Με ποιό adventure ασχολείστε αυτό τον καιρό?

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
08 Αυγ 2012 20:59 #38704 by tsampikos
Τα έχω και τα δύο παιχνίδια αλλά δεν τα έχω παίξει ακόμη. Είναι από τα παιχνίδια που καταλαβαίνεις τό πόσο καλά θα είναι πριν καν τα παίξεις!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
09 Αυγ 2012 18:33 #38712 by outcry
Κανένα παιχνίδι δεν είναι καλό πριν το παίξεις.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
24 Αυγ 2012 11:48 #38863 by GameLinguist
Χτες τελείωσα με το The 11th Hour, μιας και τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μια τάση "θέλω-να-γυρίσω-στα-παλιά-παιχνίδια-που-δεν έχω παίξει"...

Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε περισσότερο από τον προκάτοχό του (The 7th Guest), αν και τα περισσότερα reviews θεωρήσουν "ιεροσυλία" την προηγούμενη πρόταση. Πιστεύω ότι η ιστορία είναι καλύτερη από το πρώτο, οι γρίφοι λιγότεροι μεν, αλλά ελαφρώς περισσότεροι με τα clues του Gamebook...

Βέβαια και εδώ υπάρχουν καναδυό AI γρίφοι που πραγματικά σε κάνουν να το παρατήσεις ή να το σπάσεις!

Επίσης παλεύω και με το Ghost Pirates of Vooju Island (γιατί με έχει τυραννήσει αρκετά το bug με τα saves)...

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

• GameLinguist
  • GameLinguist's Avatar
  • Adventurous Titan
  • Adventurous Titan
More
29 Αυγ 2012 13:51 #38958 by GameLinguist
Πάει και το Ghost Pirates of Vooju Island... Συμπαθητικό παιχνίδι με έξυπνη ιδέα... Απαράδεκτο, όμως, το pixel hunting σε κάποιες οθόνες (αυτή η αλατέρια του Αυτοκράτορα ήταν ...) και η απουσία υποτίτλων στα sequences...

Τώρα το πρόγραμμα έχει Darkstar και Fenimore Fillmore's Revenge (μιας και το Wanted μου άφησε καλές εντυπώσεις)

"Όσο βαθιά και να θάψεις την αλήθεια,
αυτή έχει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει"
-- παροιμία των φάλαν // Το Σκήπτρο του Φοίνικα
GameLinguist: Because Language is a Game

More
29 Αυγ 2012 23:21 #38978 by pananag
Βρήκα σήμερα χρόνο και έπαιξα το Gemini Rue. Μου πήρε μια γεμάτη μέρα για να το ολοκληρώσω.

Πολύ ωραία ιστορία που καθηλώνει, γεμάτη ανατροπές (κανα δυο τις κατάλαβα αλλά είναι τόσες πολλές που μένεις παγωτό συνέχεια). Τα πιξελιασμένα γραφικά δεν επηρεάζουν την εμπειρία αρνητικά εκτός από κάποιες φορές που δεν είναι ευκρινή ορισμένα hotspots. Η μουσική είναι καταπληκτική και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Οι γρίφοι του λογικοί, αν και όχι τόσο ευφάνταστοι. Δεν κουράζει παρότι δεν διαθέτει κάποιες από τις σύγχρονες ευκολίες και απλοποιήσεις των σημερινών adventures π.χ. δεν υπάρχει πλήκτρο που να δείχνει τα hotspots στις οθόνες.

Συνοπτικά, πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
29 Αυγ 2012 23:27 #38979 by Castledoque

pananag wrote: Συνοπτικά, πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.

Γιατί δεν το περίμενες τόσο καλό; Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πάρει διθυραμβικές κριτικές όταν βγήκε.

pananag wrote: ...δεν υπάρχει πλήκτρο που να δείχνει τα hotspots στις οθόνες.

Όσο χρήσιμο είναι μερικές φορές αυτό το πλήκτρο στα σύγχρονα adventure, άλλο τόσο μου κάθεται στο λαιμό. Έχει εξαφανίσει τελείως την αίσθηση της εξερεύνησης από τα adventure (κάτι σαν τα τεράστια βέλη στα σύγχρονα RPG).

More
30 Αυγ 2012 00:18 #38980 by pananag

Castledoque wrote: Γιατί δεν το περίμενες τόσο καλό; Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πάρει διθυραμβικές κριτικές όταν βγήκε.

Το περίμενα καλό. Απλά ήταν ακόμη καλύτερο από αυτό που περίμενα.

More
30 Αυγ 2012 18:46 #39007 by crocark
Να πάρει! Έψαχνα να βρω στα reviews της giovanna για τη Nancy το Shadow Ranch, αλλά δεν το έχει. Παιχνιδάρα. Με κράτησε ζεστό μονοκοπανιά. Σε δυο μερούλες χωρίς αναπνοή. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Σχεδόν διασκέδασα κι όλα τα minigames!!! Χαρούμενος γιατί:
1. Καιρό είχα να τελειώσω μονοκοπανιά παιχνίδι.
2. Πολύ καιρό είχα να τελειώσω Nancy Drew στο senior.
3. Γιατί έπαιξα με χάντρες και λουλουδάκια μετά από καιρό επίσης. Εντάξει, όχι πολύ. Μ' αρέσουν εμένα αυτά ...

Και έκπληκτος γιατί ανακάλυψα ότι ο mkllds χωρίς να ξέρει τι παιχνίδι παίζεις σου λύνει γρίφους. Δε χρειάζεται καν spoiler tags. Έχει χάρισμα το παιδί*

* θα έλεγα ο άνθρωπος, αλλά μιας κι είσαι ακόμη παιδί ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
07 Σεπ 2012 01:47 #39233 by Castledoque
Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα posts, πρόσφατα ασχολήθηκα με μερικά freeware adventure που έχω μαζέψει κατά καιρούς. Μερικά αποδείχθηκαν εξαιρετικά θετικές εκπλήξεις, κάποια άλλα ήταν ό,τι πρέπει για να σκοτώσεις (λιγότερο ή περισσότερο ευχάριστα) 1-2 ωρίτσες το βράδυ. Ανάμεσά τους ήταν και ένα παιχνίδι που λέγεται "Perils of Poom", δεν ξέρω αν το γνωρίζει κανείς σας. Ενώ έχει διασκεδαστικούς γρίφους και σχετικά καλή διάρκεια 3-4 ώρες, πρέπει να ομολογήσω ότι με εξόργισε το subject matter του. Φανταστείτε ένα παιχνίδι με ανάλαφρη ατμόσφαιρα στυλ Lucasarts, όπου το quest του ήρωα δεν είναι πχ να γίνει πειρατής, αλλά να βρει μια μυστηριώδη παράνομη ουσία, η οποία αποτελεί βάση για ναρκωτικά! Δεν έχω πρόβλημα με τα παιχνίδια με σκοτεινή-ζοφερή-μαύρη θεματική, αλλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια και το συγκεκριμένο παιχνιδάκι κατά τη γνώμη μου τα ξεπερνάει. Ανάλαφρο adventure με ήρωα έναν τύπο που για το χρήμα ψάχνει μια πρώτη ύλη για ναρκωτικά πάει πολύ και τελικά καταντάει κακόγουστο σαν αστείο και -sorry για τη βαρύγδουπη λέξη - ανήθικο. Βέβαια στο τέλος κάπου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με ένα χαρακτήρα να διευκρινίζει ότι η ουσία αυτή δεν αποτελεί ένα απλό ναρκωτικό αλλά δίνει (αν κατάλαβα καλά) υπεράνθρωπες δυνάμεις, και για αυτό την αναζητούν όλοι, χωρίς όμως να αλλάζει το γεγονός ότι προκαλεί και εθισμό, ενώ ένας άλλος χαρακτήρας στον επίλογο μας υπενθυμίζει ότι τα ναρκωτικά κάνουν κακό. Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς σκεφτόταν ο δημιουργός του παιχνιδιού, όταν έστηνε μια τέτοια πλοκή. Απλώς απαράδεκτο! Επαναλαμβάνω πως αν είχαμε να κάνουμε με μια σκοτεινή ιστορία, δε θα είχα πρόβλημα (τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό), αλλά να βλέπω μια τέτοια θεματική σε ανάλαφρο κωμικό παιχνίδι το θεωρώ αδικαιολόγητη επιπολαιότητα και ηθικά επιλήψιμο. Κι αν είναι κρίμα που κάποια από τα freeware διαμαντάκια που είδα πρόσφατα δε θα γίνουν ποτέ γνωστά, για το συγκεκριμένο το θεωρώ ευτύχημα που δε θα γίνει ποτέ ευρύτερα γνωστό πέρα από τον κύκλο της AGS adventure κοινότητας! Και φανταστείτε πως αν δεν ήταν αυτή η εξοργιστική θεματική, θα είχα βρει το παιχνίδι συμπαθέστατο... Χωρίς υπερβολή, ένα παιχνίδι για τον Καιάδα! Κι ευτυχώς που ο δημιουργός του δεν έφτιαξε ποτέ τη συνέχεια που σκόπευε.

More
07 Σεπ 2012 02:58 #39234 by manos426f
Eγώ πάλι είμαι σε φάση προσωρινής αποτοξίνωσης,μια και μετά και το Oz Orwell and the crawling chaos αποφάσισα να μην ασχοληθώ με το adventure gaming μέχρι την έλευση των Secret files 3 και Testament of Sherlock Holmes.

Οπότε και περιορίζομαι στο "παιχνίδι-που-είναι-κατάλληλο-για-όλη-τη-διάρκεια-της-χρονιάς-όταν-δεν-παίζω-adventures" ή αλλιώς F1 2011 (του οποίου τα ψωμιά επίσης τελειώνουν λογικά,μια και εντός του μηνός καταφθάνει ο αντικαταστάτης του,το F1 2012)

www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware

More
07 Σεπ 2012 09:16 #39238 by crocark
@ Castledoque

Δεν το έχω παίξει και ούτε πρόκειται ή επρόκειτο ποτέ. Ωστόσο μου έκανε θετικότατη εντύπωση το σύνολο των σχολίων σου, πράγμα που μπορεί να μη σ' αφορά, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι έχεις έναν υποστηρικτή σ' αυτές σου τις απόψεις κι έτσι, την επόμενη φορά που θα θες να κρίνεις αρνητικά ανάλογη περίπτωση, θα μπορείς να το κάνεις με λιγότερους ενδοιασμούς.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
07 Σεπ 2012 09:54 #39241 by Castledoque

crocark wrote: ...τουλάχιστον θα ξέρεις ότι έχεις έναν υποστηρικτή σ' αυτές σου τις απόψεις κι έτσι, την επόμενη φορά που θα θες να κρίνεις αρνητικά ανάλογη περίπτωση, θα μπορείς να το κάνεις με λιγότερους ενδοιασμούς.

Thanks. :wink:

Ελπίζω πάντως να μην ξαναδώ ποτέ παιχνίδι με τόσο άκυρο, άκαιρο και άτοπο θέμα. Δεν είναι όλα πλάκα και αντικείμενο για αστειάκια σε αυτή τη ζωή. :x :x :x

More
07 Σεπ 2012 10:14 #39247 by Constantine_R
Ναι μωρέ ο καθένας προσπαθεί να το παίξει έξυπνος. Έτσι όπως τα λες είναι σενάριο δεκατριάχρονου...
"Και που λες ρε μ#%$# θα βάλουμε ότι ψάχνει για ναρκωτικά.... χαχα θα είναι πολύ cool...." :neutral:
Το τραγικό νομίζω είναι ότι στο site του AGS οι users του δίνουν 4/5 (57 ψήφοι). Βέβαια μπορεί αρκετοί από αυτούς να ήταν φίλοι του...

@Μάνος
Μάνο, F1 να υποθέσω παίζεις με τιμονιέρα; Έχεις πάρει-φτιάξει και κάθισμα; :D

“You know, the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don’t alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit their views.”

• Castledoque
  • Castledoque's Avatar
  • Adventure Draic Kin
  • Adventure Draic Kin
More
07 Σεπ 2012 10:56 #39257 by Castledoque

Constantine_R wrote: Το τραγικό νομίζω είναι ότι στο site του AGS οι users του δίνουν 4/5 (57 ψήφοι). Βέβαια μπορεί αρκετοί από αυτούς να ήταν φίλοι του...

Και που είσαι ακόμα. Δεν πήρε μόνο 4/5 από τους users, αλλά και 3/5 από το επίσημο AGS panel (που στο συγκεκριμένο site δεν αντιστοιχεί στο μέτριο παιχνίδι όπως εδώ, αλλά στο καλό!) Μέχρι και το adventuregamers (ναι, ναι, ξέρω πόσο το συμπαθείτε όλοι, αλλά είναι από τα λίγα site που ασχολούνται που και που με τους freeware τίτλους) είχε βγάλει ένα review με καλά λόγια και το μόνο που είχε να πει για την απαράδεκτη κεντρική ιδέα είναι το εξής (το επισυνάπτω για να δείτε πως παρουσιάζει την κεντρική πλοκή κάποιος που του άρεσε το παιχνίδι):
"...it is here that his adventure truly begins. Mozez wants Mac to find the source of Pure Poom -- a hugely popular, not to mention highly illegal -- drug. Mac has some misgivings, but the huge amount of money he will be paid is more than enough to assuage them. And so, Mac's quest to find Pure Poom begins."
Και στο τέλος του review ο κριτικός αναφέρει ανάμεσα στα θετικά του παιχνιδιού το "strong story"! Σα να λέμε quest να είναι κι ότι νά' ναι! Ε δεν πάει έτσι...

Τώρα για τα 4/5 που βάλανε στο AGS site μπορεί να μην πρόκειται για φίλους του "δημιουργού", αλλά απλούς παίκτες που είδαν διασκεδαστικούς γρίφους και αστειάκια στο σενάριο και χάρηκαν τόσο που δεν πρόσεξαν την ηθική χρεωκοπία της κεντρικής ιδέας! Όπως είπα και πιο πάνω, αν δεν ήταν το απαράδεκτο concept, κι εγώ θα είχα βρει το παιχνίδι συμπαθητικό. Απλώς για μένα το ηθικά επιλήψιμο σενάριο του παιχνιδιού παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην τελική μου εντύπωση. Είναι αυτό που έλεγα σε άλλο post ότι από τα user reviews δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για την πραγματική ποιότητα ενός παιχνιδιού, μια και δε γνωρίζεις τίποτα για τα κριτήρια και το γούστο του εκάστοτε reviewer.

Sorry που επιμένω και ενδεχομένως γίνομαι κουραστικός, αλλά πραγματικά μου έκανε εντύπωση που δεν βρήκα ούτε ένα σχόλιο στο AGS ή το review του AG για το άστοχο και ηθικά μεμπτό σεναριακό concept. Τι είναι αυτό, λογική του τύπου: "Παιχνίδι είναι μωρέ, δε βαριέσαι; Πλάκα κάνει με το θέμα, δεν το αντιμετωπίζει σοβαρά." ή ξαφνικά προσπαθούν όλοι να φανούν "cool", "edgy" και μοντέρνοι;

Υ.Γ.: Πάντως χαίρομαι που εδώ στο adventure advocate παρά την τρέλα που μας βαράει, σε κάτι τέτοια θέματα είμαστε οι πιο λογικοί.

More
07 Σεπ 2012 11:11 #39259 by crocark

Castledoque wrote: Πάντως χαίρομαι που εδώ στο adventure advocate παρά την τρέλα που μας βαράει, σε κάτι τέτοια θέματα είμαστε οι πιο λογικοί.

:lol: Καλά ... Ακόμη να μάθεις. Πέτυχες τους πρωινούς ... Κάτσε να μεσημεριάσει και μετά και θα δούμε ...

Πάντως εμένα μ' αρέσουν κάποια πράγματα που λες πολύ, πάρα πολύ:

Castledoque wrote: ξαφνικά προσπαθούν όλοι να φανούν "cool", "edgy" και μοντέρνοι;

Άντε ... φιλιά ...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ