Adventure Advocate: Rebirth from the Ashes

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013, Συντάκτης Fallen Angel

Adventure Advocate: Rebirth from the Ashes

Ήταν μια ζεστή, μια φρικιαστικά ζεστή, καλοκαιρινή μέρα όταν όλα πήγαν κατά διαόλου. "Καταστράφηκαν οι βάσεις του Advocate. Χάθηκαν τα πάντα. Η εταιρεία που κρατάει backups δεν έχει κανένα. Χάθηκε το forum του τελευταίου έτους. Χάθηκαν τα άρθρα. Χάθηκαν τα σχόλια των μελών. Χάθηκαν όλα." Δε βλέπεις συχνά ενήλικες ανθρώπους να κλαίνε γοερά μπροστά σε μια οθόνη. Κι όμως, τώρα έκλαιγαν. Το αρχικό σοκ μετατράπηκε σε εκνευρισμό. Ο εκνευρισμός σε μούδιασμα. Το μούδιασμα σε πείσμα. "Θα το ξαναφτιάξουμε όλο από την αρχή."

Πέρασαν μέρες. Πέρασαν εβδομάδες. Πέρασαν μήνες. Μέρα τη μέρα, νύχτα τη νύχτα, η ομάδα ξέκλεβε χρόνο από την πιεσμένη εργασιακή καθημερινότητά της και ανέβαζε τα πάντα από την αρχή. Κάθε νέο που είχε αναρτηθεί, κάθε κριτική που είχε γραφτεί, κάθε συνέντεξη και κάθε άρθρο που περιείχαν οι σελίδες του Advocate πριν από εκείνη την καταραμένη μέρα του Ιουνίου... Παράλληλα προσπαθούσαν να επανασχεδιάσουν το site από την αρχή, να του δώσουν νέο αέρα. Κάθε πρόβλημα που λυνόταν, όμως, άνοιγε το δρόμο σε δεκάδες άλλα που παρουσιάζονταν. Κάθε μέρα κάτι θα πήγαινε στραβά. Υπήρχαν κι εκείνες οι μέρες που δεν μπορούσαν να δουλέψουν καθόλου. Η απογοήτευση νικούσε. Η απόγνωση κυριαρχούσε. Προσωρινά, όμως. "Το site θα ξανανέβει", μονολογούσαν πάντοτε επίμονα στο τέλος και συνέχιζαν να δουλεύουν. 

Απεγνωσμένοι, αναζήτησαν ανθρώπους που είχαν τις γνώσεις και το know how να υλοποιήσουν όσα αυτοί σκέφτονταν μα δεν μπορούσαν να φτιάξουν. Και τους βρήκαν. Η βοήθεια της Σοφίας Χαραλάμπους ήταν πολύτιμη, ανεκτίμητη. Ως ανθρωπος ταίριαξε αμέσως με την ομάδα του Advocate κι ένα βράδυ, σε μια μικρή μπυραρία στην Αθήνα, οι τέσσερις τους έδωσαν τα χέρια, αποφάσισαν πώς θα γινόταν ο επανασχεδιασμός του Adventure Advocate και τσούγκρισαν ευτυχισμένοι τα ποτήρια τους. Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της νέας μας σελίδας οφείλονται στη Σοφία, στην οποία χρωστάμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τεράστιο. Ευχαριστούμε τόσο για την πρακτική βοήθειά της και τις ιδέες της, όσο και για την υπομονή της στις διάφορες ιδέες που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε, αλλά δεν ξέραμε πώς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε, επίσης, σε δύο ανθρώπους που λίγο από αγάπη προς το Adventure Advocate λίγο που στεναχωριόντουσαν όταν μας έβλεπαν να βουλιάζουμε σε απόλυτη απόγνωση, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στο τιτάνιο έργο του uploading όλου του υλικού εννέα ετών του Adventure Advocate. Ευχαριστούμε πολύ, λοιπόν, καλούς φίλους και συγγενείς (μπαμπά, ακούς;!) για το χρόνο που αφιέρωσαν τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να μας βοηθήσουν

Ευχαριστούμε, όμως, και όλους εσάς που επικοινωνήσατε μαζί μας  (με e-mails, με μηνύματα στο Facebook, προσωπικά) δείχνοντας ενδιαφέρον για το Adventure Advocate. Σας ευχαριστούμε επειδή ενδιαφερθήκατε, επειδή μας στηρίξατε ψυχολογικά, επειδή μας ξαναστείλατε το υλικό που είχατε προσφέρει στην κοινότητά μας και χάθηκε. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους, τον καθένα σας προσωπικά. Μας συγκινήσατε...

Δυστυχώς, όμως, παρότι ανεβάσαμε ξανά στις σελίδες μας εκ νέου όλο το υλικό που υπήρχε παλιότερα, κάποια πράγματα χάθηκαν για πάντα τη μέρα που καταστράφηκαν οι βάσεις δεδομένων:

1. Τα posts σας στο forum από πέρσι το Νοέμβριο έως και σήμερα
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απολύτως για να τα ανακτήσουμε. Προσπαθήσαμε. Ρωτήσαμε. Ψάξαμε. Έχουν χαθεί για πάντα. Λυπόμαστε. Και συγγνώμη.

2. Όλα τα mini reviews από πέρσι το Νοέμβριο έως και σήμερα
Όπως και τα υπόλοιπα forum posts εκείνου του διαστήματος, χάθηκαν κι αυτά. Γνωρίζουμε επακριβώς ποια έχουν χαθεί και θα δημοσιεύσουμε σχετική λίστα στο forum εντός των ημερών. Σας θερμοπαρακαλούμε να τα αναρτήσετε εκ νέου. Θέλουμε να υπάρχουν στη βάση μας. Πολύ θέλουμε. Πλιζ;

3. Όλα τα σχόλιά σας σε άρθρα, παρουσιάσεις, νέα και συνεντεύξεις μας από την απαρχή του Advocate έως και σήμερα
Ουδέν σχόλιο. Κυριολεκτικά. :(

Δεν υπάρχει τρόπος να επανορθώσουμε για τα σχόλια, τις απόψεις και τις σκέψεις που είχατε μοιραστεί μαζί μας και χάθηκαν οριστικά. Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψουμε ΠΟΣΟ στεναχωρηθήκαμε με αυτό που συνέβη. Μπορούμε μόνο να σας υποσχεθούμε πως δε θα ξανασυμβεί. Είτε κινηθούμε νομικά εναντίον της συγκεκριμένης εταιρείας είτε όχι, το μόνο βέβαιο είναι πως θα φροντίζουμε μόνοι μας πλέον για τακτικότατα backups.

Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, προσπαθήσαμε να προσθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νέο υλικό για το διάστημα που λείψαμε. Θα βρείτε, λοιπόν, πλήθος νέων για καινούρια adventures που ανακοινώθηκαν στην έκθεση στην Κολωνία, αλλά και για παλιότερα που ανυπομονούσαμε να ακούσουμε πώς εξελίσσονται. Διαβάστε για 40 νέα adventures (ναι, καλά διαβάσατε, 40!!): 
Tesla Effect - a Tex Murphy Adventure, Harvest, Fran Bow, Candle, The Vanishing of Ethan Carter, Secter Files - Sam Peters, RoseWayword Manor, Metal Dead - Encore, Prominence - a Sci-Fi Adventure Game, Caribbean Island - a Pirate Adventure, Calm WatersBrothers - a Tale of Two Sons, German All Stars, Shades of Sanity, Elementary My Dear Holmes, Perils of Man, Gone Home, U55 End of the Line, Syberia 3, Agatha Christie Adventures, Dracula 5, The Raven, Lost Horizon 2, Zak McKracken - Between Time and Space, Neverending Nightmares, Tales from the Minus Lab, Violett, Taxi Journey, Project Monolith, Inner World, Beyong Eyes, Rick Future - The Adventure game, Geek's Lair, Sherlock Holmes - Crimes & Punishments, Imagination is the Only Escape from the Holocaust, NoseBound, Bot Colony, Gabriel Knight: Sins of the Fathers - 20th Anniversary Εdition, Dream ChamberSOMA, Jonathan Boakes Halloween

Θα βρείτε, επιπλέον, νέες παρουσιάσεις που σας ετοιμάσαμε για κυκλοφορίες adventures που μας απασχόλησαν αυτό το διάστημα: Memoria, Face Noir και Amnesia - A Machine for Pigs. Και φυσικά, τον πρώτο διαγωνισμό μας. 

Με αρκετό υλικό για το καλώς σας βρήκαμε πάλι, σας υποσχόμαστε πως αναμένονται σύντομα αναρτήσεις με νέες συνεντεύξεις, αλλά και κληρώσεις όπου θα χαρίζουμε αγαπημένους ή/και πολυαναμενόμενους τίτλους adventures. Μα κυρίως σας υποσχόμαστε πως θα δίνουμε ακόμη περισσότερο τον εαυτό μας στο Adventure Advocate και την τακτική ανανέωση των σελίδων του. 

Και κάπως έτσι, φτάσαμε ως εδώ. Και παρά τις ελλείψεις και τα πιθανά προβλήματα που ίσως δεν έχουμε εντοπίσει / επιλύσει ακόμη, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ στον ανανεωμένο μας adventuro-τοπο. Μας λείψατε...

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Αγαπημένα

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια