petit Cossette, Elfen Lied, Kara No Kyoukai, Ghost In The Shell και εκατοντάδες άλλες [πλησιάζω τις αρκετές χιλιάδες επεισόδια και ταινίες από τότε που άρχισα να ασχολούμαι] το αποδεικνύουν διαρκώς πως δεν βαζουν όρια στις ιδέες τους. Και αυτό μετράει μιας και μέσα από τους πειραματισμούς και τις αποτυχίες βρίσκεις αρκετά νέα πράγματα ή καλύτερα νέες προσεγγίσεις παλαιότερων ιδεών. Σίγουρα έχουν διαφορετικό χιούμορ, διαφορετική αντιμετώπιση στα κοινωνικά ζητήματα, και ίσως και πιο συντηρητική άποψη αλλά σχεδόν ποτέ την πουριτανική αντιμετώπιση που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί ή αμερική. Ακόμη και τα scifi δράσης τους όπως Gundam, Macross, Votoms και άλλα έχουν δώσει απίστευτο βάρος σε ιδεολογίες και άτομα.