Τα adventure games σήμερα

More
20 Ιαν 2011 00:11 #30946 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τα adventure games σήμερα

Fallen_Angel wrote: @manos426f

Δε θα ήθελα να ξεστρατίσει το thread εξαιτίας μου, αλλά να σου πω δύο πραγματάκια μιας κι αναφέρθηκες:

Με όλο το θάρρος (και τη συμπάθεια), γράφετε για ένα περιοδικό. Η άποψή σας πάντοτε θα εμπεριέχει υποκειμενικότητα (και πολύ καλά θα κάνει), αλλά οι ανακρίβειες δε θα έπρεπε να επιτρέπονται. Ειδικά, όταν δε γίνονται κατά λάθος, αλλά με κάθε πρόθεση. Εκτός αν δε θεωρείς ανακρίβεια πως τα adventures έχουν λιγότερες κυκλοφορίες από τα racing και τα simulators. Λάθη όλοι έχουμε κάνει σε αυτά που έχουμε γράψει. Λάθη... χωρίς πρόθεση... ;)
(Εάν ισχύουν όσα γράφει ο Omen_AA και κάνω εγώ λάθος με τα νούμερα, του ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη!!)

Επίσης, σε άρθρο "Το Ραντάρ του 2011, πρώτες ματιές σε 60 games που περιμένουμε" σχόλια τύπου: "Ένα adventure τρόμου από τους κατασκευαστές του παλιότερου Scratches[...]Αγνωστω λοιπών στοιχείων, αλλά εντάξει adventurades είμαστε;[...] θα έπρεπε να έχουν "κοπεί" (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) από τον αρχισυντάκτη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Omen_AA, έχω πολλούς φίλους (ΦΙΛΟΥΣ!!) που ασπάζονται τις απόψεις του. Αλλά οι απόψεις του δε θα έπρεπε να παρουσιάζονται σε άρθρα που υποτίθεται πως παρουσιάζουν "αντικειμενικά" (πάντα τρόπον τινά) γεγονότα γύρω από το gaming, στην προκειμένη τις αναμενόμενες κυκλοφορίες του έτους. Άλλο σε στήλες ειδικότερου ενδιαφέροντος (όπου π.χ. ένας FPS-άς "κράζει" τα adventures και λέει για το θάνατό τους), άλλο σε στήλες που υποτίθεται πως δε φοράνε φανέλα, αλλά πραγματεύονται όλες τις κατηγορίες του gaming.

Προσωπικά (εξ ου και το αρχικό μου σχόλιο), θα ήθελα ο κος Κουβόπουλος να το έχει "κόψει". Από εκεί συγκεκριμένα. Όχι από άλλη πιθανά στήλη του Omen_AA. Επειδή έτσι όπως γράφτηκε τελικά εκείνο το κομμάτι είναι σα να λέει πως δεν περιμένουμε κανένα ενδιαφέρον adventure μες το 2011. Ή μάλλον, πως περιμένουμε ένα, για το οποίο σιγά τι να μάθουμε, και το οποίο σιγά πόσο χάλια θα είναι. Αυτό δεν είναι παρουσιάση κυκλοφοριών υπό το πρίσμα του χι συντάκτη, είναι υποτιμητικό ξεπέταγμα ενός είδους παιχνιδιών που τυχαίνει να αρέσει σε μερικούς από εμάς ( :wink: ), ή όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Τάσος νωρίτερα "δίνει μια λάθος εικόνα για τις επικείμενες κυκλοφορίες των adventures και αυτό δεν είναι σωστό..."

Δεν ξέρω αν γίνομαι καταννοητή· ή αν έχει νόημα η όλη συζήτηση εδώ μέσα, ή γενικά. Πάντως, προσωπικά, με στεναχώρησε η συγκεκριμένη δημοσίευση. Κι ας μην είχε αυτή την πρόθεση.

Πάντα φιλικά...

Επειδή βλέπω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει σε ολίγον άσχετα πράγματα, επαναφέρω την τοποθέτηση της Fallen. Είναι ουσιαστικότατη, με εκφράζει απόλυτα και δε νομίζω ότι έχει κάποιος απαντήσει επί της ουσίας...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

More
20 Ιαν 2011 00:31 #30949 by giovanna
Replied by giovanna on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Τα διάβασα όλα σαν επιμελής που είμαι και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που είναι οι διαφορές μας. Εγώ τα αγαπάω πάρα μα πάρα πολύ τα adventure παιγνίδια, δεν κρίνω κανένα για τις γνώμες τους ή τις πεποιθήσεις του, ή τα άρθρα του.

Εγώ και ότι και να γίνει εκεί θα είμαι πιστή, βγαίνουνε παιγνίδια adventure εντάξει δεν βγαίνουνε πάλι εντάξει. Μέσα στην καρδιά μου όμως δεν μπορεί να μπει κανείς και να μου ξεριζώσει την τελειότητα. Εγώ με αυτά μεγάλωσα με αυτά θα πεθάνω, και ξέρετε κάτι το όνειρο να ζω σε αυτούς τους υπέροχους κόσμους κανείς δεν μπορεί να μου τα αφαίρεσε και πεθαμένα να είναι εγώ ακόμα ζω :D .

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
20 Ιαν 2011 09:01 #30954 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Η @giovanna τα λέει πολύ ωραία. Συμφωνώ μαζί της.

Θα πω κι εγώ μια κουβέντα για το PC Master και το συγκεκριμένο άρθρο. Όσον αφορά τα Adventures ήταν απίστευτα κακογραμμένο, ανενημέρωτο και τσαπατσούλικο. Υποτιμούσε τα Adventures κατάφωρα και μας έγραφε ότι πολυαναμενόμενο είναι μόνο το Black Mirror 3. Μπούρδες δηλαδή. Μου ήρθε να μπω στο σάιτ του PC Master και να τους τα ψάλλω εκεί, αλλα δεν βρήκα το χρόνο ακόμα. Ίσως και να το κάνω μια από αυτές τις μέρες που και η διάθεσή μου δεν είναι στα καλύτερά της. :evil:

More
20 Ιαν 2011 12:03 #30955 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Τα adventure games σήμερα

NikolasFigaro wrote: Ο Τάσος, λοιπόν, εξέφρασε και κάποιες προσωπικές του θέσεις, μέσα από το συγκεκριμένο θέμα. Και πολύ καλά έκανε, κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν, πχ, έγραφα εγώ το θέμα, πιθανότατα να έγραφα για adventures κατά κόρον, και σε κάποια άλλη γωνιά του διαδικτύου (ας πούμε στο actiongameradvocate :lol: ) να είχαν πέσει κάμποσοι να με φάνε. 8) :D

Φυσικά και απόλυτο δικαίωμα του να γράφει προσωπικές απόψεις αλλά όταν γράφεις ένα κείμενο για τα αναμενόμενα παιχνίδια του 2011 και αναφέρεις 2 adventures από τα 10 που θα κυκλοφορήσουν αυτό δεν είναι προσωπική άποψη.

Δηλαδή βασίζει τον συλλογισμό του ότι τα adventures έχουν πεθάνει στο ότι οι επερχόμενες κυκλοφορίες είναι ελάχιστες, κάτι που φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Με αυτή την λογική, βασίζει την προσωπική του άποψη σε λανθασμένα και ελλιπή στοιχεία - άρα εξ ορισμού η προσωπική του άποψη είναι λάθος.

Είναι σαν να σου λέω εγώ πως το heavy metal π.χ πέθανε επειδή δεν υπάρχουν νέες κυκλοφορίες - κάτι που φυσικά απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

• tsampikos
  • tsampikos's Avatar
  • Master of Dimensions
  • Master of Dimensions
More
20 Ιαν 2011 13:34 #30957 by tsampikos
Replied by tsampikos on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Εδώ περιμένουμε έναν σκασμό Adventures για τη νέα χρονιά, κάθε χρόνο βγαίνουν καμιά 30αριά κατά μέσο όρο, και έχεις τους ερασιτέχνες του PC Master να σε βγάζουν από τα ρούχα σου με την ακατάσχετη μπουρδολογία τους. Είναι γνωστό πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Εδώ απέλυσαν τον Τσουρινάκη, τον καλύτερο με διαφορά συντάκτη που είχαν. Ίσως και από κόμπλεξ καθώς η παρουσία του επεσκίαζε τους υπόλοιπους εκεί μέσα.

More
20 Ιαν 2011 13:41 #30958 by Elessar
Replied by Elessar on topic Re: Τα adventure games σήμερα

tsampikos wrote: Εδώ περιμένουμε έναν σκασμό Adventures για τη νέα χρονιά, κάθε χρόνο βγαίνουν καμιά 30αριά κατά μέσο όρο, και έχεις τους ερασιτέχνες του PC Master να σε βγάζουν από τα ρούχα σου με την ακατάσχετη μπουρδολογία τους. Είναι γνωστό πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Εδώ απέλυσαν τον Τσουρινάκη, τον καλύτερο με διαφορά συντάκτη που είχαν. Ίσως και από κόμπλεξ καθώς η παρουσία του επεσκίαζε τους υπόλοιπους εκεί μέσα.

Φίλε μου είσαι άδικος εδώ. Εγώ θεωρώ ότι οι ΄αντικαταστάτες' του Τσουρινάκη στο PCM - ο Μάνος και ο Νίκος δηλαδή - κάνουν εκπληκτική δουλειά και σαφώς και προτιμώ τα κείμενα τους από τα τελευταία του Αντρέα. Είναι και οι δύο πολύ ψαγμένοι στον χώρο και διαθέτουν τρομερές γνώσεις. Τα δε reviews τους είναι καταπληκτικά και εμβαθύνουν πάρα πολύ στα παιχνίδια που παρουσιάζουν.

Αν θέλετε να συνεχίσουμε να μιλάμε για το PCM, τον Τσουρινάκη κλπ το thread σπάει και μεταφέρεται αλλού. Ακόμα καλύτερα αν θέλετε να κάνετε κριτική στο περιοδικό, μπορείτε κάλλιστα να την κάνετε στο forum του.

Όσο για το ότι 'απέλυσαν τον Τσουρινάκη από κόμπλεξ' εδώ έχεις λάθος, δεν νομίζω να έγιναν έτσι τα πράγματα.

Προβοκάτορας της αντβεντσουροαριστεράς

More
20 Ιαν 2011 14:11 #30960 by panagios
Replied by panagios on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Αυτη η κουβεντα εχει παει πολυ μακρια και ως συνηθως εχουν αρχισει οι χοντραδες. Λες οτι η ημιμαθεια ειναι ο,τι χειροτερο αλλα μετα λες κατι για το οποιο προφανως δεν εχεις πληροφοριες.

Δεν ειναι σωστο να γινομαστε προσβλητικοι, αρκουν οσα ειπωθηκαν περι υποκειμενικοτητας σε ενα αρθρο που θα επρεπε να ειναι οσο αντικειμενικο γινεται.

More
20 Ιαν 2011 19:56 #30964 by cannibal
Replied by cannibal on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Δεν ξέρω κατά πόσο ο θάνατος μπορεί να ... σκοτώσει ένα είδος βιντεοπαιχνιδιών αλλά σίγουρα να το ρίξει από το θρόνο που ήταν κάποτε ναι , αυτό γίνεται . Το 1980 κυριαρχούσαν τα side scrolling παιχνίδια και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν χωρίς να είναι το κυρίαρχο είδος στην αγορά , νεκρά δεν είναι . Το ίδιο γίνεται και σε κάθε δεκαετία ( με RPGs , adventures κτλ ) και φτάνουμε στο σήμερα που τα FPS είναι στο θρόνο και με διαφορά . Δεν υπάρχει νεκρό είδος για ένα απλό λόγο ότι καμία εταιρία δεν θα <<έθαβε>> ένα είδος παιχνιδιού με αποτέλεσμα να χάσει ένα μέρος από το κέρδος που θα αποφέρουν οι πωλήσεις σε hardware και software βέβαια . Η ίδια λογική ισχύει και στο ότι κάποιοι λένε ότι το pc gaming έχει πεθάνει με την έλευση των κονσολών . Οι εταιρίες σε hardware δηλαδή θα περιμένουν ανά 6+ χρόνια που θα βγαίνει μια κονσόλα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και δεν θα επενδύσουν στα pc όπου η αναβάθμιση για τους περισσότερους γίνεται ανά 2-3 χρόνια ; Δεν υπάρχει νεκρό είδος ειδικά σε αυτές της βιομηχανίες διασκέδασης / θεάματος , όπως η μουσική , ταινίες , βιντεοπαιχνίδια κτλ . Όπως και η κλασσική μουσική είναι ένα είδος μουσικής για λίγους , ένα είδος που δεν το ακούς στα ραδιόφωνα πλέον , δεν αγοράζεις τα cd αυτού του είδους , νεκρό είδος δεν το λες πάντως , έτσι και τα adventures είναι παιχνίδια για λίγους . Λίγο πολλοί όλοι εδώ μέσα ξέρουμε το πως παιζωντε αυτά τα παιχνίδια και το τι μπορούν να σου προσφέρουν μέσα από την ιστορία τους ακόμα και όταν το gameplay είναι ... από άλλη εποχή και δεν ακολουθεί τους ρυθμούς ενός FPS ή ενός action RPG . Η μαγεία του να έχεις ένα διαδραστικό βιβλίο μπροστά στην οθόνη σου και να χάνεσαι σε όποιο κόσμο σου ξεδιπλώνει μπροστά σου , δεν την βρίσκεις σε ( σχεδόν ) κανένα άλλο είδος παιχνιδιών . Κάτι που διάβασα από πολλούς εδώ μέσα και δεν συμφωνώ είναι το θέμα της ποσότητας . Το ότι τα τελευταία χρόνια βγήκαν 50 adventures και 5 RPGs δεν λέει και πολλά κατά την γνώμη μου βέβαια . Δεν νομίζω ότι κανένα από τα adventures να συγκρίνεται σε ποιότητα με παιχνίδια σαν το Dragon Age ή το Mass Effect 2 σε πολλούς τομείς ( διαλόγους , γραφικά , voice acting κτλ ) . Αλλά κανένα από αυτά τα 2 δεν μου έδωσε τίποτα σαν ατμόσφαιρα και σενάριο σαν τα ( γνώμη μου πάντα ) The Black mirror 2 , Darkness within 2 και το Amnesia . Υπάρχουν τόσα καλά παιχνίδια εκεί έξω που οι δημιουργοί τους τα έφτιαξαν με την προϋπόθεση να σου προσφέρουν κάτι μέσα από αυτά είτε είναι FPS , RPG , Adventure ή οτιδήποτε άλλο . Λόγω της ανταγωνιστικής κοινωνίας μας , ακόμα και στον τομέα videogames , υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλων και φωνάζουν ... εγώ παίζω το καλύτερο είδος , όχι εγώ παίζω το καλύτερο είδος , όχι τα pc έχουν πεθάνει , ζήτω οι κονσόλες , τα adventures είναι νεκρά ,ζήτω τα rpg ρε κτλ . Και να φανταστείτε ότι είμαστε από την πλευρά που πληρώνουμε για αυτά και όχι από αυτούς που έχουν οικονομικό κέρδος από την όλοι υπόθεση για να υπάρχουν ακραίες άποψης περί θανάτου ενος ειδους .

Κοτσάνες πληκτρολογημένες
<!-- m --> limitedbiography6.blogspot.gr/ <!-- m -->

More
20 Ιαν 2011 20:58 #30966 by crocark
Replied by crocark on topic Re: Τα adventure games σήμερα

cannibal wrote: ... Όπως και η κλασσική μουσική είναι ένα είδος μουσικής για λίγους , ένα είδος που δεν το ακούς στα ραδιόφωνα πλέον , δεν αγοράζεις τα cd αυτού του είδους , νεκρό είδος δεν το λες πάντως , έτσι και τα adventures είναι παιχνίδια για λίγους ... Λόγω της ανταγωνιστικής κοινωνίας μας , ακόμα και στον τομέα videogames , υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλων και φωνάζουν ... εγώ παίζω το καλύτερο είδος , όχι εγώ παίζω το καλύτερο είδος , όχι τα pc έχουν πεθάνει , ζήτω οι κονσόλες , τα adventures είναι νεκρά ,ζήτω τα rpg ρε κτλ . Και να φανταστείτε ότι είμαστε από την πλευρά που πληρώνουμε για αυτά και όχι από αυτούς που έχουν οικονομικό κέρδος από την όλοι υπόθεση για να υπάρχουν ακραίες άποψης περί θανάτου ενος ειδους .

Εκτός θέματος:
Ο σωστός παραλληλισμός θα ήταν αν γράφεται πια μουσική σαν αυτή που λέγεται κλασσική κι όχι αν γίνονται νέες εκτελέσεις. Αν πάμε στις εκτελέσεις σίγουρα γίνονται. Και Cds παράγονται και πωλούνται (μάλλον λιγότερο έχουν επηρεαστεί τα κλασσικά από τις νέες μορφές διανομής) και στο ραδιόφωνο είναι παρούσα, από μια συχνότητα μόνο, αλλά με φανατικό κοινό.

Εντός:
Εμένα όπως έχω ξαναπεί, δε με νοιάζουν όλ' αυτά. Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν. Παίζω adventures γιατί γουστάρω τρελά. Ίσως αν ήμουν πιτσιρικάς να το έβλεπα ανταγωνιστικά. Αλλά όταν ήμουν, τα υπόλοιπα είδη δεν υπήρχαν πρακτικά. Επειδή δε, στο είδος υπάρχουν πολλοί στην ηλικία μου και μεγαλύτεροι, αίσθησή μου είναι ότι δεν κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να την πούμε σε κανέναν. Ειδικά για το από που ξαναξεκίνησε το θέμα αυτήν τη φορά, νομίζω ότι ο Tasos ήθελε να τονίσει κάτι που θεώρησε ανακριβές κι όχι να πλακωθούμε αναμεταξύ μας οι παίκτες.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΗΘΙ

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
20 Ιαν 2011 23:45 #30967 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Τα adventure games σήμερα
O στόχος του ήταν διττός: αφενός ήθελα να επισημάνω μια μεγάλη ανακρίβεια ενός περιοδικού που σέβομαι και αγαπώ, αφετέρου ήθελα να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη άποψη ως αφορμή για να πάμε τη συζήτηση για τα adventures και τη θέση τους στο gaming συμπαν του σήμερα λίγο παραπέρα. Θεωρώ οτι παρά την εκτροπή της κουβέντας είμαστε ακόμα σε καλό δρόμο... Πάντως δεν συμφωνώ καθόλου με τον Τσαμπίκο και πιστεύω πως αν μη τι άλλο πρέπει να είμαστε μετρημένοι στις εκφράσεις μας για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Τα παιδιά στο PCM κάνουν πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι των adventures. Kαι μόνο η ενεργή εμπλοκή τους στο συγκεκριμένο forum λέει πολλά.

More
21 Ιαν 2011 15:09 #30981 by WickedMan
Replied by WickedMan on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Τα παιδιά του PCM κάνουν καλή δουλειά γενικά. Μπορεί για τον ένα λόγο ή τον άλλον προσωπικά να έχω ξεκόψει από το περιοδικό τα τελευταία χρόνια, αλλά παραμένει ποιοτικό και προσεγμένο. Κάποιος είπε ότι είναι ανάγνωσμα που το έχεις βγάλει σε 1 ώρα. Διαφωνώ εντελώς. Αυτό που πήρα στις διακοπές (του Γενάρη) έκανα περίπου 15 μέρες να το διαβάσω (ε, εντάξει δε διάβαζα όλη τη μέρα PCM). Μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά. Ναι, μπορεί να μου λείπουν κάποιοι συντάκτες που είχα συνηθίσει και προτιμούσα, αλλά γι αυτό δε φταίνε τα παιδιά που δουλεύουν τώρα εκεί. Τα χρόνια περνάνε και τα πάντα πρέπει να εξελίσσονται. Όπως είπα και πιο κάτω, keep it up guys...

Anyway, δεν κρίνουμε το PCM σ αυτό εδώ το thread, απλά κάποιες συγκεκριμένες διατυπώσεις σε ένα άρθρο (άστοχες κατά τη γνώμη μου) και αν αυτές αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των adventures σήμερα...

Πάρε χαφάκι, χαφάκι Ισπανό / Γάλλο πάρε για κόφτη / φουνταριστό Αργεντινό / γκολκίπερ πάντα Γερμανόοοοο / και καπετάν τον Τότι...

More
30 Ιαν 2011 18:08 #31151 by EmperorXIII
Replied by EmperorXIII on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Δεν ήξερα πού αλλού να το βάλω, αλλά νομίζω πως κολάει εδώ.. Είναι άλλο ένα από τα άπειρα σχετικά άρθρα, αλλά μιας και ολόκληρο slashdot το έβαλε στο newsletter του, ας το έχουμε ;)

arstechnica.com/gaming/reviews/2 ... tures.ars/

Einai ena xorto magiko........

More
31 Ιαν 2011 19:33 #31165 by woody
Replied by woody on topic Re: Τα adventure games σήμερα
εξαιρετικό αρθρο! thanx!

More
31 Ιαν 2011 20:35 #31168 by outcry
Replied by outcry on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Τέλειο κείμενο. Ειδικά εκεί που λέει για τα FMV.

[i:2dyt6cll]I'd like to be the Catcher in the Rye and all.[/i:2dyt6cll]

• Tasos
  • Tasos's Avatar Topic Author
  • Templar Hunter
  • Templar Hunter
More
02 Φεβ 2011 16:13 #31225 by Tasos
Replied by Tasos on topic Re: Τα adventure games σήμερα
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ron Gilbert: