Τα adventure games σήμερα
- Elessar
- Team
Το ότι τα adventures δεν καταφέρνουν να αγγίξουν το mainstream κοινό που ξημεροβραδιάζεται στα FPS ή στο WoW πραγματικά δεν μου λέει τίποτα και δεν με αφορά κιόλας. Εργάζομαι σε εταιρεία που ασχολείται με την εμπορία video games και ξέρω ποια παιχνίδια πουλάνε. Αυτό όμως που κάπως με ενοχλεί είναι πως το ίδιο κοινό που ζει και αναπνέει στο Black Ops έχει και την άποψη πως τα 'adventure games πέθαναν' (προφανώς φίλε omen_AA δεν αναφέρομαι σε σένα ). Μα τους είπε κάποιος πως μας ενδιαφέρει η γνώμη τους;
Και παρακαλώ σημειώστε την τεράστια κουβέντα που είπε παραπάνω η Fallen Angel: Πραγματικά πόσα RPGs και strategies κυκλοφόρησαν πέρυσι; Ήταν περισσότερα από τα adventures; Με τίποτα, απαντάω εγώ. Αλλά όχι, τα adventure games πέθαναν...
ΥΓ. Η αναφορά για το Asylum ήταν πραγματικά άτοπη και το λέω με όλη την καλή διάθεση. Το Scratches ήταν από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών και προσωπικά θεωρώ τον δημιουργό του, Agustin Cordes, ως μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του χώρου. Είναι λίγο άδικο να παραμερίζονται τόσο δυνατοί τίτλοι και να γίνονται τούμπες για το τάδε - εντελώς πανομοιότυπο sequel - του δείνα, εντελώς generic FPS.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι θεωρούν - για ν-οστή φορά τα τελευταία 10 χρόνια - πως τα adventure games πέθαναν. Με ενοχλεί όμως να βγαίνουν και να το διατυμπανίζουν
Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς
Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.
- panagios
- Banned
Αν λοιπον αυτα τα 2 παιχνιδια ειναι ψηλα στις προτιμησεις, τοτε καταλαβαινουμε οτι 2 αλλα παιχνιδια που παιζονταν μια χαρουλα επεσαν πιο χαμηλα. Δεν λεω οτι διαβαζω πλεον το περιοδικο και δεν ειμαι ο καταλληλος να κρινω ακριβως αυτο το αρθρο αλλα νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουν την ουσια του πραγματος. Το λεγομενο στην Τριπολη anticipation ειναι και κατι που δημιουργειται απο τα περιοδικα και απευθυνεται κυριως σε εφηβους. Εγω, μετα απο χρονια μουφας εχω μαθει να διαβαζω πριν να αγορασω ενα παιχνιδι. Και διαβαζω σφαιρικα, σε φορουμς παικτων του παιχνιδιου αλλα και σε αλλα γενικοτερου ενδιαφεροντος.
Δεν διαβαζω πλεον ενα περιοδικο και μονο, διοτι αυτο θα με καταντουσε παρανοικο. Θα περναγα απο το ΠΣΜ των 90ς οπου ΟΛΑ τα adventures ηταν θεικα στο PC Gamer της Αγγλιας της περιοδου του μαστερ μου οπου ολα τα adventures ηταν για κοριτσια και για κλαματα. Και ολα αυτα με διαφορα 3-4 ετων.
- EmperorXIII
- Banned
Επίσης, να σημειώσω πως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, μιλώντας τουλάχιστον για PC Gaming, τα adventures δεν είχανε λιγότερες κυκλοφορίες φέτος σε σχέση με Racing, Simulators και strategy games πιθανότατα (το πολύ πολύ με τα τελευταία να είναι στο περίπου ίσα..)..
Για τα RPGs που είπατε, είχανε περάσει και αυτά μια πολύ παράξενη περίοδο από την επόχή του CD και μετά, δλδ γύρω 95.. Σε εκείνη την φάση όσοι θυμούνται η SSI ξεθώριαζε και υπήρχε μουρμούρα αλλά όλο και κάποια είτε εταιρία είτε παιχνίδι έβγαινε και τα κράταγε.. Πχ 95 το Diablo που είναι Action RPG αλλά την δουλειά του την έκανε, το Stonekeep τότε για πιο σοβαρούς, πιο μετά ήρθανε τα BGate, Planescape κλπ κλπ... Γενικά εδώ και πολλά χρόνια τα RPGs (single player πάντα) έχουνε λιγότερες κυκλοφορίες το χρόνο σε σχέση με τα περισσότερα είδη, λίγες μα καλές..
Για το PCMaster προσωπικά έχω χρόνια που έχω σταματήσει να το διαβάζω συστηματικά (κάπου 2002 max) ενώ για μένα η "παρακμή" του είχε ξεκινήσει από το 98-99.. Πάντως ακόμα 1 φορά το χρόνο σε τπτ διακοπές το αγοράζω για την παραλία έτσι να θυμάμαι παλιές καλές εποχές.. (εντελώς ανόμοια η σύγκριση, αλλά σαν συνδρομητής του Retro Gamer σας προτείνω σε όλους να διαβάσετε ένα τεύχος για να κάνετε συγκρίσεις απλά και μόνο στο value for money ).. (αλήθεια άσχετο ο Τσουρινάκης τελικά μάθαμε αν έκανε καμμιά σελίδα ή οτιδήποτε που έλεγε? ) ..
Πάντως να πω πως όσοι μπορούνε καλό είναι να το στηρίζουνε το PCMaster μιας και δεν έχουνε μείνει και πολλά gaming περιοδικά στην Ελλάδα
Και μπράβο στον συντάκτη που ήρθε εδώ να συμμετέχει στην συζήτηση.. Ωραίος
Einai ena xorto magiko........
- Visitor
- manos426f
- Futuristic Fedora
Θα ήθελα να σχολιάσω κι εγώ 2-3 posts με τη σειρά μου,μια και ανοίχτηκε ένας όμορφος διάλογος,με αφορμή το άρθρο αυτό.
Fallen_Angel wrote: Και καλά εσύ έχεις τις απόψεις σου, γράφεις τα ανάλογα. Ο αρχισυντάκτης δεν επεμβαίνει, δεν ορίζει γραμμή στο περιοδικό; Αυτή είναι η γραμμή του νέου (a.k.a. μετά-Τσουρινάκη εποχή) PCM; Τα adventures είναι: "[...]ιδίως τα "μαρτυρικά" adventures, των οποίων ο θάνατος συνεχώς ανακοινώνεται και όλοι ετοιμάζονται για κατάθεση στεφάνου, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι εμφανίζεται και τον αναβάλλει.[...]";! Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση... ειδικα σε μία εποχή όπου τα adventures καθόλου δεν κινδυνεύουν πλέον· απλώς δεν αποτελούν μόδα. Αυτό ομολογώ πως δε θα το περίμενα από τον κο Κουβόπουλο καθότι τον έχω/είχα (θα δείξει) σε adventuro-εκτίμηση...
Tasos wrote: Αυτό που θέλω να πω, καλοπροαίρετα πάντα, είναι πως το άρθρο δίνει μια λάθος εικόνα για τις επικείμενες κυκλοφορίες των adventures και αυτό δεν είναι σωστό...
Προφανώς στο σημείο αυτό μπαίνουν και τα σχόλια της fallen περι ελέγχου από την αρχισυνταξία, που είναι, όμως, εσωτερικό Σας θέμα και δεν θα μείνω σε αυτό.
Παιδιά,εκπλήσσομαι με αυτό που λέτε.
Μα ασφαλώς και ΔΕΝ δίνει καμία γραμμή ο αρχισυντάκτης!
Το αντίθετο θα ήταν -χοντρό- πρόβλημα άλλωστε,όχι αυτό που συμβαίνει.Για παράδειγμα,στο ίδιο ακριβώς τεύχος,στην "Retro gaming",και στην αρχή αυτής,αναφέρομαι -μέσα από τη δική μου οπτική- στον "θάνατο των adventure games".100% διαφωνία με τον Τάσο και χωρίς να γνωρίζω τη δική του τοποθέτηση (δεν πήγαινε σε αυτόν δηλαδή η δική μου τοποθέτηση).
Άλλο παράδειγμα.Το review του Gray matter και η αναφορά του Νικόλα Κάκκου στο παιχνίδι,μέσα από την "Adventure & RPG codex".Υπάρχει διαφορά απόψεων.Και καλά κάνει και υπάρχει,αλίμονο...
Ο Χρήστος (Κουβόπουλος) λοιπόν,τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνει;Να δώσει εντολή για κοινή γραμμή μεταξύ μας (εμού και του Τάσου στη μία περίπτωση,εμού και του Νικόλα στην άλλη),αναφορικά με τα δύο αυτά θέματα;Αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα περιοδικό;Αυτό ζητάμε ως αναγνώστες;Προσωπικά είμαι στην εντελώς αντίθετη όχθη και επιζητώ την ποικιλία,όσο και την 100% ειλικρίνεια στις απόψεις.
Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θέλετε κι εσείς.
Σκεφτείτε και την ακριβώς αντίθετη περίπτωση.Αν "δινόταν γραμμή" ενάντια στα adventure games,δε θα ήσασταν 100% απέναντι σε αυτό;
Τέλος,επειδή με τον Αντρέα Τσουρινάκη συνυπήρξαμε στο περιοδικό για ένα πολύ μικρό διάστημα,οφείλω να πω ότι γραμμή υπέρ ή εναντίον του είδους δεν υπήρχε ούτε προς,ούτε από,τον ίδιο.
Κοινώς,κανείς δεν έπαιρνε,ούτε και παίρνει γραμμή από άλλον και αυτό για μένα είναι ένα από τα πιο ισχυρά δείγματα υγείας ενός εντύπου...
crocark wrote: Δεν έχω τίποτα με το PCMaster. Το παρακολουθώ και το διαβάζω. Με την αλλαγή της κατάστασης στη μετατσουρινάκεια περίοδο έχω ένα θεματάκι ομολογουμένως. Τέλος ο Μάνος, πιστεύω, έκανε την παραπομπή όχι τυχαία. Είναι πιθανόν συνέχεια αυτών που έχουν ειπωθεί στο roundtable.
Ειλικρινά με ενδιαφέρει πολύ να μου εξηγήσεις τόσο το πρώτο σκέλος αυτού που γράφεις,όσο και το δεύτερο,το οποίο πραγματικά δεν κατάλαβα καθόλου..
WickedMan wrote: Συνεχίστε τη δουλειά εκεί στο Pc Master. Γενικότερα και παρά τη γκρίνια μου βρήκα το περιοδικό καλύτερο απ ότι περίμενα...
Προσπαθούμε φίλε,σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια!
outcry wrote: Yπάρχει ακόμα Pc Master?
Το διαβάζουν άνθρωποι ακόμα?
Αυτός είναι ο ένας τρόπος να δείξεις την άποψή σου για κάτι που δε συμπαθείς, παρόλο που το διάβαζες μικρός.
Ο άλλος τρόπος είναι απλώς να αγνοήσεις την ύπαρξή του.
Φαντάζομαι έγινε αντιληπτός ο παραλληλισμός.
Κι η δική σου τοποθέτηση έχει ενδιαφέρον και θα ήθελα μια περαιτέρω ανάπτυξή της,αν προτίθεσαι φυσικά να την πραγματοποιήσεις!
EmperorXIII wrote: Για το PCMaster προσωπικά έχω χρόνια που έχω σταματήσει να το διαβάζω συστηματικά (κάπου 2002 max) ενώ για μένα η "παρακμή" του είχε ξεκινήσει από το 98-99.. Πάντως ακόμα 1 φορά το χρόνο σε τπτ διακοπές το αγοράζω για την παραλία έτσι να θυμάμαι παλιές καλές εποχές..
Πάντως να πω πως όσοι μπορούνε καλό είναι να το στηρίζουνε το PCMaster μιας και δεν έχουνε μείνει και πολλά gaming περιοδικά στην Ελλάδα
Μια και το διαβάζω σερί από το 1993 το περιοδικό,δε βρίσκω κάποια συνεχιζόμενη παρακμή του και φυσικά ΔΕΝ γράφω το παραπάνω επειδή την περίοδο αυτή -τυχαίνει να- αποτελώ συντάκτη του.Ίσα ίσα που θεωρώ ότι έχει κάνει -όπως τα πάντα στη ζωή αυτή- διάφορους κύκλους και τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε πολύ καλή φάση.Αλλά γνώμες είναι όλες φυσικά και πάντα έχει ενδιαφέρον η ανάπτυξή τους!
EmperorXIII wrote: Και μπράβο στον συντάκτη που ήρθε εδώ να συμμετέχει στην συζήτηση.. Ωραίος
Αλίμονο,γιατί να μη το έκανε;
Δική μου (ισχυρή) πεποίθηση είναι ότι γράφουμε πάντα κάτι που το πιστεύουμε κι ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να το αιτιολογήσουμε...
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- crocark
- Adventure's Advocate
manos426f wrote: crocark έγραψε:
Δεν έχω τίποτα με το PCMaster. Το παρακολουθώ και το διαβάζω. Με την αλλαγή της κατάστασης στη μετατσουρινάκεια περίοδο έχω ένα θεματάκι ομολογουμένως. Τέλος ο Μάνος, πιστεύω, έκανε την παραπομπή όχι τυχαία. Είναι πιθανόν συνέχεια αυτών που έχουν ειπωθεί στο roundtable.
Ειλικρινά με ενδιαφέρει πολύ να μου εξηγήσεις τόσο το πρώτο σκέλος αυτού που γράφεις,όσο και το δεύτερο,το οποίο πραγματικά δεν κατάλαβα καθόλου..
Μάνο, έχουμε μιλήσει ξανά κι εδώ και αλλού. Ειδικά στο πρώτο σκέλος νομίζω θα σου πω, νομίζω, ακριβώς τα ίδια πράγματα που σου έγραψα κάποτε σε mail. Προσωπικά εκτιμώ τη δουλειά σου και του Νικόλα. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι, δεν έχει να κάνει με την παρουσία σας στη συντακτική ομάδα επομένως. Έχει να κάνει με την απουσία ενός ανθρώπου, εξαιτίας του οποίου αποκλειστικά παίζω γενικά παιχνίδια σε υπολογιστή. Πλέον όταν αγοράζω το περιοδικό δεν υπάρχουν οι αγαπημένeς μου στήλες adventure & RPG update, adventure SOS. Μπορεί από εκεί να μη μάθαινα και πολλά πράγματα (τελευταία), αλλά υπήρξαν από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες επι μια εικοσαετία. Μπορεί λοιπόν το "θεματάκι" μου να μην εξηγείται λογικά, αλλά και τα συναισθηματικής φύσεως θεματάκια είναι υπαρκτά
Στο δεύτερο, κάνω πλάκα μ' αυτά που σου λένε τους τελευταίους μήνες είτε στο roundtable, είτε στο φόρουμ. Σα να είπες: με σκάσατε να μου λέτε ότι δεν έχω γούστο, ελάτε μια βόλτα κι από το advocate να δείτε τι λένε και κάποιοι άλλοι.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- Fallen Angel
- Homo Adventurous
Δε θα ήθελα να ξεστρατίσει το thread εξαιτίας μου, αλλά να σου πω δύο πραγματάκια μιας κι αναφέρθηκες:
Με όλο το θάρρος (και τη συμπάθεια), γράφετε για ένα περιοδικό. Η άποψή σας πάντοτε θα εμπεριέχει υποκειμενικότητα (και πολύ καλά θα κάνει), αλλά οι ανακρίβειες δε θα έπρεπε να επιτρέπονται. Ειδικά, όταν δε γίνονται κατά λάθος, αλλά με κάθε πρόθεση. Εκτός αν δε θεωρείς ανακρίβεια πως τα adventures έχουν λιγότερες κυκλοφορίες από τα racing και τα simulators. Λάθη όλοι έχουμε κάνει σε αυτά που έχουμε γράψει. Λάθη... χωρίς πρόθεση...
(Εάν ισχύουν όσα γράφει ο Omen_AA και κάνω εγώ λάθος με τα νούμερα, του ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη!!)
Επίσης, σε άρθρο "Το Ραντάρ του 2011, πρώτες ματιές σε 60 games που περιμένουμε" σχόλια τύπου: "Ένα adventure τρόμου από τους κατασκευαστές του παλιότερου Scratches[...]Αγνωστω λοιπών στοιχείων, αλλά εντάξει adventurades είμαστε;[...] θα έπρεπε να έχουν "κοπεί" (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) από τον αρχισυντάκτη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Omen_AA, έχω πολλούς φίλους (ΦΙΛΟΥΣ!!) που ασπάζονται τις απόψεις του. Αλλά οι απόψεις του δε θα έπρεπε να παρουσιάζονται σε άρθρα που υποτίθεται πως παρουσιάζουν "αντικειμενικά" (πάντα τρόπον τινά) γεγονότα γύρω από το gaming, στην προκειμένη τις αναμενόμενες κυκλοφορίες του έτους. Άλλο σε στήλες ειδικότερου ενδιαφέροντος (όπου π.χ. ένας FPS-άς "κράζει" τα adventures και λέει για το θάνατό τους), άλλο σε στήλες που υποτίθεται πως δε φοράνε φανέλα, αλλά πραγματεύονται όλες τις κατηγορίες του gaming.
Προσωπικά (εξ ου και το αρχικό μου σχόλιο), θα ήθελα ο κος Κουβόπουλος να το έχει "κόψει". Από εκεί συγκεκριμένα. Όχι από άλλη πιθανά στήλη του Omen_AA. Επειδή έτσι όπως γράφτηκε τελικά εκείνο το κομμάτι είναι σα να λέει πως δεν περιμένουμε κανένα ενδιαφέρον adventure μες το 2011. Ή μάλλον, πως περιμένουμε ένα, για το οποίο σιγά τι να μάθουμε, και το οποίο σιγά πόσο χάλια θα είναι. Αυτό δεν είναι παρουσιάση κυκλοφοριών υπό το πρίσμα του χι συντάκτη, είναι υποτιμητικό ξεπέταγμα ενός είδους παιχνιδιών που τυχαίνει να αρέσει σε μερικούς από εμάς ( ), ή όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Τάσος νωρίτερα "δίνει μια λάθος εικόνα για τις επικείμενες κυκλοφορίες των adventures και αυτό δεν είναι σωστό..."
Δεν ξέρω αν γίνομαι καταννοητή· ή αν έχει νόημα η όλη συζήτηση εδώ μέσα, ή γενικά. Πάντως, προσωπικά, με στεναχώρησε η συγκεκριμένη δημοσίευση. Κι ας μην είχε αυτή την πρόθεση.
Πάντα φιλικά...
ΥΓ: Η λέξη "γραμμή" πιθανά (έως βέβαια) να ήταν λάθος επιλογή από πλευράς μου και να παρανοήθηκε, λυπάμαι.
ΥΓ2: Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι προς (μεγάλη) τιμήν του Omen_AA που εμπλέχτηκε οικειωθελώς σε τέτοια συζήτηση, στο συγκεκριμένο forum, κι έχοντας μάλιστα εκφράσει πρώτα τέτοιες πεποιθήσεις για το είδος. Κι ο νοών νοείτω...
Nothing happens unless first a dream...
- Tasos
- Topic Author
- Templar Hunter
- moumiaq
- Spammer
- crocark
- Adventure's Advocate
moumiaq wrote: Δεν μου αρέσει στην τελική που εσύ παρουσιάζεσαι ως ο παλιομοδίτικος- κολλημένος εν μέρει adventuras , διότι δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα κάθε φορά οτι τα adventures είναι κάποιο σπάνιο είδος οχι σημερινό.
Ομολογώ ότι με την παραπάνω κατάσταση σπάω αρκετή πλάκα. Απ' την άλλη, στο συμπέρασμα του ο Moumiaq έχει απόλυτο δίκιο. Φαίνεται γενικά (κι από το φόρουμ του PcM) ότι μιλάμε για κάτι το αξιοπερίεργο. Αυτομάτως υποβαθμίζεται η όποια συζήτηση, παρουσίαση. Από την άλλη, δεν είναι μόνο τα γκάλοπ που λέει ο Moumiaq, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνολικά.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ
- EmperorXIII
- Banned
Φίλε συντάκτη του PCM έχω από το περιοδικό όχι απλά ευχάριστες αναμνήσεις αλλά κάτι παραπάνω, μιας και στην κυριολεξία μεγάλωσα με 3 περιοδικά από 8 χρονών παιδάκι (το 90..).. Το PCMaster τότε με την δισκέτα 5 1/4 που ακόμα και το πιο απλό προγραμματάκι τότε ήτανε θησαυρός, το πρώτο μου Pixel με review τότε Nightbreed και το User φυσικά..
Για το PCMaster μιας και για αυτό μιλάμε, η αρχή του τέλους του ήρθε κάπου την εποχή που όταν ήτανε σπασμένο σε δύο περιοδικά (μαζί βέβαια), το PcMaster και το PcGamer αποφάσισαν να τα ενώσουνε αλλά με ταυτόχρονη τεράστια στροφή στο gaming και κάνοντας στην άκρη όλα τα άλλα.. Κάπου εκεί στην πορεία άρχισε το περιοδικό πλέον να χάνει.. Ο Τσουρινάκης από κει κάπου είχε αρχίσει να κουράζεται και όπως είπε κάποιο παιδί αποπάνω να γράφει όλο και πιο τυποποιημένα reviews, ενώ γενικά το περιοδικό έπασχε απίστευτα σε υλικό.. Με απλά λόγια , όταν ένα περιοδικό 100+ σελίδων το διαβάζεις σε max 1 ώρα κάτι σημαίνει αυτό.. :/ Σύγκρινε απλά το περιεχόμενο του PCMaster με άλλα περιοδικά του χώρου έξω..
Τεσπα... Έχει παραξεφύγει η συζήτηση.. Είπα πως για μένα πρέπει να επιζήσει οπωσδήποτε το PcMaster ..
Einai ena xorto magiko........
- manos426f
- Futuristic Fedora
Θα ήθελα λοιπόν απλά να σταθώ σε 2 πράγματα,για να κλείσουμε κιόλας αυτήν την off-topic παρένθεση,την οποία θα μου συγχωρέσετε,μια και είναι προϊόν της δικής μου εμπλοκής στο παρόν thread.
Α. Νομίζω και πιστεύω να έχει γίνει κατανοητό πως μετά τη διακοπή της συνεργασίας του περιοδικού με τον ΑΠΤ,καμία αλλαγή δεν έγινε όσον αφορά το είδος των adventure games και την αντιμετώπισή του.Με άλλα λόγια,όσες κυκλοφορίες υπήρξαν και μπορέσαμε να προμηθευτούμε,τις παρουσιάσαμε,όπως φυσικά το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του φίλου Τάσου,εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν ήταν ηθελημένα ενάντια στο είδος,αποτέλεσε έκφραση προσωπικής γνώμης (όπως κι η δική μου άλλωστε περί Starcraft 2 στην "Editor's roundtable",για την οποία εν συνεχεία άκουσα τα εξ' αμάξης από φανατικούς του είδους ) κι εγώ αυτό το σέβομαι απεριόριστα.Ούτε συνολική γραμμή ή αντίληψη του περιοδικού απέναντι στο είδος αποτελεί,ούτε υποβάθμιση όλων εμάς που ασχολούμαστε με αυτό.Εγώ χαμογέλασα όταν το διάβασα,ακριβώς διότι οι επόμενοι μήνες θα αποδείξουν στον φίλο μου ότι και παραπάνω κυκλοφορίες θα έχουμε,και τα adventure games θα έχουν ένα αρκετά ισχυρόν παρόν κι εντός του 2011.
Β. Είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό να υπάρχουν άτομα που προτιμούσαν τον τρόπο γραφής άλλων συντακτών,παλαιοτέρων περιόδων.Δεν ισχυρίστηκε κανείς μας ότι είναι ο καλύτερος συντάκτης (αλίμονο!),αλλά ούτε και προσπάθησε να μιμηθεί τον οποιονδήποτε άλλο.Σίγουρα είναι δύσκολο να κάνεις review σε ένα είδος παιχνιδιών που επί μια 20ετία "κρατούσε" ο ΑΠΤ και μοιραία θα περιέλθεις σε συγκρίσεις με αυτόν,από το αναγνωστικό κοινό.Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε κι εγώ κι ο Νικόλας Κάκκος,αλλά εν τέλει μόνο άσχημο δεν είναι και γιατί να είναι άλλωστε;Το να συγκρίνεσαι με ένα "μεγαθήριο" του χώρου στα πρώτα σου κιόλας βήματα,μόνο καλό μπορεί να σου κάνει και να σε ωφελήσει!Εντελώς προσωπικά μιλώντας,πάντα μου άρεσε η πρόκληση της σύγκρισης με τον καλύτερο,ή έστω έναν εκ των καλυτέρων,σε μια δραστηριότητα στην οποία εμπλεκόμουν..
To ίδιο (περί γραφής και στυλ αυτής) ισχύει και για ολόκληρη την υπόλοιπη ύλη του περιοδικού και τη δουλειά που γίνεται από κάθε συντάκτη ξεχωριστά.Αλλιώς έγραφε ο συντάκτης που είχε 1-2 στήλες του περιοδικού στο παρελθόν,αλλιώς αυτοί που έχουν αναλάβει τις τύχες τους τη σήμερον ημέρα.
Απλά,πεποίθησή μου είναι ότι το περιοδικό δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε "ιστορικά χαμηλά" όσον αφορά την ποιότητα της ύλης του και δεν σας κρύβω ότι με στεναχωρεί να διαβάζω τέτοιες απόψεις,οι οποίες ασφαλώς την ίδια ώρα είναι απόλυτα σεβαστές.Τέλος πάντων,δε θέλω να σας κουράζω,εμείς -εννοώντας ο αρχισυντάκτης και άπαντες οι συντάκτες- κάνουμε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το περιοδικό βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τόσο την ποιότητα της ύλης του,όσο και τους διάφορους τομείς αυτής (ειδικά θέματα-reviews-παρουσιάσεις-στήλες κτλ).Έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να ξεφυλλίζω τα τεύχη του περιοδικού από το Νο 43 κι έπειτα (δυστυχώς δεν κατέχω τα πρότερα αυτών),κάτι που συχνότατα κάνω,μπορώ να καταλήγω σε συμπεράσματα,από ένα -όσο το δυνατόν πιο- ουδέτερο πρίσμα,δηλαδή από τη θέση του αναγνώστη,όπως έκανα επί 16 χρόνια..
Ευχαριστώ που μου δόθηκε η δυνατότητα να πω-γράψω 1-2 πράγματα και επαναλαμβάνω ότι η συζήτηση γίνεται (όπως θέλω να πιστεύω ότι φαίνεται) με την καλύτερη δυνατή -θετική και μόνο - διάθεση..
www.Ragequit.gr - Aποκλειστικά αφιερωμένο στο PC software και hardware
- zorbas
- Elite Member
Omen_AA wrote:
Tasos wrote:
Και τώρα στην ουσία. Είναι τα Adventures νεκρά; Σε κώμα; Είναι φυτά; Τι είναι τέλος πάντων;:
Πως χαρακτηρίζεις κάτι που κάποτε άκμαζε, οδηγούσε τις εξελίξεις, είχε πολλές μηνιαίες κυκλοφορίες και τώρα έχει συρρικνωθεί εμπορικά;
Πως χαρακτηρίζεις κάτι που κάποτε σε ενέπνεε, σε μάγευε, σε έθιζε, σου διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες και τώρα απλά φαντάζει τετριμμένο ή/και εκκεντρικό;
Τα παραπάνω φυσικά δεν είναι σημάδια "υγείας". Αν ο θάνατος ακούγεται πολύ βαρύς, να συμφωνήσουμε στο ότι τα adventures "μεταλλάχτηκαν";(και αυτό μια μορφή εξέλιξης είναι) Ότι δεν προόδευσαν όπως τα υπόλοιπα είδη; Ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους;
Αυτά διαβάζω και στεναχωριέμαι. Καταρχήν δεν είναι και πολύ καλό να αναφέρονται σχόλια ή
και reviews για παιχνίδια από συντάκτες που δεν τους αρέσει η εκάστοτε κατηγορία.
Omen γιατί πρέπει να χαρακτηρίσεις κάτι (μέσω του περιοδικού) που κάποτε, κατά
τη γνώμη σου, άκμαζε ενώ τώρα δεν σου προσφέρει κάτι; Από τη στιγμή που υπάρχει
μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολείται με adventures και τους αρέσουν εσείς
πρέπει να το σεβαστείτε και να το προσεγγίσετε με την ανάλογη ευαισθησία. Αν σας
ενδιαφέρει δηλαδή γιατί το μάσημα της ίδιας καραμέλας "τα adventures αργοπεθαίνουν"
όχι μόνο κουράζει τον λάτρη αλλά προκαλεί και μιζέρια και στο τέλος κάποιοι θα το πιστέψουν.
Θέλω να πιστεύω ότι το Pc Master τα υποστηρίζει τα adventures. Τι στην ευχή περιοδικό είστε
αν αγαπάτε τα games υποστηρίξτε τα! Περάστε κάποιο θετικό μήνυμα
- NikolasFigaro
- Elite Member
Zorbas wrote:
Omen_AA wrote:
Tasos wrote:
Και τώρα στην ουσία. Είναι τα Adventures νεκρά; Σε κώμα; Είναι φυτά; Τι είναι τέλος πάντων;:
Πως χαρακτηρίζεις κάτι που κάποτε άκμαζε, οδηγούσε τις εξελίξεις, είχε πολλές μηνιαίες κυκλοφορίες και τώρα έχει συρρικνωθεί εμπορικά;
Πως χαρακτηρίζεις κάτι που κάποτε σε ενέπνεε, σε μάγευε, σε έθιζε, σου διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες και τώρα απλά φαντάζει τετριμμένο ή/και εκκεντρικό;
Τα παραπάνω φυσικά δεν είναι σημάδια "υγείας". Αν ο θάνατος ακούγεται πολύ βαρύς, να συμφωνήσουμε στο ότι τα adventures "μεταλλάχτηκαν";(και αυτό μια μορφή εξέλιξης είναι) Ότι δεν προόδευσαν όπως τα υπόλοιπα είδη; Ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους;
Αυτά διαβάζω και στεναχωριέμαι. Καταρχήν δεν είναι και πολύ καλό να αναφέρονται σχόλια ή
και reviews για παιχνίδια από συντάκτες που δεν τους αρέσει η εκάστοτε κατηγορία.
Omen γιατί πρέπει να χαρακτηρίσεις κάτι (μέσω του περιοδικού) που κάποτε, κατά
τη γνώμη σου, άκμαζε ενώ τώρα δεν σου προσφέρει κάτι; Από τη στιγμή που υπάρχει
μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολείται με adventures και τους αρέσουν εσείς
πρέπει να το σεβαστείτε και να το προσεγγίσετε με την ανάλογη ευαισθησία. Αν σας
ενδιαφέρει δηλαδή γιατί το μάσημα της ίδιας καραμέλας "τα adventures αργοπεθαίνουν"
όχι μόνο κουράζει τον λάτρη αλλά προκαλεί και μιζέρια και στο τέλος κάποιοι θα το πιστέψουν.
Θέλω να πιστεύω ότι το Pc Master τα υποστηρίζει τα adventures. Τι στην ευχή περιοδικό είστε
αν αγαπάτε τα games υποστηρίξτε τα! Περάστε κάποιο θετικό μήνυμα
Αν και δεν σκόπευα να κάνω παρέμβαση στο -ομολογουμένως- ενδιαφέρον (και κάπως... παραστρατημένο) αυτό thread, διαφωνώ με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του φίλτατου Zorbas.
Ένα οποιοδήποτε περιοδικό είναι ένας απόλυτα ζωντανός οργανισμός. Αποτελεί τον συνδυασμό διαφορετικών προσπωπικοτήτων και ιδιοσυγκρασιών. Και υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που λέγεται "ενυπόγραφο άρθρο".
Κοινώς, όλοι μας τα κείμενα συνοδεύονται απαράκλητα από το όνομά μας. Κάθε άρθρο, μικρό ή μεγάλο, φέρει το όνομα του συγγραφέα. Ρομπότ δεν είμαστε, σαφώς και θα περιέχεται το προσωπικό, υποκειμενικό στοιχείο. Άρα, αν ένα άρθρο φέρει το όνομα "Καρκαλέμης", "Κεχαγιάς", "Κάκκος" και πάει λέγοντας, εκφράζει απόλυτα προσωπικές απόψεις του συγγραφέα, και όχι κάποια "γραμμή", που εννοείται πως δεν υφίσταται, ούτως ή άλλως.
Ο Τάσος, λοιπόν, εξέφρασε και κάποιες προσωπικές του θέσεις, μέσα από το συγκεκριμένο θέμα. Και πολύ καλά έκανε, κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν, πχ, έγραφα εγώ το θέμα, πιθανότατα να έγραφα για adventures κατά κόρον, και σε κάποια άλλη γωνιά του διαδικτύου (ας πούμε στο actiongameradvocate ) να είχαν πέσει κάμποσοι να με φάνε.
Χωρίς να μπαίνω σε λογική "υπερασπίζομαι το PCM", να ξέρετε ότι το συγκεκριμένο περιοδικό προσπαθεί να στηρίξει όλα τα είδη, και φυσικά ΚΑΙ τα adventures. Κανείς δεν αντιλέγει ότι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο adventur-ικό έκλεισε, με την αποχώρηση του Αντρέα Τσουρινάκη, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε. Ούτε ο Μάνος, ούτε και η αφεντιά μου, είμαστε Τσουρινάκηδες, και -ας μου επιτραπεί- ούτε θέλω να γίνω. Είμαι ο Νίκος Κάκκος, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου, αυτό είναι το στυλ γραψίματός μου, τα τάδε μ'αρέσουν, τα δείνα δεν μ'αρέσουν. Το ίδιο -θεωρώ- ισχύει και για τον Μάνο. Ο Αντρέας μου έδωσε πολύ γερές βάσεις (όπως υποθέτω και στους περισσότερους εν Ελλάδι adventurers) και συνεχίζουμε δυναμικά την κληρονομιά που άφησε στο περιοδικό, πάντα, όμως, μέσα από την δική μας, διαφορετική, ενδεχομένως, ματιά.
Αυτά
Si vis pacem, para bellum
- zorbas
- Elite Member
Κοίτα σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν έχω προσδοκίες
να γίνεται "Τσουρινάκης". Ο καθένας έχει την προσωπικότητα του
και τις δικές του ιδέες. Χαίρομαι που έχετε αναλάβει το έργο του και
τα πάτε μία χαρα. Ίσως και να στεναχωριέμαι ακόμα που σταμάτησε
να γράφει στο Pc Μaster γιατί διάβαζα τα άρθρα του από το 1988. Θα την συνηθίσω
την αλλαγή όμως και προσπαθώ να την στηρίξω όπως έκανα τόσο καιρό με το
να αγοράζω το περιοδικό. Όπως καταλαβαίνεις έχω δεθεί και με το Pc Master αρκετά.
Υπάρχουν στήλες που μου αρέσουν πάρα πολύ. Αυτό που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό
είναι μία πιο χαλαρή και ίσως μερικές φορές αδιάφορη στάση προς τα adventures. Και μας
είχατε καλομάθει.
Αυτό, πιστεύω όμως ότι όλα θα πάνε καλά. Όσο στηρίζουμε τα games αυτά θα μας ανταμοίβουν